FC Barcelona 10/11

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány kupát nyer idén a csapat?

Minden sorozatot elbukunk
27
7%
Bajnokság vagy BL meglesz
127
32%
Duplázni fogunk
127
32%
Sima tripla
94
24%
Hala Madrid?! :D
17
4%

Szavazatok száma: 392
detabarca
Capitá del Barça

2011.02.14. 12:02:42

Fecooo írta:olvastam egy fórumon, h egy illető az alábbi módon definiálta a Barcát:

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."

sztem rohadt jó ;)
Tulajdonképpen mondták sokan: "megölni a Barcát=megölni a focit". Nagyon nagy igazság van benne, amit már régóta tudunk, mégpedig hogy a Barca ellen a leghatásosabb védelem az 1 kapus és 10 védő 20 méterre a saját kapujuktól. Ilyen szépen megfogalmazva viszont még nem láttam én se.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.02.14. 11:56:21

olvastam egy fórumon, h egy illető az alábbi módon definiálta a Barcát:

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."

sztem rohadt jó ;)
szkeptikus06
Jugador del Barça

2011.02.12. 23:17:55

Nagy csalódás volt a meccs. Ide vezet az,hogy Pep mindig az első csapatot játszatta,így a kezdőemberek nem tudtak pihenni. Pedig a cserék közül a "legjobbak" játszottak. Ennek pedig sajnos az az oka,hogy gyenge a padunk.
Iniesta_1986
Barça B

2011.02.12. 23:14:58

Andris írta:Felhívnám a figyelmet valamire a bajnoki pontvesztéseinkkel kapcsolatosan.

Mind a három alkalommal úgy vesztettünk pontot, hogy tartalékoltunk. Nem úgy, hogy tartalékos csapatunk volt fent. :idea: Magyarul a tudatos pihentetés erősen jelen volt mindháromszor, és nem pedig úgy játszottunk, hogy többen nem álltak rendelkezésre.

Ez részleteiben talán az edzői felkészültséggel kapcsolatosan ad okot kétségekre, nagyobb vonalakban pedig azt lehet észrevenni, hogy a padunkban a legkevésbé sem bízhatunk meg.
Hogy ez az ő szinten tartásukkal, és játszatásukkal kapcsolatos-e, vagy pedig maguknak a játékosoknak a minőségével, ezt mindenki maga döntse el. Illetve, nyilván mindkettő, a kérdés az arány. Részemről mérlegelgetnék hosszan, de amint oda jutok, hogy Mascherano, Adriano, Keita etc típusú igazi agyatlan jómunkások állnak rendelkezésre, egyszerűen értelmetlenné válik a hosszabb gondolatmenet.

Az külön pikantériája a dolognak, hogy Busquets mind a 3 pontvesztésnél pihentetve volt. Hogy ebből mennyire és milyen messzebb menő következtetéseket lehet levonni, ezt is inkább mindenki maga döntse el, én még nem tettem meg, de bizonyos mértékig biztosan lehetne. :idea:
Engedd meg, hogy egyet értsek minden mondatoddal. :wink:
18Barca99
Capitá del Barça

2011.02.12. 23:12:14

víscaelbarca!forever írta: abban igazad van, hogy az utóbbi években mi szurkolók el lettünk kényeztetve :) Ha megnézünk más bajnokságokban a csapatok mennyiszer "botlanak", például az Intert, akkor láthatjuk hogy honnan álltak föl Leonardoval és már a 2.-3. hely körül vannak, mi Barca szurkolók meg az első döntetlennél a vész harangokat döngetjük :lol: érdekes :roll:
Én is a te véleményeden vagyok de rossz példát hoztál fel szerintem, mert a spanyol bajnokság messze van az olasztól, ha az összes csapatot nézzük. Ezek a kiscsapatok hosszútávon gyengék (Gijon) míg Olaszba azért csak-csak ott van egy Lazio, Napoli + nagy csapatok, akik nem csak egy meccsre tudnak felpörögni hanem többre is. Ebből azt akarom kihozni, hogy amég a spanyol bajnokság abból fog állni, hogy ki nyeri az el clasicókat addig kár hasonlítgatni más bajnoksághoz.
Ha el kell törnöm valamimet a pályán, akkor eltöröm, és nem panaszkodom, ha ez segít az edzői stábnak és a csapatomnak. Ez a fajta elkötelezettség a legfontosabb, hogy meglegyen mindenkiben. - Ivan Rakitic
víscaelbarca!forever
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2011.02.12. 23:07:13

