Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
samy85
Capitá del Barça

2011.04.20. 19:15:39

ab1daL írta:Én nem akarok balhézni itt, de én ilyenről eddig még soha nem hallottam, nevezetesen; "A Barcelona - Real Madrid Király Kupa döntő előtt és a meccs szünetében sem fogják locsolni a gyepet a Mestallában, mert a Real Madrid delegáltja a találkozó előtt tartott megbeszélésen ezt a lehetőséget megvétózta."
Valamint Piqué állítólagos provokációját is csak a csapat bomlasztás céljának tudom be. Jajj de elkéne kenni ezeknek a szájukat ma.. :evil:
osztom.... jose otthonra lelt madridban....
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.20. 19:00:05

Én nem akarok balhézni itt, de én ilyenről eddig még soha nem hallottam, nevezetesen; "A Barcelona - Real Madrid Király Kupa döntő előtt és a meccs szünetében sem fogják locsolni a gyepet a Mestallában, mert a Real Madrid delegáltja a találkozó előtt tartott megbeszélésen ezt a lehetőséget megvétózta."
Valamint Piqué állítólagos provokációját is csak a csapat bomlasztás céljának tudom be. Jajj de elkéne kenni ezeknek a szájukat ma.. :evil:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.20. 18:41:55

Ma ismételten az lesz, hogy:

-meccs idejére ez a topik zárva lesz

-meccs idejére a spanyol kupa & szuperkupa topikba csak félidőben írjatok, akkor is összegzéseket, addigi tapasztalatokat, ne pedig,hogy xy gyenge, vagy xy lőhetne gólt típusú hszeket. (az mehet az élőbe majd) Ahogy vége, természetesen az élő bezár, és ott (is, meg itt is ) lehet elemezni. Ott értelemszerűen inkább a Barcát, itt meg mindkettőt akár.

-a többi sablon hsz, 1-2 szavas agybomlasztó megnyilvánulásokat pedig az élő topikba lökhetitek, meccs előtt 20perccel nyitva lesz, meccs után egyből zárva.

Mindkét tábornak ismételten jó szurkolást, és BARCA kupaátvételt kívánok estére!

FORCA BARCAAAA!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Initom
Entrenador del Barça

2011.04.20. 18:39:09

zola8787 írta:Ha már volt akkor bocsi:

http://barcanoticias.blog.hu/2011/04/19 ... _tizenegye

Több, mint durva :lol: :lol:
igen...nem rég linkeltem :wink:
Abi & Tito
zola8787
Director del Fútbol

2011.04.20. 17:54:34

Ha már volt akkor bocsi:

http://barcanoticias.blog.hu/2011/04/19 ... _tizenegye

Több, mint durva :lol: :lol:
gy
Jugador del Barça

2011.04.20. 13:21:46

Egy tisztelgés Kubalának!
"I send you this song about Kubala of Joan Manuel Serrat, one of the
greatest singers in Catalan and in Spanish."

Kubala (Catalan)

En Pelé eran en Pelé
i Maradona un i prou.
Di Stéfano era un pou
de picardia.
Honor i glòria als qui
han fet que brilli el sol
del nostre futbol
de cada dia.

Tots tenen els seus mèrits;
lo seu a cadascú,
però per mi ningú
com en Kubala.

Es prega al respectable silenci,
que pels qui no l'han gaudit
en faré cinc cèntims:

La para amb el cap,
l'abaixa amb el pit,
l'adorm amb l'esquerra,

travessa el mig camp
amb l'esfèrica
enganxada a la bota,

se'n va del volant
i entra en l'àrea gran
rifant la pilota,

l'amaga amb el cos,
empenta amb el cul
i se'n surt d'esperó.

Es pixa al central
amb un teva meva
amb dedicatòria

i la toca just
per posa-la en el
camí de la gloria.

Visca el coneixement
i l'alegria del joc
adornada amb un toc
de fantasia.
Futbol en colors,
bocada de 'gourmet',
punta de ganxet,
canyella fina.

La para amb el cap,
l'abaixa amb el pit,
l'adorm amb l'esquerra,

travessa el mig camp
amb l'esfèrica
enganxada a la bota,

se'n va del volant
i entra en l'àrea gran
rifant la pilota,

l'amaga amb el cos,
empenta amb el cul
i se'n surt d'esperó.

