Én nagyon nagy edzőnek tartom Mourinhot, de úgy érzem, h a BL-ban kifejezetten rossz, sőt, öngyilkos taktikát választott. Az Interrel sikerült az odavágón meglepnie a Barcát, most nem, és ez nemcsak a kiállításnak köszönhető, mert addig is csak a 0-0ra játszottak. Sztem az lett volna a legcélravezetőbb, amit a kupadöntőn, főleg az első félidőben játszottak: bátrabban, nyíltabban támadni. Mert most azért nem voltunk akkora formában, verhető volt ez a Barca szvsz. Amúgy is ha megnézzük az utóbbi évek Barcáit, mindig akkor volt baj, mikor az ellenfél meglepett, lerohant minket: pl. tavaly az Inter elleni odavágón, vagy a 2009-s döntőn, amit Etoo nem lőtte meg az igen-igen fontos vezető a gólt, addig a MU nagyon szorongatta a tökeinket. Vagy pl. a Rijkaard érából tipikus ilyen meccs a Chelsea-Barca 4-2, vagy Real-Barca 4-2.kimber írta:Madridistaként én úgy látom a 4 klasszikust, hogy egy ősszel lendületben lévő Madrid kapott egy hatalmas pofont tőletek, ez alaposan vissza is vetette a csapatomat. Szerintem ez volt az oka annak, hogy Mourinho óvatos taktikával fogott hozzá a négyes meccssorozathoz, mert ez már bevált neki az Interrel is a Barca ellen. Tehát én az őszi pofonnak tudom be ezt a taktikát, ami, ill. a mutatott játék nekem sem tetszett. Tudom, az eredménykényszer Madridban nagy úr, de én szívesebben láttam volna inkább sokgólos meccseket, még ha a vége egy esetleges vereség lett volna, ettől a mai Barcelonától ez nem szégyen, előrébb jártok, jobbak vagytok ma még mint a Madrid. A csapatotok évek óta együtt van, összeszokott játékosok, szisztéma, jó keret. A Madridnak alakul egy jó kerete, és remélem jövőre jobb lesz a játék is, ebből is láttunk már ízelítőt idén, nem ellenetek persze, de több nagy csapat ellen is jól játszottunk. A jövő tehát biztató.levproff írta:Most nézve, hogy a Real milyen formába van..
Ezek szerint mi a legjobb formában lévő Real Madridot láttuk a 4 klasszikus során?

Persze ebben a taktikában benne lehet a késbe futás veszélye is, de ott van az édes győzelemé is. Mert nem vagyok benne biztos, hogy 90 percen tökéletesen védekezni sokkal könnyebb lenne. Értem, h kisebb csapatoknak nincs más választásuk, de egy Real Madridnak pl. van. Eleve az Interrel könnyebb volt a védekezés JM-nak, mert védelemben azért az olaszok jóval erősebbek, mint ez a Madrid. A Real védelme már nagyon sokszor láthattunk, h nem túl magabiztos. A jelenlegi Real ereje a klasszis támadókban van, ezt kell volna kiaknázni. Benne lett volna az is, h megint nagy pofont kaptok mint ősszel, de akár a sikeretek is, mert sztem most a Barca közel nem volt akkora formában, mint akkor.