Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.03.01. 18:08:08

jah nem láttam a kishírt, bocsi :oops:

(off: "főoldalt"? így még nem hallottam...)
LM10
Director del Fútbol

2011.03.01. 18:05:48

Fecooo írta:Pep megsérült(?), nem utazik Valenciába :!: :!:

nincs időm pontosan lefordítani, csak ennyit vettem ki a szövegből... vki légyszi pontosítson az információkon...
Kint van a főoldalon is. Elég érdekes am. Fáj a háta, és ez gátolja az utazását. Gondolom szombatra már rendbe rakják :D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára LM10 2011.03.01. 18:11:09-kor.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.03.01. 18:02:27

Pep megsérült(?), nem utazik Valenciába :!: :!:

nincs időm pontosan lefordítani, csak ennyit vettem ki a szövegből... vki légyszi pontosítson az információkon...
Deus
Boixos Nois

2011.02.23. 17:32:54

KépKép
lluisllach89
Director del Fútbol

2011.02.23. 13:57:06

detabarca írta:

Jaja, nem tudom mikori cikk, de a novemberi 5-0 még nincs benne :)
És még így is fantasztikus mutatókkal bír a mester!
Meccsek számában benne van de a gólok számához nem adták hozzá csak a Madridét :P
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.23. 13:40:29

Az 58%-os mutató saját nevelésű játékosokkal nem egyszerű! Más csapat is csinál ilyet (Athletic Bilbao, Chivas Guadalajara), de a sikercsapat egyértelműen a Barcelona.

A 68 hét vezető helyen a ligában tisztára olyan, mint a teniszben, amikor azt nézik, hogy egy adott játékos hány hétig listavezető. :D

Félelmetes mérleg. Ezzel a részével nincs is gond Guardiolával kapcsolatban, csak az a fránya rotálás lenne már meg és ne csak a saját kedvenceket játszassa!
Kép
Kép
Kép
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.23. 13:28:18

herlius írta:
ozsimiki írta: The most memorable league games over this period include some amazing performances against the old rival, Real Madrid. In these five encounters, Barça scored 11 goals and conceded just 2 in their triumphant march to five wins out of five.
Itt valami nem stimmel. 2-0, 6-2, 1-0, 2-0, 5-0. Ez nálam 16 lőtt gólt jelent.
Jaja, nem tudom mikori cikk, de a novemberi 5-0 még nincs benne :)
És még így is fantasztikus mutatókkal bír a mester!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.02.23. 13:17:31

ozsimiki írta: The most memorable league games over this period include some amazing performances against the old rival, Real Madrid. In these five encounters, Barça scored 11 goals and conceded just 2 in their triumphant march to five wins out of five.
Itt valami nem stimmel. 2-0, 6-2, 1-0, 2-0, 5-0. Ez nálam 16 lőtt gólt jelent.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.02.23. 12:54:08

Guardiola, best first 100 ever

Pep Guardiola has been manager for 100 league games and his 79 wins, 14 draws and just 7 defeats is the best record ever for a Liga manager after the first century of games.

This Barça would not be the same without its manager, Josep Guardiola. The Catalan has brought the best out in his players and the re...cords are falling left, right and centre. The latest is the best ever record for a manager in his first 100 games, an even better record than the 72 wins for Real Madrid under Miguel Muñoz or the 64 for his own mentor, Johan Cruyff.

Pep, number one
Guardiola may be the youngest of the managers at the top of the list, but age matters nothing where this man is concerned. 79 wins, 14 draws and 7 defeats better the likes of Muñoz, who managed 72 wins, 13 draws and 15 defeats, and Johan Cruyff, who posted 64 wins, 20 draws and 16 defeats in their first 100 league games in charge.

68 weeks on top
Since Guardiola took the reins of the first team, he has spent most of his time looking down from the top. In an amazing 68 of his weeks in charge, he has been manager of a league-leading FC Barcelona.

40 players, 58% from the youth system
These games equate to just over a season and a half of football, and have involved 40 different players, a large proportion of which have been products of the club’s own youth system. His teams have featured an average 58% of locally bred talent. Valdés with 96 games, Xavi with 90 and Messi with 87 have made the most league appearances under Guardiola.

