Barça vs. Real - El Clásico
- Mihu
- Director del Fútbol
Azért nem bánnám ha néhányan észbe kapnának és végre leszállnának a gránátvörös-kék lóról....azok akik azt mondják hogy kiscsapat módjára védekezett a Real, az melyik meccset nézte? Merthogy nem azt ami április 20.-án volt fél10-től, az biztos. Valahogy én nem láttam kiscsapat módjára védekezni a Real-t. Volt egy csomó kapuralövésük, egy csomó veszélyes támadásuk, egy kapufájuk, és rúgtak egy gólt. Ezen túl az első félidőben úgy ugráltunk ahogy ők fütyültek. Fogalmunk nem volt néha hogy hol van a labda, és csak a hatalmas szerencsének köszönhettük, hogy nem vezettek már 1 vagy 2-0-ra a szünetben. Nemtudom ki látott Barca helyzetet az 1. félidőben. Én biztos hogy nem...A második félidőben igaz hogy mi domináltunk, de ott is voltak helyzeteik, és csak Pinto mentett meg minket attól, hogy ne kelljen már 90 perc után leballagni a pályáról...
Nemtudom feltűnt-e ezeknek az embereknek, hogy a meccs nagy részében a saját térfelünkön, és a felezőtől max 10 méterre passzolgattunk. Fogalmunk nem volt arról, hogy mit is kellene kezdeni a labdával. Mégis megkérdezném ezektől az emberektől hogy szerintük mi a foci lényege? Mert szerintem az, hogy amikor az egyik csapatnál van a labda, akkor a másik megpróbálja megakadályozni, hogy minél közelebb kerüljenek a kapujukhoz, és ne tudjanak csapattárshoz passzolni. Mit kellett volna csinálnia a Real-nak? Össze vissza szaladgálni a pályán, lesz.rni a védekezést, gyertek öcsém passzolgassatok ahogy akartok, majd lesz belőle valami? A játékstílusunk arra épül hogy sokat birtokoljuk a labdát. Akkor ennyi erővel minden csapat féreg módjára védekezik ellenünk? Mert hát általában 65-35 a labdabirtoklás a javunkra, meg még ennél is több. Az a gusztustalan védekezés amit a Chelsea mutatott be, meg az Inter. Nem ez amit ma a Real.
Komolyan mondom pár embernél elég nagy a mellény és picit fogalomzavarban van azzal kapcsolatban hogy a focit hogy játszák...
Igen, engem is rohadtul idegesít, hogy a hosszabbításban a 2 helyzetükből egyet berúgtak. Viszont azt se felejtsük el hogy nekünk még 2 helyzetünk se volt emberek...akkor mi a francról beszélünk?
Kegyetlen gyengék voltunk...jah persze. És esetleg ezt olyan oldalról miért nem lehet megközelíteni, hogy a Real megölt minket a szoros emberfogásával, a lehetséges passzsávok lezárásával meg a területek tökéletes leszűkítésével? Igen...a második félidőben sok helyzetünk volt, a Real-nak meg kevesebb. Nehogy már arra verjük a mellünket hogy egy kupadöntőn 30 percet fociztunk a 120-ból...
El kéne fogadni hogy a portugál k.csög jobb taktikát talált ki mint Guardiola, aki évek óta nem tud újat mutatni akkor, amikor egy csapat tökéletesen védekezik ellenünk. De persze értem én hogy könnyebb azt mondani hogy mi voltunk a gyengék, a Real meg mint egy kiscsapat védekezett, mint azt mondani, hogy igen, ma a Madrid 120 perc alatt jobb volt mint mi....
Nemtudom feltűnt-e ezeknek az embereknek, hogy a meccs nagy részében a saját térfelünkön, és a felezőtől max 10 méterre passzolgattunk. Fogalmunk nem volt arról, hogy mit is kellene kezdeni a labdával. Mégis megkérdezném ezektől az emberektől hogy szerintük mi a foci lényege? Mert szerintem az, hogy amikor az egyik csapatnál van a labda, akkor a másik megpróbálja megakadályozni, hogy minél közelebb kerüljenek a kapujukhoz, és ne tudjanak csapattárshoz passzolni. Mit kellett volna csinálnia a Real-nak? Össze vissza szaladgálni a pályán, lesz.rni a védekezést, gyertek öcsém passzolgassatok ahogy akartok, majd lesz belőle valami? A játékstílusunk arra épül hogy sokat birtokoljuk a labdát. Akkor ennyi erővel minden csapat féreg módjára védekezik ellenünk? Mert hát általában 65-35 a labdabirtoklás a javunkra, meg még ennél is több. Az a gusztustalan védekezés amit a Chelsea mutatott be, meg az Inter. Nem ez amit ma a Real.
Komolyan mondom pár embernél elég nagy a mellény és picit fogalomzavarban van azzal kapcsolatban hogy a focit hogy játszák...
Igen, engem is rohadtul idegesít, hogy a hosszabbításban a 2 helyzetükből egyet berúgtak. Viszont azt se felejtsük el hogy nekünk még 2 helyzetünk se volt emberek...akkor mi a francról beszélünk?
Kegyetlen gyengék voltunk...jah persze. És esetleg ezt olyan oldalról miért nem lehet megközelíteni, hogy a Real megölt minket a szoros emberfogásával, a lehetséges passzsávok lezárásával meg a területek tökéletes leszűkítésével? Igen...a második félidőben sok helyzetünk volt, a Real-nak meg kevesebb. Nehogy már arra verjük a mellünket hogy egy kupadöntőn 30 percet fociztunk a 120-ból...
El kéne fogadni hogy a portugál k.csög jobb taktikát talált ki mint Guardiola, aki évek óta nem tud újat mutatni akkor, amikor egy csapat tökéletesen védekezik ellenünk. De persze értem én hogy könnyebb azt mondani hogy mi voltunk a gyengék, a Real meg mint egy kiscsapat védekezett, mint azt mondani, hogy igen, ma a Madrid 120 perc alatt jobb volt mint mi....
- IvánC
- Madridista
Te is megszűnhetnél.raulmadrid írta:Gusztustalan .....stbstb
Azért fel ne vágd az ereidet, a hasonlatod egy nagy hülyeség, mert a görög csapat egész játékrendszere erre épült, mi meg jó ha évente 2-3 ilyen meccset játszunk, mivel ilyen meccsekre hiányzik még egy minőségi box-to-box középpályás a csapatból. Inkább azon törd a fejed, hogy Guardiolat évek óta ugyanazzal verik meg és még nem tűnt fel neki.a lényeg, ha a görögök 20 évre visszavetették a fotballt akkor a reál most mennyire???
Aha"ezt a Barcelonat csak saját maga verheti meg"

