Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ennyi a lényeg!Tocy írta:Hihetetlen, hogy még mindig erről megy a vitaTouré nincs!!! és kész. Busquets egy tökéletes, odaillő darabka a gépezetben, óriási taktikai érzékkel, pont azt csinálja, úgy helyezkedik ,ahogy kell. Mint anno Pep. Ő a tökéletes ember NÁLUNK arra a posztra. Merem állítani, hogy máshol fele ilyen sikeres sem lenne...válogatottban ugyanez a szisztéma van. A színészkedéseitől én is falnak megyek, és nekem sem túl szimpatikus. De ettől még a kirakósunk darabja...
Az utolsó ilyen ütempassza amire emlékszem, az még az ATM(ha jol tudom) ellen volt tavaly, mikor Ibra gólt lőtt a meccs legelején.Boixos írta:félretéve az állítólagos majmozását és minden felesleges fetrengését amivel ugye a bírókat segíti ez a drága gyerek (meg a marca/as fotósait, ha olyan képet akarnak csinálni, amin röhögni lehet a barcelona egyik játékosán), de még én sem értem, h mi az, ami miatt ez a gyerek annyira nélkülözhetetlen lenne ebben a brigádban? van egy fél szezonban kb két jó meccse és mégis majdnem úgy meg van ünnepelve az uccsó pár hszben, mint messi. lehet, h eddig háttal ültem a tévének, de én ilyen frankó ütempasszokra a fű alatt egyáltalán nem emlékszem, kamu borulásokra és a fű alóli kinézegetésekre viszont annál inkább. mindegy, elbírja a csapat és olyan kumma nagy bajt meg úgysem csinál. lényeg, h öngólt ne rúgjon, a többit meg lesz.rom, ráadásul a fater is boldog.![]()
lehet, h a poszt azonos, de azért pep és busi összehasonlítása elég merész. az edző az akkori korszak egyik legintelligensebb zsugása volt, legalábbis emlékeim szerint csak így emlegette mindenki. ezt mondjuk buszkeccről csak rendkívűl rózsaszínű szemüvegen keresztül nézve lehet elmondani. sztem az edző most is lefutballozná a gyereket, ha beöltözne.
de én is abbahagyom, hiszen valóban a "mi kutyánk kölyke", ha már annyit mondtátok.
bízom benne, h kinövi a hülyeségeit és ikon lesz belőle a barcában.
fiatal még, úgyhogy idő van rá.
(ja, a fater mellett lehet, h az sem mindegy pepnek, h a sok 140cm-es zsugás között van még egy magasabb gyerek, lehet, h ezért is nyomja...)
de Touré semmiképp sem az, egyszerűen nem értette meg a Barca játékát sosem....
A Barca játékának lényege, hogy a védőktől kerüljön előre a labda az irányító középpályásokhoz - és mindez ne ívelésekkel, meg vaktában előrevágott labdákkal történjen.
A kapocs a két sor között: a vkp, akinek állandó elmozgásokkal kell segítenie a labdakihozatalt. Akár úgy, hogy meg sem kapja a labdát, de folyamatosan mozognia kell. Ez az, amire sosem volt képes Touré - bár majdnem tökéletesen ellátta a védekező szerepkört, de a labdakihozatalhoz egyszerűen fogalma sem volt (amiért nem bántom őt, mert teljesen más egy Barca-génekkel rendelkező játékossal összehasonlítani ebben a témában).
Benne vagyok, akkor 28.a maradhat Businak? Deal?LG írta: Ahogy mondtam, Busquetset is jó játékosnak tartom, nagyon sokat fejlődött, de sokkal nyugodtabb lennék, ha az argentin kezdene a kp-n 27-én.
1. Igyekeztem legalább akkora túlzást (butaságot) írni, mint tiLG írta:1. Azért ez úgy butaság, ahogy van, te is tudod.
2. Ez is butaság. A triplázás évében is a fontosabb meccseken Touré játszott, is kiválóan beleillett a csapat játékába. A következő szezonban már nem, az Inter ellen meg is lett az eredménye.
3. Busquets ahogy írtam lejjebb, jó játékos, de mind Tourét, mind most Mascheranot jobbnak tartom nála.
Ez bajMihu írta:Én továbbra sem tudom hogy mit láttok Busquets-ben
Ennyi. Touré elvesztésén már rég túltettem magam, de Mascherano itt van még, és remek játékosnak tartom. Szerencsére, őt Pep is kedveli, tavasszal elég sokat játszott, nem is akárhogy.Mihu írta:Én továbbra sem tudom hogy mit láttok Busquets-ben. Én nem vettem még észre azt a fantasztikus passzjátékát ami annyira illene ebbe a Barca-ba. A 4 El Clasico-n egyetlen egy értékelhető labdája nem volt. Sőt, direkt figyeltem az egyik meccsen, egyszer sem vállalkozott. Odatették neki, ő meg vagy egyből visszapasszolta ahonnan kapta, vagy átvette, fordult egyet és odapasszolta a hozzá legközelebb álló üres embernek, és ez általában valamelyik hátvéd volt. 5 métert nem ment arrébb a labdával.
Úgyhogy én annyira nem vagyok elájulva a játékától. Sem összjátékban nem látok tőle semmi extrát, védekezésben pedig Masch meg Touré messze jobbak mint pálci.
Nah, ez hogyan jött ki? Busquets miatt veszítettük el azt a meccset? Nem Piqué öt méterről fölé lőtt labdája, a be nem fújt tizenegyes, a megadott lesgól, vagy Messi elvesztett labdája miatt, amiből gól lett [ezt is szabálytalanság előzte meg egyébként], hanem Touré hiánya miatt.A következő szezonban már nem, az Inter ellen meg is lett az eredménye.
Ebbe a Barcelonába Busquets illik a legjobban, ez tény. Touré gyakran indított, szenzációs labdákat adott, és masszívan védekezett, de Busquets szerepköre teljesen más. Lekészíti Xavinak, Iniestána, Messinek [madridi gól], és ők megoldják. Touré ezt nem "tudta" volna megcsinálni szerintem, mert erre a lecsökkentett verziójú szerepkörre nem lett volna hajlandó, ez nem az ő játéka. E kapcsán pedig megjegyezném, hogy ha kell, akkor azért Busquets sem egy favágó, emlékezzünk csak az Atlético Madrid elleni, hazai találkozóra, amikor Ibrahimovicsnak adott egy elég szép gólpasszt.Busquets ahogy írtam lejjebb, jó játékos, de mind Tourét, mind most Mascheranot jobbnak tartom nála.
Miki, ezzel egyetértek teljesen...ozsimiki írta:Utóbbi hszekkel teljesen egyetértek!
Toure-t lehetne már hagyni, én is csíptem, sőt szerintem mindenki szerette, de Busquets se teljesít gyengébben, és elég gyorsan, nagyon sokat fejlődött,és nyert stabilitást is egyben.
Ha Alvesnek az első éve után is (hozzáteszem,h már Sevillában is lehetett látni,h színékszedés,és pályára nem feltétlen illő jelenetek szempontjából nem szűz tagot veszünk) ugyanúgy tudtunk,tudtatok tapsolni a jó megoldásai után, akkor Sergio esetében sem szabad csak a színészkedéseire koncentrálni, és szinte elfelejteni,hogy az egyik alap emberünkről van szó.
Nálam még mindig sokkal megbotránkoztatóbb, ha valaki szánt szándékkal úgy megy oda,hogy akár egy pályafutást is kettétörhet (szó szerint), mint az, ha valaki az xedik ellene elkövetett szabálytalanságot feltúrbozza, esetleg eljátssza. Még1x, én sem tapsolom meg ezt, de érthetőbb mint előbbi.
1. Azért ez úgy butaság, ahogy van, te is tudod. Touré elsősorban nem azért ment el innen, mert több pénzt akart keresni, hanem mert több játéklehetőséget akart kapni. Ráadásul, h aztán a Man. City-t választotta, ahhoz sztem a pénzen kívül a bátyjának is köze van.Mikaos írta:same old story, same old cry... : Touré![]()
1. Azon csak nevetni lehet, hogy a pénzt emlegetik Busquets kapcsán, miközben Touré egy zsák pénzért hagyta itt a Barcát
Na, ez a kettős mérce!
2. Teljesítmény: azért elég régóta észre lehet venni (vagy ha nem, akkor most szólok: ), hogy ebben a Barcában nem működik a klasszikus vkp szerep (Touré). Pep a "hibás" ezért, de a hatkupás szezon, és a folyamatos jó szereplés után valahogy meg tudom bocsátani neki ezt a váltást. Touré kevés volt ide, ehhez a szerephez...ide más kell.
Őszintén javaslom a Cruyff-féle Barcát, és pont az akkori Pep játékát: érdemes tanulmányozni, mennyit segít egy ilyen jellegű vkp ebben a rendszerben, amely gyakorlatilag nem is vkp-ként funkcionál. Busquets is ilyen.
3. Apuka: tudjuk, Del Bosque is emiatt válogatta be a fiút.
LOL,lol,lol.
4. Színészkedés: Alves mellett nem árt, ha van még 1 ilyen ember. Értékes sárga lapokat és piros lapokat köszönhetünk neki. És azok a sárga és piros lapok az esetek nagy százalékában jogosak, csak Busquets "segít" a játékvezetőnek.
Meg egy zsák játékpercért, emlékezzünk csak mennyit játszott. Neki nem első volt a pénz. No de tényleg hagyjuk, megtörtént, ez van.Mikaos írta:same old story, same old cry... : Touré![]()
1. Azon csak nevetni lehet, hogy a pénzt emlegetik Busquets kapcsán, miközben Touré egy zsák pénzért hagyta itt a Barcát
Na, ez a kettős mérce!
A mi kutyánkat is illik megnevelni. Nincsenek csak azért kiváltságai, mert a papa itt játszott, meg katalán és saját nevelés. Be kell állnia a sorba és normálisan futballozni. Ha színészkedni akar, miért nem ment színésznek? Sok futballista tévesztett már pályát, de hogy ide is elért ez, nagyon furcsa és elszomorító!d írta:Busquets viszont a mi kutyánk kölyke, barcelonai, katalán, neki példaképpé kellene válnia.
arra várhatsz.... jelenleg nehezen tudom elképzelni h valaha is ikon lesz..d írta:Busquets viszont a mi kutyánk kölyke, barcelonai, katalán, neki példaképpé kellene válnia.