Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.17. 11:44:05

rámentek a csíkra? igen
engedi a szabály? nem
jelen valamit,hogy massa, vettel, vagy di resta az elkövető? nem
lényegében ennyi a dolog. a tavalyi év ugyanannyira irreleváns, mint az őszi, vagy a tavalyi clasico a tegnapi tükrében.
a redbull és a mclaren gumikezeléséről inkább beszélhetünk, mert valóban nem azt látjuk, ami prognosztizálható volt.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 11:29:17

Vito írta: gumikezelése, ami a tavalyi idényt figyelembe véve nagyon meglepő.
vettel cikázás és a fehér vonal többszöri átlépése sem hozott büntetést, sőt még vizsgálatot sem, ami továbbra is a következetesség hiányát jelenti a fia esetében.. de ezt már megszoktuk.
Rajtnál történt, előbb Buttonra reagált, majd Hamira. Nézzük meg a többi versenyzőt is.

Vettelel kapcsban szokhattuk meg a következettesség hiányát? :shock: tavaly évben melyik név ugrana be?

Massa? Ő kicsit jobban rászaladt arra a csíkra, Vettel annyira sem. Massáét sem vizsgálták, innentől ha bárki más csinálja, övét sem. Nincs itt sok vita alap. Persze fura lett volna ha nem említed meg negatív vonatkoztatásban Vettelt :D Ezúttal Buttoni erényeket csillogtatott, nem arra gondolok,h rossz boxba állt be :lol: hanem a gumikímélésére. Keménnyel nem sokan mentek annyit,és így, lásd Massa :D

Hszed többi részével egyetértek :wink:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.17. 11:25:53

úgy néz ki, h idén semmit sem jelent a kvali pozíció, kíváncsi leszek, h ennek tudatában mennyiben változik majd a verseny stratégia a csapatoknál.
webber kb fél futam alatt elment a teljes mezőny mellett egy vergődő redbull-lal, mert volt 3 szett friss gumija..
Hamilton nagyot ment, a mai versenyt neki kellett megnyernie, a másik mekisnek pedig semmi nem jött ma be.
ami szintén érdekes, hogy az első 3 csapatból talán a mclarennek a leggyengébb a gumikezelése, ami a tavalyi idényt figyelembe véve nagyon meglepő.
vettel cikázás és a fehér vonal többszöri átlépése sem hozott büntetést, sőt még vizsgálatot sem, ami továbbra is a következetesség hiányát jelenti a fia esetében.. de ezt már megszoktuk.

jelen pillanatban nagyon kiszámíthatatlan a vb és az egyes versenyek végeredménye. úgy néz ki, hogy a redbull lőtávolságba került a többieknek, de a gumikérdés miatt totálisan kiszámíthatatlanok a futamok és a bajnokág is. nincs konstans teljesítmény, egy-egy blőd hiba, a futam végére nyert pozíciókat jelenthet, ugyanakkor pl plusz 2 kör a használt gumin elcseszheti az egész versenyt.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 11:17:20

sjay írta:
ozsimiki írta:Majd te eldöntöd innen,h indokolatlan volt :D
Mármint az irányváltások? A múltkori versenyen Hami és Alo játszották ezt akkor bünti lett a vége. Mondjuk itt "enyhítő körülmény volt az, hogy Hamiltonnak sikerült az előzés, de a szabályok tiltják.
Nem, a gázelvétel.

Amúgy Hami és Alo nem rajtkörülmények között intézte el, szerintem rajtnál ha végigmennénk egyesével a pilótáknál, láthatnánk még pár hasonlót. De ahogy írtad, megelőzte Hami így is.