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára IvánC 2011.04.21. 01:02:23-kor.
Gratulálok a Real Madridnak!
Az egész madrid családra ráfért már ez a siker.
Szerintem az első félidőben jobbak voltak,a másodikban nem.
De ezzel semmi újat nem mondtam.
Valahogy azt éreztem Casillas bravúrjainál,hogy ez bizony meg fogja tartani a lelket a csapatában,el is szóltam magam,sajnos...
A Real kiváló meccset hozott le szerintem a képességeiből,mindent megmutatott!
De egyben biztos vagyok:még akkor is,ha lassan itt lesz az ideje egy korszakváltásnak Katalóniában,még van,kell,hogy legyen,egy utolsó,nagyon komoly dobás.Van még két meccs...
Az egész madrid családra ráfért már ez a siker.
Szerintem az első félidőben jobbak voltak,a másodikban nem.
De ezzel semmi újat nem mondtam.
Valahogy azt éreztem Casillas bravúrjainál,hogy ez bizony meg fogja tartani a lelket a csapatában,el is szóltam magam,sajnos...
A Real kiváló meccset hozott le szerintem a képességeiből,mindent megmutatott!
De egyben biztos vagyok:még akkor is,ha lassan itt lesz az ideje egy korszakváltásnak Katalóniában,még van,kell,hogy legyen,egy utolsó,nagyon komoly dobás.Van még két meccs...
"Ha olyan játékosokkal találkoznék szembe a pályán,mint a Barcelona játékosai,valószínűleg én is forognék,mint a tojógalamb..."-Nyilasi Tibor
Gránátvörös-kék,egy darab a lelkemből...
Gránátvörös-kék,egy darab a lelkemből...
Priceless!raulmadrid írta:Gusztustalan egy bagázs vagytok.Lehet itt majmozni Mourinhot,de ez a pep fiú sehol nincs mellette SEHOL.
Savanyú a szőlő,de egyszerűen élvezem olvasni az egyre banálisabb kifogásokat amit a sok szaros divatdrukker ír![]()
És nem is csoda,hogy fáj a vereség,mert a barca "szurkolók" semmiházni nyomorultak mind,mert a nagy arc nagyot is koppan ugyebár.
KÖSZÖNÖM ISTENEM,HOGY NEM VAGYOK bARCás.
VAMOS MADRID

