2011.04.16. 14:55:04
Én akkor sem lepődnék meg,ha ma mindkét csapat pihentetne a kupadöntő miatt.
A reálnál ha megnyernék a kupát és/vagy bejutnának a BL döntőjébe feledtetné a bajnokságot a szurkolókkal, szóval nem hiszem,hogy Mourinho érzelmei annyira felülkerekednének az eredménycentrikusságán,hogy a mai meccset mindennél előbbre helyezze és ne gondoljon az elkövetkező 3 meccsre, hiszen,ha ma mindent beleadnának és nyernének,akkor a kupadöntőben akár fáradtabbak is lehetnének a Barcánál,ami a mi javunkra döntene és a bajnokságot ettől még messze nem nyernék meg, az 5 pont is elég sok,főleg úgy,hogy a reálnak nehezebb a sorsolása. Ha pedig csak X-re futá ma a reálnak vagy kikapnak,akkor az szinte matematikailag is a Barca győzelmét eredményezné, hiszen lélektanilag egy 8 vagy 11 pontos előny 6 meccs alatt szinte behozhatatlan tudván,hogy 18 pontot lehet majd még megszerezni és ennyit talán a 32 meccs alatt nem bukott a Barca (most pontosan nem számolom ki). És szerintem JM pont erre fog ma építeni. A bajnoki célokat el kell feledtetni a játékosaival, hogy jobban koncentráljanak a BL-re és a kupára, két fronton ugyanis könnyebb lesz helyt állniuk,mint 3 fronton. Ugyanis,ha 3 címet akarnak,akkor ahhoz minden meccset meg kellene nyerjenek,ez pedig a jelen reáljától elég irreális elvárás lenne. ÉS JM azt is tudja,hogy Guardiola ezt a meccset is komolyan fogja venni és 100%-ot fog követelni a játékosaitól (talán sajnos). Ezek fényében SZERINTEM a reál ma bukni fog,kicsit tudatosan is, azzal a céllal,hogy altassa a Barca játékosait, valamint ha tud,akkor pár kulcsjátékost fel tudjon rúgni úgy,hogy a kupadöntőben véletlenül sem a legjobbjaival tudjon kiállni a Barca. Én két reál-pirosat is el tudok képzelni a mai meccsre és egy Barca sérülést. Elnézést a reálosoktól,főleg a normális szurkolóktól, de nem tartom JM-t sportszerűnek ilyen téren sem és mivel ő az edző a játékosai végre fogják hajtani,amit kér,ha sportszerű,ha nem, főként az olyan idegbetegek,mint Pepe vagy Ramos.
A Barca részéről ismerjük már Pep-et annyira,hogy nem fog ma tartalékolni, pedig az lenne az ésszerű. Nem feltétlenül mára kell a legjobb formánkat időzíteni. Amit én fontosnak tartok az az,hogy a mai meccsen ne hajtsák magukat túl a játékosok, ne menjenek bele fölöslegesen az ütközésekbe,próbálják elkerülni a sérülést és nem utolsó sorban azt,hogy maradjanak higgadtak, ne dőljenek be a JM-féle lélektani hadviselésnek a pályán sem, végül pedig Villának nagyon kellene egy gól,az visszahozná az önbizalmát. Nagyon örülnék,ha Pep is így gondolná és ma pihentetne is, bár mint mondtam,szerintem nem fog,de talán meggondolhatja magát.
Azért tartom a mi részünkről kevésbé fontosnak a mai meccset,mert ha győzünk vagy x-elünk,akkor a bajnokság eldőlt szinte végérvényesen és pihenhetünk a bajnokikon, ami nem fog rosszul jönni a csapatnak.Ha pedig véletlenül kikapna a csapat,akkor az a reálnak 3 frontos csatát jelentene, ahol nekik többet kell letenni az asztalra, ergo nehezebb dolguk lenne, kevésbé tudnának a Bl-re is figyelni, valamint elhitetné velük,hogy vannak olyan jók,mint a jelenlegi Barca,ami szerintem nem igaz.
Azt nem hiszem,hogy ha a reál győzne az döntő lehetne a továbbiakra nézve. A döntő a clasico utáni 4 bajnoki lesz és a kupaharcok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
szkeptikus06 2011.04.16. 14:57:11-kor.