McLaren ezúttal jó taktikát talált ki, igazából szerintem a Red Bull nagyon nagy butaságot csinált. Főleg,h ők voltak nyerő pozícióban, ilyenkor nem szokás taktikát változtatni, hiszen eleve, ha ugyanazt csinálják mint a riválisok, maradnak előtte. Ahogy Button bejött 2.ra, következő körben hozzák Vettelt és marad előtte, akkor még Hamilton bőven mögöttük volt. Akkor szoktak ilyesmit, ha velük szemben hátrányban vannak. Szóval nem voltak a toppon most taktika ügyben, így vétlenné tették eléggé Vettelt. Rádió kapcsolat gyér volt, Kers hol jó, hol nem:D

Utóbbit ha kiküszöbölnék végre, akkor még nyugodtabban várhatnák a versenyeket. Webber úgy tolta végig,h KERS megint rossz volt, Vettelnél a vége felé voltak gondok :D Az tisztán látszik,h versenykörülmények között RedBull-Meki csata várható még egy ideig, aztán szorosan Ferrari, majd Merci talán. Rönó most nem volt jó.

Nem lesz rossz szezon ez, Pirelli a kulcs ebben főleg.
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.04.17. 11:14:10

Hát gratulálok Hamiltonnak..végre nem Vettel nyert.. ez mindenképp jó...a Mercadesek is mutattak valamit... ugy tűnik a Rb-ok a Mclarennekkel, még mi(Ferrari) a Mercedesekkel,.és a Renault-okkal leszünk harcban...szerintem...... eza nagydij mindenképp izgalmas volt... Utálom Webber-t, de ma nagyot autózott... Alonso sajna a csapat megint elbaszta...(mondjuk az eddigi 3 rajtja mind hátraesés volt)...
Amugy a Massa sem ment rosszul... az ő autóján nem voltak újítások, Alonsoén igen... és Massa jobb volt most.. ebből az következik a Ferrari nem jó felé fejleszt... 3 hét szünet, és Törökország... Remélem akkor már sokkal erősebbek leszünk...Forza Ferrari Viva Alonso
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2011.04.17. 11:02:32

A msáik pedig az,h többen is rá- illetve átmentek a boxutca kijárat vonalán,ez is simán mehetett tovább Szabályváltoztatás volt ezügyben?
Azon a részen, ahol Massa kétszer is átment a fehér vonalon ott két vonal volt és jelen esetben az számít ami a pályát választja el a boxkijárattól,azaz a belső vonal, azt pedig nem lépte át. Ilyen volt már korábban is, más versenyeken.
sjay
Entrenador del Barça

2011.04.17. 10:51:14

ozsimiki írta:Majd te eldöntöd innen,h indokolatlan volt :D
Mármint az irányváltások? A múltkori versenyen Hami és Alo játszották ezt akkor bünti lett a vége. Mondjuk itt "enyhítő körülmény volt az, hogy Hamiltonnak sikerült az előzés, de a szabályok tiltják.
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.17. 10:47:25

akkor kapjpn dupla büntetést:D

Webbernek pedig nagyon örülök. A RedBull Vettel alá rakja a jobb kocsit,Webber ma mégis odaért,nagy dicséretet érdemel az ausztrál.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 10:46:53

Majd te eldöntöd innen,h indokolatlan volt :D

Nah részletesen majd később, Red Bullnál megunhatták a győzelmeket, mert ha 3on tartják Vettelt is, nyer. Mivel pocizó előnye volt az első kiállás után, mind Hamiltonnal szemben, mind Buttonnal.

Bevállalták, nem jött be, legalább izgultunk.

Webber előtt le a kalappal.

Amúgy az előzésekkel kapcsolatban annyit,h csak akkor sikerült megint mindenkinek szinte, amikor a másik rossz gumin ment. Azelőtt hosszú körökig ment pl Hami is Massa mögött az első szakaszban.

Alo konstans hozza a remek rajtokat, azt veszem észre...

Vettel rajtja ezúttal nem ült sajnos, 1hiba, és már rögtön is lettek következményei, bár szerintem az nagyobb hiba volt, hogy nem ugyanúgy taktikáztak,mint a Mekik, pedig előttük volt.

jó verseny volt.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2011.04.17. 10:46:40

Sanama írta:
sjay írta:
Sanama írta:Na végre!!!
Hami megcsinálta,innen már csak be kell hozni a gépet!!!

