Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Tulajdonképpen mondták sokan: "megölni a Barcát=megölni a focit". Nagyon nagy igazság van benne, amit már régóta tudunk, mégpedig hogy a Barca ellen a leghatásosabb védelem az 1 kapus és 10 védő 20 méterre a saját kapujuktól. Ilyen szépen megfogalmazva viszont még nem láttam én se.Fecooo írta:olvastam egy fórumon, h egy illető az alábbi módon definiálta a Barcát:
"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
sztem rohadt jó
Engedd meg, hogy egyet értsek minden mondatoddal.Andris írta:Felhívnám a figyelmet valamire a bajnoki pontvesztéseinkkel kapcsolatosan.
Mind a három alkalommal úgy vesztettünk pontot, hogy tartalékoltunk. Nem úgy, hogy tartalékos csapatunk volt fent.Magyarul a tudatos pihentetés erősen jelen volt mindháromszor, és nem pedig úgy játszottunk, hogy többen nem álltak rendelkezésre.
Ez részleteiben talán az edzői felkészültséggel kapcsolatosan ad okot kétségekre, nagyobb vonalakban pedig azt lehet észrevenni, hogy a padunkban a legkevésbé sem bízhatunk meg.
Hogy ez az ő szinten tartásukkal, és játszatásukkal kapcsolatos-e, vagy pedig maguknak a játékosoknak a minőségével, ezt mindenki maga döntse el. Illetve, nyilván mindkettő, a kérdés az arány. Részemről mérlegelgetnék hosszan, de amint oda jutok, hogy Mascherano, Adriano, Keita etc típusú igazi agyatlan jómunkások állnak rendelkezésre, egyszerűen értelmetlenné válik a hosszabb gondolatmenet.
Az külön pikantériája a dolognak, hogy Busquets mind a 3 pontvesztésnél pihentetve volt. Hogy ebből mennyire és milyen messzebb menő következtetéseket lehet levonni, ezt is inkább mindenki maga döntse el, én még nem tettem meg, de bizonyos mértékig biztosan lehetne.
Én is a te véleményeden vagyok de rossz példát hoztál fel szerintem, mert a spanyol bajnokság messze van az olasztól, ha az összes csapatot nézzük. Ezek a kiscsapatok hosszútávon gyengék (Gijon) míg Olaszba azért csak-csak ott van egy Lazio, Napoli + nagy csapatok, akik nem csak egy meccsre tudnak felpörögni hanem többre is. Ebből azt akarom kihozni, hogy amég a spanyol bajnokság abból fog állni, hogy ki nyeri az el clasicókat addig kár hasonlítgatni más bajnoksághoz.víscaelbarca!forever írta: abban igazad van, hogy az utóbbi években mi szurkolók el lettünk kényeztetveHa megnézünk más bajnokságokban a csapatok mennyiszer "botlanak", például az Intert, akkor láthatjuk hogy honnan álltak föl Leonardoval és már a 2.-3. hely körül vannak, mi Barca szurkolók meg az első döntetlennél a vész harangokat döngetjük
érdekes
abban igazad van, hogy az utóbbi években mi szurkolók el lettünk kényeztetvep1ranha írta:Engedd meg nekem, hogy ehhez hozzászóljak. Túlságosan is el vagyunk kényeztetve. Lehet, hogy nehezedre esik elhinni, de ez a csapat is veszíthet pontokat és még így is toronymagasan kiemelkedő teljesítményt nyújt bármelyik csapathoz viszonyítva. Ennyire nem lehetünk maximalisták a realitásokat figyelembe véve (a realitáson azt értem, hogy ők is emberek, amit szerintem nagyon sokan elfelejtettek már). Nem is értem mit vártok? Az összes meccset meg kéne nyerni mindig? Ez eléggé abszurdum lenne. Most volt egy X és egyből a kákán is csomót keresnek az emberek. Nem lesz ez mindig így, én örülök, hogy ezek a legnagyobb problémák. A kiegészítő játékosok, mint mondjuk Mascherano vagy Keita szerintem tökéletesen megfelelőek. Az ilyen képességű játékosok máshol bőven kezdők lennének, itt meg tűrik a padozást és ha kell odateszik magukat. Náluk jobb képességű játékosok, lehet, hogy nem tennének ugyanígy. Szerintem nagyon jó a játékosállomány így összességében és ez meg fog mutatkozni az eredményekben, ebben biztos vagyok.
13 Gyozetes meccs kene...Szall nem eselyes es termeszetes,hogy ennelkul is a legjobbak.MessiFan írta:Még 13 meccs vereség nélkül?Leomessi14 írta:http://www.sport.ro/spania/incredibil-b ... -vezi.html
A lista a lenyeg a cikk aljan.A sorozatos gyoztes bajnoki meccseket mutatja,szerintetek megdontjuk a Benfica rekordjat?
Nem lehetetlen de enélkül is ők a legjobbak.
