Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.13. 13:09:31

Nem a jelzőn lovagoltam (bár nem tetszett), csupán azért vetettem fel, mert úgy jött le, mint ha ez akkora bűn lenne. Schumi,Alonso,Hamilton,Vettel mindegyik átélte,és át is fogja,h köré épül a csapat, ÉS HA NEM IS EGYBŐL, de mivel a csapattársat konstans verték (Schumi esetében múlt idő),verni fogják, ezért akarva, akaratlanul is elsző számúak lesznek.

Viszont az év nagyon korai szakaszában nincs ilyesmiről szó, tavaly Webber jobb formában volt, idén nagyon gyengén kezdett, Vettel pedig ott folytatja ahol abbahagyta tavaly. Alapból is a német lenne a kedvezményezett, ahogy Alo a Ferrarinál is pl, de látván a formákat, ez csak biztossá is válik, megjegyzem, teljesen jogosan.

Lehet jönni azzal,h Mekinél most milyen szimpatikus a csapatvezetés, de ott is elég hamar el fog jönni az idő, amikor Hamiltont kell segítenie Buttonnak,mert egyszerűen nem fogja tudni tartani a lépést vele. Megjegyzem, tavaly pont a RedBullnál is hasonló nagy küzdelmek voltak az év ezen szakaszában Webber és Vettel között.

Egy szó mint száz, szerintem kaphatna Vettel egy Kubicát (örülnék is neki) maga mellé, akkor sem lenne rosszabb esélye a győzelmekre, sőt még nagyobb motivációt jelentene neki a lengyel, mert Ő többet ki tudna hozni belőle mint Mark.

Azt meg én is remélem,h Kubica vissza tud térni olyan formában, mint ahogy tavaly abbahagyta.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.09. 22:08:55

ozsimiki írta:Nem csak Massa miatt írtam, Vettel mögé is egy "csicskást" képzelsz el.
Gondoltam is magamban, mivel a Vettelnél írt "csicskulni"-ért nem kértem külön is elnézést, biztos meg fogod utólag említeni, pedig nem kellene ezen lovagolni, ez nem a romlatlan elsőáldozók fóruma itt, hogy egy-egy erősebb kifejezés használata miatt darabszám szerint kelljen bocsánatot kéregetni...
Nah, neeeeeee Miki! :P

Amúgy Vettel mögé nem is én vagyok az, aki egy Massa-féle másodhegedűst képzelne el, hanem egész egyszerűen ordít a Red Bull istáló minden megnyilvánulásából, hogy Webbernek ezt a szerepet szánják és örüljön, hogy ez is van. Eljátszották már vele azt is, hogy nem kapta meg az új techikát a versenyre, Vettel pedig igen. Jó oké - volt ilyen a McLarennél is, pontosan a Hamilton-Kovalainen duónál és tudtuk is, hogy Heiki menni fog, mihelyt tudunk szerződtetni egy olyan pilótát, aki egyenjogú társa tud lenni Hamiltonnak és itt a lényeg: egyenjogú, mint Button. Alonso nem volt képes ezt elfogadni, ő megkívánja, hogy pilóta rangsor legyen a csapatánál.
Webber számára ezt dobta a gép: benne van már a korban és kimondva-kimondatlanul kiegészítő embernek szerződtették a tehetséges fiatal pilótájuk mellé, aki foci-kifejezéssel élve "saját nevelésű"...
Nyáron még úgy gondoltam, hogy majd Kubica jöhet jövőre Webber helyére, de igazából Glockot szerződtetném 2012re, mert kár hagyni a HRT-nél szenvedni, ha Schumi nem tér vissza még a gyári Mercibe is beülhetett volna.
Kubica a nagy-nagy kérdőjel - mennyire lesz hatékony a rehabilitációja és tud-e egyáltalán még versenyezni...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.08. 22:51:10

Nem csak Massa miatt írtam, Vettel mögé is egy "csicskást" képzelsz el. Holott szinte mindegyik élpilótának voltak olyan csapattársai, akik nem igen domborítottak, ezért felesleges belemenni ezekbe a dolgokba.

