Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.14. 08:46:33

Fecooo írta:úgy tudom, a Ködnek volt egy remake-je is, tehát nem is biztos, h uarról beszéltek... (csak megemlítem, nem láttam egyiket se, szal lehet, h tévedek...)
Viszont az hát, hogy is mondjam. Na nem volt épp jó.

Fernando és Mr. Master, a lista 2000-től van így a Keresztapa vagy a régebbi Star Wars nem lehet ott.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Mr. Master
Director del Fútbol

2011.02.14. 08:41:52

kurdt írta:...
A lista szerintem jó lett, de a Keresztapán kivül én azért még a Star Wars valamelyik részét is (mondjuk episode III) is beraktam volna :
Egyébként innen a legelvetemültebb film, amit láttam, az az álom tudománya, hozzá képest a pillangóhatás és a fűrész csak esti mese óvodásoknak :)
De mögötte nincs sokkal elmaradva az őfelsége pincére voltam, ami szerintem kritikán aluli lett..
------------------ pisti.blog.hu --------------------

--------------- napverse.blog.hu -----------------
Fernando
Llegenda del Barça

2011.02.14. 08:08:10

Van benne egy 15 film kb amit nem láttam, így azokat nem is tudom véleményezni. Alapvetően ezek jó filmek, de az én listámhoz nem hasonlítana. Nekem hiányzik nagyon Coppolától valamelyik Keresztapa (1 vagy a 2 főleg).
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.14. 08:07:12

úgy tudom, a Ködnek volt egy remake-je is, tehát nem is biztos, h uarról beszéltek... (csak megemlítem, nem láttam egyiket se, szal lehet, h tévedek...)
kristop
Entrenador del Barça

2011.02.14. 02:54:50

kennyke04 írta:-Köd / a vége annyira durva, hogy nagyon/
húú. ez nem ellened fog szólni, de ha mondanom kellene egy filmet, akkor ezt mondanám életem legrosszabb filmjének. borzasztóan ideges voltam utána. komolyan :D ekkor mondtam először és utoljára egy filmnél a jól ismert közhelyet, hogy kérem vissza azonnal azt az időt, sávszéllességet, helyet a gépen, amit elvett tőlem. instant shift+delete.

tudom, hogy egy king könyvből lett, de mégis.. a párbeszédek, a reakciók, a színészi alakítások, a "csavar" a végén mind annyira nulla volt, hogy képtelen voltam csak simán rávágni, hogy egy [auto_cenzúra] film. az álom.net legalább valameddig szórakoztató volt a maga bénaságával és komolyan vehetetlenségével, azért az ér 2/10et, de nálam ez a film konkrétan egy darab pont.
kennyke04
Entrenador del Barça

2011.02.14. 02:25:17

no akkor kicsit kótyagos fejjel, de kiegészítenék legelőször is:

-Azonosság /Identity/
-Fűrész /első rész mindenféleképp klasszikus/
-Hét élet
-Köd / a vége annyira durva, hogy nagyon/
-Benjamin Button
-Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya
-Másnaposok
-Hold /személyes kedvenc/
-Bakancslista
-Buhera mátrix
-Kaméleon
-Szikraváros
-Becstelen Brigantyk
-Pillangó-hatás
-Az időutazó felesége
-Mr. Brooks
-Wall-E (L) és ezzel is kezdődne nálam a lista, nem tudom miért fogott meg ennyire 2. x-ediken túl. Egyetemen se néznek hülyének, amikor előveszem a kis Wall-E-s mappám :D:D:D:D

hirtelen ennyi jutott eszembe, amit én még feldobnék a listára, persze sejtem mondtok még többen olyat, amire csettintek még én is, hogy "vazze, hát alap".

aminek nagyon örülök a listán:
-Nagy hal
-Egy makulátlan elme örök ragyogása
-memento
-Út a vadonba /mai napig hallgatom a sound track-jét/

amit "fikáznék" :P :
-Serious Man /már vágom az ereimet, mikor vissza kell emlékeznem erre a filmre, ennél már csak az 500nap Summer-rel, vagy ahogy a nagytudásúak fordították, 500nap nyár és tényleg bedobom a töcsit :D/

Van egy pár film amit nem is láttam ezek közül, pl. az elsőt / :oops: / szóval majd lesz mit nézegetnem :wink: Amúgy nehéz sorrendbe dobálni a filmeket, én nem tudnám, így megcsinálni, minimum 1000x variálnám, és még akkor se tetszene, szóval maxi Respect, és még igényesen is írogattad ki, amire nekem már végképp nem volt munícióm :lol:
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
kristop
Entrenador del Barça