Es pixa al central
amb un teva meva
amb dedicatòria

i la toca just
per posa-la en el
camí de la gloria.

Permeteu-me glossar
la glòria d'aquests fets
com ho feien els grecs
uns anys enrera
amb la joia de qui
ha jugat al seu costat
i du el seu retrat
a la cartera.

La para amb el cap,
l'abaixa amb el pit,
l'adorm amb l'esquerra

Kubala (English)

Pelé was Pelé
and Maradona one and is enough.
Di Stéfano was a well of picardía.
Honor and glory to those
who made shine
the sun of our soccer
of every day.

All have their merits;
to every one his own,
but for me no one like Kubala.

It is requested to everybody silence,
for who have not enjoyed him
I will say them four things:

He stops the ball with the head,
he downs it with the chest,
he sleeps it with the left,

he crosses the average field
with the ball stuck to the boot,

one goes away of the steering wheel
and he enters the big area
doing meravellous things with the ball,

he hides it with the body,
he pushes with the ass
and one leaves spur.

One pisses to the power station
with you me you me with dedication

and the right headress
to put it in the way of the glory.

Long live to the knowledge
and the joy on the game
adorned with a fantasy touch.
Soccer in colors, mouthful of 'gourmet',
fit of ganchillo,
fine cinnamon.

he sleeps it with the left,

he crosses the average field
with the ball stuck to the boot,

one goes away of the steering wheel
and he enters the big area
doing meravellous things with the ball,

he hides it with the body,
he pushes with the ass
and one leaves spur.

One pisses to the power station
with you me you me with dedication

and the right headress
to put it in the way of the glory.

Let me gloss the glory of these facts
like the Greek years ago
with the joy of who has played with him,
and have his picture in his portfolio.

he sleeps it with the left.
samy85
Capitá del Barça

2011.04.20. 10:57:23

igen ez tényleg az... Magyarok a résztvevői a világ legnagyobb klubpárviadalának egy ujabb felvonásán... és ebből jönn hogy a Mafgyarok keze is benne van a klubok jelenlegi nagyságában...
Kép
hady
Director del Fútbol

2011.04.20. 10:25:14

Barcaman14
Director del Fútbol

2011.04.20. 10:12:38

Jól olvastam a cikkben hogy Madridból olyan hírek jönnek miszerint szerdán este végérvényesen véget ér a Barca dominanciája spanyolhonban?! :) Komolyan, mintha történelmi siker lenne a hétvégi 1-1. :roll: Vagy esetleges mai Real győzelemre utaltak? Nem tudom...

A lényeg: Ma mindkét csapat nyilvánvalóan sokkal motiváltabb lesz, ebből kifolyólag kötve hiszem hogy a szombatihoz hasonló kissé unalmas meccset lássunk.
Mourinho nem hinném hogy változtatni fog, viszont elég ha egyszer hibáznak hátul. Ehhez viszont ma nagyon jó helyzet kihasználásra van szükség, ezért is lenne fontos ha pl Villa is összeszedné magát.
Mindenesetre ha kellően motiváltak leszünk, és ezzel nem hiszem hogy gondok lesznek, akkor ki kell jönnie a 2 csapat közti különbségnek.

Visca el Barca :!:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
barca2010
Jugador d'estrella

2011.04.20. 08:59:27

Ma este nagyon nehéz meccs lesz, de valami azt súgja, hogy ezt a Barcának kell nyerni, mert ennek a csapatnak ez van megírva! A futballnak ma igazságosnak kell lennie, mert ezek a srácok megérdemlik! Szerintem rendkívül motiváltak lesznek!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
gy
Jugador del Barça

2011.04.20. 08:02:18

Szerintem annyiban fog változni, hogy elöl Benzema és DiMaria helyett Adebayor és Özil lesz, azaz a kontráknál ég több fog Cére maradni, sebességet tekintve. Cserébe lesz egy jól passzoló KPjuk pluszban, és egy pozíciós játékban erősebb csatár.