Full house against Madrid

The most memorable league games over this period include some amazing performances against the old rival, Real Madrid. In these five encounters, Barça scored 11 goals and conceded just 2 in their triumphant march to five wins out of five.

elnézést az angolért, de gondolom a fontos részleteket mindenki érti.

nem semmi 8)
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.21. 22:10:16

Barcaman14 írta:Azért egy ilyen Pep féle elbeszélgetést megnéznék. Elképesztő motivátor lehet, és rendkívüli módon tud hatni a játékosokra. Ezt bizonyítja az is hogy az első évben elért sikerek után, ugyanot folytattuk. Ez Pep legnagyobb fegyvere, és biztos vagyok benne hogy ezúttal is remekül alkalamazta. :)
Én azt nézném meg, hogyan beszél Militóval. Mi az, amit még tud neki mondani, mivel hitegeti még, hogy tartson ki a nyárig a csapat mellett. Már a télen fél lábbal kint volt, de a társak akarták, hogy maradjon, illetve Batista biztosította arról, hogy ott lesz a Copán nyáron. Képzelem az arcát, amikor meghallja a csapathirdetésnél, hogy megint nem került be. Azt a Busquets-et látja a saját posztján, aki annyira ért a középső védő poszthoz, mint Messi a kapushoz...
Kép
Kép
Kép
Barcaforever
Director del Fútbol

2011.02.21. 18:21:16

Barcaman14 írta:Azért egy ilyen Pep féle elbeszélgetést megnéznék. Elképesztő motivátor lehet, és rendkívüli módon tud hatni a játékosokra. Ezt bizonyítja az is hogy az első évben elért sikerek után, ugyanot folytattuk. Ez Pep legnagyobb fegyvere, és biztos vagyok benne hogy ezúttal is remekül alkalamazta. :)
http://www.youtube.com/watch?v=eZeYVIWz99I

Sztem vmi ilyesmi lehet, csak azt mondja, h This is Fc Barcelonaaaaaa! :lol:
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.02.21. 18:06:47

Capon írta: Persze ezekből nem lehet előre jósolni, hogy idén meddig tart majd a rosszabb forma, de az eddigi évek alapján március elejéig szokott elhúzódni és után jön a feltámadás.
Utolsó félóra alapján szerintem meg lehet nyugodni nem nagyon várok több szenvedős meccset.
Illetve bukott a sokadik Pep típusú urban legend is amiről oldalnyi hüleségek mentek hogy fizikálisan kikészült a csapat.
Amelyik csapat az utolsó félórára ilyen durván tud tempót váltani és ilyen brutális iramot diktálni ott nincs gond a fizikummal. Nem így néz ki egy elfáradt csapat.
Dekoncentrált inkább hogy nincs meg a folyamatosság a játékban , koncentráció a befejezéseknél stb. Ez majd helyrerázódik mintahogy ősszel is.
Capon
Llegenda del Barça

2011.02.21. 17:47:51

2 évre visszamenőleg megnéztem egészen pontosan mikor éri el a csapatot a már menetrend szerinti februári hanyatlás, ami a bajnoki pontvesztéseket illeti.
2008-2009-es szezonban a 23-24-25. fordulóban érte utol a csapatott ami február 14-21 és március 1. között volt. A Betis(2-2 D), Espanyol(1-2 V) és Atl. Madrid(4-3 V) előtte utána minden meccsünket lehoztuk.
2009-2010-es szezonban a 22. és 25. fordulóban jött február 14. és március 6-án vesztettünk pontokat Atl. Madrid(2-1 V), Almería(2-2 D). Itt is előtte és utána hoztuk a meccseket.
Az idei szezonban pedig ugye a 23. fordulóban azaz február 12-én játszottunk a Sportinggal egy 1-1-es döntetlent.

Persze ezekből nem lehet előre jósolni, hogy idén meddig tart majd a rosszabb forma, de az eddigi évek alapján március elejéig szokott elhúzódni és után jön a feltámadás.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
messideco
Presidente del Barça

2011.02.19. 09:25:44

Jaja, nagyon ért a játékosok motiválásához. Remélem megfogadják a srácok a tanácsait.
Kép
"And my heart will leave you never."
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.02.19. 09:20:49

Azért egy ilyen Pep féle elbeszélgetést megnéznék. Elképesztő motivátor lehet, és rendkívüli módon tud hatni a játékosokra. Ezt bizonyítja az is hogy az első évben elért sikerek után, ugyanot folytattuk. Ez Pep legnagyobb fegyvere, és biztos vagyok benne hogy ezúttal is remekül alkalamazta. :)
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
messideco
Presidente del Barça

2011.02.17. 01:00:46

Pepe, fel kell kötni a gatyát a visszavágóra! Nem szabad hagyni, hogy a csapat kiessen.
Vasárnap lehet, sőt kell javítani a Bilbao ellen...
Kép
"And my heart will leave you never."
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.02.16. 23:48:22

Iniesta_1986 írta:
ozsimiki írta:Először is üdv Toni! Nem lepődtem meg,hogy most írni fogsz, kár,hogy rekordok, szép győzelmek idején keveset látlak ebben a topikban :(

:D
Toni ritkán szól, de akkor igazat!

