Hát nagyon nagy furcsaságok vannak!Végre fogott egy meccset a Nuggets (ezzel az is eldőlt mi abszolváltuk a legkorábban a párharcot)!Spurs mély gödörben, s igazat kell adjak Kalap egy korábbi hsz-re, miszerint lemenőben van a SA, ezt akkor ellenkezőleg láttam, s hiába a 2ik legjobb mérleg a fiatal, ambiciózus Memphis megtréfálja az öregrókákat!Parker-Conley csatát a fiatal grizzli nyeri,s ez döntő!Ezen megy el eddig a párharcuk!Most is Parker 23 pont, de csak 1 assist, s 7 eladott labda, Conley kiegyensúlyozottan hozza a 15-20 pontját és 5-10 assistját!Tegnap is 15 pont 7 ass, s csak 1 eladott labda!
Sajnos a Portland kikapott Dallasban, pedig a múltkori nagy fordítás után, lelkileg előnyben lehettek, de Roy csak 5 pont, s 4 fault!
Miami ellen várható párharcról meg természetesen én is remélem kiejtjük a Heat-et, de az egy speciális párharc lesz!Biztos, hogy „nekünk” esnek már az első meccsen, s menni fog a pumpálás, a demoralizáló zsákolások!
Mint ezerszer leírtuk Rondo lesz a kulcs, ha megfogja Rondo-t védekezésben a Miami akadozni fog a támadás, labdaeladások lesznek, könnyű kosarak a túloldalon!Nem lesz egyszerű párharc, de ami még fontos lehet Doc jobb edző, s stratéga mint Spoelstra!Hatalmas lesz a hype, s ezt megfelelően le kell kezelje az edző is, s a rotációjában vannak furcsaságok, ami szerintem nem fér bele!Nálam egyértelműen Super Marionak kellene kezdőnek lennie!Tegyük fel Wade fogja Rondot, gyorsaságban felveszi a versenyt, erősebb magasabb, atletikus, viszont akkor ki marad Ray-Rayre????Bibby nem fog tudni átmenni a blokkokon, Chalmerst érzem képesnek arra, hogy maradjon Rondon, s Wade fogja Allent!Vagy lehet Mike Miller előkerül!James-PP párharc tavaly is arról szólt, hogy Pierce hősiesen védekezett a „királyon”, de támadásban már nem volt ereje, bízom benne idén elől is tud konzekvensen 15-20 pontot hozni, ahogy szokta általában!KG-Bosh párharcban ha azt hozza Garnett amit legutóbb akkor nem kell aggódnunk nekünk zöldeknek!
JO-Anthony vagy Ilga párharcban meg JO nagyon jól védekezik, s ha sikerül hoznia az eddigi jó mezőnyszázalékait, akkor sokat jelenthet!Ami viszont részünkről aggasztó az a cserepad!Bár BigBay legutóbb szépen bedobálgatta a tempóit, s Green is agresszívan támadta a gyűrűt, de West sokszor eltotojázza, nem mer vállalkozni, s összességében a padunk gyengébb a vártnál!Viszont mint írtam Doc jobb edzőnek tartom, s biztos vagyok benne, hogy megfelelő kezdő ötösöket fog összehozni adott szituációban, míg Spoelstra kapkodhat!
De még azért messze van az biztos, a látvány a lendület az atletikusság fog találkozni az ésszel, kőkemény védekezéssel, dörzsöltséggel, semleges NBA fanoknak csemege, nekünk szurkolóknak körömrágós párharc
Lakers legutóbbi meccsét láttam, Bryant a végén megsérült, s tényleg igazi sportember, úgy kellett lerángatni a pályáról, mert igaz, hogy nem tudott lábon megállni, de nem volt hajlandó lejönni!Paul valóban fantasztikus volt, s amit már írtam, óriási kérdőjel bennem, hogy engedhet a Lakers 12 támadópattanót…..Gasol teljesen enervált a párharcban, volt egyy elfogadható 3ik meccse, de most is kritikus szituban elment a két keze között a labda, Kobe majdnem meg is ölte miatta, majd fontos büntető is kihagyott…..Sokat számít, hogy döcögősebb a LA, s Bryantnek már fáj mindene, ujja, térde bokája, s ezek a plusz 1-2 meccsek, tuti nem voltak bekalkulálva, s vasember a 24es, de határon van a sérülésekkel!
Első félidőben nem is dobott pontot legutóbb, ami 2004ben fordult elő utoljára a PO-ban…
Érdekes egy párharc, főleg, úgy hogy Artest az aki folyamatosan hoz egy magas szintet!
Főhet Phil Jackson feje, mert a riválisok is vérszemet kaphatnak, látván a Lakers gyengeségét!
Nyugaton az OKC lehet a nagy nyertese a botladozásoknak, fiatal kis suhancok, akik egyre érettebben játszanak!Igaz nyert tegnap a Denver, de ezt a Thunder-rel mindenki megfog szenvedni!És ha marad minden akkor a Memphis ellen ők nem fognak botlani, s konferencia döntő….Ott meg sokat jelenthet, hogy a Lakers döcög, s a Dallas meg kőkemény csatában van, s egymás elleni párharcuk se lesz sétagalopp!Na de sok a ha a lényeg, hogy kőkemény meccsek vannak még hátra!