A továbbtanuláshoz szeretnék hozzászólni. Írta valaki, hogy nem tudja eldönteni, hogy mit csináljon, hova menjen tanulni.
2dolgot lehet nézni szerintem:
1-Olyan irányba mész, ami érdekel
2-Olyan irányba mész,ami
most szerinted jó.
LM10-nek írnám ,meg azoknak akik szintén itt járnak kb.
1.
Ami érdekel,és amit szeretsz, azt sokkal jobban fogod csinálni,ha már munka , legalábbis szerintem. Szóval ha téged érdekelnek az épületek,akkor miért mennél orvosnak? Vagy fordítva? Akkor én mennék mérnöknek.
Szerintem ez sokkal jobb választás,mert ha valamiben nagyon jó vagy,akkor nincs az az Isten, hogy azt ne tudd kamatoztatni. Ha itthon nem, akkor szerencsét kell próbálni külföldön.
2.
Kiemeltem azt a szót,hogy most. Honnan tudod,hogy 5-6év múlva, mikorra meglesz a diplomád akkor mi lesz a helyzet? Lehet,hogy a mostani jó pályának kikiáltott mérnöki munka lesz telített,vagy akármi. Ilyesmire szerintem nem igazán van értelme alapozni, mert egyáltalán nem lehet tudni, hogy mi lesz 5év múlva.
Persze nagyon jól hangzik, hogy elmegyek erre meg arra az egyetemre, hogy elvégezzem ezt a szakot és utána milliókat keressek...De gondoljatok már bele... Ha ez tényleg így lenne, akkor miért nem szaladgálnak a mérnökök tucat számra?
Mindenesetre én azt mondom,hogy sokkal több értelme van olyasmivel foglalkozni, ami érdekel, mint olyan dologgal ami számodra unalmas, vagy épp egyáltalán nem érdekel,vagy nincs hozzá még tehetséged sem.(rajzolás mondjuk )
De LM10, előbb gondolkodj el rajta, hogy mi érdekel. Ha magyarból vagy a legjobb az nem jelent semmit... szereted? Szoktál olvasni,esetleg írogatni?
Én világ életemben 5ös voltam fizikából(nevezhetjük jónak?),sőt még érdekelt is, de képtelen lennék azzal foglalkozni, szóval ilyen szóba sem jöhet nálam.
De ha másképp nem megy, vedd meg a felvi pályaválasztási utmutatóját, és ott szépen le van írva,hogy "ki mit csinál"... Persze sajnos ez sem jelent semmit . Ismerőseim mondják, hogy pl. közgázt végeztek, most biztosítónál dolgoznak elég magas beosztásban, de az egyetemen tanultaknak töredékét sem használták fel.
Na hát remélem tudtam valamit segíteni...