p1ranha írta:Engedd meg nekem, hogy ehhez hozzászóljak. Túlságosan is el vagyunk kényeztetve. Lehet, hogy nehezedre esik elhinni, de ez a csapat is veszíthet pontokat és még így is toronymagasan kiemelkedő teljesítményt nyújt bármelyik csapathoz viszonyítva. Ennyire nem lehetünk maximalisták a realitásokat figyelembe véve (a realitáson azt értem, hogy ők is emberek, amit szerintem nagyon sokan elfelejtettek már). Nem is értem mit vártok? Az összes meccset meg kéne nyerni mindig? Ez eléggé abszurdum lenne. Most volt egy X és egyből a kákán is csomót keresnek az emberek. Nem lesz ez mindig így, én örülök, hogy ezek a legnagyobb problémák. A kiegészítő játékosok, mint mondjuk Mascherano vagy Keita szerintem tökéletesen megfelelőek. Az ilyen képességű játékosok máshol bőven kezdők lennének, itt meg tűrik a padozást és ha kell odateszik magukat. Náluk jobb képességű játékosok, lehet, hogy nem tennének ugyanígy. Szerintem nagyon jó a játékosállomány így összességében és ez meg fog mutatkozni az eredményekben, ebben biztos vagyok.
abban igazad van, hogy az utóbbi években mi szurkolók el lettünk kényeztetve :) Ha megnézünk más bajnokságokban a csapatok mennyiszer "botlanak", például az Intert, akkor láthatjuk hogy honnan álltak föl Leonardoval és már a 2.-3. hely körül vannak, mi Barca szurkolók meg az első döntetlennél a vész harangokat döngetjük :lol: érdekes :roll:
Andris
Adminisztrátor

2011.02.12. 22:46:48

p1ranha, teljesen korrekt amit írsz, ott hibázik a dolog hogy nem vagy tisztában vele, hogyan is állok hozzá a jelenlegi csapathoz, teljesítményhez, vagy egyáltalán csak a pontvesztéshez.
Nincs is ezzel baj, de a többiek nagyobb részt tudják, hogy milyen nézetek mellett írok mégis ilyen hozzászólást.

Akik a Laporta előtti időkben is szorított a gránátvörös-kéknek, azok nem telhetetlenek. Senki. :) Sőt. Ettől függetlenül, mivel 3x vesztettünk pontot az idényben, és a madrid is alig többször, kijelenthető hogy az ilyen vérszegény bajnokságban jól kivehető oka vannak ilyen botlásoknak. Nem kár erről írni, főleg nem úgy, hogy mindegyik alkalom borzasztó hasonló jegyeket mutat.

Amolyan elkerülhető hiba ez, aminek nincsenek következményei az eredményesség tekintetében.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
p1ranha
Barça B

2011.02.12. 22:39:49

Engedd meg nekem, hogy ehhez hozzászóljak. Túlságosan is el vagyunk kényeztetve. Lehet, hogy nehezedre esik elhinni, de ez a csapat is veszíthet pontokat és még így is toronymagasan kiemelkedő teljesítményt nyújt bármelyik csapathoz viszonyítva. Ennyire nem lehetünk maximalisták a realitásokat figyelembe véve (a realitáson azt értem, hogy ők is emberek, amit szerintem nagyon sokan elfelejtettek már). Nem is értem mit vártok? Az összes meccset meg kéne nyerni mindig? Ez eléggé abszurdum lenne. Most volt egy X és egyből a kákán is csomót keresnek az emberek. Nem lesz ez mindig így, én örülök, hogy ezek a legnagyobb problémák. A kiegészítő játékosok, mint mondjuk Mascherano vagy Keita szerintem tökéletesen megfelelőek. Az ilyen képességű játékosok máshol bőven kezdők lennének, itt meg tűrik a padozást és ha kell odateszik magukat. Náluk jobb képességű játékosok, lehet, hogy nem tennének ugyanígy. Szerintem nagyon jó a játékosállomány így összességében és ez meg fog mutatkozni az eredményekben, ebben biztos vagyok.
Andris
Adminisztrátor

2011.02.12. 22:11:40

Felhívnám a figyelmet valamire a bajnoki pontvesztéseinkkel kapcsolatosan.