Még 13 meccs vereség nélkül?Leomessi14 írta:http://www.sport.ro/spania/incredibil-b ... -vezi.html
A lista a lenyeg a cikk aljan.A sorozatos gyoztes bajnoki meccseket mutatja,szerintetek megdontjuk a Benfica rekordjat?
nemLeomessi14 írta:szerintetek megdontjuk a Benfica rekordjat?
Köszi, ezt már én is néztem, csak nem tudtam, hogy ilyen táblázat is van. Fizetésekről valaki esetleg?20tek írta: Fizetés nincs benne:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/fc-ba ... n_131.html
Fizetés nincs benne:Messidona10 írta:Srácok, egy olyan táblázatra lenne szükségem, amiben benne van, hogy a keretben kinek mennyi a jelenlegi értéke, meddig szól szerződése, illetve a fizetéseket is tartalmazza. Aki tud ilyet, kérem segítsen. Keresgettem én is, de hátha valaki tud esetleg megbízhatóbb forrásból is. Köszönöm előre is.
Nem megbántani akarlak, de Afellay nevét tanuljuk már meg leírni, főleg ha már nálunk játszik!Ramón barca írta:Elég komoly gondok vannak a barca vezetés fejében sztem!Dani Alvest cseszegetik sztem a mezőny egyik legnagyobb játékosa!Nem kellene vele szívozni!Klasszis játékos és van olyan aki nem barca szintű játékos pl Affelei soha nem lesz az!De beszélgetek sok barca drukerrel és szerintük Villa sem az!Csak ennyi amúgy kész csapat tuti nyerők még vagy 8 évig!Hajrá Barcelona
noname írta:Valahogy nem bánom a 45 millás sapkát. Kevés helyen lehetséges egyáltalán a keret megerősítése. 45 millából igazi sztárjátékost is lehet venni, de sztem erre nincs is szükség. Mindamellett egyáltalán nem kizárt a sport vagy mundo által említett lehetőség, mely szerint Keita menne a Bayernbe 12ért, ide meg jönne Cesc. Legalább nem lesz több Ibra transzfer! Mondjuk azért számítsuk bele a nyáron azt is, hogy ha szükség lesz esetlegesen Cescre, akkor a 60 millát is könnyedén össze lehet szedni, hiszen Ibra megy 24ért, Caceres is kb 8-10ért, Henrique eladása se lene meglepetés és valószínűleg Hlebből is összejön vmennyi. Szóval az a 45 bőven lesz 80 mire minden folyóügyet lerendeznek. De sztem nincs szükség költekezésre. Ha Fontas jól teljesít az előszezonban, akkor csak támadóposzton erősíthetnénk, ami nálam annyiból állna, hogy Bojan végleg menne(ebből is összejönni kb 10 milla) és jönne egy használható csatár(alias Llorente, mondjuk 25be lehetne).
Nem bánom h spórol egy kicsit a vezetőség. A mostani piaci viszonyok mellett nem is érdemes vásárolni. Ahol Carrollok 40-be kerülnek, miközbe Villa ugyanannyiba, Afellay 3-ba, míg Pepe 30-ba. Teljes a káosz. Megfontoltan lehet jól vásárolni(Pique,Maxwell,Afellay:össz-vissz 15be se voltak, transfermarkt szerint 59-et érnek), de ők csak a kivételek, amik erősítik a szabályt. Szerencsére remek keretünk van, még néhány évig a kiöregedés veszélye se fenyegető, hiszen csak a középső-védő és esetlegesen egy osztogató kp-poszt érintett, de utóbbi inkább csak 1-2 év múlva. Jobb lesz lazulni az igazolásokkal, néhány kiegészítőember jöhet, más nem kell, az se lepne meg ha pozitívan jönnénk ki a nyári átigazolásokból.
A lényeg: igazolások terén bízom a mostani vezetőségben és Pep-ben is. Az utóbbi 2 átigazolási időszakban már szinte mindenki bevált, akit hoztunk, ráadásul meggyőződésem, hogy Villa(mondjuk ez még Laporta érdeme), Masche és Afellay messze áron alul jöttek. Sokat elmond h a legkevésbé bevált játékos Adriano, aki mindamellett a legtöbb meccsén egész jól teljesített.
Ha Abidal öregszik, akk balhátvéd kell, középre tökéletesen elég Piqué, Fontás, Bartra, Milito és esetleg Muniesa. Valamint Puyolt sem kell még leírni, lassul, de később csereként is bevethető lenne, ha a szív és a rutin hiányzikBarca_10 írta:Én még visszahívnám Cácerest.Sokat fejlődött a Sevillában,Puyol és Abidal is öregszik,belőle pedig jó kis playa lett.Barcaman1993 írta:Erről mi a véleményetek?
Én még visszahívnám Cácerest.Sokat fejlődött a Sevillában,Puyol és Abidal is öregszik,belőle pedig jó kis playa lett.Barcaman1993 írta:Erről mi a véleményetek?