2011.02.19. 12:57:34
A cikk írója egyértelműen Arsenalos (és lehet,hogy a reált inkább favorizálja,ha a La Ligáról van szó), tehát ne várjuk tőle,hogy a Barcát éltesse. Másrészt benne van az egész írásban a keserűség,hogy ők évek óta alig érnek el valamit,meghatározó játékosaik mennek el szezonról szezonra és szinte alig van esélyük,hogy a PL-ben az élen végezzenek és akkor jövünk mi, a Barca,akik jópár sztárjukat "elvittük",legutóbb Henry-t és most Cesc-ért harcolunk már 2 éve és van rá esélyünk,hogy pár éven belül megszerezzük. Mi ráadásul jelenleg a világ legjobbjai vagyunk, tele trófeákkal ,ha az utóbbi 2 évet nézzük.
Ha megnézzük a kedves blogozó nevét "vadkutya1" , az sejthető,hogy normális emberről nehezen lehet szó. Ha pedig elolvassuk az első bekezdést,akkor ez be is igazolódik.
Javasolnám azt,hogy abban az esetben,ha kiejtjük az ágyúsokat,pláne ha gálával,lehetne neki küldözgetni a mailek sokaságát,köszönetképpen a blogjáért.Azonban ez csak első erős felindulásomban fogalmazódott meg bennem, utólag átgondolva, lehet inkább rá kell hagyni,nem kell lemenni az ő szintjére.
Két dolog van,amiben egyet tudok vele érteni még akkor is,ha a blog összességét nézve nem ér annyit,mint egy "napiszar"-on megjelent cikk.
Az első az,hogy mióta a Barca sikeres, Guardiolával, azóta jelen vannak a divatdrukkerek,mert a Barca a legjobb,akkor neki kell szurkolni. Az ilyen nem szimpatikus hozzáállás az biztos. De mi van azokkal a srácokkal,akik mostanság kezdtek el focit nézni és megtetszett nekik a Barcelona által képviselt játékstílus(nem az eredmény!) vagy egyes játékosok játéka. Én pl 2002-2003 szezon óta nézek rendszeresen klubfocit és az első meccs óta a Barcának szorítok Xavi és Kluivert játéka tetszett a válogatott meccseken,miattuk lettem szurkoló,de ez nem azt jelenti,hogy egyes embereknek szurkolók,mert Kluivert elment,Xavi is lassan öregszik,de utánuk is Barac szurkoló leszek.Én egy sikertelen évben lettem szurkoló,a mostaniak sikeres években. Tehetnek róla ? Nem.
Visszatérve a cikkre az a baj,hogy nem csupán a divatszurkolókat bántja,hanem azokat is,akik most kaptak kedvet a focihoz és azokat is ,akik már nagyon régen szurkolnak a Barcának.
A másik dolog a spanyol liga gyengesége. A PL-hez képest sajnos gyengébb a spanyol bajnokság, nagyon régen fordult elő,hogy a 2 nagy ne legyen a dobogón. (általában az első 2 fokán) Pedig mind a reálnak mind a Barcának voltak gyengébb periódusai. És amíg régebben a Depor és a Valencia is európai szintű élcsapat volt,hozzátéve a feltörekvő kisebbeket,mint a Celta Vigo,Villareal,Real Sociedad,hogy csak párat említsek, mostanság ilyenek nem sűrűn vannak. A spanyol klubok anyagi helyzete is rosszabb az angolokénál.
A cikkben pedig az indoklás teljesen rossz,mert a keménységnek semmi köze a bajnokság erősségéhez. Az a röhej,hogy ezt pont egy arsenalos mondja,ahol RvP és Fabregas is sérüléssel bajlódott az utóbbi években többször is a kemény stílus miatt.