Sajnos, minden szavával egyet kell, hogy értsek.
Pep cserélni továbbra sem tud.
Ha cserél, abban sok köszönet, sok tudatosság nincs.
Minden meccsen a "gála11" kezd - mi a fészkes fenéért?
Hol a cserepad megbízhatósága?
Miért vannak a cserék, ha nem lehet rájuk számítani?

Kérdések, amikre választ várnék...Torrestoni megadta. :wink:
nem írtam,hogy nincs benne igazság :wink:

csupán mint mindennel a Barcelonával kapcsolatban, és amúgy is, szeretem ha a jót is legalább annyira kitárgyaljuk, mint a rosszat. Szerintem a pozítiv tulajdonságairól is lehetne szép összetett hsz-t írni, és nem csak "ez szép volt Pep" tucathszt, amire célzott Toni,h nem látja értelmét.

nah hagylak titeket hibákat elemezni, én -ahogy Toni a sikerekről- majd akkor írok ha következménnyel (pl kiesés) jár. Persze a szezon még ettől sem lesz feltétlen kudarc (de ilyesmire nem is gondolok)
Kép
madmushroom
Capitá del Barça

2011.02.16. 23:40:46

pep remélem felfogja, hogy ez a keret nem alkalmas arra, hogy kergesse a labdát, ha hosszabb ideig átadjuk az ellenfélnek a területet és a kezdeményezést akkor elkerülhetetlen a gól, persze egy arsenalhoz hasonló játékstílussal játszó csapat ellen. támadni kellett volna tovább, ez a csapat akkor játszik jól ha az egyetlen célja az, hogy az ellenfél kapujába betaláljon és nem pedig az, hogy ráüljön az eredményre, és bekkeljen az alibi passzokkal.

csalódott vagyok villa lecserélése miatt is, pedro teljesen életképtelen volt ma, enervált és fáradt volt, helyére jöhetett volna kei., egy rossz szót nem szólnék...

max nem barca szint, meccsről meccsre bizonyítja.

messi a szélre koncentrálni!!!
Iniesta_1986
Barça B

2011.02.16. 23:31:19

ozsimiki írta:Először is üdv Toni! Nem lepődtem meg,hogy most írni fogsz, kár,hogy rekordok, szép győzelmek idején keveset látlak ebben a topikban :(

:D
Toni ritkán szól, de akkor igazat!

Sajnos, minden szavával egyet kell, hogy értsek.
Pep cserélni továbbra sem tud.
Ha cserél, abban sok köszönet, sok tudatosság nincs.
Minden meccsen a "gála11" kezd - mi a fészkes fenéért?
Hol a cserepad megbízhatósága?
Miért vannak a cserék, ha nem lehet rájuk számítani?

Kérdések, amikre választ várnék...Torrestoni megadta. :wink:
torrestoni
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.02.16. 23:28:03

más téma:...
Szia Miki!

Igen, restellem, és külön értékelem a szarkazmussal megfűszerezett köszöntést, de annyira már ismerhetnél, hogy nekem az a fórumozás lényege, hogy vitatémákba szóljak, azokat indítsak, s olyan véleményt formáljak, amit addig más még nem. Ezekhez egyáltalán nem passzolnak a sorozatos gálák, rekordok kommentelései, ezekről nem tudok (újat) írni, nem látom értelmét. Ettől függetlenül csodálatos dolgok ezek, és Guardiolát is a legfőbb mértékben elismerem. Az őt körülvevő mítoszt már korántsem, a rekordokról pedig túl sok a vélemény, egyébként is én akkor szeretek áradozni valami nagy eredményről, ha az már a múlté. :wink:

A Messis felvetéssel tlejesen egyetértek.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.16. 23:26:38

mintha lenne egy előre megírt algoritmus, ami alapján Keitát mindig be kell hozni a 60-70. perc között meccsszitutól függetlenül...
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.02.16. 23:23:46

ozsimiki írta:Amúgy a védelemben tutira lesz vmi meglepi, nem csodálkoznék Keitán :D
Szerintem Puyol felépül és talán Milito, vagy Abidal pótolják majd Piqué-t. Keita necces lenne, akkor inkább már Busi. :D

