Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.05.22. 16:39:14

Rewolution5 írta:én nemvagyok Vettel fanatikus, de elkell ismerni a képességeit.Tény, hogy jól működik alatta a kocsi,de nagyon sok érdeme van neki a győzelembe. A mentalitása, koncentrációja, küzdési vágya ambíciója is nagyon nagy, Schumi után ilyenre várt a Forma 1 világa...
Schumi után jött egy Alonso, egy Raikonen és egy Hamilton. Én semmivel sem tartom jobbnak őt egyáltalán náluk. Kétségkívül jó versenyző, de sztem a többi úriember is hasonlót tudna teljesíteni. Webberre visszatérve. Webber autójában, ha jól emlékszem a mai futamig nem működött a Kers, ráadásul Webber magasabb, mint Vettel. Magyarul ezt a plusz súlyt is le kéne vhol dolgoznia, de az messze nem olyan könnyű... Ismétlem jó versenyző Vettel, de nem hiszem, hogy akár a jelenlegi Ferrarival többet tudna produkálni, mint Alonso. Ő is kb. ugyanott lenne.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.22. 16:28:29

bowlinggolyo írta:A mai nap láthattuk h Vettelnek is rengeteg fejlődni valója van ha a csatákat vesszük alapul,mivel az első pár körben simán le kellett volna nyomnia a Ferrarit.Sokkal gyorsabb volt tőle és meg kellett volna látni azt az 1-2 rést amit megengedett Alonso,aki a védekezésben mai is óriásit alkotott ezt el kell ismerni.A végén a csatában nagyon jól muzsikált,jól tud védekezni Vettel is,de most nem láttam Hamiltontól azt az agresszivitást amit eddig megszoktam tőle.Remélem jövőhéten is hasonló nagy csata lesz ám fordított végeredménnyel :D
:) Láthattuk,h nem ért semmit a DRS zóna az élcsapatoknál. Volt egyéb előzés azonos gumikon? Nem. Amikor jobb gumija volt, meg is ette Buttont,meg Massát (igaz nem védekezett erőteljesen), amikor azonos akkor se Hami,se más nem előzött a pályán senkit sem. Akkor most mindenkinek van hova fejlődnie?

Azért a mosolygós smile,mert te kiszúrtad azt az 1-2rést a futam első felében ha jól értelmezem, amit Alo nyitott, de Vettel nem:) Meg úgy senki más sem, első etapban Alo remekül tartotta Vettelt,és Hamiltont, nem hibázott. Így nem lehet előzni a kanyargós részen (mert azonos minőségű gumi is volt akkor), a célegyenesre meg kevés volt a DRS, mind Vettelnek, mind Hamiltonnak, láthattuk. Szóval ezt a kritikát most erősnek érzem,hogy ott más leelőzte volna Alot, szntem senki.
Messithebest írta:De ha egyszer esetleg elmegy Vettel(igen, le tudom írni a nevét) az RBtől, és még ugyan itt fognak tartani, meglátod, az aki a helyére megy, ugyanilyen jó lesz. És azt egy szóval nem mondtam hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ RB ÉRDEME EZ, mert nem. Csak nagy része, és az meg rohadtul nem ugyanaz.
Meglátjuk kinek lesz igaza. Eddig annyit lehet tudni,h a Toro Rossoban is verte csapattársát,és óriásit alkotott, + annyit,h RedBullnál is egyértelműen jobb pilóta mint a szintén ugye a "világlegjobbkocsija,80évesöreganyádisvblennevele"-al versenyző Mark Webber.

De majd ha esetleg váltani fog, és elmegy máshova, ne lepődj meg,hogy majd ott is nyer egy kettőt, persze csak azért mert ismét űrkocsit kap a segge alá, mi másért? :)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.05.22. 16:22:30

én nemvagyok Vettel fanatikus, de elkell ismerni a képességeit.Tény, hogy jól működik alatta a kocsi,de nagyon sok érdeme van neki a győzelembe. A mentalitása, koncentrációja, küzdési vágya ambíciója is nagyon nagy, Schumi után ilyenre várt a Forma 1 világa...
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.22. 16:20:12

ozsimiki írta:Messithebest!

Már bocsánat, de úgy tűnik, hogy nálad a kettős mércénél durvább jelzőket is lehetne használni.