Massát meg azért elnéztem volna a rúgó előtti formájában Alo mellett. Ahogy Te is írtad, az megtörte őt, az előtt nem volt gondja hogy akár a VBért versenyezzen, és ki is hozta ami a gépben van, azóta tényleg 2od pilótává romlott sajnos, csak ritkán vannak fellángolásai.
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.08. 21:06:07

Igazad van, Ozsi és elnézést kérek a valóban erős kifejezésért, amivel Massa-t illettem és ténylegesen arra akartam utalni, amit Miihii is említett...
Szegényt nagyon sajnáltam, amikor kis híjján kioltotta a fél szeme világát a Barrichello autójáról lerepülő rúgó - a srácban addig megvolt az a potenciál, ami például Kovalainenben sosem. Azóta apa is lett, ettól óvatosabb lett + a balesete, ez így együtt adja ezt a tipikus "szolga" szerepkört neki...
Más kérdés, hogy Alonso köztudottan nem is tűr meg maga mellett más kaliberű társat.
Kép
miihii
KHAL

2011.05.08. 19:49:08

Nekem tetszettek ezek a csiki-csukik a futamon,itt jött ki a leglátványosabban eddig a DRS faktor.Látványos,jó kis verseny volt,bár szégyenszemre kétszer is elszundítottam közben az esti névnapozás utórezgéseiként :lol: Pedig most semmi nem indokolta,akciót láthattunk gazdagon :P
Sajnálom,h Hami nem fért fel a dobogóra,de ebben ma nem volt nagyon több...

ozsimiki írta: Gondolom Kovalainen vitézlő hősként harcolt Hamilton koronájáért anno a Mekinél....
Azért Kova nem említhető egy lapon Massával :wink: :oops:
Nem volt benne akkora potenciál sosem h olyan nagyon tudja segíteni az első számú pilótát.Meg ideje sem sok volt rá :P Míg azért a pirosaknál a 2. számúak menetrend szerint passzolták le a súlyos pontokat az aktuális májszternek,jó ...khmm... szolgálóként :lol:
Sztem így érthette Erika,függetlenül attól h valóban talán erős kifejezéssel élve :wink:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.08. 18:48:54

Azért szerintem az ilyen "csicska" szintű jelzőket hanyagolhatnád Erika légyszi. Köszi.

Gondolom Kovalainen vitézlő hősként harcolt Hamilton koronájáért anno a Mekinél....ő is 2.ok számú volt, rondább kifejezés nem kell :) Massa meg nem hiszem,h bárkinek is ártott volna, nem az a típus.
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.08. 18:45:09

Tippverseny állása a 4. forduló után:

1. El fanático 61 pont
2. Miihii 60 pont
3. Mogyi 58 pont
4. Game 90 57 pont
5. Xanthor 56 pont
6. Snide 42 pont
7. Ozsi 39 pont
8. Bob Marley 35 pont
9. FtcSikiHun 26 pont
10. Kamaj 24 pont

A többieknek - Leomessi14, Piton, Gezu25 és LG - csupán tíz+az apró a pontjaik száma és már most kijelenthető, hogy nincs értelme tovább vezetni, így bár nem jelezték, hogy kiszállnak a versenyből, de szerintem nincs értelme folytatni...

A következő verseny a Spanyol Nagydíj - május 21.-22.
A tippek leadásának határideje: május 19. csütörtök 23:59.