Mind a három alkalommal úgy vesztettünk pontot, hogy tartalékoltunk. Nem úgy, hogy tartalékos csapatunk volt fent. :idea: Magyarul a tudatos pihentetés erősen jelen volt mindháromszor, és nem pedig úgy játszottunk, hogy többen nem álltak rendelkezésre.

Ez részleteiben talán az edzői felkészültséggel kapcsolatosan ad okot kétségekre, nagyobb vonalakban pedig azt lehet észrevenni, hogy a padunkban a legkevésbé sem bízhatunk meg.
Hogy ez az ő szinten tartásukkal, és játszatásukkal kapcsolatos-e, vagy pedig maguknak a játékosoknak a minőségével, ezt mindenki maga döntse el. Illetve, nyilván mindkettő, a kérdés az arány. Részemről mérlegelgetnék hosszan, de amint oda jutok, hogy Mascherano, Adriano, Keita etc típusú igazi agyatlan jómunkások állnak rendelkezésre, egyszerűen értelmetlenné válik a hosszabb gondolatmenet.

Az külön pikantériája a dolognak, hogy Busquets mind a 3 pontvesztésnél pihentetve volt. Hogy ebből mennyire és milyen messzebb menő következtetéseket lehet levonni, ezt is inkább mindenki maga döntse el, én még nem tettem meg, de bizonyos mértékig biztosan lehetne. :idea:
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.02.12. 17:17:05

MessiFan írta:
Leomessi14 írta:http://www.sport.ro/spania/incredibil-b ... -vezi.html

A lista a lenyeg a cikk aljan.A sorozatos gyoztes bajnoki meccseket mutatja,szerintetek megdontjuk a Benfica rekordjat?
Még 13 meccs vereség nélkül?
Nem lehetetlen de enélkül is ők a legjobbak.
13 Gyozetes meccs kene...Szall nem eselyes es termeszetes,hogy ennelkul is a legjobbak.
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.02.12. 17:15:51

Leomessi14 írta:http://www.sport.ro/spania/incredibil-b ... -vezi.html

A lista a lenyeg a cikk aljan.A sorozatos gyoztes bajnoki meccseket mutatja,szerintetek megdontjuk a Benfica rekordjat?
Még 13 meccs vereség nélkül?
Nem lehetetlen de enélkül is ők a legjobbak.
kristop
Entrenador del Barça

2011.02.12. 17:15:27

Leomessi14 írta:szerintetek megdontjuk a Benfica rekordjat?
nem
Leomessi14
Entrenador del Barça

2011.02.12. 17:03:02

http://www.sport.ro/spania/incredibil-b ... -vezi.html

Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.02.11. 21:29:06

Köszi, ezt már én is néztem, csak nem tudtam, hogy ilyen táblázat is van. Fizetésekről valaki esetleg?
20tek
Jugador del Barça

2011.02.11. 21:07:13

Messidona10 írta:Srácok, egy olyan táblázatra lenne szükségem, amiben benne van, hogy a keretben kinek mennyi a jelenlegi értéke, meddig szól szerződése, illetve a fizetéseket is tartalmazza. Aki tud ilyet, kérem segítsen. Keresgettem én is, de hátha valaki tud esetleg megbízhatóbb forrásból is. Köszönöm előre is.
Fizetés nincs benne:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/fc-ba ... n_131.html
Messidona10
Entrenador del Barça

2011.02.11. 20:48:23

Srácok, egy olyan táblázatra lenne szükségem, amiben benne van, hogy a keretben kinek mennyi a jelenlegi értéke, meddig szól szerződése, illetve a fizetéseket is tartalmazza. Aki tud ilyet, kérem segítsen. Keresgettem én is, de hátha valaki tud esetleg megbízhatóbb forrásból is. Köszönöm előre is.
d
Entrenador del Barça