Kérdem én,hogy indokolatlan gázelvételnél nincs büntetés? Lásd Vettel.
És a rajtnál a 2 irányváltoztatással mi lesz?:D
15. körtől nézem, mi volt ott?
Vettel a rajtnál 2. váltott irányt.
miihii
KHAL

2011.04.17. 10:44:39

LE-WIS HA-MIL-TON,SÁLÁLÁLÁLÁÁÁÁÁÁ 8)

Nah,végre sikerült megfirkálni a RB-t és pont a legjobbnak :P Én már feladtam,de rámcáfoltak a srácok.Nem volt gyenge Webber felkapaszkodása sem,szépen lopakodott.
Csodálatos siker ez,nagyon hiányzott már.
Sanama írta:
sjay írta: És a rajtnál a 2 irányváltoztatással mi lesz?:D
A rajtnál cikázott egy kicsit Vettel,de most nem járt érte semmi :wink:
A msáik pedig az,h többen is rá- illetve átmentek a boxutca kijárat vonalán,ez is simán mehetett tovább :shock: Szabályváltoztatás volt ezügyben?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2011.04.17. 10:47:43-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.17. 10:44:31

sjay írta:

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.04.17. 10:44:10

Pffúúj Hamburger...
Ez minősíti az egész versenyt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
sjay
Entrenador del Barça

2011.04.17. 10:43:16

Messithebest
Director del Fútbol

2011.04.17. 10:43:10

Végreeeee!! HAMIIII!!! YESSS!! Vettel eltaktikázta, ha Button nem áll be a Red Bullhoz(lehet már a jövőre gondol :lol: ), akkor megvan a 3ik hely.....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.17. 10:33:58

Na végre!!!

miihii
KHAL

2011.04.17. 10:33:36

Jajistenem,jajistenem kispajtás,nyugiii.Meg lehet enni Vettelt erőből,cs most maradj higgadt Hami papi!

Éssss megvan 8) Ezt el sem hiszem :shock:
És még Button is odalopózhat,hohóó :P
Sanama
Llegenda del Barça

2011.04.17. 09:34:00

miihii írta:Álomrajt a Mekiktől,szépen tartották is Vettelt,de egy kör alatt mindkettő elszúrta.Hami alatt fogyóban a gumi,a német el is ment neki,de mégis Button ment be elsőnek.Ráadásul ő meg a RB boxba állt be :shock: Tejóisten :roll: :x Ááááhh,eddig tartott a reménykedés...
A csapat nevetséges idén. Múlt héten is 3mp helyett felraktak egy kereket 6,7mp alatt. Ma nem hivják ki őket hamarabb,nyalokás ember nem áll kint.

Pfff.
miihii
KHAL

2011.04.17. 09:31:47

Álomrajt a Mekiktől,szépen tartották is Vettelt,de egy kör alatt mindkettő elszúrta.Hami alatt fogyóban a gumi,a német el is ment neki,de mégis Button ment be elsőnek.Ráadásul ő meg a RB boxba állt be :shock: Tejóisten :roll: :x Ááááhh,eddig tartott a reménykedés...
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.04.17. 09:29:00

Button :lol: Vettel 8) Szeretem a boxutcát 8)
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2011.04.17. 08:18:31

ozsimiki írta: Ferrarinál tavaly is nagy részben hasonlókban reménykedtek :) önerőből kevesek voltak akkor is. Idén még változhat, ha nem, jön megint a B-terv,és reménykednek a lepattanókban végig.
Hát igen, de ez méltó taktika egy ferrarihoz? Engem csak elkeserít, hogy ahogy teltek az évek Schumi visszavonulása után, úgy egyre rosszabb lett a teljesítmény, egyre több technikai hiba és rohamosan visszaesett a teljesítmény. Amit felépítettek azokban az években, azt ebben a pár évben szépen nullára redukálták. Bízzon a lepattanókban a renault vagy a mercedes, de a Ferrari építsen normális autót. Ez nekem nem teljesítmény, aztán lehet csak én vagyok ezzel így.

