FCB_gábor írta:"...Thiago, nem vált be, kevés ő ide..."
"...nekünk a legjobb kell..."
"...Bojan, Jeffren, Thiago mehet..."
nem semmi, szép madridista felfogás
Thiago-t eltakarítani a csapattól -független attól ki érkezne helyette- túltenne az Eto'o bizniszen. Ennél csak Messi eladása lenne nagyobb blama.
A srác egy ösztönös zseni, aki nem látja az nézzen hokit.
Bojan 2.-3. számú csatárnak tökéletes. Ismeri a csapatot, a játékot, képességei kiválóak csak fejben nem oké most(Villa a rutinos, elismert csatár, mennyit játszott kapura veszélytelenül? Van ilyen.) . Egy hajszálon múlik mikor robbant. Felesleges pocsékolás őt elszórakozni, az más tészta ha menni akar.
Jeffrennel megint az a helyzet, hogy sok lehetőséget nem kapott. Amikor kis időt egészséges volt és játszhatott is akkor nem volt vele különösebben gond, szépen megoldotta a dolgokat, de nyilván neki is jót tenne egy kis önbizalom.
Rijkaard idejében 24-25 fős kerettel dolgoztunk, most 19 játékossal vágtunk neki a szezonnak.
Hozhatunk a saját neveltek helyett rutinosabb drága játékosokat, de semmi garancia arra, hogy jobbak lesznek a fiataloknál, vagy nekik nem lesznek sérüléseik.
A 19-es keret szűk. Lehet benne mind a 19 klasszis játékos, bl győztes és világbajnok, akkor se elég.
A fiatalokat békén kell hagyni és venni kell még 3-4 10-20millás játékost, akik jó korban vannak, sikerre éhesek és azokon a posztokon játszanak ahol erősítésre szorulunk.
Nem a fiatalokon kell frissíteni, hanem azokon a játékosokon akik ugyan rutinosak, lehetőséget is kaptak, de nem éltek vele.
Mindenképpen el kell küldeni játékosokat, akkor én megköszönném Max-nek, Keita-nak, Adriano-nak és Milito-nak a közreműködést és helyettük hoznék új játékosokat. + még 2-3 játékos jöhetne.
Ez már bőven elég változás ahhoz, hogy meglegyen a kellő motiváció a csapatban.
Konkrét játékosokról meg felesleges addig beszélni amíg nem állunk velük és klubjukkal tárgyalásban.
Az első felével egyetértek, a vége kicsit sok nekem. Max felőlem is mehet, neki szerintem már csak lejjebb van és, ha a fiatal tehetség beválik helyette, akkor erős cseresorunk lehet. Adriano? Miért menne el? Szerintem egész jó szezonja volt, a kisebb csapatok ellen élmény volt két futó szélső védő játékát nézni és a nagyok ellen sem vallott szégyent. Jó korban van, cserének szerintem tökéletes. Keita nálam ugyan ez a kategória, ráadásul Pep egyik személyes kedvence, kár azon morfondírozni ,hogy távozik, mert most biztos nem fog. Milito felőlem is mehet. Ezek után én amondó vagyok, hogy nem kell 3-4 10-20 millás játékos, hanem kell ez a José Angel fiú csere balhátvédnek Maxwell helyett, talán elférne egy kh is, de az nem létszükséglet, illetve mindenképp kell egy támadó és/vagy egy középpályás. Az és/vagy-ot azért írom, mert ha Pep jövőre számolna Affellayal a középpályán, akkor egy támadó vétele esetén nincs szükség középpályásra. Viszont, ha továbbra is csak támadóként jön szóba a holland, akkor elfér egy középpályás a keretben, aki lehet akár Fabregas is, de megmondom őszintén, hogy nem fakadok sírva, ha nem érkezik. Elölre én a Rossi verziót támogatnám, de nem dőlnék a kardomba Aguero vagy Sanchez esetén sem ( nálam az utóbbi leginkább zsákbamacska, mind játékban, mind emberileg, de ettől függetlenül tudom, hogy nagy potenciál rejtezik benne). A kis olasz nagyon szimpatikus ember és megbízható, szerintem rettenetes mód passzolna ide. Az meg szerintem butaság, hogy nem húz váratlant és nem tud megverni egy az egyben senkit. Nem Messihez hasonlítom, de Messi sem 8 biciklicsellel veri meg az ellenfeleit, hanem egyszerű,de követhetetlen irányváltásokkal. Az alacsony súlypontja miatt Rossi is ebben jó, persze jó 3-4 szinttel lejjebb. Ezért úgy gondolom, hogy tud ő váratlanul cselezni.