Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Sztem pont nem. Ha vkivel leállsz állóharcozni, akkor jó persze, de általában az utcán nem ez a tisztességes, sportszerű küzdelem megy. Vannak direkt önvédelmi sportok, mint pl. a defendo. De pl. olyan küzdősportokban is mint a kempo vagy a karate is oktatnak önvédelmet is, legalábbis jobb helyeken.messideco írta:ökölvívás, esetleg kick-box. Önvédelemre ezek a jókRinku írta:Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony?
Gondolom menők akartak lenni, és első kézből leközölni az eredményt. Hát igen, ahogy mondani szokták: egy meccs 90 percig tart.LM10 írta:Ez a hatharom.hu nem valami profi oldal....
http://www.hatharom.hu/article/c05daa-v ... -malagaban
Közben 0-1 lett az Osasunának.
Nem ez az 1. hibájuk...
Ezzel egyet értek a harcművészetet az izraeli titkos szolgálat(Moszad) fejlesztette ki és nagyon hatékony.A másik hasonlóan jó sport a taibox nagyon megmozgat és nagyon jó alapot ad a saját magad megvédésében.palesz77 írta:Krav Maga.Oké, ezt csak azért mondom, mert faterom oktat, de szerintem elég jó. Habár én nem csinálom, de amiket rajtam gyakorol, azok alapján "utcára tervezték". Egy próbát megér...Rinku írta:Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony?
Alap,hogy a Box. Tudom tapasztalatból.Rinku írta:Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony?
Krav Maga.Oké, ezt csak azért mondom, mert faterom oktat, de szerintem elég jó. Habár én nem csinálom, de amiket rajtam gyakorol, azok alapján "utcára tervezték". Egy próbát megér...Rinku írta:Ki szerint mi a legjobb harművészet, amit egy átlagembernek könnyen és gyorsan el lehet sajátítani, mellette meg igen hatékony?
Nálunk viharos szél, de amúgy kora tavaszias időjárás, +5 fok körül volt napközbe, most már lehűlt +2-re. De amúgy már mindenképpen haladás az elmúlt időszakhoz képest, végre látom vmi jelét, h jön a tavasz, remélem már nem jönnek vissza a nappali fagyok.messideco írta:Nálatok fele milyen idő van?
Itt, Csíkban havazik. Nagy pelyhekben, szépenElegem van már a hóból és télből. Elmegy december meg január, de mikor márciusban is havazni kezd, az már sok...
Nálunk ilyenkor nemhogy szárad a talaj, de ilyenkor jön fel a talajvíz, most olyan minden, mint a szivacs.Rinku írta:Az előbb rákezdett havazni itt, Nyírszőlősön, de most elállt. Csak ilyen futóhavazás volt szerencsére.Most fúj a szél, de egész nap sütött a nap, szóval szárad a víz a földről, aminek angyon örülök! Elegem van már a sárból, vízből, hidegből...
Ma kicsit már barátságosabb idő volt, remélem hamarosan beköszönt a 20 fok!
Nálunk borult volt az idő egész nap, most egy 10 perce kezdett el esni a hó. Hiányzott már....messideco írta:Nálatok fele milyen idő van?
Itt, Csíkban havazik. Nagy pelyhekben, szépenElegem van már a hóból és télből. Elmegy december meg január, de mikor márciusban is havazni kezd, az már sok...
Pedig kint van egy ideje, de biztos nem olvasod el a hozzászólásaimatozsimiki írta:Csabi!
"Álomcsapat: Casillas - Alves, Piqué, T. Silva, Cissokho - Xavi, Yaya, Fabregas - van Persie, Eto'o, Nasri."
most vettem csak észre... Nasri,RVP ott van,de Messi nincs![]()
![]()
ezt magyarázd már meg nekemvagy nem bírod annyira,mint az említett kettőt? Mert tudásban azért megelőzi bármelyiket. gondolom a szimpátia döntött, vagy?
Teljesen egyetértek.Kalap1988 írta: Ez miért idiótaság? szerintem nagyon is helyes, hogy magázunk és tegezünk. Meg kell adni a tiszteletet. Sajnos főként a mai fiatalságból kiveszett az, hogy egy nálánál tapasztaltabb, vagy épp több dolgot elérő embert tiszteljen, ami nagyon rossz tendencia. Fel tud nagyon dühíteni, amikor 14-15 éves suhancok (tisztelet a kivételnek, nem a kornak, hanem a viselkedésnek szól a megjegyzésem) magukat úgy állítják be, mint a tanáraikat pl. (nem csak a tanárokat, de a suliban a legkézenfekvőbb). Egyrészről a kort is illik tisztelni, másrészről- és ez még fontosabb- a teljesítményt.
Ez miért idiótaság? szerintem nagyon is helyes, hogy magázunk és tegezünk. Meg kell adni a tiszteletet. Sajnos főként a mai fiatalságból kiveszett az, hogy egy nálánál tapasztaltabb, vagy épp több dolgot elérő embert tiszteljen, ami nagyon rossz tendencia. Fel tud nagyon dühíteni, amikor 14-15 éves suhancok (tisztelet a kivételnek, nem a kornak, hanem a viselkedésnek szól a megjegyzésem) magukat úgy állítják be, mint a tanáraikat pl. (nem csak a tanárokat, de a suliban a legkézenfekvőbb). Egyrészről a kort is illik tisztelni, másrészről- és ez még fontosabb- a teljesítményt.Andris írta:Szerintem szinte csak a mi nyelvünk ennyire idióta, hogy ilyen éles váltás legyen a személyes kommunikációban.
nagyon egyetértek LG! egyre inkább elterjed a "sem nem tegezek, se nem magázok" stílus...LG írta: Nemcsak a mi nyelvünkben, pl. a németben még inkább szembetűnő ez. De úgy veszem észre, h ez a magyar nyelvben is lassan el fog tűnni, a köznyelvben legalábbis biztos. Hogy ez jó-e, vagy rossz, azt mindenki döntse el saját maga. A nyelvünk idiótaságáról meg annyit, h sztem nagyon sokan megirigyelnék, ha ilyen gazdag, változatos nyelvük lenne.
Én pl. múltkor gondolkoztam el rajta, h magyarban milyen változatosan lehet káromkodni, szinte minden csúnya szónak van számtalan szinonimája, + számtalan jelző. A németben meg minden Scheide.