2011.02.14. 01:50:01

Lars von Trier
ez a csávó csinálta azt az idióta dán kórházas sorozatot :D kíváncsi vagyok erre a filmjére, de nicole kidmant kevésbé bírom elviselni a filmvásznán, mint katherine heiglt és scarlett johanssont együttvéve.
kurdt
Megmentő :)

2011.02.14. 01:34:58

here it goes, megkésve, de rohadt interaktív

50. Alexander Payne: About Schmidt (Schmidt története)
49. Sam Mendes: Jarhead (Bőrnyakúak)
48. Terry George: Hotel Rwanda (Hotel Ruanda)
47. Ken Loach: The Wind that shakes the Barley (Felkavar a szél)
46. Alejandro González Iñárritu: Amores Perros (Korcs szerelmek)
45. Larry Charles: Borat
44. Hayao Miyazaki: Sen to Chihiro no kamikakushi (Chihiro Szellemországban)
43. Paul Greengrass: United 93
42. Jean-Pierre Jeunet: Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (Amélie csodálatos élete)
41. Guy Ritchie: Snatch. (Blöff)

40. Roman Polanski: The Pianist (A zongorista)
39. Wes Anderson: Fantastic Mr. Fox (Fantasztikus Róka Úr)
38. David Lynch: Mulholland Dr. (A sötétség útja - Mulholland drive)
37. Florian Henckel von Donnersmarck: Das Leben der Anderen (Mások élete)
36. Denys Arcand: Les invasions barbares (Barbárok a kapuk előtt)
35. Jason Reitman: Thank You for Smoking (Köszönjük, hogy rágyújtott)
34. Jim Jarmusch: Coffee and Cigarettes (Kávé és cigaretta)
33. Ron Howard: Frost/Nixon
32. Alan Parker: Life of David Gale (David Gale élete)
31. Sean Penn: Into the Wild (Út a vadonba)

30. Spike Lee: Inside Man (Belső ember)
29. Quentin Tarantino/Robert Rodriguez: Grindhouse
28. Michael Mann: Collateral (Collateral - A halál záloga)
27. Edgar Wright: Shaun of the Dead (Haláli hullák hajnala)
26. Jonathan Dayton/Valerie Faris: Little Miss Sunshine (A család kicsi kincse)
25. Christopher Nolan: The Dark Knight (A Sötét Lovag)
24. Oliver Hirschbiegel: Der Untergang (A bukás - Hitler utolsó napjai)
23. Steven Spielberg: Catch Me if You can (Kapj el, ha tudsz)
22. Michel Gondry: La science des rêves (Az álom tudománya)
21. Shane Meadows: This is England (Ez itt Anglia)

20. Christopher Nolan: Memento
19. Ethan Coen/Joel Coen: A Serious Man (Egy komoly ember)
18. Alexander Payne: Le scaphandre et le papillon (Szkafander és Pillangó)
17. Taylor Hackford: Ray
16. Wolfgang Becker: Good Bye Lenin!
15. Brad Anderson: The Machinist (A gépész)
14. Richard Linklater: A Scanner Darkly (Kamera által homályosan)
13. Sofia Coppola: Lost in Translation (Elveszett jelentés)
12. Jirí Menzel: Obsluhoval jsem anglického krále (Őfelsége pincére voltam)
11. Gigor Attila: A nyomozó

10. Marc Forster: Stranger than Fiction (Felforgatókönyv)
9. Wai-keung Lau/Alan Mak: Mou gaan dou (Szigorúan piszkos ügyek)
8. Antal Nimród: Kontroll
7. Martin McDonagh: In Bruges (Erőszakik)
6. Christopher Nolan: The Prestige (A tökéletes trükk)

5. Wes Anderson: The Royal Tenenbaums (Tenenbaum, a háziátok)
4. Michel Gondry: Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Egy makulátlan elme örök ragyogása)
3. Fernando Meirelles: Cidade de Deus (Isten városa)
2. Tim Burton: Big Fish (Nagy Hal)

.....wait for it........

.....wait for it........

.....wait for it........

GET ON WITH IT!

1.Lars von Trier: Dogville (Dogville - A menedék) link, mert csak így tudtam elsárgítani

na ez volna tehát...

megjegyzés 1: kimaradt a 4 hónap, 3 hét, 2 nap c. film. Egészen zseniális, kb. a top20-ban lenne a helye, de valamiért mégsem tudom szeretni

megjegyzés 2: nincs benne 2010-es film, hisz azok csak tetszenek még egyiket sem szeretem; amúgy a Black Swan és a True Grit beférne

megjegyzés 3: a készítés során felmerült még 2-3 tucat 'honorable mention', azokat most nem írom le, mert fárad vagyok

megjegyzés 4: hamár ennyit "vesződtem", légyszíves vegyétek a fáradtságot és véleményezzetek, javasoljatok, kérdezzetek, egészítsetek, fikázzatok, meg minden. köszi! 8)

asszem ennyi....
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Szandi
Főnökasszony