Mitől-mitől? Attól,hogy hibátlant nyújt, és maximálisan kihasználja azt,hogy jó a csomag.

én is Schumis vagyok, de senki sem írt olyat rá, akármennyire is nem szerette 2001-2004ig,h szánalmas. Akkor nem neki volt a legjobb gépe? És kétséget kizáróan be is húzta ahogy illik. Nem hagyott sanszot másnak. Akkor neki is csak 25% ebben a része? A nagy ló....t. Érdemtelenül dicsérték esetleg? Erre is a nagy ló.....t. Ahogy most Vettelnek is kijár minden dicséret.

Egy csomag akkor működik jól, ha minden eleme passzol, pilóta-kocsi-gumi-taktika-mérnökök. És igen, ez az istálló Vetellel együtt lett ilyen jó, mint anno Ferrari is Schumival EGYÜTT lett olyan jó.

nekem nem az a bajom,hogy nem bírod, de ilyen jelzőket el lehet hagyni, mert csak is az irigység szüli,és teljesen alaptalan.

Nah befejeztem, persze ha legközelebb is hasonló megnyilvánulást látok, reagálok.
A "szánalmas" jelzőt az idegesség szülte, nem az irigység. És már írtam, engem ugyanúgy zavart, amellett, hogy örültem, az hogy tök simán hozta a futamokat anno Michael. De ha egyszer esetleg elmegy Vettel(igen, le tudom írni a nevét) az RBtől, és még ugyan itt fognak tartani, meglátod, az aki a helyére megy, ugyanilyen jó lesz. És azt egy szóval nem mondtam hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ RB ÉRDEME EZ, mert nem. Csak nagy része, és az meg rohadtul nem ugyanaz.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2011.05.22. 16:19:56

A mai nap láthattuk h Vettelnek is rengeteg fejlődni valója van ha a csatákat vesszük alapul,mivel az első pár körben simán le kellett volna nyomnia a Ferrarit.Sokkal gyorsabb volt tőle és meg kellett volna látni azt az 1-2 rést amit megengedett Alonso,aki a védekezésben mai is óriásit alkotott ezt el kell ismerni.A végén a csatában nagyon jól muzsikált,jól tud védekezni Vettel is,de most nem láttam Hamiltontól azt az agresszivitást amit eddig megszoktam tőle.Remélem jövőhéten is hasonló nagy csata lesz ám fordított végeredménnyel :D
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.22. 16:13:51

Messithebest!

Már bocsánat, de úgy tűnik, hogy nálad a kettős mércénél durvább jelzőket is lehetne használni.

Mitől-mitől? Attól,hogy hibátlant nyújt, és maximálisan kihasználja azt,hogy jó a csomag.

én is Schumis vagyok, de senki sem írt olyat rá, akármennyire is nem szerette 2001-2004ig,h szánalmas. Akkor nem neki volt a legjobb gépe? És kétséget kizáróan be is húzta ahogy illik. Nem hagyott sanszot másnak. Akkor neki is csak 25% ebben a része? A nagy ló....t. Érdemtelenül dicsérték esetleg? Erre is a nagy ló.....t. Ahogy most Vettelnek is kijár minden dicséret.

Egy csomag akkor működik jól, ha minden eleme passzol, pilóta-kocsi-gumi-taktika-mérnökök. És igen, ez az istálló Vetellel együtt lett ilyen jó, mint anno Ferrari is Schumival EGYÜTT lett olyan jó.

nekem nem az a bajom,hogy nem bírod, de ilyen jelzőket el lehet hagyni, mert csak is az irigység szüli,és teljesen alaptalan.

Nah befejeztem, persze ha legközelebb is hasonló megnyilvánulást látok, reagálok.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.22. 16:12:50

L.Messi 10 írta:
Messithebest írta:És a kérdésem még mindig fenn áll, miért Fettült kell isteníteni, mikor az érdeme, max 25%ban van ebben, mert persze, be kell hozni, tudni kell vezetni, de akkor is, ez inkább a kocsi és a Red Bull érdeme.
Az a nagyon jó autó hányszor állt meg alatta tavaly? Ha azok a motorhibák nincsenek, akkor már VB győztes lehetett volna Vettel. Ott is a "nagyon jó" autón múlott....
Először is, tavalyi autó teljesen más, tudtommal idén még 1x sem esett ki az RB.