Huh, jó ez a fórumozás, már kicsit lenyugodtam. :D Kiírtam magamból a düht. :D
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.02.16. 23:21:45

Először is üdv Toni! Nem lepődtem meg,hogy most írni fogsz, kár,hogy rekordok, szép győzelmek idején keveset látlak ebben a topikban :(

más téma:

Igazából a visszavágóra annyit szeretnék csak, hogy ezúttal okozzon azzal meglepetést,h Messi visszamegy jobb szélre mondjuk a meccs 80%ban, szntem olyan régen játszott már ott huzamosabb ideig,h meglepetés lenne.

Igaz,h rendkívül jól lát a pályán,és átveszi már-már Xavi szerepét is,de úgy érzem, meg tudja oldani Xavi is a kiugratásokat, és Messi azért tudna ficánkolni jobb szélről indulva is bőven.

Tudom,h tavaly sem feltétlen ott szerepelt a revágón,és aláztunk, idén is meglehet könnyen, csak úgy érdekelne mi történne ha 1 meccs erejéig mondjuk csak ott lenne :D

Amúgy a védelemben tutira lesz vmi meglepi, nem csodálkoznék Keitán :D
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.16. 23:00:43

Jó ti tudjátok. Majd kiderül, de biztos megéri minden egyes meccsen ugyanazzal a kezdővel kiállni, meg biztos az első félidőben fáradtunk el igen... mikor kb a 45 percből 30-ban nálunk volt a labda. Egész valószínű.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.02.16. 23:00:17

torrestoni írta:
Kalap1988 írta:Ez amolyan január-februári forma, amit a visszavágó tájékára szoktunk leküzdeni ( ugye az március eleje).
Ez azért kissé ellentmondásos. Ahhoz elég jó a formánk, hogy egy félidőn át meggyőző fölényben legyünk, gólt, vezetést szerezzünk, sőt ha már nagyon szorul a hurok, ismét megrángassuk az istrángot, de ahhoz nem, hogy le tudjunk hozni egy megnyert meccset?

Itt egyszerűen arról van szó, hogy minden adott volt ahhoz, hogy meglegyen a győzelem, egyedül a mentalitás nem, ami Guardiolának kösöznhető megbolondítva ostoba utasításokkal.

Amit még felírhatunk Pep számlájára, az két dolog. Jó-jó, hogy ha egészségesek, játszani akarnak, de messzemenő túlzás a magunk módján "végigbrusztolni" az idény azon részét - amikor még egyedül Valdéssel kiállva is bárkit legyőznénk - a "gála tizeneggyel". Fizikálisan nem elég jó a csapat egy iylen Arsenal ellen. Másrészt, a sok bucira vert ellenfél túlzott elbizakodást, és a sok felesleges meccs mentális fáradságot okozott.

És akkor még nem beszéltem arról, hogy a rotációnk olyannyira nevetséges, hogy egy a visszavágón középhátvéd hiányában aranyat érő klasszisnak nevezhető Gabriel Militóban egyszerűen nem lehet megbízni, azt sem tudjuk mire képes.

És még valami: nem ez volt az első ilyen meccsünk: Lyon, Stuttgart, Inter, Arsenal tavaly és most. Visszatérő meccsek, amit 99%-ban Guardiola nehezen értékelhető attitűdjének köszönhetünk.

Azért az Arsenal ellen úgy várni a továbbjutást, hogy teljesen mindegy, egy négyest vágunk... Talán kicsit komolyabban kellene venni nem csak a szurkolók, a csapat részéről is. Ez botrányos volt.
Szerintem hetek óta gyengén játszunk és az első félidőben is gyengén játszottunk. Ezzel is persze hozzuk a meccseket általában,de nagyon messze van a classicos formánktól januártól kezdve szinte minden félidő. Az általad felsorolt meccsek mind ide sorolhatóak ( mármint a január-februári formába). Persze elismerem, ha van hiba, de még egyszer mondom, az ember, attól ember, hogy feláll a padlóról és a kritizált Pep és csapata ezt mindig megtette eddig! Ezért bízok benne, na meg azért, mert tisztában vagyok a képességekkel. A hozzáállással szerintem nem volt baj, futottunk sokat ( egy-két ember kivételével) és hajtottunk, egyszerűen meglepett a gól és borzasztó pontatlanok voltunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalap1988 2011.02.16. 23:04:39-kor.
Válasz küldése