2011.02.14. 00:21:28

kurdt írta:
lui1698 írta:És akkor ezt az összegzést hol milyen formában lehet meglesni majd?
Ide lesz posztolva, ha végeztem a melómmal...éjfélig kibírjátok? 8)

valszeg nem kell addig várni :D
Naa persze mutasd, érdekel!
De fogalmam sincs ki nyer. Első hármat se tudnám megtippelni, még magamnál is nehéz lenne csak ennyit kiválasztani. '90es évek listánál könnyebb lenne nekem.
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
kurdt

2011.02.13. 23:00:07

lui1698 írta:És akkor ezt az összegzést hol milyen formában lehet meglesni majd?
Ide lesz posztolva, ha végeztem a melómmal...éjfélig kibírjátok? 8)

valszeg nem kell addig várni :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.02.13. 22:51:17

Likeolom a kérdésed, Lui :D
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.13. 22:48:38

És akkor ezt az összegzést hol milyen formában lehet meglesni majd?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt

2011.02.13. 22:01:49

lui1698 írta:
kurdt írta:
Na sz*passál már. :lol:
Tehát akkor 2000-2010-ig?

Akkor viszont passz, hogy melyik lehet a kedvenc.
Bocs, évezred nehéz lenne; de lehet h majd lesz a többi évtizedből is külön-külön...mondjuk az 50-es évekig, ha.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.13. 21:38:18

kurdt írta:Jajj, jajj, jajj elszúrtam!!!

Mea culpa...

Nem évezred, hanem ÉVTIZED :oops:

restart...
Na sz*passál már. :lol:
Tehát akkor 2000-2010-ig?

Akkor viszont passz, hogy melyik lehet a kedvenc.
Kép
kurdt

2011.02.13. 21:32:02

Jajj, jajj, jajj elszúrtam!!!

Mea culpa...

Nem évezred, hanem ÉVTIZED :oops:

restart...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.02.13. 21:14:49

Há, hogy a viharba ne érdekelne már! :)
És ha tippelni kellene az elmúlt évezredből akkor talán valamelyik Monty Python darab vagy a Kacsaleves esetleg még Kubrick művei közül egy.

Egy két lábon járó filmes enciklopédia esetében nehéz kedvenc filmet eltalálni. :D

És izgatottan várom a listát...

szerk.: Jah és még jut eszembe. Nem ide kapcsolódik, de ma megnéztem a Félszeműt.
Félve ültem le elé, mert az eddig általam látott Coen filmek között volt olyan ami bejött meg ami nem igazán. (ez kettő filmet takar. egy vígjáték - Nagy Lebowski - ami tetszett és egy westernes krimis thriller a Nem vénnek való vidék ami viszont nem jött be)
Nem gyorsabb a cselekménye, mint a Nem vénnek való vidéknek, viszont ez tetszett. Főleg a kiscsaj karaktere, no meg Jeff apó.
Még van a 10-es Oscar listáról 2-3 film, de hamarosan azokat is bepótolom.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.02.13. 21:02:03

Persze, hogy kellene a listád :D
Akár az IMDB-n meglehet csinálni regisztrálás után, akár ezt pl :
http://www.imdb.com/list/edit?list_id=qWuJN-Sl49k
Igaz, ez nem értékelési sorrendben van :wink:
Kép
kurdt

2011.02.13. 20:54:20

Húúú, srácok, nagyon zsír dolog történt (legalábbis számomra)! Egy kedves barátommal való hosszas (dec. vége óta folyik) egyeztetés után sikerült összedobnom egy személyes listát a nemrég mögöttünk hagyott ÉVTIZED (kis csalással, 2000-től) 50 legjobb/legkedvesebb filmjeiből. Úgy képzeljétek el, hogy van a felyemben 80-90 film, ebből kiválasztom azt az ötvenet amik nagyon jók és nagyon szeretem is őket és ezeke próbálom egy erősen vague sorrendbe tenni (tehát sok olyan pont, hogy A jobb, mint B, de B-t jobban szeretm, úgyh megelőzi A-t). És ez van most végre valahára kész.

Namost, ezt én nagyon szívesen megosztanám veletek, de nem vagyok biztos benne, hogy érdekelne titeket egy ilyen horderejű összegzés a részemről.
Úgyhogy légyszíves jelezzetek, hogy van-e kereslet a dologra, sőt (hogy még én is szórakozzak egy kicsit), ha van kedvetek megpróbálahattok tippelni a győztesre (ha ez utóbbira van kedv, és netán valaki sikerrel jár, az természetesen jó nálam 1 sörre, akár a Paulanerben is :wink: ).

Assszem ennyit akartam for now...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kurdt 2011.02.13. 21:32:45-kor.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.02.13. 14:52:49

Megtört ölelések (Broken Embrances)
OMG :shock: Nem gondoltam volna, hogy ekkora film ez. Az IMDB-n csak 7,2-őn áll. Az egyik legnagyobb spanyol film szerintem. Remek a történet, Penelope Cruz :twisted: meg nagyot lendít rajta.

9/10
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.13. 11:57:30

tényleg rohadt jó ez a Breaking Bad!

most végeztem a 3. évaddal, és ilyen finálé után várom a folytatást! ;)

ahogy másnak, nekem is a Dexter alatt van vmivel, de ez nem azt jelenti, h rossz, sőt! ez szintén karakter-dráma sorozat, és ebben a kategóriában valóban az egyik legjobb! a főszereplő nem véletlenül nyert díjat ezért az alakításért... (a Már megint Malcolm-ból az apuka megmutatta, h nem csak humoros figurát képes hihetően előadni! )

ajánlom a Dexter-hívőknek! ;)

akik látták már:

szerintetek lelőtte a komát Jesse? sztem nem, legalábbis sanszos, h nem...elképzelhető, h a duóból trió lesz időlegesen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.02.13. 14:53:41-kor.
kurdt

2011.02.13. 00:44:21

Szandi írta:
kurdt írta:
Szandi írta:...
Elég jó ez a lista (a Black SWan nálam is abszolut n.1); ellenben a Winter's bone-t és a The kids are all rightot még nem láttam...előbbi tényleg ennyire jó?!?!?
Ahh nagyon jó a Winter's Bone.
Na, ez jó hír, köszi; akkor a héten igyekszem rá sort keríteni.
Kép
Szandi
Főnökasszony

2011.02.13. 00:29:25

kurdt írta:
Szandi írta:...
Elég jó ez a lista (a Black SWan nálam is abszolut n.1); ellenben a Winter's bone-t és a The kids are all rightot még nem láttam...előbbi tényleg ennyire jó?!?!?
Ahh nagyon jó a Winter's Bone. Mivel előtte egy évvel már kb odaköltözött a stáb, és összesmúzoltak a helybéli emberekkel, ezért tök igazi az egész film, minden ott és úgy játszódik ahogy ők tényleg élnek. Elég lassú film, de milyen képek vannak benne, meg a zene is jó. A főszereplő csaj is hibátlan, semmi giccs, nagyon tetszett, de a mellékszereplő [auto_cenzúra], Teardrop, nem jut eszembe a neve, na őt jelölték oscarra és sztem meg is fogja kapni, mert az már nem is játék volt amit ebben a filmben művelt, hanem inkább reinkarnáció. Filozófikus eléggé ez a film, újranézem még párszor valszeg.
Kids are all right nem nagy szám, az egész elég kusza, rosszul van megírva, összevissza kapkod meg nincs felépítve az egész, elindítanak egy szálat ( pl hogy a kisfiú összespanol egy kvázi rosszfiuval és utána vele összevesznek és itt abba is marad a dolog, nézőnek fogalma nincs, hogy akkor ennek most mi is volt a lényege vagy miért volt benne a filmben? Nem lehet eldönteni, hogy a rendező akkor most ki mellett foglal állást, m mert számomra nagyoon olyan volt, hogy a pasinak szorítunk, sokkal pozitívabb karakter volt mint Anette Bening, aztán meg a végén mégis kibékült a 2 csaj, de ebből is mi a tanulság? :D Meg tök üres a vége amikor kirakják a kiscsajt, a pasival meg nem is foglalkoznak többet, pedig azért elég lényeges.Ja meg az alap momentum, hogy megkeresik az apát, az sincs túlságosan felépítve.Szvsz.)
"Jeff Buckley a világ legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta"
Nobody fucks with the Jesus.
Art too bad to be ignored.
Varatrix
Director del Fútbol

2011.02.12. 16:59:09

Cry Wolf
Egy jó Thriller.
Remek sztorival.
Mindenkinek ajánlom.
Kb 10/6.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
visca el barca
Presidente del Barça

2011.02.12. 16:21:36

tegnap megnéztem a sötétség határánt mel gibsonnal.

attol kérdezem, aki már látta: ki a tökömnek tudnam még manapság ilyen filmet eladni?

hát nem tudom, ha pontoznom kellene, talán egy 3/10...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.11. 18:05:56

maki írta:Off: detabarca! Nagyon zavarna, ha én is használnám az aláírásodat? :D
Öööö...egy kicsit... :D
Viccelek. Használd nyugodtan, terjeszd az igét. Úgyis sokan szeretik ezt olvasni! :wink:

ultrasul írta:Na SoA lett a befutó
A lehető legjobb döntés született. Nemsokára jössz majd te is ódákat zengeni róla. :wink:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Válasz küldése