Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Vito
Llegenda del Barça

2011.05.28. 16:27:53

ozsimiki írta:ha az hurrogás,h tényeket írtunk le, akkor az mi amit te csinálsz?

Bocsi a hangnemért,de máshogy nem írom most le.

igen értesz te ehhez a sporthoz, kérdezek valamit, mikor verte meg Hamilton Buttont fél másodperccel ezen a 7végén? Vagy úgy általában.

Mert ahhoz,h ő legyen az első, ezt kellett volna megtennie, csak úgy hirtelen... valószínű mi?

2. valószínű lehetett volna,de az első helyhez kell egy Vettel ellenes felfogás,meg stb :D

jah és továbbra is, ha valami ennyire bánt téged, ne nézd, nagyon egyszerű ám ez.
és akkor ezek szerint, ha az FP-ken és a Q1-Q2-ben vezet valaki, akkor nem verheti meg a csapattársa?
alonso az összes szabadedzést megnyerte, ahhoz képest a kvalin sehol sem volt (a dobogóhoz képest).
vettel a Q1-Q2-ben nem volt veszélyes, ehhez képest űridőt megy a Q3-ban? pedig az előzmények szerint hami és alo mögött kellett volna maradnia.
Hami a Q3-ban az első szett gumival tizedekre volt mind vettel, mind button 1.13-as idejétől.
szerintem button azt a kört nagyon jól összerakta. ennyi történt.

szerk:
azt pedig tudjuk, h a Q3-ban mennyit javulnak a red bullok....
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.28. 16:21:00

Scooby Bent Bwoy írta:Tényleg fantasztikusat ment Vettel, de nem lehet kizárni, hogy Hamilton nem tudta volna megverni. Lehet Button is hagyott benne magához képest 1-2 tizedet, és ha Vettel tudott javítani hét tizedet, Hamilton miért ne? Valószínűbb második lett volna, de az is jobb, mint a hetedik, de ezt már nem tudjuk meg...
2.helyét nem is kérdőjelezem meg, peches volt, aláírom.

Arra alapozom a miért ne?-t, mivel Vettel a csapattársához képest konstans tartotta a 4-5 tizedet,ami a Q3ra is maradt. Azaz ugyanolyan tempóban javultak Webberrel. Hamilton egyszer sem volt 0,4-0,5re,Buttontól,
és ők is konstans fejlődtek egymáshoz képest. Button ideje is elég szép volt a Q2es Hamis időhöz képest. Szóval ezek azt támasztják inkább alá,hogy Hamilton max 2.helyre tudott volna bejönni.

De azt semmiképp sem,hogy valószínűbb lenne az első helye, mint a 2.

Ettől függetlenül a verseny még elég izgi lehet, ha az eleje elmegy gond nélkül a rajtnál, akkor is. Azt meg öröm lesz nézni,ahogy Hamilton próbál előre jönni, Massán,Schumin,Alonson át :twisted: :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.28. 16:21:00

ozsimiki írta:
Messithebest írta:Hát.... megint ugyanaz..... Pereznek jobbulást, csak pont a "legjobbkor".... Lehet megint jön majd a hurrogás mint múlt héten, de Hami szerintem elverte volna Vettelt.... így meg kapott egy 7ik helyet, remek.
ha az hurrogás,h tényeket írtunk le, akkor az mi amit te csinálsz?

igen értesz te ehhez a sporthoz, kérdezek valamit, mikor verte meg Hamilton Buttont fél másodperccel ezen a 7végén? Vagy úgy általában.

Mert ahhoz,h ő legyen az első, ezt kellett volna megtennie, csak úgy hirtelen... valószínű mi?

2. valószínű lehetett volna,de az első helyhez kell egy Vettel ellenes felfogás,meg stb :D

jah és továbbra is, ha valami ennyire bánt téged, ne nézd, nagyon egyszerű ám ez.
kösz, hogy leírtad helyettem...én nem tudtam volna ilyen kultúráltan...
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.05.28. 16:14:55

Tényleg fantasztikusat ment Vettel, de nem lehet kizárni, hogy Hamilton nem tudta volna megverni. Lehet Button is hagyott benne magához képest 1-2 tizedet, és ha Vettel tudott javítani hét tizedet, Hamilton miért ne? Valószínűbb második lett volna, de az is jobb, mint a hetedik, de ezt már nem tudjuk meg...
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.28. 15:59:37

Messithebest írta:Hát.... megint ugyanaz..... Pereznek jobbulást, csak pont a "legjobbkor".... Lehet megint jön majd a hurrogás mint múlt héten, de Hami szerintem elverte volna Vettelt.... így meg kapott egy 7ik helyet, remek.
ha az hurrogás,h tényeket írtunk le, akkor az mi amit te csinálsz?

Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2011.05.28. 15:55:49

Az a legfontosabb, hogy Pereznek semmi komoly baja nem esett.
Szerintem Hamiltont nem a balesett zökkentette ki, hanem elég sokat állt az edzés, változott a pálya állapota, és a gumikat is nehéz volt kellően felmelegíteni, főleg úgy, hogy a boxutca kijáratánál elég sokat állt gumimelegítő nélkül, az első próbálkozásnál meg pechére pont kiküldték elé Massát, megverhette volna Vettelt, de természetesen megint nem... Így az első v. második helyből lett hetedik, innentől már a futam is nehéz lesz, remélhetőleg a rajtnál nem megy bele veszélyes szituációba, mert ilyenkor azért szokta erőltetni, ami nem mindig sül el jó.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.28. 15:53:57

Hát.... megint ugyanaz..... Pereznek jobbulást, csak pont a "legjobbkor".... Lehet megint jön majd a hurrogás mint múlt héten, de Hami szerintem elverte volna Vettelt.... így meg kapott egy 7ik helyet, remek.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.28. 15:51:06

Pereznek remélem semmi komoly...tipikus monacoi bukta.

Vettel meg egy állat. Valami hihetetlen mit ment. Az eddigiekből, sőt még a Q1-Q2ből is látszott, hogy ezen a pályán jobb a McLaren mint a Red Bull, mert Hami-Vettel után inkább Button-Alonso volt és valahol ott Webber. Erre így elveri a népet...félelmetes. Persze kis hiányérzet maradt, hogy Hamilton nem mutathatta meg, de őszintén szólva nem hiszem, hogy 2 tizeden belülre került volna. Mindenesetre ő így eléggé elrontotta, előzetesen ezt az ő versenyének gondoltam, de a 7. helyről nehéz lesz...Vettelt megelőzni szintén. Ha nem csinál hibát, és nem rajtolják le...hát nem tudom. Webber ismét nagyon csúnyán kikapott, pedig ezek az ő versenyei lennének csapaton belül, persze holnap még javíthat...Az öreg 5. helyének nagyon örülök :D

Pereznek jobbulást!
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.28. 15:49:48

Itt számít a legkevésbé a kocsi, azaz itt számít leginkább a pilóta, Vettelnek így sincs szégyenkezni valója. Szerintem Hamilton vagy Webber lett volna a 2.,ha nincs Perez balesete, Alo meg talán megfogta volna Buttont, bár azt nem hiszem, mert fél másodpercet csak úgy nem javul.

Szóval Vettel első helyét nem befolyásolta, Hamiltonnak rosszul jött, bár itt meg lehet jönni azzal,h miért nem ment korábban ki,és ment egy értékelhető időt. (rajta kívül mentek 4-5en előtte, szóval nem csak az volt a baj,h Massa feltartotta /ha valóban nagyon fel/, hanem későre is hagyta....mert Ő lehetett volna 2. simán.

Schumi megint jól ment szerintem, rajtjai jók nagyon, szóval talán holnap fog 1-2 helyezést ott is,és akkor kellemetlen perceket szerezhet páraknak.

Rajt kulcsfontosságú lesz, győzelemre esélyesek mind szuper lágyon, lássuk...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.28. 15:42:38

Remélhetőleg Pereznek valóban csak lábsérülése van, elég csúnya egy becsapódás volt!
Maga az időmérő megint jó volt, Heidfeld, Petrov gyengessége meglepetés, ment a puffogtatás, nagy kár Perezért, mert kiválóan szerepelt, ahogy Maldonado is!Hamiltont sajnos nagyon kizökkentette a baleset, de ez érthető!
Ez a 7ik hely nem tudom mire lesz elég!Button a 2ik helyről, viszont szép, s az ő kímélő stratégiájával lehet esélye majd holnap!
"Vettel, Jézusom, Mi van????" őt így lehet jellemezni, hihetetlen gyors a német suhanc, rommá vert megint midnenkit, de a verseny az más lesz!És hát Monaco az Monaco!!!!
Jó versenynek nézünk elébe!