2011.02.10. 22:02:03

Most bevallom őszintén én Keirissont 3 meccsen láttam játszani összesen, tehát kicsit vakon mondom, de azért csak kibukik belőlem, hogy most komolyan tőle várunk bármit is, mikor egy gyenge Benficába nem fért be, egy Fiorentinában is a padott koptatta és már odahaza a brazil bajnokságból sem az ő szenzációs gólvágó formájáról jönnek a hírek. Két év alatt 3 csapatban nem tudott bizonyítani, a Barcánál lényegesen gyengébb erőt képviselő klubokban nem állja meg a helyét. Akkor már inkább megvárom, hogy Bojan megtalálja a góllövőcsukát.

Egyébként pedig igazolni kell, kell a változás a csapatba, az új impulzusok, friss erők. Változás nélkül nem lehet a topon maradni.
Persze ezt el lehet érni szerényebb összegekből is.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.02.10. 17:25:36

Ramón barca írta:Elég komoly gondok vannak a barca vezetés fejében sztem!Dani Alvest cseszegetik sztem a mezőny egyik legnagyobb játékosa!Nem kellene vele szívozni!Klasszis játékos és van olyan aki nem barca szintű játékos pl Affelei soha nem lesz az!De beszélgetek sok barca drukerrel és szerintük Villa sem az!Csak ennyi amúgy kész csapat tuti nyerők még vagy 8 évig!Hajrá Barcelona
Nem megbántani akarlak, de Afellay nevét tanuljuk már meg leírni, főleg ha már nálunk játszik!
Majd az élet eldönti, hogy barca szint vagy nem (amúgy is elég megfoghatatlan egy kifejezés)!Alvest meg azért "cseszegetik", mert ha belegondolsz, elég kemény bérfeszültséget okozna az irreális fizetése!Ez hosszútávon semmiféleképpen nem jó!Érdekes Barca drukkerek lehetnek az ismerőseid, ha nem látják, hogy Villa mit csinál a pályán, s mire is képes!Persze lehet én vagyok elfogult és lila köd van előttem!
Nem rád förmedni szerettem volna, csak picit tájékozódj jobban pl Alves esetében, a többi szubjektív vélemény, mint az enyém is!
Kép
Kép
Kép
Ramón barca
Barça C

2011.02.10. 17:19:23

Elég komoly gondok vannak a barca vezetés fejében sztem!Dani Alvest cseszegetik sztem a mezőny egyik legnagyobb játékosa!Nem kellene vele szívozni!Klasszis játékos és van olyan aki nem barca szintű játékos pl Affelei soha nem lesz az!De beszélgetek sok barca drukerrel és szerintük Villa sem az!Csak ennyi amúgy kész csapat tuti nyerők még vagy 8 évig!Hajrá Barcelona
barca0417
Entrenador del Barça

2011.02.10. 17:06:02

Én is azt mondom, hogy nem kevés az a 45 milla. Fabregas nem létfontosságú, Afellay és Thiago megoldják jövőre. Ha lesz esetleges távozó, Milito, vagy Keita esetleg, akkor őket meg ingyen pótolni is lehetne.Milito helyett Cáceres, Keita helyett Dos Santos pl. a keretbe. más távozó nem valószínű, (Keita se) ha esetleg Alves elmegy, őérte meg annyit kapunk, hogy a helyettesét le tudjuk igazolni és marad is.
Fabregas meg, ha eközben elmegy a Chelsea-hez több pénzért,akkor nem is kell ide később se. (de ez nem valószínű).
Hleb-ből és Henrique-ből meg lehetne pénzt csinálni Ibra mellett.