Nem baj fiam, vagy kinövöd, vagy ilyen hülye maradsz anélkül, hogy szembesülnél vele.

Eto'o-t sírom vissza... 

-
- Llegenda del Barça
biztos nagyképűen fog hangzani, de kicsit túlértékeled a saját csapatod képességét és tudását.IvánC írta: Gratulálok ha csak ennyi a szinvonal.
Az első félidő egyértelműen a miénk, a második a tiétek és a hosszabitás meg egy hajszállal a miénk. Tipikus egygólos meccs volt, mi lőttük, nyertünk. Ennyi. Igazából a rövid padra fáztatok rá, ilyen meccseken ez kijön.
A BL-ben csak azt sajnálom, hogy nem a döntőben találkozunk.
volt egy mondat pár éve egy szagértőtől, aki azt mondta:
"ezt a Barcelonat csak saját maga verheti meg"
szimplán csak ennyi történt ma.
szurkolóként én csak remélni tudom, h van még tartalék ebben a csapatban, de sajnos előbb-utóbb egy korszakos csapatnak is vége lesz..
- haszi
- Jugador del Barça
- Kapcsolat:
Én most nem a rágalmazásokra, stb.re akarok írni, csak kimondottan Andris véleménye érdekel, egyetlen játékosról.
Marcelo
Valami hatalmasat játszott ma a brazil védekezésben(és amikor nem ért vissza, akkor a meccs (szerintem) legjobbja Di Maria mesterien helyettesítette védekezésben), ha ezt most se láttad, akkor nem tudom milyen meccset láthattál.
Marcelo

Valami hatalmasat játszott ma a brazil védekezésben(és amikor nem ért vissza, akkor a meccs (szerintem) legjobbja Di Maria mesterien helyettesítette védekezésben), ha ezt most se láttad, akkor nem tudom milyen meccset láthattál.

- albicelesteX
- A Vadász
Di María amúgy mekkorát játszott?Nagyon odatette magát.Nálam a meccs embere.

