Gondolom menők akartak lenni, és első kézből leközölni az eredményt. Hát igen, ahogy mondani szokták: egy meccs 90 percig tart.LM10 írta:Ez a hatharom.hu nem valami profi oldal....
http://www.hatharom.hu/article/c05daa-v ... -malagaban
Közben 0-1 lett az Osasunának.
Nem ez az 1. hibájuk...
Offtopic
- L.Messi 10
- Entrenador del Barça

-
- Entrenador del Barça
Ezzel egyet értek a harcművészetet az izraeli titkos szolgálat(Moszad) fejlesztette ki és nagyon hatékony.A másik hasonlóan jó sport a taibox nagyon megmozgat és nagyon jó alapot ad a saját magad megvédésében.palesz77 írta:Krav Maga.Oké, ezt csak azért mondom, mert faterom oktat, de szerintem elég jó. Habár én nem csinálom, de amiket rajtam gyakorol, azok alapján "utcára tervezték". Egy próbát megér...Rinku írta:Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony?
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
GO Colts GO!!!
- LM10
- Director del Fútbol
Ez a hatharom.hu nem valami profi oldal....
Nem ez az 1. hibájuk...
Nem ez az 1. hibájuk...
Alap,hogy a Box. Tudom tapasztalatból.Rinku írta:Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony?

- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Krav Maga.Oké, ezt csak azért mondom, mert faterom oktat, de szerintem elég jó. Habár én nem csinálom, de amiket rajtam gyakorol, azok alapján "utcára tervezték". Egy próbát megér...Rinku írta:Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony?
Nálunk Debrecenben reggeltől estig sütött a nap. Hóesést és lehűlést mondott a rádió egész héten 

Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony? 

Football, bloody hell. /SAF/
Nálunk viharos szél, de amúgy kora tavaszias időjárás, +5 fok körül volt napközbe, most már lehűlt +2-re. De amúgy már mindenképpen haladás az elmúlt időszakhoz képest, végre látom vmi jelét, h jön a tavasz, remélem már nem jönnek vissza a nappali fagyok.messideco írta:Nálatok fele milyen idő van?
Itt, Csíkban havazik. Nagy pelyhekben, szépenElegem van már a hóból és télből. Elmegy december meg január, de mikor márciusban is havazni kezd, az már sok...
Amúgy megértem, h nem tetszik neked, h nálatok még mindig télies idő van, ez tél nagyon hosszú volt és kemény.
Nálunk ilyenkor nemhogy szárad a talaj, de ilyenkor jön fel a talajvíz, most olyan minden, mint a szivacs.Rinku írta:Az előbb rákezdett havazni itt, Nyírszőlősön, de most elállt. Csak ilyen futóhavazás volt szerencsére.Most fúj a szél, de egész nap sütött a nap, szóval szárad a víz a földről, aminek angyon örülök! Elegem van már a sárból, vízből, hidegből...
Ma kicsit már barátságosabb idő volt, remélem hamarosan beköszönt a 20 fok!
Az előbb rákezdett havazni itt, Nyírszőlősön, de most elállt. Csak ilyen futóhavazás volt szerencsére.
Most fúj a szél, de egész nap sütött a nap, szóval szárad a víz a földről, aminek angyon örülök! Elegem van már a sárból, vízből, hidegből...
Ma kicsit már barátságosabb idő volt, remélem hamarosan beköszönt a 20 fok! 

Football, bloody hell. /SAF/
- lui1698
- Llegenda del Barça
Nálunk borult volt az idő egész nap, most egy 10 perce kezdett el esni a hó. Hiányzott már....messideco írta:Nálatok fele milyen idő van?
Itt, Csíkban havazik. Nagy pelyhekben, szépenElegem van már a hóból és télből. Elmegy december meg január, de mikor márciusban is havazni kezd, az már sok...

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
-
- aka Game90
Pedig kint van egy ideje, de biztos nem olvasod el a hozzászólásaimatozsimiki írta:Csabi!
"Álomcsapat: Casillas - Alves, Piqué, T. Silva, Cissokho - Xavi, Yaya, Fabregas - van Persie, Eto'o, Nasri."
most vettem csak észre... Nasri,RVP ott van,de Messi nincs![]()
![]()
ezt magyarázd már meg nekemvagy nem bírod annyira,mint az említett kettőt? Mert tudásban azért megelőzi bármelyiket. gondolom a szimpátia döntött, vagy?

Jaja, a szimpátia döntött. Igazából 7 embernek van tuti a helye a kezdőmben (Casillas, Alves, Piqué, Xavi, Yaya, Cesc, Eto'o), a többieket jelenlegi szimpátia alapján választottam ki, amik idővel simán változhatnak (RvP ki, Messi be, Nasri ki, Wilshere be, stb.).
Messivel természetesen nincs bajom, kedvelem őt, de például a Barcán belül már alapból jobban kedvelek három embert (Xavi, Piqué, Alves).
Ennyi

A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Teljesen egyetértek.Kalap1988 írta: Ez miért idiótaság? szerintem nagyon is helyes, hogy magázunk és tegezünk. Meg kell adni a tiszteletet. Sajnos főként a mai fiatalságból kiveszett az, hogy egy nálánál tapasztaltabb, vagy épp több dolgot elérő embert tiszteljen, ami nagyon rossz tendencia. Fel tud nagyon dühíteni, amikor 14-15 éves suhancok (tisztelet a kivételnek, nem a kornak, hanem a viselkedésnek szól a megjegyzésem) magukat úgy állítják be, mint a tanáraikat pl. (nem csak a tanárokat, de a suliban a legkézenfekvőbb). Egyrészről a kort is illik tisztelni, másrészről- és ez még fontosabb- a teljesítményt.
Sajnos nem kezd "divat" lenni másokat magázni és ezáltal is megadni a tiszteletet, persze tisztelet a kivételnek.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
-
- Director del Fútbol
Ez miért idiótaság? szerintem nagyon is helyes, hogy magázunk és tegezünk. Meg kell adni a tiszteletet. Sajnos főként a mai fiatalságból kiveszett az, hogy egy nálánál tapasztaltabb, vagy épp több dolgot elérő embert tiszteljen, ami nagyon rossz tendencia. Fel tud nagyon dühíteni, amikor 14-15 éves suhancok (tisztelet a kivételnek, nem a kornak, hanem a viselkedésnek szól a megjegyzésem) magukat úgy állítják be, mint a tanáraikat pl. (nem csak a tanárokat, de a suliban a legkézenfekvőbb). Egyrészről a kort is illik tisztelni, másrészről- és ez még fontosabb- a teljesítményt.Andris írta:Szerintem szinte csak a mi nyelvünk ennyire idióta, hogy ilyen éles váltás legyen a személyes kommunikációban.
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Csabi!
"Álomcsapat: Casillas - Alves, Piqué, T. Silva, Cissokho - Xavi, Yaya, Fabregas - van Persie, Eto'o, Nasri."
most vettem csak észre... Nasri,RVP ott van,de Messi nincs
ezt magyarázd már meg nekem
vagy nem bírod annyira,mint az említett kettőt? Mert tudásban azért megelőzi bármelyiket. gondolom a szimpátia döntött, vagy?
most vettem csak észre... Nasri,RVP ott van,de Messi nincs

ezt magyarázd már meg nekem

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
nagyon egyetértek LG! egyre inkább elterjed a "sem nem tegezek, se nem magázok" stílus...LG írta: Nemcsak a mi nyelvünkben, pl. a németben még inkább szembetűnő ez. De úgy veszem észre, h ez a magyar nyelvben is lassan el fog tűnni, a köznyelvben legalábbis biztos. Hogy ez jó-e, vagy rossz, azt mindenki döntse el saját maga. A nyelvünk idiótaságáról meg annyit, h sztem nagyon sokan megirigyelnék, ha ilyen gazdag, változatos nyelvük lenne.
Én pl. múltkor gondolkoztam el rajta, h magyarban milyen változatosan lehet káromkodni, szinte minden csúnya szónak van számtalan szinonimája, + számtalan jelző. A németben meg minden Scheide.
egyik egyetemi tanárom rá a példa: kb 40 körül van, de inkább alatta és nem szeret tegezni minket, de magázni sem, így kerüli a megszólítást, inkább T/1-ben beszél, TFH(tegyük fel hogy):
-Tanár Úr hogyan kéne kidolgoznom a xy tételt?
- előbb ezt kell megcsinálnunk, aztán azt...
és a T/1 az ő esetében nem azt jelenti, h effektíven közösen csináljuk, hanem ezzel tudja elkerülni mind a tegezést, mind a magázást...
a magyar meg valóban a világ legszebb nyelve, nem véletlen az, hogy rengeteg film/rajzfilm esetén, ha a dalok le vannak fordítva, akkor általában sokkal jobb, mint az eredeti, és ezt még az angol anyanyelvűek is elismerik sokszor... (Youtube-on van erre számtalan példa, elég csak a klasszikus Disney-meséket venni, pl Aladdin, Oroszlánkirály vagy Hercules, a magyarra lefordított dalokat szabályosan imádják a világon!)
szerk: LG! beírtam gugliba az első pár sort és kidobta a verset: http://www.sziszego.abbcenter.com/?id=107946&cim=1
Esetleg a versnek a címét és a szerzőjét nem tudod?
http://www.youtube.com/watch?v=oT4CKxZWpeg
Ide illik
Ez is
Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?
Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,
És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?
Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.
Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmes pár,
Miért éppen andalog?
A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet - és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?
Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, miért nem lohol?
Miért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.
Aki tipeg, miért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, --
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!
Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.
Lábát szedi, a ki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér . . .
Más nyelven, hogy mondjam el?
Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó - egy kép - egy zamat!
Aki 'slattyog', miért nem 'lófrál'?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, miért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?
Bandukoló miért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?
Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.
Aki cselleng, nem csatangol,
Ki 'beslisszol' elinal,
Nem 'battyog' az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!
Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?
Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, elódalog,
Hogy mondjam ezt németül?
Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.
Ám egy másik itt tekereg,
-- Elárulja kósza nesz -
Itt kóvályog, itt ténfereg. . .
Franciául, hogy van ez?
S hogy a tömeg miért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s még sem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?
Aki surran, miért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet. . .!
Ide illik

Ez is

Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?
Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,
És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?
Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.
Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmes pár,
Miért éppen andalog?
A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet - és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?
Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, miért nem lohol?
Miért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.
Aki tipeg, miért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, --
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!
Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.
Lábát szedi, a ki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér . . .
Más nyelven, hogy mondjam el?
Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó - egy kép - egy zamat!
Aki 'slattyog', miért nem 'lófrál'?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, miért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?
Bandukoló miért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?
Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.
Aki cselleng, nem csatangol,
Ki 'beslisszol' elinal,
Nem 'battyog' az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!
Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?
Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, elódalog,
Hogy mondjam ezt németül?
Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.
Ám egy másik itt tekereg,
-- Elárulja kósza nesz -
Itt kóvályog, itt ténfereg. . .
Franciául, hogy van ez?
S hogy a tömeg miért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s még sem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?
Aki surran, miért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet. . .!
Spanyolban is gyakran használják.
A magyar a világ egyik, ha nem a legszebb nyelve, ezt elfogultság nélkül lehet állítani, úgyhogy inkább igényesen kéne használni, mintsem lebutítani...
A magyar a világ egyik, ha nem a legszebb nyelve, ezt elfogultság nélkül lehet állítani, úgyhogy inkább igényesen kéne használni, mintsem lebutítani...
B.
Nemcsak a mi nyelvünkben, pl. a németben még inkább szembetűnő ez. De úgy veszem észre, h ez a magyar nyelvben is lassan el fog tűnni, a köznyelvben legalábbis biztos. Hogy ez jó-e, vagy rossz, azt mindenki döntse el saját maga. A nyelvünk idiótaságáról meg annyit, h sztem nagyon sokan megirigyelnék, ha ilyen gazdag, változatos nyelvük lenne.Andris írta:Szerintem szinte csak a mi nyelvünk ennyire idióta, hogy ilyen éles váltás legyen a személyes kommunikációban.
Én pl. múltkor gondolkoztam el rajta, h magyarban milyen változatosan lehet káromkodni, szinte minden csúnya szónak van számtalan szinonimája, + számtalan jelző. A németben meg minden Scheide.