S.Pereznek meg jobbulást
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.05.28. 15:03:22

ah... szegény csoka mekkorat kaphatott :?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
piton
Capitá del Barça

2011.05.28. 13:54:05

Na itt Monacoba az időmérő biztos nem lesz unalmas. Én is nagyon kíváncsi vagyok. Alonso eddig nagyon jól megy, de remélem a legvégén Vettel megveri őt. :wink: :D
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.05.28. 13:01:12

Kíváncsi leszek az időmérőre,mert itt Monacoban leginkább az számít.A délelőtti szabadedzésen Rosberg elég szépen összetörte az autóját nem tudom h sikerül összerakni 2ig de reménykedem.Az időmérőről annyit h szerintem most nincs annyi különbség a kocsik között és teljesen 4-6 esélyes a pole,bár az RB-t még nem igazán láttuk normál tempóban de majd meglátjuk.
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.28. 12:07:04

Nos, így a szabadedzéseket tekintve, leginkább az utolsót, Alonsonak nagy esélye lehet ma. Persze kitudja a red bull mennyire altat, ha altat egyáltalán. Schumi is egész jól ment, bizakodó vagyok.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Fernando
Llegenda del Barça

2011.05.28. 11:10:17

Én a Ferrari meséiben már nem hiszek, ellenben Fernando jobb, mint az autó! Vamos!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
samy85
Capitá del Barça

2011.05.28. 11:04:27

Valamelyik tv adó adja a szabadedzést? azt hiszem németen szokott menni...
csak nem tom melyiken :D
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Galen
Jugador del Barça

2011.05.27. 12:10:45

A ferrari szerepelhet jól monacoban, de a lemaradása akkor is megmarad.

Tök egyszerű, monacioban az aerodinamikai különbségek nem jönnek annyira jelentősen ki a kocsik között, így a ferrari ezen hátránya sokkal kevesebb mint a nyitott, épített versenypályákon.

Itt az aerodinamikai különbségeket a motorteljesítmény és a mechanikai teljesítmény tudja helyettesíteni. Ebben jó(nak tűnik) a Ferrari, de mondom, a különbség visszajön miután más pályára mennek.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.27. 10:54:09

Off:
Beszéltük el Fanaticoval, a lebonyolítási rendszert, s még régebben arra gondoltam, google documentumként fent lehetne, s excelbe csak meg kellene szerkeszteni!
Na már most én annyira nem vagyok excel guru, s nincs kedvem függvényeknek utána olvasni :lol: :twisted: :P
Fkeres, HA függvényeket ismerem!
De, én is így próbáltam megoldani az hogy telitalálat az elég egyszerű kihozni ha függvénnyel, de ami 1 pontot érne, hogy benne van a versenyen az első 10ben, ahhoz valami mátrix fv kellene!Sima fkeressel be lehet keresni, hogy szerepel-e benne, de ott adott cellára keresel, s nem számot ad ki eredményül!Index fv-ről valami rémlik, de bízok benne, valaki tudja a megoldást rá!

Mert így elég egyszerű lenne, mindenki kapna jogosultságot a saját oldalához, amit ő és ozsi, fanatico lát, oda felviszi a tippjét, a verseny végén meg csak az eredményt kell beírni, a gép kiszámolja!Ráadásul lehet folyamatosan értesítést is küldeni, az elalvóknak mint pl nekem, hogy Hey bro kellene tippelni!!!

ON:
GO LEWIS :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.27. 10:03:05

S.Agüero írta:Ferrari nagyon jó Monacon, ez látszik most is. Végre Massa is jól végezhet.
2. szabadedzés most megy épp, eddig első simán Alo. 8)
Most meglehet egy Ferrari győzelem!
Vamos Fernando! :D
Futamon meg kapnak 1 vagy 2 kört rosszabb esetben.. jók ezek a szabad edzések, de én már nem bízok a ferrariban. Esetleg, ha gyökeres változás lesz a vezetőségben, csapatvezetésben, majd akkor esetleg.

Sokkal inkább bízok Schumiban és a merciben. Elég nagy javulást mutattak már Törökországban, és azóta stabilan 5. hely környékén végeznek. Ezen a futamon egy jó időmérő edzéssel újra jó kis pontszerző helyeken lehetnek. Versenytempójuk meg van hozzá, persze monacoba egy jó rajthely is kell, rajtnál max 1-2 helyet lehet javítani, aki elfordul, neki már csak a csapat vagy a technika ronthatja el a futamát.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.27. 01:58:45

piton írta:Vettelék most a versenytempójukon akarnak javítani, ezért inkább a hosszabb etapokat favorizálták, nehezebb tankkal.
A szombati 3. szabadedzés már sokkal mérvadóbb lesz.
Igen, de ők is mentek egy rövidebb gyors etapot, bár lehet nem vették annyira komolyan,mint pl a Ferrari,vagy a Mercedes. Mekik erősek lesznek itt is, érdekes lesznek Schumiék, tavaly Rosberg pole-t futhatott volna ha nem tartják fel Q3ban, Alonso is ha nem töri a gépet. Bár Vettel-t se írnám le, sőt...
Kép
piton
Capitá del Barça

2011.05.26. 18:17:02

Vettelék most a versenytempójukon akarnak javítani, ezért inkább a hosszabb etapokat favorizálták, nehezebb tankkal.
A szombati 3. szabadedzés már sokkal mérvadóbb lesz.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.26. 15:41:37

Szép-szép ez, de túl sok jelentősége nincs, a 3ik edzés szokott többet megmutatni!De sűrűsödik a mezőny!Meglátjuk, azért Alonso még ha megis nyerné, a Ferraisok kihívnánk 10szer kereket cserélni :mrgreen: Vettel a szabadedzéseken nem mindig dominál aztán időmérőn hip-hop 5-6 tizedeket ad!De most Hamilton nagyon kezdi megtalálni a ritmust, jó lenne odapörkölni a bikáknak!GO LEWIS
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2011.05.26. 15:39:59

Fernando Alonso spanyol Ferrari 1:15.123 átlag: 160.057 km/ó 42 kör
2. Lewis Hamilton brit McLaren-Mercedes 1:15.228 0.105 mp h. 33
3. Nico Rosberg német Mercedes 1:15.321 0.198 44
4. Jenson Button brit McLaren-Mercedes 1:15.448 0.325 38
5. Sebastian Vettel német Red Bull-Renault 1:15.667 0.544 46
6. Felipe Massa brazil Ferrari 1:15.781 0.658 45
7. Michael Schumacher német Mercedes 1:16.356 1.233 33
8. Mark Webber ausztrál Red Bull-Renault 1:16.642 1.519 42
Tocy
Director del Fútbol

2011.05.26. 15:36:26

Ezt nyerte is Fernando. Eddig nagyon nagy időmérőnek-versenynek nézünk elébe, jó a Ferrari, pláne jó a McLaren, sőt, javul a Mercedes is, a Red Bull előnye a várakozásoknak megfelelően eltűnt ezen a pályán. Vettel itt elégedett lehet egy dobogóval is...

2. edzés:
1. Alonso
2. Hamilton
3. Rosberg
4. Button
5. Vettel
6. Massa
7. Schumacher
8. Webber akinek a váltó után most a KERS hibásodott meg...
MatyiG
Adminisztrátor

2011.05.26. 15:18:21

gergo9 írta:
S.Agüero írta:Ferrari nagyon jó Monacon, ez látszik most is.
Ahhoz képest hogy 10éve nem nyert a Ferrari Monaco-ban és ebbe benne volt a Schumacher-korszak is és akkor sem ment.
Monaco a keskenyebb tengelytávú gépeknek fekszik még a V10-es korszakban a Ferrari volt az egyik legszélesebb.
Mostanit gépet nem tudom.
A Mercedes viszont magához képes jó lehet mivel övéké az egész mezőnyben a legkisebb vas.
Nem is azt mondtam, h nyert hanem jól szoktak menni. Tavaly is simán benne lehetett volna az első hely Aloban, csak nekiment a falnak egyik szabadedzésen és nem tudták összeszerelni időmérőre, pedig szabadedzésen ott volt az első között, mint ahogy most is. :)
2. hely körül lesz remélem időmérőn és akkor egy jó rajttal... :oops: :lol:
Válasz küldése