Remélem azért izgalmas lesz a verseny legalább, és Schumi bőven pontszerző helyre fut be, ha látom, hogy fejlődött a gép, már boldogabb leszek.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
El fanático
Entrenador del Barça

2011.04.16. 20:55:05

A mai időmérő legnagyobb vesztese egyértelműen Heidfeld, nem pedig Webber - szerintem.
Legalábbis számomra sokkal pechesebbnek tűnik a német - pont a saját csapattársa okozta a vesztét. A Reanault kivárt az utolsó pillanatig és kiküldte Petrovot...
Heidfeldtől a múlt heti teljesítménye után érezhetően többet várnak, mint Petrovtól, aki szintén szállított már egy 3.helyet - ezért ment Petrov előbb, hogy Ő szükség szerint 2 gyors kört is tudjon teljesíteni...
Ez Heidfeld esetében 1 kör lett volna amúgy is, de nem akkora forgalomban.
A Renaultnál visszanyalt a fagyi.

Webber pedig - józan paraszti ésszel felfoghatatlan, hogy két ugyanolyan autó és ugyanaz a technikai háttér mellett hogy eshet meg ez a tragikomédiába illő mutatvány a Red Bullnál, hogy az egyik kocsiban jól működik a KERS, a másikban pedig nem...
Olyannyira nonszensz, hogy jogosan gondolhatja bárki: ez nem technikai hiba - azt ki lehetett volna már javítani, amit nem tettek meg.
Nem kell összeesküvés-elmélet hívőnek lenni ahhoz, hogy ez azért gyanús legyen.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.16. 14:44:46

sjay!

ez még nem ok arra,h lefitymáljuk az eredményeit, mondván, hogy más is hozná. Ha így néznék, akkor bármelyik korszak, bármelyik meghatározó pilóta eredményeit le lehetne nézni,és azzal elintézni, hogy hát de jó a kocsija.

Csabi!

egyetértünk, (kinek nem inge...) azért vicces az utálat szót olvasni a kis német esetében, nem hiszem ,hogy volt olyan balhéja, nyilatkozata, tette, amivel kiérdemelné. Persze az egy dolog,h nem szimpatikus valakinek, de utálni? :D Azért tudnék több olyan aktív pilótát említeni, akik jóval többet tettek az utálat kifejezésért.

A sikeresség sajnos ilyen, ilyenkor belekapaszkodik az ellentábor abba is,ha a haja 3cmért nő,és nem 2őt.

Versenyről:

Ha Webber kocsijában így marad a Kers, azaz rossz lesz, akkor nem tudom mi lesz vele az első pár körben abban a hosszú egyenesben :? Kb az mint Malájziában, ott is össze vissza előzték vissza, aztán mivel óriásit ment, mégis szép helyre hozta be a gépet. De az eleje érdekes lesz.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2011.04.16. 14:28:00

Game90 írta:Ismét jön az "akicsúcsonvanaztszidjuk" effektus. Alonso és Hamilton után most Vettel a fő célpont... :)

Szerencsére nekem nincsenek nagy problémáim, akiknek szurkolok, azoknak esélyük sincs nyerni (Massa, Schumacher) :)

De a holnapi futam is nagy izgalmakat tartogat, ki lesz a 4-5-6. helyezett...?

Most nézem az időmérőt, ez a Gyula nagyon kész van :lol: Úgy ordibál, mintha tömegkarambol lett volna...
Én soha sem szerettem Vettelt.
PCsabi
aka Game90

2011.04.16. 14:26:01

Ismét jön az "akicsúcsonvanaztszidjuk" effektus. Alonso és Hamilton után most Vettel a fő célpont... :)

Szerencsére nekem nincsenek nagy problémáim, akiknek szurkolok, azoknak esélyük sincs nyerni (Massa, Schumacher) :)

De a holnapi futam is nagy izgalmakat tartogat, ki lesz a 4-5-6. helyezett...?

Most nézem az időmérőt, ez a Gyula nagyon kész van :lol: Úgy ordibál, mintha tömegkarambol lett volna...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Válasz küldése