A mai versenyről:

-Vettel: megállíthatatlan. Csak önmagának szúrhatja el, különben megvédi a VB-címét az idén.
- Webber: néha leesik neki egy-két morzsa. A csapat nem számít rá, abszolút második számú pilóta és ez nem tetszik neki - meg is látszik a teljesítményén. Idény végén csak akkor megy el, ha találnak valakit, aki hajlandó csicskulni Vettel mögött.
- Alonso: egy szerencsés rajt és jó gumitaktika - ennyi. Most sikerült neki. Még nem ünnepelném a Ferrari "feljavulását" - 2 hét múlva meglátjuk.
- Hamilton: Elszúrta a rajtot, a poros oldalról nem kellett volna keménykedni. Aztán a McLaren-csapat ismét bemutatta a sajnálatosan szokássá vált bénázást a kerékcserénél. Összességében még örülhetünk ennek a 4.helynek.
- Rosberg: nem igazán jó a gyári Merci. Brawnnak túlságosan a fejébe szállt a dicsőség. Örülhet az 5.helynek és annak, hogy Button versenyét is elcseszte a McLaren.
- Button: igen, a 3.kiállás sem volt ám jó ötlet, csupán egyszer kevesebbszer bénáztak a boxban, mint Hamiltonnál. Nagy csatákat vívott, de ha tovább tart a verseny még 5-7 körrel, akkor a Renaultok elmennek mellette, de legalább Heidfeld. McLaren boxutcai munka és taktika a mai napon: ülj le fiam, egyes!
- Heidfeld és Petrov: nah, ezek kis híjján kiejtették egymást a versenyből. Petrovnak még mindig vannak hajmeresztő dolgai, a vakmerőség az megvan a gyerekben és borzasztó kiszámíthatatlan a vezetési"stílusa".
- Buemi: jól mondta a Gyula - szép csendben bekocogott a 9.helyen és ennyi. Nem hiszem, hogy egyhamar felkerülne a Red Bullhoz.
- Kobayashi: az ő vezetési"stílusa" mellett és anank tudatában, hogy vadiúj szettjei voltak, többet vártam, de legalább telitalálat lett a 10. helyezése.

Még Massáról és Schumiról:
- Massa: nagyot küzdött a kis csicska, de sokra nem ment vele - legalább csinálta a műsort: előzött-előzték, a 7.-8. hely elvárható lett volna
- Schumi: szegény 7szeres VB, a fiatalok szana-széjjel szívatták ma is, a kocsi sem a legjobb, de legalább nem unatkozik.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.08. 18:43:52

Vito írta:
szóval idén nem látom, h igazolt lenne az állításod.
és igen, valóban frusztrál a redbull ereje, néha már a 2002/04-es ferrarit juttatja eszembe.
épp ezért igazolt, mert nem kellene,hogy igazolt legyen :D szóval egyértelmű, hogy a a megfelelő taktika, ha nem hosszabb etapokat mennek, főleg nem a vége felé, de ezek ellenére is ezt csinálják Buttonnal. És nem ezen az egy versenyen, ez volt a 4. futam. És a többségén ez volt nála.

Szóval az odáig rendben van, hogy a futam első szakaszában, szépen harcol, és keménykedik is, már legalábbis magához képest, de mit ér, ha a futam felétől meg átáll ismét kivárós, spórolós kocsikázóvá?
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.05.08. 18:16:26

Miki :D
látom jól belelovaltad magad, de megjegyzem a 'kisstílűt' nem rád, hanem az értékelésedre értettem. az volt na! :lol:
többször átbeszéltük és értem is mit akarsz, de ez idén egyszerűen nem állja meg a helyét. ma sem a gumikímélésre apellált, mert láthatóan és agresszíven támadta hamiltont, massat, rosberget is. megjegyzem hamilton ugyanezen a stratégián volt az első kiállásáig. ez az idény, ezekkel a gumikkal nem alkalmas erre a stratégiára, ha dobogóért megy valaki (sokkal inkább megfontolandó lenne a wéber által 'javasolt' 5 kiállás).

