lui1698 írta:Na akkor pár szót.
Ismét sikerült olyan listát összehoznod aminek a felét se láttam kb. (legalább lesz mit nézni

). Viszont amiket láttam azokkal nagyjából egyet értek.
Főleg a Kubrick filmekkel azok nagyon jó, hogy ott vannak. A Batman nálam lehet ott se lenne, de hogy nem lenne ennyire elől az biztos.
És akkor 1-2 film ami talán ott lehetett volna:
48 óra
Scarface
Raging Bull
The Untouchables
Platoon
Kubrick az Kubrick, itt nincs vita.

A Batmanhez annyi, hogy ifjúkorom egyik kedvenc filmje, ráadásul megvan benne a kedvenc színész-kedvenc rendező kombináció (Nicholson-Burton), úgyhogy nálam otta helye...
és akkor a többihez:
A
48 óra nem rossz film, de műfajban a Halálos fegyver is veri (még ha a 48 óra inkább vígjátékos) és az sem fért be, igaz csak épphogy csúszott ki. A
Scarface nagyon hosszú, nem tudtam soha egyben végignézni (pedig csomó kb ilyen hosszú film lemegy egy szuszra simán, (pl. Halálsoron), ráadásul ugyan jó, de messze nem annyira, mint amit a kultstátusza sejtetetne (asszem ez így érthető). Az
Untouchablest csak egyszer (talán másfélszer, kétszer) láttam, bejöt, de a kedvenceim közé nem tenném, ráadásul nagyon utálom Kevin Costnert...

A
Szakasszal is úgy vagyok, hogy elsőre tetszett, másodjár viszont kimondottan untam (lehet h ebbe külső körülmények is belejátszottak, de kétlem). A
Dühöngő bika pedig ugyan nem a világ legrosszabb filmje, de közel jár hozzá (ez persze kicsit túlzás). És abban pedig egészen biztos vagyok, hogy az a valaha készült legtúlértékeltebb film.
De ez már jó, ha valaki hiányol még filmeket, szóljon!