Szeretem látni az ekkora arcokat, kíváncsi vagyok novemberben mi volt akkor. Valaki segítsen?!
Football, bloody hell. /SAF/
-
- Capitá del Barça
emlékszem mikor a görögök az antifocival megnyerték az eb-t josé sírt hogy ez 20 évre visszaveti a footballt. aztán a múlt héten az nso-n megjelent hogy ő találta ki a here tudja milyen stílust aminek a lényege hogy védekezz, rúgd előre fuss utána! szerintem ezt az olaszok már rég felfedezték, ez a catenaccio, de lehet hogy tévedek!
a lényeg, ha a görögök 20 évre visszavetették a fotballt akkor a reál most mennyire????
a lényeg, ha a görögök 20 évre visszavetették a fotballt akkor a reál most mennyire????
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
- IvánC
- Madridista
Gratulálok ha csak ennyi a szinvonal.Ha Mourinho lenne a Barcelona edzője, akkor elmondaná, hogy ő látott egy meg nem adott szabályos gólt, egy meg nem adott tizenegyest, és még két kiállítást
Jobbak voltak amúgy, volt ezen a meccsen egy klasszis DM, Arbeola, Pepe, Marcelo
Mindannyian világklasszis mezráncigáló bokarugdosók
Az első félidő egyértelműen a miénk, a második a tiétek és a hosszabitás meg egy hajszállal a miénk. Tipikus egygólos meccs volt, mi lőttük, nyertünk. Ennyi. Igazából a rövid padra fáztatok rá, ilyen meccseken ez kijön.
A BL-ben csak azt sajnálom, hogy nem a döntőben találkozunk.
Egyetértek annyiban, hogy nagyobb esélyetek van a továbbjutásra. Ha BL döntőt játszana a Real illetve a Barca akkor azt mondom, hogy Real győzelem, de itt 2 meccs van, ezért is adok Nektek több esélyt. Egyébként, Pepnek meg kell erőltetnie magát, vagy fel kell ráznia a csapatot, az első félidő siralmas volt. Egyébként ami nagy pluszt adhat Nektek, hogy most bizony nagy ..vendetta'' [ viccelekRivaldo11 írta:Előzetesen is úgy gondoltam, h. itt van sansza a madridnak, és be is jött. Ahhoz, h. továbbmenjenek a BL-ben, valami olyat kellene rápakolniuk az eddigiekre, ami aztán végképp nincs bennük már, és ez ma látszott is. Nekik ez a max, erre lehet számítani.
Továbbmegyünk.

Nem értelek titeket, min kell fennakadni. Zsüzé most összetákolt valami csapatot, amivel kibekkelték a meccset, és találtak egy gólt, mi meg képesek voltunk formán kívüli játékosokat végigjátszatni... Ők pedig most kaptak egy esélyt, hogy a szuperkupában kétszer jól elkalapáljuk őket, valamint a továbbiakban remélem, hogy azt a bizonyos formán kívüli játékost a fontosabb meccseken mellőzzük a keretből, amíg nem talál magára. De végszóban gratulálok a Madridnak, habár Fairplay díjat biztos nem kapnak egy meccsükért sem.
az les volt. harcos meccs volt. ha eltekintünk a játék minőségétől,akkor talán mondhatjuk,mind2 csapat tett a győzelemért. a realnak összejött. azt játszották,amit kell. a bl-ben is ezt kell tenni és el kell hinniük,hogy meglehet. nálatok a motiváltság hiányát véltem felfedezni,illetve mostanra egyértelmű,hogy betömörülő csapat ellen mintha ötlettelen lenne a brigád. ilyen esetben nem illik a villa típusú támadó a gépezetbe,minimum 1 ibra,drogba kellene előre,aki felveszi a kesztyűt.Ilúvatar írta:Gratulálok a Realnak![]()
Első félidő teljesen a tiétek volt, kerestünk a labdát.
Második félidő már a miénk volt, volt egy lesgólunk (?) is.
A hosszabbításnál meg tudjátok mi volt...
Alamizsna kupa... Trágyából, becstelenségből, hazugságból, aljasságból tákolt csodavilág... Gratulálok nekik, tegyék zsebre a megvett kupájukat...
Football, bloody hell. /SAF/
- Rivaldo11
- Llegenda del Barça
Előzetesen is úgy gondoltam, h. itt van sansza a madridnak, és be is jött. Ahhoz, h. továbbmenjenek a BL-ben, valami olyat kellene rápakolniuk az eddigiekre, ami aztán végképp nincs bennük már, és ez ma látszott is. Nekik ez a max, erre lehet számítani.
Továbbmegyünk.
Továbbmegyünk.

