2011.05.15. 12:56:20
Emlékeim szerint 2009-ben jobb csapatnak tartottam az akkori MU-t a mostaninál, de idén jobban tartok tőlük. Két éve C Ronaldora és Tevezre épült a támadójáték, és bár annyira nem voltak lehengerlők, mint egy évvel korábban, de ismét eljutottak a döntőbe, és akkor is azt mondták: álomdöntő. Idén talán nincsenek akkora egyéniségek a csapatban, kivéve Rooney-t, de mondjuk neki is a tavalyi szezonja sokkal jobb volt, viszont csapatként valahogy nagyon ott vannak a szeren. Nem játszanak olyan látványosan, mint 2008-ban, de egységesek, fontos meccsekre nagyon összekapják magukat.
Ami minket illet: emlékszem mennyire félt mindenki a 2009-es döntő előtt, hogy sem Alves, sem Abi nem játszhatott, és Tourét kellett hátravinni, viszont akárhogy is állt fel a védelem, négy egészséges ember játszott hátul. Idén ez jó, ha 2 lesz. Tulajdonképpen 4 ember lehet bevethető a bal szélen (Puyi, Abi, Max és Adriano) 4-ből 0 egészséges. Persze két hét sok idő. Na szóval úgy érzem az akkori MU jobb volt a mostaninál, az akkori Barca nem volt jobb a mostaninál, viszont jobb formában volt. Továbbra is tartom, hogy egy oda-visszavágós párharcban mi mennénk tovább, de 28-án tökéletesen egyenlőek az esélyek.
Sokat jelenthet az, hogy ki szerzi az első gólt, de ezzel nem árulok el nagy titkokat. Ha esetleg nekünk sikerülne, akkor a MU támadni kényszerül, az ikrek (már ha ők játszanak) a szélen képesek előlragadni (Evra szintúgy) a Rio, Vidic párost, mely azért jóval lassabb Pedronál, Villánál, Iniestánál, Messinél, a támadósorunk könnyűszerrel összekuszálná. Ha azonban a MU szerez vezetést, akkor hiába nem egy Inter, azt várom, hogy a borsócska is saját térfelén lesz fellelhető. Ha pedig sokáig nem lesz gól, az szerintem Xaviéknak lesz rosszabb, hiszen ők akarják irányítani a meccset, és ha nem jön a gól, csak nem jön, és mindenképpen szeretnének szerezni (mert hosszabbítás az már lutri) akkor hátul könnyen kikapcsolhatnak a fejek, és becsusszanhat egy kontragól.
Bocs, hogy két héttel a meccs előtt is hosszú hozzászólással taglalom az esélyeket, meg nem is akarok én szakértősködni, csak már tűkön ülök, és ki kellett írnom magamból az észrevételeimet.