Szvsz a 7 védő maradni fog (Arbeloa helyett nyilván valaki más), és a meccs továbbra is a _védelmünkön_ és/vagy a helyzetkihasználásunkon múlik.
Ha sikerül megfojtani a kontrákat (kevés pontrúgást is engedve), és hátul nullán tartjuk őket, akkor mindenképp meglesz - szerintem 1 gólt még gyatra támadójátékkal is bekotrunk.
Hasonlóan, ha a ziccereket jobb százalékban használjuk ki elöl, akkor mindenképp meglesz - 4-5 ziccer szinte biztosan lesz, ha ezeket jó százalékkal berúgjuk (ugye, Villa? :) ), akkor 1-1 hiba is beleférhet hárul.

Azaz a 2 csapatrészből legalább az egyiknek kiemelkedőt kell nyújtani, akkor szerintem ide jön a kupa. Ellenkező esetben nagy harc és kiélezett küzdelem lesz, megjósolhatatlan kimenetellel (bármilyen eredmény benne lehet).
tuziat96
Barça C
Kapcsolat:

2011.04.20. 06:39:02

szerintem szögletböl vagyunk a legnyengébek a szögletnél nagyon kell vagyázni én nem bizok annyira pintoba (kétság kivül jó kapus)
hajrá barca!!!!!!!! :D :) :) :) :) :D :D :D :P :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?: :?:
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2011.04.20. 01:48:46

Remélem holnap behúzzuk az első kupánkat, de azért tartok a meccstől, mert csak a Madrid az ellenfél, ráadásul egy meccsen minden megtörténhet. Gondolom a taktikájuk nem nagyon változik meg a hétvégihez képest, szóval kemény dió lesz! Végig koncentrálni kell, és meg kell mutatni (gólokban is), hogy ki a jobb! Jelentős javulást várok Villától, mert most nagyobb súlya lehet az "át nem vett" labdáinak! (egyébként jövőre kell még egy csatár, mert kevés a jó góllövőnk, bár nálunk van a legjobb, viszont mindent nem oldhat meg ő sem). Jó lenne, ha kevesebbet szabálytalankodnánk a 16-os környékén - bár a madridiak erre biztos rá fognak játszani - mert még a sok próbálkozásból beakad C-nek valamelyik lövése! Szóval csak óvatosan hátul, határozottan, és akkor nem lesz gond. Ha minden jól megy, akkor 2-0-ás sikert várok, félidőnként 1-1 góllal! Hajrá Barca
Krisztian91
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2011.04.20. 00:20:13

Erre mondják, hogy a focit gólokra játsszák...
És azt, hogy nem mindig a jobb csapat győz.

"Ma" simán el tok képzelni meglepetést, de remélhetőleg nem így lesz :D
blanee
Barça B

2011.04.19. 23:54:28

d írta:
blanee írta:Bunkerfocival nehezen lehetett volna több kapura lövést, és kaput talált lövést elérni, mint a barca.
A statisztika arra jó, hogy bebizonyíts valamit, majd annak az ellenkezőjét is.
Védekező felállású volt ez a csapat, ez tény, de pl. különbség volt ez a meccs, és az inter tavalyi idegenbeli meccse között. Az bunkerfoci volt, ott aztán tényleg szinte nem is volt támadás.
Az is bunkerfoci volt, de amikor a meccs 90%-ban a csapat a 16-osa környékén álldogál, az is bunkerfoci, függetlenül attól, hogy hány sikeres kontrát tudott vezetni.
Azért, mert 2 percig nem lehet elvenni a barcától a labdát, mert a félpályán adogat oda-vissza, az nem jelenti azt, hogy a másik csapatnak köze nincs a játékhoz.
...
Értem én hogy ez az ellenfél elaltatása, meg nem égünk 100 % on, de ettől még nem kell elszállni a labdabirtoklási fölénytől.
Amúgy te kivel beszélgetsz? Mert, hogy nem velem és nem itt senkivel az egészen biztos, én ilyet nem állítottam.

