geridoss írta:Bale eredetileg balhátvéd. Ez ugyanaz a tészta, minthogy nálunk Abidal nem középső védő, de tud azt játszani, elég magas szinten. A walesi ugyanígy van a balszélső poszttal, tud ott játszani, sőt, nem is akárhogy. De akkor is balhátvéd az eredeti posztja.
Én ezzel tisztában vagyok. Nagyon jó volt ő balhátvédként is, DE amiért ennyire felkapott lett, amiért klasszisnak tartják, az az teljesítmény, amit balhátvédként nyújt. Nem olyan mint Abidal esete, mert ő mind2 poszton kb. ugyanolyan szintű teljesítményt tud nyújtani. Inkább Iniestához hasonlítanám: ő bal szélen is nagyon magas színvonalon játszik, de az a poszt ahol a legjobban kihasználhatóak a képességei, ahol igazán világklasszis teljesítményt tud nyújtani, az a középpályán van Xavi mellett.
Bale is nagyon jó balhátvéd, de miután láttuk milyen jó bal szélen sztem már butaság lenne őt hátvédként elpazarolni.
A másik dolog, amit róla gondolok, h neki tökéletesen az PL való, semelyik más bajnokságban nem tudná olyan jól kamatoztatni a képességeit, mint ott. Ott viszont nagyon sokra viheti, én a Cheslea-ben tudnám őt talán leginkább elképzelni.