Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
LM10
Director del Fútbol

2011.04.30. 12:17:34

SuperMessi írta: beszéljenek a képkockák, hát szerintem is:
http://www.youtube.com/watch?v=8cAJYAfc ... r_embedded

.
Ez óriási videó. Ezek után beszéljenek már a madridisták...

SZERK: Aki regelve van a túloldalt, oda is nyugodtan belehetne ezt linkelni.
blanee
Barça B

2011.04.30. 12:13:26

Andris írta:Annyiban azért különbek, hogy maguktól nem csinálják, és minden létező és lehetséges eszközzel és esetben megpróbálják elvetni a sportszerűtlenség minden létező formáját. Van amikor erre nincs lehetőség. Igen ritkán. A madridnak és főleg Josénak 3/3 sikerült ilyen helyzetet teremteni.

(magunk közt szólva a fenti első mondat azért igen nagykülönbség, méghogy nem sokkal különbek.. )
Szerintem már az első meccsen kezdődött az adok-kapok a barca részéről is, voltak durvulások tőlük is. Tény hogy nálunk ment a nagyobb hentelés, ezt nem vitatom, pepét külön kiemelhetjük, de ne állítsd már úgy be, mintha kisangyalokként jöttetek volna ki a clasicokra. Elég gyorsan beszálltatok a játékba, nem hiszem hogy akkora különbség lenne. Azt meg ne mondd már, hogy Dani alves pl. aki eleve nem is volt erről híres minden létező módon sportszerű próbál lenni, de nem hagyják...
SuperMessi
Capitá del Barça

2011.04.30. 12:07:18

Hadd összegezzem a dolgokat:

Ezért 8 meccses eltiltást kap Pepe:
http://www.youtube.com/watch?v=LCr9_c4rRbU

Adebayor letaglózó ,Marcelo és Pepe taposó mozdulatáért jár összesen egy piros, amit aztán felháborítónak tartanak. JM szerint ő tisztán és vért izzadva nyerte meg a 2 BL trófeáját ellentétben Pep-el aki csak csalással volt képes nyerni 2009-ben és most is csak azzal fog. JM szerint beszéljenek a képkockák, hát szerintem is:
http://www.youtube.com/watch?v=8cAJYAfc ... r_embedded

Majd ezek után megvádolja az egész Európai Labdarúgó Szövetséget hogy a Barcát nyomja, amiért ő az UNICEF-et támogatja, és ezért mindössze csak 4 meccses eltiltást kap, tehát tulajdonképpen ez megengedhető.

Hm...

Ui: Szerintem bármilyen jóérzésű ember, minimum egy szezonra tiltotta volna el Pepét ill. Mourinhot, de szerintem sokan ennél jóval hosszabb időre is...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára SuperMessi 2011.04.30. 12:30:54-kor.
Talma
Jugador d'estrella

2011.04.30. 11:59:19

Igen, 4 Bajnokok Ligája mérkőzésről.
SuperMessi
Capitá del Barça

2011.04.30. 11:56:25

Talma írta:Spanyol lapértesülés szerint Mourinho-t 4 mérkőzésről tiltották el.
Csak a BL-ből? Tehát a visszavágó plusz reményeink szerint 3 csoportmeccs a következő idényből? Ennyi?
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.30. 11:56:15

Talma írta:Spanyol lapértesülés szerint Mourinho-t 4 mérkőzésről tiltották el.
4 BL-meccs?
Talma
Jugador d'estrella

2011.04.30. 11:50:55

Spanyol lapértesülés szerint Mourinho-t 4 mérkőzésről tiltották el.
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.04.30. 11:40:44

daffy írta:a spanyol lapok szerint ronaldo azért nincs a zara elleni keretben,mert mourinho pipa rá,amiért kritizálta. szerintük nem pihenteti,mert ronaldo amikor csak lábra tudott állni,akkor játszott.
én ebben kételkedem. mourinhotól egy öngyilkos lépésnek tartanám a sértődést. ronaldo casillas és xabi mellett talán az egyetlen olyan játékos,akire a klasszikusok alatt egy rossz szót nem lehet mondani. nem balhézott és teljesítménye maximumát adta. remélhetőleg tényleg csak pihen cé.
dehogynem balhézott! mert a többiek nem segítettek neki, mikor kergette a labdát. És annak ellenére, hogy röhögtem rajta, sajnáltam is, hogy ő az egyetlen, aki focizni is akart. A társai meg cserben hagyták.
Bár lehet, hogy ez a csapategység: szigórúan azt csinálni, amit mú mod.
CR próbált többet tenni ennél, és valóban beszólt kicsit múnak.
A világon sok Murinho van, de Guardiola csak egy.- Menotti
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.04.30. 11:31:01

daffy írta:a spanyol lapok szerint ronaldo azért nincs a zara elleni keretben,mert mourinho pipa rá,amiért kritizálta. szerintük nem pihenteti,mert ronaldo amikor csak lábra tudott állni,akkor játszott.
én ebben kételkedem. mourinhotól egy öngyilkos lépésnek tartanám a sértődést. ronaldo casillas és xabi mellett talán az egyetlen olyan játékos,akire a klasszikusok alatt egy rossz szót nem lehet mondani. nem balhézott és teljesítménye maximumát adta. remélhetőleg tényleg csak pihen cé.
Kamu az egész. Az egy dolog hogy mocskolódik, mindenkivel szájkaratézik, de a saját csapatán belül sosem tenne ilyet.

Ha meg igen, és valóban igaz hogy Ronaldo kritizálta a játékot szvsz jogos, és 1 meccsről fog szólni.

A két verzió közül az 1. a valószínűbb, de egyik esetben sem okozna törést, vagy hátráltatná a csapatot.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
daffy
Madridista

2011.04.30. 11:25:22

a spanyol lapok szerint ronaldo azért nincs a zara elleni keretben,mert mourinho pipa rá,amiért kritizálta. szerintük nem pihenteti,mert ronaldo amikor csak lábra tudott állni,akkor játszott.
LM10
Director del Fútbol

2011.04.30. 10:45:19

d írta:Néha elgondolom, hogy ha Pellegrini lenne még az edző, akkor valóban hátrébb tartana-e ez a Madrid. Mert hogy nem lenne fele ekkora balhé sem az viszont biztos.
A Realba olyan edző kéne, aki játszatni is akarja a focit, de keményebb kezű mint Pellegrini. Akkor lehetnének megint nagy iramú meccsek a clasicok.
d
Entrenador del Barça

2011.04.30. 10:40:29

Néha elgondolom, hogy ha Pellegrini lenne még az edző, akkor valóban hátrébb tartana-e ez a Madrid. Mert hogy nem lenne fele ekkora balhé sem az viszont biztos.
LM10
Director del Fútbol

2011.04.30. 10:21:46

Mocskosul túl van ez már reagálva. Érdekes mikor a Real követi el ezt amivel most a Barcát vádolja, akkor nem híresztelik, hogy mekkora hentesek. Meg, hogy a bíró mindig a Barcával van...chöö. Nem tudom mióta játszik zsinórban szombat 18 órakor a real, hogy több idejük legyen a BL-ben...
Nem a kiállítással ment el a meccs, hanem ott, hogy nem akartak futballozni. Meg már az előző 2 clasicón is pattanásig feszült hangulat volt, itt is várható volt ez, pláne a piros lapok után. Mourinho meg szégyen amit képvisel, nem pedig a mi megnyert kupáink a szégyenek. A meccsen nekünk is voltak sunyi megmozdulásaink, de minimum, ha nem több volt ennyi a a realnak is. Részemről ennyi volt ez a téma, jobb lenne ha mindenki a mai meccsre koncentrálna már, utána meg a visszavágóra.
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.04.30. 09:33:55

noname írta:
G.Gabe írta:"Szerintem az a legjobb, ha nyelünk egy nagyot, csendben maradunk, és megfelelően felkészülünk a barcelonai visszavágóra"- Iker Casillas.
Ő az egyetlen, aki normálisan áll hozzá a dologhoz.
Ez már egy értelmes nyilatkozat.
Néha sajnálom Casillast. Az egyetlen úriember a Realból és ilyenekkel van körülvéve mint Mou...
az összes Classicón őt sajnáltam egyedül én is.

Egyébként lehet izgalmas meccseket játszani, még kiállítással is, ami után mindenki csak arról beszél, h jó meccs volt.

http://www.youtube.com/watch?v=ywxVz8mZjKU

én, ha kikapott a Barca (mint pl ősszel a Herkulestől), csak azon anyáztam, hogy egy rohadt helyzetet a sokból miért nem lehetett berúgni.
Most a két meccs után (ezeket nem is nevezem clasicónak, mert nem érdemlik meg) jött az, hogy a "népművészeti cserépedény bíró" miért nem fújt. Illetve az Inter ellen.
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.30. 09:29:31

A többiek nyilatkozatán szintén eléggé felhúztam magam...de nyilván pont ez a célja ennek a Mourinho-féle médiaharcnak, feltüzelni mindenkit...
noname
Llegenda del Barça

2011.04.30. 09:25:10

G.Gabe írta:"Szerintem az a legjobb, ha nyelünk egy nagyot, csendben maradunk, és megfelelően felkészülünk a barcelonai visszavágóra"- Iker Casillas.
Ez már egy értelmes nyilatkozat.
Néha sajnálom Casillast. Az egyetlen úriember a Realból és ilyenekkel van körülvéve mint Mou...
A Fifa egy szégyen
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.04.30. 09:20:10

"Szerintem az a legjobb, ha nyelünk egy nagyot, csendben maradunk, és megfelelően felkészülünk a barcelonai visszavágóra"- Iker Casillas.
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.30. 09:19:30

Én letöltöttem a szerdai meccset, de akárhányszor belenézek, elkap az ideg és kikapcsolom. Viszont ezek ellen Pepnek ki kell valamit találnia...megvan a nyári meló, mert a Reallal kezdünk augusztusban a Szuperkupáért. Akármit, de valamivel elő kell állnia, mert oké, most nyertünk, és nálunk volt a labda, és nem volt helyzete a Realnak...de a kupában meg volt, és nyertek is. Szóval nem lehet arra alapozni, hogy passzolgatunk és majd lesz valami, jó az x. Oké, most "győzött az igazság", és nagy a sansz arra, hogy most már túllépjünk rajtuk győzelemmel, de a Szuperkupában sem számíthatunk más meccsekre, Mourinho nem fog mást "játszatni". Akkor pedig megint lutri, hogy kiállítják-e Pepét vagy nem.
G.Gabe
Capitá del Barça

2011.04.30. 09:17:17

utoljára a Real Classicon a 6-2-nél focizott.
A 2009-10-es idényben is ugyanezt a védekező focit próbálták játszani.
Azok sem voltak izgalmasak, de akkor legalább nem volt ez a vagdalkozós-rugdalódzós-színészkedős hozzáállás.
Tény, hogy Muringyó nagyban tehet erről.
Szerintem nagyban hozzájárult a hozzáálláshoz az, hogy tavaly a Barca mit játszott az Interrel.

Ezt a dobálódzást én sem szeretem. De a rugdalódzást mégjobban utálom.
Érdekes, hogy ősszel is voltak csúnya odalépések, de ki törődik velük? Mindenki arról beszélt, hogy milyen szép foci volt.
A Chelsea elleni meccsről is egy-két mondattal elintézték, hogy bunkerfoci. Ők sem vagdalkoztak. És az 0-0 lett.
Szóval lehet enélkül is.

De a lényeg: a nézők 10 perc után fütyűltek.
gy
Jugador del Barça

2011.04.30. 09:00:04

blanee írta:Szerintem ez róható fel egyedül, de a hozzászólásokat olvasva örülök hogy ezt nagyrészt belátjátok.
Hát ez elég nyilvánvaló, nagyon nincs rajta mit belátni. Inkább azt kellene kitalálni, hogy mi kell ahhoz, hogy a jövőbeni klasszikusok nézhető meccsek legyen. Illetve pontosítok, foci legyen látható rajtuk... Mert szerdáról ha levesszük Messi 2 gólját akkor nettó ami marad az egy hányadék.

Itt most túl könnyű lenne azt mondani, hogy el kell zavarni Mourinhot, meg azt is h a Barca ebben egyáltalán nem hibás. Úgyhogy nem mondom. Minden esetre ha hosszú távon ilyenné válnak a klasszikusok, akkor nem fogom bekapcsolni a TVt :oops: Azt az 1 perc focit meg lehet nézni másnap a jutyúbon.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.30. 08:10:15

Sanama írta:Nem értem miért kell kifogásokat keresni arra,hogy miért színészkedett a csapat. A lényeg,hogy színészkedtek. Ezen nem fog változtatni az sem,ha Mourinhoék 2lábat eltörnek, de az sem, ha szabálytalanság nélkül lehozzák a meccset.

Értem,hogy miért kellett ehhez folyamodni,de ettől függetlenül nem értek vele egyet. De nehogymár itt egyesek azt magyarázzák be,hogy erre rá volt kényszerítve a csapat, mert az vicc! Ez egy taktikai húzás ( számomra ugyanúgy undoritó,mint Jose-é) volt, és remélem soha többet nem fogja meghúzni Pep, mert nagyon szépen lerombolhatja azt a képet ami a csapatról kialakult.

Inkább arra kéne kitalálnia valamit,hogy 11védekező játékos ellen hogy lő gólt akcióból,mert az még egyelőre nem sikerült.

Ozsi,
részben a Barca is feladta szerdán azt, amit eddig képviselt.
Szerintem tök természetes, nem vagyunk rá büszkék, magyarázni próbáljuk hogy ilyen ocsmány húzások is részei voltak a játékuknak.
Nem hiszem hogy azt magyarázzák, magyarázzuk, hogy erre kényszerítve volt a csapat, még ha ez a szó is szerepel itt-ott, inkább arról van szó, hogy ha ennyire focigyilkos az ellenfél, ráadásul ennyire pofátlanul hentesek, akkor még a legtisztességesebb embereknek is (nyilván nem mondjuk alvesre gondolok) elpattannak az idegszálaik, és benne van a szabálytalanság vagy a színészkedés.
Én azt furcsállom inkább, hogy taktikai húzást látsz ebben. Szerintem automatikus reakció. Elképzelhető, hogy ki lett adva, hogy kicist keményebben bánjanak velük a szokásosnál, de hogy daráljanak (ahogy valszeg Mou felküldi a népét) és főleg hogy színészkedjenek, biztosan nem. Mielőtt még jönnél azzal, hogy talán bizony Peppel telefonon beszéltem ezt meg, természetesen a saját véleményem alapján vagyok biztos ebben. :P

11 védekező játékos ellen szoktunk gólt rúgni, nem is kevésszer. Csak nagyon ritkán fordul elő hogy veszélybe kerül az eredmény, és szinte csak ilyen esetekben, azért ilyen látványos ez. Chelsea ellen amúgy akciógólt rúgtunk 11 védekező ember ellen, 10 emberrel. És nekünk ehhez még gyakorolni sem kellett ezt, mint a nagy José fiainak ugye.......

Feladta, feladta. Aztán majd újra így lesz, nagy ügy. Túl van ez lihegve, nem mondom h nem forog a gyomrom bármikor amikor sportszerűtlenül viselkedik egy Barca játékos, kifejezetten rosszul érzem magam, de az tart 5 percig. Ettől még nem leszek kevésbé boldog a csapat eredményei miatt, vagy kevésbé büszke rájuk. És ettől még ők maradnak valószínűleg a legsportszerűbb nagycsapat európában.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
kanty
Llegenda del Barça

2011.04.30. 08:02:45

Sanama írta:Nem értem miért kell kifogásokat keresni arra,hogy miért színészkedett a csapat. A lényeg,hogy színészkedtek. Ezen nem fog változtatni az sem,ha Mourinhoék 2lábat eltörnek, de az sem, ha szabálytalanság nélkül lehozzák a meccset.

Értem,hogy miért kellett ehhez folyamodni,de ettől függetlenül nem értek vele egyet. De nehogymár itt egyesek azt magyarázzák be,hogy erre rá volt kényszerítve a csapat, mert az vicc! Ez egy taktikai húzás ( számomra ugyanúgy undoritó,mint Jose-é) volt, és remélem soha többet nem fogja meghúzni Pep, mert nagyon szépen lerombolhatja azt a képet ami a csapatról kialakult.

Inkább arra kéne kitalálnia valamit,hogy 11védekező játékos ellen hogy lő gólt akcióból,mert az még egyelőre nem sikerült.
.
Teljes mértékben egyetértek.
Páran színészkedtek, ez egy eléggé undorító dolog az szememben, most hagyjuk egy kicsit a Madridot, a saját házunk táján nézzünk körül.
Azt ne mondja senki, h Pedro vagy Busquets azért szimulált, mert a Real durván játszott. Egyszerűen annyi történt, h ők is lesüllyedtek arra a szintre, és ebben Guardiolának is nagy szerepe van. Persze Busquets óriási tehetség ezen a téren és filmes karrierbe is kezdhetne, de az esetleges biztatás hatására még hitelesebb volt. Utálom az ilyent, ha egy más csapat játékosa csinálja, de még fájóbb ha egy Barca játékostól látok ilyent.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.30. 05:31:20

Nem értem miért kell kifogásokat keresni arra,hogy miért színészkedett a csapat. A lényeg,hogy színészkedtek. Ezen nem fog változtatni az sem,ha Mourinhoék 2lábat eltörnek, de az sem, ha szabálytalanság nélkül lehozzák a meccset.

Ozsi,
részben a Barca is feladta szerdán azt, amit eddig képviselt.
Andris
Adminisztrátor

2011.04.30. 01:48:12

Annyiban azért különbek, hogy maguktól nem csinálják, és minden létező és lehetséges eszközzel és esetben megpróbálják elvetni a sportszerűtlenség minden létező formáját. Van amikor erre nincs lehetőség. Igen ritkán. A madridnak és főleg Josénak 3/3 sikerült ilyen helyzetet teremteni.

(magunk közt szólva a fenti első mondat azért igen nagykülönbség, méghogy nem sokkal különbek.. )
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
blanee
Barça B

2011.04.30. 01:41:34

Balinho írta:Nyilván kumma népszerűtlen leszek ezzel a bejegyzéssel, de megmondom őszintén engem nem zavar úgy ez a színészkedés, mint legtöbbeket.

Az ellenfél tudatosan a játék széttördelésére megy rá, ennek fejében bármit bevet, akár azt is megkockáztatja, hogy valakinek sérülést okozzon, úgy egyébként minden támadást élből elvágólag megakaszt, a pálya semleges részein szabálytalankodik, megtapossa a földön fekvőket (amire ugye nem egy példa volt), bosszúból-idegből akarja levadászni, megfélemlíteni a játékosokat, éppúgy színészkedik, rájátszik az esetekre stb... Na ez madridi oldalról úgy van bepromózva, hogy a Barca ellen ezt kell játszani, tökéletes célfutball, a pragmatista felfogás netovábbja, sőt Mourinho zsenialitása.

Kérdem én ha az ellenfél a futballal össze nem egyeztethető dolgokat is bevállal, és most itt elég megnézni az őszi klasszikust, a kupát és úgy egészében a Mourinho Barca elleni attitűdjét, nyilatkozatháborúit, akkor nekünk ezt így egybe le kell nyelni, fel kell vállalni az áldozati bárány szerepét??? Meg kell várni, amíg egy játékosunkat tényleg lemészárolják? Ramos őszi kiállításánáért 1 meccses eltiltás járt, vagy Arbeloa, Pepe sorozatos ámokfutásai jogosan maradtak megtorlatlanul eddig?

Ha a Madrid felvállal mindenféle piszkos, és sportszerűtlen eszközt, hogy nyerjen engem nem zavar ha erre a játékstílusra igenis rájátszunk (ugyanis az esetek 90%-ban ezek az esetekre történő rájátszások, nem azok eljátszásai...). Kérdem én az, ha a Real a játék ölésével a kupán felül mondjuk Pepe kiállítása nélkül továbbjutott volna a BL-ből, olyan rohadt elégedettek lennénk az erkölcsi igazságunkkal, hogy de bezzeg Pepét, Xabit, Arbeloat meg a többit le kellett volna zavarni a pályáról?

Sajnálom, de ha a Madrid folyamatosan áthágja a futball ősi filozófiáját (aminek egyébként pont, hogy hirdetője kellene legyen), én nem bánom ha a cél érdekében töredék mértékben de mi is megtesszük.
Egyetértek, jogosan léptek fel ilyen fogásokkal ellenünk, mi se épp a legtisztább arcunkat hozzuk és finoman fogalmazok. Szóval én megértem, hogy a barca játékosai ezt csinálják.
Amit itt kritizálni lehet, az az, amit egy rakat barcás szajkóz, meg a klubnál is ez csöpög, hogy Barca=sportszerűség, fair play, istenített játékosok. Szerdai meccs megmutatta, hogy ők is betudnak szállni a cirkuszba, nem sokkal különbek. Szerintem ez róható fel egyedül, de a hozzászólásokat olvasva örülök hogy ezt nagyrészt belátjátok.
Válasz küldése