De látom nagyon zavarja a lelketek, hogy bunkerfocinak hívjuk ezt a taktikát, pedig ha valami bunkerfoci, ez az volt, a hátrányba kerülésig, mikor ennyi ember beáll szigorúan védekezni a 16-os előtt egy keskeny sávba. Látom derogál ezt a kifejezést elfogadni, azért látszik, hogy Di Stefanonak is igaza van abban, hogy a Bernabeuban nem szívesen fogadják ezt a játékot olyan könnyen.
A több kapura lövésről meg csak annyit, hogy a veszélyes támadások nagy része pont az utána, megváltoztatott taktikával jött, a többi jelentős része meg pontrúgásból.
Többen is megjegyezték nagyzóan többször is, hogy menyire durva volt a labdabirtoklási fölény. Erre reagálva veletek beszélgetek, nem tudom mit nem értesz ezen. Olvasd vissza a kommenteket, és láthatod hogy azokra kontra. A barcelona irányította a játékot, ez nem vitás, megérdemelt volt a fölény. De a 75-25 részben amiatt jött össze amit leírtam, nem vetem ide 20adszor.

Ha a te szótáradban a bunkerfoci egyenlő a brutál védekező játékkal és a védekező játékkal (ugyanis vannak különbségek ezek között is, nemcsak szélsőségesek léteznek, nemcsak a barca álomfocija és a real-mint írod- bunkerfocija).
Én egyáltalán nem ellenkezem az ellen, hogy védekezett a madrid, bekkelt, ölte néhol a focit. De ne essünk túlzásokba. Nálam ez a kifejezés mást jelent. A statisztika meg igenis mindenről mindig mond valamit. Támadtunk is, veszélyesen. 11 emberrel is volt előrejáték vmilyen szinten.
Na mindegy, most hogy látom, nálad a bunkerfoci minden védekező felállást jelent, igazad van: bunkerfociztunk.
znk
Barça B

2011.04.19. 23:16:12

monyo69 írta:A Real taktikája ugyan az lesz holnap, mint vasárnap volt, efelől senkinek ne legyen kétsége. Csak mivel 90 egynéhány percen át gyakorolták, még jobban fogják csinálni. Ez gáz. Ha mázlink van, feltörjük, ha nincs, kapunk egy gólt és akkor baj van. Ha ezzel győznek, a szakma ezt a vakegér Mou-t kikiáltja királynak. Ez lesz Mou királysága, ami amúgy rövid lesz, de minden foci szerelmes a bukását fogja kívánni, mint 2000-ben a görög kapitányét, aki először nyert bunkefocival EB-t. Megmondta Cruyff is, hogy a focit a játékosok azért játsszák, hogy a jegyet vásárló embereket szórakoztassák. Cirkuszba is azért megyünk, hogy parádét lássunk, nem azért, oroszlán helyett kismacska pofájába dugja az idomár a fejét. Na Mou, szedd össze magad meg a csapatodat, mert nekem speciel elég volt egy ilyen Clasico is! Hajrá Barca!!
Kb mindenben egyetértek veled amit Mourinhóról meg a taktikájáról írtál..(amúgy az 2004es EB volt,de ez részletkérdés)
Més que un club
ultrasur
Madridista

2011.04.19. 23:15:46

daffy írta:
bence-barca írta:Ha a Real szerezné meg a vezetést, akkor nagy bajban vagyunk, hisz még jobban visszaállnak majd. Ha mi, ki kell jönniük, viszont ezzel talán nagyobb terünk lesz.
Muszáj nyerni :!:
szerintem a real továbbra is a stabil védekezést helyezi majd előtérbe. ugyan özil kezd majd valószínűleg dm kárára,így talán épül is 1-2 támadás,de josét ismerve lesz néhány védekező arc.
várjuk meg a kezdőket és utána elég sok mindenre fény derülhet
josé azt mondta,hogy 4 védő,3kp és 3 támadó lesz:
casillas-arbeloa,ramos,carvalho,marcelo-khedira,pepe,xabi-cé,benzema,özil
én ezt tippelem a nyilatkozatokból
Adnám ezt a kezdőt.

A favoritom:
Casillas-Arbeola-Carvalho-Ramos-Marcelo-Xabi-Pepe-Özil-Cé-Ade-Kaká/Dimaria

Özil szerintem képes letámadni és futni a középpályán és a megszerzett labdákat osztogathatná, előre vezethetné stb.
Adebayor elől elvinné Piquét a levesbe így teret adna Cének és Kakána vagy Angelónak.

Remélem holnap látunk focit is a a Reáltól pontosabban többet.
a recept: kemény védekezés, Xavi és Ini folyamatos letámadása elől meg kreatív játék és legalább egy szöglet befejelése.