S. Agüero: igen, nos ez igaz, ezért is írtam 25%ot. Van benne érdeme, ezt nem is vitatom, de akkor is ez nagyban az RB érdeme.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Capon
Llegenda del Barça

2011.05.22. 16:12:47

Izgalmasan alakult a vége nagyon. Alig bírtam kiszurkolni, hogy Vettel beérjen már végre a célba, tisztára bele izzadtam :)
Na de nincs még vége most a Girot kell kiszurkolnom...
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.05.22. 16:10:17

Messithebest írta:És a kérdésem még mindig fenn áll, miért Fettült kell isteníteni, mikor az érdeme, max 25%ban van ebben, mert persze, be kell hozni, tudni kell vezetni, de akkor is, ez inkább a kocsi és a Red Bull érdeme.
Az a nagyon jó autó hányszor állt meg alatta tavaly? Ha azok a motorhibák nincsenek, akkor már VB győztes lehetett volna Vettel. Ott is a "nagyon jó" autón múlott....
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2011.05.22. 16:10:11

És a kérdésem még mindig fenn áll, miért Fettült kell isteníteni, mikor az érdeme, max 25%ban van ebben, mert persze, be kell hozni, tudni kell vezetni, de akkor is, ez inkább a kocsi és a Red Bull érdeme.
Viszont akkor miért nem Webber lett a második, ha ilyen jó lenne a kocsi?
Vettel érdeme is nagyban befolyásolja, h általában ő nyer.
Szurkolj Vettelnek, ha nem tudod elismeri, h ő nyer.... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2011.05.22. 16:12:00-kor.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.22. 16:07:23

ozsimiki írta:
Messithebest írta:
ozsimiki írta:
szerk: Messithebest, inkább aki ilyet ír,az szánalmas. mindenki mutogat győzelem után, ő még nyilatkozataiban senkit se köpködött, hogy ilyen jelzőket érdemeljen.
Ok, nem zavar senki véleménye sem, szerintem az, te meg csíped őt, én rühellem, ez van. Akkor szánalmas vagyok aztán ennyi.

Azt azért elmondom, hogy a versenyeket már le se kéne futni, most meg mondom hogy Fettülke 2x vb lesz. Csak nem értem hogy azért mért Fettülkét kell isteníteni, mert raknak alá egy jó autót. 80 éves öregember betolja azt a kocsit első helyre(költői túlzást remélem érzi mindenki). Akkor inkább Newey-t vagy a Red Bullt, azért tényleg max riszpekt, hogy egy ilyen verdát összetákolnak, csak ettől még nem Fettülke sz*rta a spanyol viaszt, és nem is ő az Isten.
Megbeszéltük. Majd ha megindoklod,h mitől szánalmas, vitatkozhatunk. Attól,h nem tetszik a feje, még nem lesz az.

Gondolom akkor neked Alonso is, Hamilton is, és Schumacher is szánalmas volt, hogy régebbre ne menjek, amikor jó kocsival nyertek VB-t. Az ő tudásukat is elismerte mindenki, és ha használtak is szánalmas jelzőket rájuk,nem a tudásuk miatt. Most neked az fáj,h ezúttal Vettel alatt van jó kocsi,de abból ki is kell hozni amit ki lehet. Lásd Webber.

Hszedből süt az irigység,hogy ezúttal nem a te kedvenced nyeri a futamokat.
Jelenleg meg igenis Fettülke az uralkodó az F1ben, akár tetszik, akár nem. Vegyél példát más ellendrukkerekről, pl Bob-ról, ők tudnak úgy szorítani másnak, hogy eközben Vettelt is elismerik.
Nem indoklom meg, mert semmi értelme, ugyanúgy menni fog az istenítés. Alonsot rühellem a mai napig, Hamiltont sem csíptem az elején, de ahogy visszavett az arcból, kezdem csípni. Schumi a kedvencem per pill, mindig is ő volt, és nem tetszett ugyanúgy, mikor sorra nyerte az unalmasabbnál unalmasabb vb-ket. És igen, irigy vagyok, mert nem Schumi nyer, mert kismilliószor jobban megérdemelné, mint a honfitárs úr. És a kérdésem még mindig fenn áll, miért Fettült kell isteníteni, mikor az érdeme, max 25%ban van ebben, mert persze, be kell hozni, tudni kell vezetni, de akkor is, ez inkább a kocsi és a Red Bull érdeme.