Rivaldo-A Legnagyobb.
No offense, de sajnálatos, hogy neked ennyi jött le egy ekkora taktikai párharcból.Imperial írta:Én megismétlem önmagam!
Jobbak voltak amúgy, volt ezen a meccsen egy klasszis DM, Arbeola, Pepe, Marcelo
Én megismétlem önmagam!
Ha Mourinho lenne a Barcelona edzője, akkor elmondaná, hogy ő látott egy meg nem adott szabályos gólt, egy meg nem adott tizenegyest, és még két kiállítást

Ha Mourinho lenne a Barcelona edzője, akkor elmondaná, hogy ő látott egy meg nem adott szabályos gólt, egy meg nem adott tizenegyest, és még két kiállítást

Gratulációm a Madridnak!
Az első félidőt nagyon jól hozták le, masszív védelemmel, de legalább volt előre játék is. Mi meg asszisztáltunk hozzá sajnos.
Lehet fikázni a mutatott játékot, de ez most nem a megfelelő alkalom, mert itt NAGYON alulmúltuk magunkat. Az első félidőben a teljes játékot tekintve, a másodikban pedig a hatékonyságban. Casillas kivédte a szemünket, de be kellett volna rúgni egy gólt és eldőlt volna a meccs.
A második félidei játékot kellene a BL-ben produkálni, kicsit több pontossággal a befejezésben.
Az első félidőt nagyon jól hozták le, masszív védelemmel, de legalább volt előre játék is. Mi meg asszisztáltunk hozzá sajnos.
Lehet fikázni a mutatott játékot, de ez most nem a megfelelő alkalom, mert itt NAGYON alulmúltuk magunkat. Az első félidőben a teljes játékot tekintve, a másodikban pedig a hatékonyságban. Casillas kivédte a szemünket, de be kellett volna rúgni egy gólt és eldőlt volna a meccs.
A második félidei játékot kellene a BL-ben produkálni, kicsit több pontossággal a befejezésben.
albicelesteX írta:Szerintem pedig megismétlődik a tavalyi Inter elleni meccs.És ez a majom megnyeri ezekkel a majmokkal a BéeL-t...Rivaldo11 írta:Én meg azt mondom, addig jó, amig leggyengébb játékunkkal is vért kell izzadnia egy madridnak, és kiscsapattá züllve bekkelni, h. elérjen valamit.
Aki azt hitte, h. mind a 4 derbit hozzuk, ébredjen fel. A Bl-ben nem lesz gond, 180 perc alatt kijön az, amihez egyébként ma sem hiányzott sok. Még így sem...
Tovább kell mennünk a BL-ben nincs az az Isten,hogy Mourinho ezekkel is megnyerje.De ha mi nem jutunk a döntőbe (ha a 2.félidőben mutatott játékunkat hozzuk akkor nem lesz gond) akkor kikapnak a Schalkétől.

“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
-
- Entrenador del Barça
A bírókról nem nagyon akarok beszélni.
Mindkét oldalra voltak hibái. Szerintem nem akart belenyúlni a meccsbe.
Ha szigorúan a szabályokat vesszük. Pepe, Arbeola és Xabi Alonso is mehetett volna fürödni, de a bíró így döntött. Sajnos.
Egynek tudok csak örülni, nem sérült meg senki.
Mindkét oldalra voltak hibái. Szerintem nem akart belenyúlni a meccsbe.
Ha szigorúan a szabályokat vesszük. Pepe, Arbeola és Xabi Alonso is mehetett volna fürödni, de a bíró így döntött. Sajnos.
Egynek tudok csak örülni, nem sérült meg senki.
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Az egészben a legszomorúbb, hogy holnap José szóvá fogja tenni, hogy Di Maríát miért állították ki.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
- albicelesteX
- A Vadász
Szerintem pedig megismétlődik a tavalyi Inter elleni meccs.És ez a majom megnyeri ezekkel a majmokkal a BéeL-t...Rivaldo11 írta:Én meg azt mondom, addig jó, amig leggyengébb játékunkkal is vért kell izzadnia egy madridnak, és kiscsapattá züllve bekkelni, h. elérjen valamit.
Aki azt hitte, h. mind a 4 derbit hozzuk, ébredjen fel. A Bl-ben nem lesz gond, 180 perc alatt kijön az, amihez egyébként ma sem hiányzott sok. Még így sem...