Látványos, sportszerű kupadöntőt szeretnék Reál sikerrel.
monyo69
Barça C

2011.04.19. 22:59:37

A Real taktikája ugyan az lesz holnap, mint vasárnap volt, efelől senkinek ne legyen kétsége. Csak mivel 90 egynéhány percen át gyakorolták, még jobban fogják csinálni. Ez gáz. Ha mázlink van, feltörjük, ha nincs, kapunk egy gólt és akkor baj van. Ha ezzel győznek, a szakma ezt a vakegér Mou-t kikiáltja királynak. Ez lesz Mou királysága, ami amúgy rövid lesz, de minden foci szerelmes a bukását fogja kívánni, mint 2000-ben a görög kapitányét, aki először nyert bunkefocival EB-t. Megmondta Cruyff is, hogy a focit a játékosok azért játsszák, hogy a jegyet vásárló embereket szórakoztassák. Cirkuszba is azért megyünk, hogy parádét lássunk, nem azért, oroszlán helyett kismacska pofájába dugja az idomár a fejét. Na Mou, szedd össze magad meg a csapatodat, mert nekem speciel elég volt egy ilyen Clasico is! Hajrá Barca!!
monyo69
daffy
Madridista

2011.04.19. 22:42:34

bence-barca írta:Ha a Real szerezné meg a vezetést, akkor nagy bajban vagyunk, hisz még jobban visszaállnak majd. Ha mi, ki kell jönniük, viszont ezzel talán nagyobb terünk lesz.
szerintem a real továbbra is a stabil védekezést helyezi majd előtérbe. ugyan özil kezd majd valószínűleg dm kárára,így talán épül is 1-2 támadás,de josét ismerve lesz néhány védekező arc.
várjuk meg a kezdőket és utána elég sok mindenre fény derülhet
josé azt mondta,hogy 4 védő,3kp és 3 támadó lesz:
casillas-arbeloa,ramos,carvalho,marcelo-khedira,pepe,xabi-cé,benzema,özil
én ezt tippelem a nyilatkozatokból
bence-barca
Llegenda del Barça

2011.04.19. 21:47:15

Ha a Real szerezné meg a vezetést, akkor nagy bajban vagyunk, hisz még jobban visszaállnak majd. Ha mi, ki kell jönniük, viszont ezzel talán nagyobb terünk lesz.
Ronal.10
Entrenador del Barça

2011.04.19. 21:44:10

Holnap ki kell jönnie a különbségnek! 8) Ha nem akkor bajok vannak :? :oops:
samy85
Capitá del Barça

2011.04.19. 21:22:37

egy másik felhasználó írja, hogy a holnapi meccsen a Spanyol szövetség kezdeményezésére, a csapatokat Puskás Ferenc dédunokája, és Kubala László unokája vezeti fel a pályára...
ez szép Very Happy
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.19. 21:18:56

Hogy lehet ennyit vitázni totál feleslegesen? Egy értelmetlen meccsről megy az értelmetlen vita vasárnap óta...
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.19. 21:15:13

Felesleges itt győzködni egymást a két tábornak, hogy mennyire volt elítélendő Jose taktikája. Ha már "odaát" egy bizonyos Di Stéfano véleménye, és reakciója sem számít, akkor mi egyszerű fórumerek, úgy se tudunk rávilágítani semmire sem.

Szerintem elégedjünk meg annyival,h a futballvilág jelentősebb része úgy látja ahogy mi.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.04.19. 19:59:57

Hiába a Barça szapulása, hiába a rengeteg kifogás a fővárosi média, a szurkolók és Real vezetői, játékosai részéről, sosem mossák le magukról a negatív megítélést, ami (főleg most) őket megbélyegezte. Mindig, mindenbe, a legapróbb dolgokba kötnek bele, de olyan dolgokba, amiket ők is vastagon elkövetnek, de mégis inkább azzal foglalkoznak, hogy az FCB csal, őket tiltsák el és mindenki torolja meg a Barçán az összes sérelmet. Kicsit már eléggé unalmas, de Madridban előbb azzal foglalkoznak, hogy próbáljanak odaszúrni az ősi riválisnak, és csak utána figyelnek magukra, a focira.
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése