Kalap1988 írta:...
sportolói szemmel az a mennyiségű gyümölcs,melyből elegendő-a példa kedvéért legyen csak egyféle- "c" vitamint beviszel,messze nem tartozik az egészséges táplálkozásba. hogy miben hiszel és miben nem,az más kérdés. próbálom kerülgetni a táplálkozástudományi részét,de nehéz anélkül nyilatkozni róla. a hétköznapi kaja,amit te egészségesnek hiszel,tudományosan már nem az. a steril környezet sem egészséges,mielőtt átesnénk a ló túloldalára. a kenyér,felvágottak,édességek,joghurtok,stb. mind-mind nélkülözhető,hovatovább kerülendő dolgokból többet tartalmaznak,mint egészségesből. amit te beviszel 3 kiló gyümölcsből,azt én egy fél tablettából. és a tablettába nincs cukor,nem génkezelt,nem permetezik vegyszerrel,nem esik rá a radioaktív eső,stb. el sem tudtam képzelni,hogy milyen különbség van egy tudományosan egészséges és egy hétköznapi kaja közt,amíg ki nem próbáltam. a kenyér és a rizs szénhidrát összetételétől kezdve az adalékanyagokig,mindenben eltér és ha hiszed,ha nem,érzem a különbséget. és a legérdekesebb: mindig is éreztem,csak most már tudom a tudományos hátterét is. és sem étkezem 100%ban "egészségesen",nekem is leszalad 1 tábla csoki néha,de érzem és látom a különbséget és a hatását. a hit a másik része. ha azt hiszed,hogy amit megeszel az jó,azzal nincs semmi baj. a gond akkor kezdődik,ha görcsösen vagy konzervatív(mint jóanyám,nem kell magadra venni). a tudomány fejlődik és vitathatatlanul hasznos szinte minden téren. ezt lehet elfogadni és ellenezni. te mindent megeszel,én válogatok,a tiéd a könnyebb út,az enyém a nehezebb. én a tudomány szerint étkezem,te a szokások szerint. ennek ellenére lehet,hogy te 90évig élsz,én pedig 60 évesen eltolom a biciklit...