Schuminak pedig nagyon nagyon örülök, mert akit tud a Mercivel, azt verte. Rajtokat rendre kiválóan teljesíti, 3-4 hely garantált. Van egy olyan érzésem, idén meglesz az a dobogó 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messithebest 2011.05.22. 16:10:26-kor.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.22. 16:02:39

Messithebest írta:
ozsimiki írta:
szerk: Messithebest, inkább aki ilyet ír,az szánalmas. mindenki mutogat győzelem után, ő még nyilatkozataiban senkit se köpködött, hogy ilyen jelzőket érdemeljen.
Ok, nem zavar senki véleménye sem, szerintem az, te meg csíped őt, én rühellem, ez van. Akkor szánalmas vagyok aztán ennyi.

Azt azért elmondom, hogy a versenyeket már le se kéne futni, most meg mondom hogy Fettülke 2x vb lesz. Csak nem értem hogy azért mért Fettülkét kell isteníteni, mert raknak alá egy jó autót. 80 éves öregember betolja azt a kocsit első helyre(költői túlzást remélem érzi mindenki). Akkor inkább Newey-t vagy a Red Bullt, azért tényleg max riszpekt, hogy egy ilyen verdát összetákolnak, csak ettől még nem Fettülke sz*rta a spanyol viaszt, és nem is ő az Isten.
Megbeszéltük. Majd ha megindoklod,h mitől szánalmas, vitatkozhatunk. Attól,h nem tetszik a feje, még nem lesz az.

Gondolom akkor neked Alonso is, Hamilton is, és Schumacher is szánalmas volt, hogy régebbre ne menjek, amikor jó kocsival nyertek VB-t. Az ő tudásukat is elismerte mindenki, és ha használtak is szánalmas jelzőket rájuk,nem a tudásuk miatt. Most neked az fáj,h ezúttal Vettel alatt van jó kocsi,de abból ki is kell hozni amit ki lehet. Lásd Webber.

Hszedből süt az irigység,hogy ezúttal nem a te kedvenced nyeri a futamokat.
Jelenleg meg igenis Fettülke az uralkodó az F1ben, akár tetszik, akár nem. Vegyél példát más ellendrukkerekről, pl Bob-ról, ők tudnak úgy szorítani másnak, hogy eközben Vettelt is elismerik.
Bob_Marley írta: Hamiltonban még a himnusz alatt is benne volt, hogy megelőzi Vettelt...tök király volt az arca, megy az osztrák himnusz, már venné a sapkáját, mutogatta, hogy haladjunk már :lol: Aztán fényképezésnél is mutogatott, hogy gyerekek csináljuk már, nem érek rá :lol:
Vigyázz Bob,mert Messithebest a végén még szánalmasnak tartja emiatt Hamit is :D
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.22. 16:01:59

Nagyon nem szeretem Alonsot, de ma sajnáltam. Ki hozta, amit lehetett az autóból, és csak annyire volt elég.
Amúgy év vettem csak észre, h Schumi rendszeresen előrejön 3-4 helyeket a rajtnál? 8)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.22. 15:58:45

Vettelnek tényleg grat, de azért szorul már a hurok :lol:
Hamiltonban még a himnusz alatt is benne volt, hogy megelőzi Vettelt...tök király volt az arca, megy az osztrák himnusz, már venné a sapkáját, mutogatta, hogy haladjunk már :lol: Aztán fényképezésnél is mutogatott, hogy gyerekek csináljuk már, nem érek rá :lol:
Monaco megint érdekes lesz, de ott is a RB nagyon jó eséllyel pályázik az 1ső helyre!

szerk: én sem szeretem Vettelt, de megjegyezném volt egy beszélgetés, hogy Vettel nem csatázik stb....hát most kb 400 méteren előzte Button, Massát meg az egész versenyen pokoli tempót ment!Alonsot pályán csak 1szer előzte, pontosabban lekörözte :P :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2011.05.22. 16:02:41-kor.
Kép
Kép
Kép
no0150
Barça C

2011.05.22. 15:54:00

Mindig reménykedem egy Massa győzelembe de valahogy sosem jön össze... :/ :D
Azért azt el kell mondanom, hogy Vettel az az ember akitől sosem sajnálom a futamgyőzelmet... (:
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.22. 15:53:55

ozsimiki írta:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Messithebest 2011.05.22. 15:59:00-kor.
Kép
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2011.05.22. 15:49:27

Elmeselem nektek a Ferrari taktikajat : " Fijaim üjjetek bé abba a ket piros verdába ott a betonúton, oszt miko a piros fényt lekapcsojja a másik a toronybó nyomjátok, es mikó a kerék ekopik, hijjatak fe, mük aztán rakunk másikat , oszt lesz ami lesz. "
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.22. 15:48:24

Ez izgi volt 8)

1.Vettel :arrow: brilíánt dzsób, bírta a nyomást, hiba nélkül továbbra is.
2.Hamilton :arrow: tőle is ugyanez, versenyben már eltűnnek a difik,és nagyon megszorongatta Vettelt
3.Button :arrow: grt, rajtja pocsék, az az utáni taktika ezúttal működött.
4.Webber: ejnye, ezt eléggé elrontotta, utána meg patt helyzetben volt.
5.Alonso: briliáns rajt ezúttal, majd tartotta akit lehet, ezen a pályán nem igen működött az előzési zóna.
6.Schumi :arrow: akit lehetett megvert 8) többi gép más kategória egyelőre
7.Rosberg :arrow: sokat nem láttam, ő is hozta amit kell
8.Heidfeld :arrow: szép felkapaszkodás

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.05.22. 15:49:28-kor.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.22. 15:47:17

Istenem... pedig hogy drukkoltam Hamiltonnak.... Tejfelszájú megint mutogathat...szánalmas.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.22. 15:45:43

Huh nem volt annyi előzés, de izgalmas volt, s külön öröm, hogy Lewis nagyon jó tempót ment végig!Ami múltkor nem igazán jött be, hogy mindig később jött kerekekért, most jól dolgozott a csapat, s Button megint megcsinálta, hogy eggyel kevesebbszer jött!
Az előzéseket Heidfeld produkálta, utolsóról 8ik =D>
Vettlet azért már szorongatják nem először :lol:
Szép volt Lewis, fantastic job :lol:
Kép
Kép
Kép
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.05.22. 15:44:14

Szebásztiján Fettül! Szép volt Pici!
Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.05.22. 13:54:30

Grat Kis Pál Tamásnak! Nagyon szép eredmény. Reménykedek, tudjátok miben. :D

A mai verseny szerintem nem lesz túlzottan izgalmas, hacsak a gumik nem kavarnak be. Nagyon várom. Bízom Schumacher szerencséjében és Vettel higgadtságában. Hajrá németek! Alonsonak is szurkolók, örüljenek a katalánok/spanyolok.
més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.22. 13:28:37

samy85 írta: Vettelnek ha nem lesz kers-e akkor megfoghatják, de Vettel mellett szól, ha egymással foglalkoznak előbb el tud fordulni mint a mögüle indulók...
Ez a srácok a rajtnál csak is előre figyelnek, persze ha pl ha beragadnak véletlenül, akkor már hátra. Féltem Vettelt, ha nincs KERS, ha van akkor is, mert poros oldal, és a Mekik nagyon jó rajtolók.

Nemsokára kezdődik a felvezetés.

Remélem megússza Schumi is kocc nélkül,és jól rajtol megint, illene már tervezetlen boxlátogatás nélkül befejezni a futamot!

GO SCHUMI & SEB!

szerk:

GRT KIS PÁLNAK!

http://f1gp.hu/hirek/2011-05-22/Kiss-Pa ... rcelonaban

Webber:

http://www.f1hirek.hu/f1/20110521-webbe ... elmet.html

ez igaz, örülhetnek a kicsik. + elég gáz,hogy tavalyi után, idénre se igen tudnak közeledni, talán csak a Lotus.
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.05.22. 09:49:34

tudom hogy nem lehet.. 3. körtől lehet azt hiszem... nem összefüggésképp írtam... hanem felsorolásszerűen értettem... de félreérthető voltam ugyhogy bocs... :D
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.05.22. 09:43:01

samy85 írta:És még Button is ott van...hihetetlen lessz ár a rajt... ráadásul 840 méteres a célegyenes, ratvonaltól, kb 600 méter a kanyarig... és a drs zóna, az egész célegyenesben ott van...
A rajtkor nem llehet használni a DRS-t....
Kép
Válasz küldése