hogy mire elég a taktika és az autó/gumikímélés az szintén megérne egy hosszabb postot (anno prost így nyert 4vb-t és én szerintem button is köszönheti ennek a 2009-es vb címet, amikor a vb második felére igencsak elfogyott a braungp ereje).

szóval idén nem látom, h igazolt lenne az állításod.
és igen, valóban frusztrál a redbull ereje, néha már a 2002/04-es ferrarit juttatja eszembe.
Messithebest
Director del Fútbol

2011.05.08. 17:49:24

Lassan nem tudom, minek nézzek F1et. Mi a jó abban hogy ugyan mennek a csatározások, csak nem az 1. helyért mert azt Fettülke állandóan tartja, mert van egy jó kocsi a p*****ja alatt. Megint jön az mint 2002ben, Fettülke a szezon közepén vb lesz, mert van 1 jó kocsi alatta, ennyi. Ennek mi értelme? 2002ben sem volt és most sincs....

ne nézd, ha nem tetszik :D , annak mi értelme ha egy focicsapat a bajnokság 3/4edénél már bajnok? nem sok, mégis megnézik a fanok a meccseket. Ozsi
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.08. 17:47:02

Bob_Marley írta:
Fernando írta:Egyre inkább érzem, hogy semmi értelme az állítható hátsó szárnynak. Egy előzés nem csak a sikeres előzés miatt, hanem a visszavert támadás miatt is élvezetes. Pár ember cseszheti azt amit évtizedek alatt profira edzett, a védekezését egy erősebb autóval szemben. + Miért jó az, hogy megelőzlek, visszaelőzöl, megelőzlek...? Vagy akkor lehessen mindenhol használni.
Félreértés ne essék, nem Alonsoról beszélek csak, és természetesen nem is a mai futamról.
Kiemelt részt csak én nem értem....Erről szól ez a sport, hogy előznek!Sokan elpártoltak a F1-től, mert kevés volt az akció, most meg nehogy már az legyen a baj, hogy előzés van?Valamilyen szinten értem a logikádat, hogy akkor miért nem lehet mindenhol, ennek gondolom vannak biztonsági okai is!Remek futam volt, s rengeteg akció!S idén a gumikkal is lehet variálni, mikor volt olyan, hogy 3-4 kerékcsere????Massa-Rosberg kb 4szer előzték oda-vissza egymást, de Lewis is mekkorát harcolt Buttonnal az elején!Kifejezetten élvezetes az idény ezidáig!
Részemről:

ennek annyi a lényege, hogy ha a pálya technikásabb részén valaki egyértelműen gyorsabb a másiknál, de az egyenesben mégse tudja megelőzni, akkor itt az új segítség.

Ez esetben nem lesz oda vissza előzgetés, mert utána a technikás részen a következő ilyen szakaszig, kialakít egy rést a gyorsabb. Ezért van a szabályban, hogy 1 másodpercen belül kell lennie. Hami-Button esetében, egyik sem volt akkor és ott egyértelműen gyorsabb a technikás részeken, ezért lehetett oda vissza előzésekről beszélni.

A szabályt a beragadások miatt találták ki, hogy ne legyen elég a védekező pilótának csak a hosszú egyenes előtti kanyarra koncentrálnia,és abból jól kigyorsítania. Mert ilyesmire rengeteg példa volt, hogy amúgy dög lassú volt a gép, de ha azt megoldotta, 10-20körig előtte maradt.

"Mindenhol lehessen használni":
ez nem lenne jó, pont azért nem, mert akkor az amúgy jóval gyorsabb kocsi, nem lehetne jóval gyorsabb, hiszen a mögötte lévő bárhol extra segítséghez jutna. De a fenti magyarázatom miatt, így teljesen logikus, és jó megoldás ha csak egy bizonyos ponton lehet. Mivel ha valaki addig tényleg közel tud kerülni, meg is érdemli, ha nem, akkor meg máshol se akarjon közel kerülni.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.08. 17:36:43

Fernando írta:Egyre inkább érzem, hogy semmi értelme az állítható hátsó szárnynak. Egy előzés nem csak a sikeres előzés miatt, hanem a visszavert támadás miatt is élvezetes. Pár ember cseszheti azt amit évtizedek alatt profira edzett, a védekezését egy erősebb autóval szemben. + Miért jó az, hogy megelőzlek, visszaelőzöl, megelőzlek...? Vagy akkor lehessen mindenhol használni.
Félreértés ne essék, nem Alonsoról beszélek csak, és természetesen nem is a mai futamról.
Kiemelt részt csak én nem értem....Erről szól ez a sport, hogy előznek!Sokan elpártoltak a F1-től, mert kevés volt az akció, most meg nehogy már az legyen a baj, hogy előzés van?Valamilyen szinten értem a logikádat, hogy akkor miért nem lehet mindenhol, ennek gondolom vannak biztonsági okai is!Remek futam volt, s rengeteg akció!S idén a gumikkal is lehet variálni, mikor volt olyan, hogy 3-4 kerékcsere????Massa-Rosberg kb 4szer előzték oda-vissza egymást, de Lewis is mekkorát harcolt Buttonnal az elején!Kifejezetten élvezetes az idény ezidáig!
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.08. 16:54:01

Vito írta:
ozsimiki írta:Vasárnapi program 2.része is számomra kedvezően alakult.

1.Vettel 8) --> ismétlem magam, kőprofi, érinthetetlen, nem ajándékoz, Ő se, kocsija se, Schumacheri magabiztossággal uralja a mezőnyt, és az évet eddig.
2.Webber, végre úgy ahogy felnőtt,és talán a KERS is működött a futam nagy részében
3.Alonso--> legyen, csak előrébb ne menjen :D
4.Hamilton--> Ő is maradhat itt
5.Rosberg-->, Ő cserélhetne előző kettővel :D
6.Button--> kímélhetné ebben a pozícióban tovább a gumit a maradék futamokon is
.
.
.
Schumi--> Ő meg végképp cserélhetne az elejével :D,
semmi sem jön össze, ha egy léggyel találkozna, akkor alapul véve a tavalyi és idei évet, attól is leszakadna valami a kocsijáról, és rontaná el az egész versenyét. (itt Ő is hibás volt,de elég sok futam volt mostanában ahol szintén a futam elején, önhibáján kívül ment a boxba)
Remélem legalább Barcelonában mutatnak valamit a Mercik, tesztidőszakban ott jók voltak, abból adódott az optimizmusuk..sunk.
ccccc..
ez de kisstílű Miki! nem előzött, nem csatázott eleget? a taktikájához mérten kihozta, amit lehetett.
...
tisztán látszik, h eggyel kevesebb cserével nem lehet pozíciót szerezni az első tízben, mert egyszerűen alig van különbség a lágy és a kemény között. bármelyik gumi 10kör után kuka.
...
a red bull nem ugyanez a kávéház. azt csinálnak, amit akarnak.

inkább mesélj Sumiról! megint peches volt? nem lehet az, h kumma nagy hiba volt visszajönnie?
Úgy látszik engem jobban zavar,h Buttonra ennyire ezt van rákényszerítve, hogy gumikímélő, mint Téged. Elég nagy baj. Én pl Button helyében is már rég beszóltam volna a riportereknek,hogy hagyjanak már ezzel az egésszel. Világbajnokról van szó, de mindenki úgy tekint rá, mint aki szépen elkocsikázik, kíméli közben a gumit,stb,stb,stb. Nekem sosem volt vele bajom, de nagyon rá lett ez sütve, az még jobban zavar, hogy a saját drukkerei is beletörődtek.

Kisstílű volt? ám legyen, van még lemaradásom a RedBull/Vettelt bármikor,bárhol, bármennyiszer,bármiért fikázókkal szemben.

Zoli, most komolyan, nem zavar picit sem, hogy Buttonról senkinek sem a versenyzés ugrik be először? Attól függetlenül,hogy idén -TELJESEN ELISMERVE- valóban többet mutat ilyen téren, mint pl tavaly. Bár ezt a kisstílű személyem meg is jegyezte, és meg is dicsérte az egyik idei futam után Zoli :wink:

Haragúdj a hasonló megjegyezésekért a világsajtóra, szakemberekre, riporterekre, meg magára Buttonra, hogy belement ebbe a szerepbe.

Schumis résszel meg még leckét is adtál nekem, mint haladó kisstílű fórumernek, hogy csinálják ezt a nagyok, és ebben jártasabbak :)

Nem volt hiba, akármennyiszer esik ki, a kedvencem marad, és számomra nem rontja le a fénykorában elért eredményeit. Csak bebizonyítja, hogy nem gép, és a kor mindenkin fog. Akkor leszek majd csalódott, ha egy mostani vitéz, pl Hamilton,Alonso,Vettel, visszatér ennyi idősen, és ott folytatja ahol abbahagyta, persze egy más kocsiban.
+ azért nem egyszer, így is elverte Rosberget tavaly, és idén is, és még el is fogja, de nyilván látom, hogy kettejük közül az elmúlt 1,5 évben melyik a stabilabb, nem vagyok elfogult.

Az igazi fanok, és drukkerek, pedig ugyanúgy el fogják ismerni, csak a divat fanok, és divatellendrukkerek nem. Lehet választani, ki melyikbe tartozik.

szerk:

Megpróbálom most máshogy megmagyarázni Button esetét.

Írod, hogy de ez a taktika, és stb. Pont ez a bajom, nála mindig ilyen, illetve hasonló a taktika, nem szól a mérnökének, hogy én is szeretnék gyors etapokat menni, nem pedig 2-3 lassút, ámbár óvatost is. Mert nem hiszem,hogy egy zöldfülű újjoncnak tekintik, és nincs beleszólása...
Engedi, hogy vele ezt mindig eljátsszák, vajon miért? Sajnos szerintem azért, mert így van mivel takarózni, azért lassabb ugye, mert kíméli a gumit. Ha nincs is így, akkor is gyanús, hogy nem szeretne a VERSENYzéshez közelebb álló taktikát választani, illetve nem adnak neki olyat. Mert mi van egy autóversenyhez közelebb? Gumióvás, és ezért óvatosabb versenyzés, vagy több, ámbár gyorsabb, bevállalósabb szakasz?

Szóval pont azért jegyzem meg, amit ,mert ez a taktikája, és nem 1 verseny alapján, hanem már 1-2 ha nem több ÉV alapján. Tehetne ellene szerintem, ha akarna, de úgy tűnik megelégszik ezzel.
Sok sansza nem lesz így VB-re, akkor sem ha a Meki utoléri a bikákat, mert Hamiltonnal szemben egyszerűen kevés, tavaly is ez jött le, idén is. Igazán "kockáztathatna" és megpróbálhatna úgy versenyezni, hogy a futam felétől ne tojásokon kelljen lépkednie, és úgy előnyt szereznie, hogy ő kint marad, lassú tempóban, stb,stb,stb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.05.08. 17:40:36-kor.
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.05.08. 16:28:24

Egyre inkább érzem, hogy semmi értelme az állítható hátsó szárnynak. Egy előzés nem csak a sikeres előzés miatt, hanem a visszavert támadás miatt is élvezetes. Pár ember cseszheti azt amit évtizedek alatt profira edzett, a védekezését egy erősebb autóval szemben. + Miért jó az, hogy megelőzlek, visszaelőzöl, megelőzlek...? Vagy akkor lehessen mindenhol használni.

A futamról:

Vettel: Foghatatlan ez az autó.
Webber: Odatette magát, szerintem nagyot ment.
Alonso: Végre! Nem is a 3. hely, hanem a tempó. lazán ment a Red Bullokkal. Ilyenkor ugye ellehet gondolkodni, hogy mi van ha időmérőn nem a Red Bullok nyernek?
:roll:

Akit kiemelnék pozitív oldalról:
Kobayashi: Igaz a gumik is segítették, de nagyot ment.
Rosberg: Az autójához és Schumacherhez képest kimagasló pilóta.

Negatív:
Massa: Össze-vissza szívott mindenki mögött.

Schumacher pedig csak blokkol egy egyre értékesebb helyet a Mercedesnél. Ideje lenne ott is elgondolkozni.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Vito
Llegenda del Barça

2011.05.08. 16:03:36

ozsimiki írta:Vasárnapi program 2.része is számomra kedvezően alakult.

1.Vettel 8) --> ismétlem magam, kőprofi, érinthetetlen, nem ajándékoz, Ő se, kocsija se, Schumacheri magabiztossággal uralja a mezőnyt, és az évet eddig.
2.Webber, végre úgy ahogy felnőtt,és talán a KERS is működött a futam nagy részében
.
.
.
semmi sem jön össze, ha egy léggyel találkozna, akkor alapul véve a tavalyi és idei évet, attól is leszakadna valami a kocsijáról, és rontaná el az egész versenyét. (itt Ő is hibás volt,de elég sok futam volt mostanában ahol szintén a futam elején, önhibáján kívül ment a boxba)
Remélem legalább Barcelonában mutatnak valamit a Mercik, tesztidőszakban ott jók voltak, abból adódott az optimizmusuk..sunk.
ccccc..
ez de kisstílű Miki! nem előzött, nem csatázott eleget? a taktikájához mérten kihozta, amit lehetett.
...
tisztán látszik, h eggyel kevesebb cserével nem lehet pozíciót szerezni az első tízben, mert egyszerűen alig van különbség a lágy és a kemény között. bármelyik gumi 10kör után kuka.
...
a red bull nem ugyanez a kávéház. azt csinálnak, amit akarnak.

inkább mesélj Sumiról! megint peches volt? nem lehet az, h kumma nagy hiba volt visszajönnie?
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.08. 15:39:28

Vasárnapi program 2.része is számomra kedvezően alakult.

.
.
.

Voltak szép előzések, harcok, következik BARCELONA!

szerk: és itt végre a Red Bull is úgy reagált ahogy kell, nem volt aggódni való, kihozták SEB-et is 4edjére, ha ugyanilyen természetességgel meglépik ezt Kínában is, hogy a Mekik után kihozzák őt is, akkor 4/4, 4/4 :D de örömmel látom,h tanultak belőle.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.08. 15:36:25

Nagyszerű futam, kettős RB győzelem, rengeteg előzés, Hamilton végül csak bekocogott 4-nek, Buemi, Kobayashi nem semmit melózott, hogy meglegyen 3ból!Buttont sajnáltam kicsit, mert volt a versenynek olyan pontja mikor nagyon elemében volt a brit, de a végére "meghalt"!
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2011.05.08. 15:02:08

Gyula még véletlenül sem tudja eltalálni a neveket :roll:

Amúgy eddig jó a futam, mindenki benne van a buliban, kivéve Vettelt :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.08. 14:16:54

Mekkora csaták vannak :lol: 2 McLaren egymást előzgeti!A DRS zónában picit kijönnek a seb. különbségek!
Jó futam eddig, csak Lewis jöhetne feljebb :lol:
szerk: Hamilton a boxban :lol: Mekkora előzés volt már!
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.08. 10:19:03

Ronaldinho&Barca írta:Ahogy a szabadedzésen ment, én nagyon bízok ma benne. Sokat javult a merci, ha egy dobogós helyet még ma nem, de környékit mindenképpen várok tőle. Csak az a fránya időmérő edzés jobban sikerülne, mindjárt más lenne a szituáció. Most is mondhatni a darálóból indul, remélem elkerülik a lökdösődésben és egy szép eredményt ér el. Ma nagyon bízok a merciben.
Sztem a rajtra lehet alapozni, azt szinte mindig nagyon jól elkapja, pl. előző futamon is. Sztem megint benne van a pakliban, h ott előre jön 2-3 helyet.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.08. 10:13:50

Ahogy a szabadedzésen ment, én nagyon bízok ma benne. Sokat javult a merci, ha egy dobogós helyet még ma nem, de környékit mindenképpen várok tőle. Csak az a fránya időmérő edzés jobban sikerülne, mindjárt más lenne a szituáció. Most is mondhatni a darálóból indul, remélem elkerülik a lökdösődésben és egy szép eredményt ér el. Ma nagyon bízok a merciben.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.07. 19:50:43

Ronaldinho&Barca írta:
piton írta: Schumi meg állítólag kemény keverékűn mente a Q3-ban a gyors körét? Én nem figyeltem. :o Ha így van komolyan kell számolni vele holnap.
Érdekes futam lesz ez is. :D

Ez komoly??? :O Pont a q2, q3-t nem tudtam megnézni sajnos.. :S
Ilyesmiről sajnos szó sincs:

"„Azt hiszem, érthető, ha nem tölt el különösebb örömmel a kvalifikációm alakulása”- mondott el mindent egy mondatban jelenlegi lelkiállapotáról a 42 éves német. „Egyszerűen furcsa érzés volt, ami történt, mivel úgy tűnt, hogy minél jobban nyomtam neki az utolsó körömben, annál rosszabbá vált a helyzet.

Tényleg a határokat feszegettem, és úgy érzem, mindent kihoztam abból, ami a két kezemben volt, de az autó csak össze-vissza csúszkált, és így sohasem találtam meg a ritmusomat a pályán. Nagyon kár, hogy így alakult, pláne az ígéretes reggeli szabadedzés fényében”

http://f1gp.hu/hirek/2011-05-07/Schumac ... -a-helyzet
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.05.07. 14:54:23

piton írta: Schumi meg állítólag kemény keverékűn mente a Q3-ban a gyors körét? Én nem figyeltem. :o Ha így van komolyan kell számolni vele holnap.

Ez komoly??? :O Pont a q2, q3-t nem tudtam megnézni sajnos.. :S
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
piton
Capitá del Barça

2011.05.07. 14:32:29

Egy újabb Vettel pole, egy körön verhetetlen! :D
Ez a félmásodperces előny holnapi futamra tuti lecsökken, kérdés h mennyire, ha nem kell nagyon óvni a gumikat ki lehet használni a kocsiban rejlő gyorsaságot.
Schumi meg állítólag kemény keverékűn mente a Q3-ban a gyors körét? Én nem figyeltem. :o Ha így van komolyan kell számolni vele holnap.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.07. 14:12:42

Bob_Marley írta:Vettel ott folytatja, ahol 3 hete abbahagyta, félelmetes gyors a német!Megint voltak érdekességek, izgalmak, jó kis időmérő volt!Heidfeld alig tudott bekapálni a q3ba, Massa enerváltsága, Rosberg 3ik helye!Schumacherék odadörgöltek a q2-ben, de megspólotak egy gumit a holnapi futamra!
Sajnos Hamilton még itt a végén megelőzhette volna Rosberget de pár századon múlott!
Nagyon jó kis futam elé nézünk holnap megint, s rengeteget érhet, hogy az RB spórolt egy szett gumit!De lesz holnap is tűzijáték, s remélhetőleg nyer Hamilton :lol:
Vettel meg Webber a rajt után a hosszú egyenesben megint kiütik egymást, Hamilton nyer, Rosberg bejön 2.-nak, Schumi meg tökéletes taktikával bejön 3.-nak :D
Válasz küldése