Szerencsére a Barca nem szorul rá arra, hogy nagy pénzeket költsön a siker érdekében.
Kép
Initom
Entrenador del Barça

2011.02.10. 16:09:14

Nagyon sokan írtok itt Barca B sekről ,Romeuról,Thiago ról.
De ahogy látom egy valakit kihagytok!
Ő pedig Nolito,nálam simán beférne a keretbe,és lassan lassan játszhatna Bojan helyett,persze addig míg ilyen ramaty formában van.
Sokan elfelejtik,hogy mit működött tavaly tavasszal...simán pótolta Ibrát!
Sőt...
Én Bojanba látok potenciált,csak idén nem jön neki össze semmi,plussz tavaly volt egy rossz Zlatan,aki helyett játszhatott,de nem hinném,hogy ez idén megtörténne Villával!
DE a tavasszal biztosan sokkal több lehetőséghez fog jutni,mert kell a rotálás,s majd remélem bebizonyítja,hogy igenis méltó tagja ő ennek a csapatnak!
Abi & Tito
Barcaádám
Capitá del Barça

2011.02.10. 15:52:26

noname írta:Valahogy nem bánom a 45 millás sapkát. Kevés helyen lehetséges egyáltalán a keret megerősítése. 45 millából igazi sztárjátékost is lehet venni, de sztem erre nincs is szükség. Mindamellett egyáltalán nem kizárt a sport vagy mundo által említett lehetőség, mely szerint Keita menne a Bayernbe 12ért, ide meg jönne Cesc. Legalább nem lesz több Ibra transzfer! Mondjuk azért számítsuk bele a nyáron azt is, hogy ha szükség lesz esetlegesen Cescre, akkor a 60 millát is könnyedén össze lehet szedni, hiszen Ibra megy 24ért, Caceres is kb 8-10ért, Henrique eladása se lene meglepetés és valószínűleg Hlebből is összejön vmennyi. Szóval az a 45 bőven lesz 80 mire minden folyóügyet lerendeznek. De sztem nincs szükség költekezésre. Ha Fontas jól teljesít az előszezonban, akkor csak támadóposzton erősíthetnénk, ami nálam annyiból állna, hogy Bojan végleg menne(ebből is összejönni kb 10 milla) és jönne egy használható csatár(alias Llorente, mondjuk 25be lehetne).
Nem bánom h spórol egy kicsit a vezetőség. A mostani piaci viszonyok mellett nem is érdemes vásárolni. Ahol Carrollok 40-be kerülnek, miközbe Villa ugyanannyiba, Afellay 3-ba, míg Pepe 30-ba. Teljes a káosz. Megfontoltan lehet jól vásárolni(Pique,Maxwell,Afellay:össz-vissz 15be se voltak, transfermarkt szerint 59-et érnek), de ők csak a kivételek, amik erősítik a szabályt. Szerencsére remek keretünk van, még néhány évig a kiöregedés veszélye se fenyegető, hiszen csak a középső-védő és esetlegesen egy osztogató kp-poszt érintett, de utóbbi inkább csak 1-2 év múlva. Jobb lesz lazulni az igazolásokkal, néhány kiegészítőember jöhet, más nem kell, az se lepne meg ha pozitívan jönnénk ki a nyári átigazolásokból.

A lényeg: igazolások terén bízom a mostani vezetőségben és Pep-ben is. Az utóbbi 2 átigazolási időszakban már szinte mindenki bevált, akit hoztunk, ráadásul meggyőződésem, hogy Villa(mondjuk ez még Laporta érdeme), Masche és Afellay messze áron alul jöttek. Sokat elmond h a legkevésbé bevált játékos Adriano, aki mindamellett a legtöbb meccsén egész jól teljesített. :wink:

Egyetértek veled.

Meg kell húzni a nadrágszíjat mert a piac is őrült és az utóbbi években igazolás politikailag , hát finoman szóval se teljesített jól a vezetőség!

Garasoskodtak Villa-val hát hogy 50milliót nem adunk csak 40et 50 sok..
aha igen, csak aztán meg 44millió+Eto'o ért megvettük Zlatant. Jó hát legyen, örültem nek, csak regulázzák meg , ne viselkedjen úgy mint az Interben és jól játsszon. Nagyjából elégedett voltam vele ,de valljuk be tavasszal erősen aláadta a teljesítményt, sokan el akarták küldeni, Guardiola-val összeveszett pedig Pep annak idején megmondta "amíg én itt vagyok Zlatan marad"... aha igen, ekkor (is ) ködösített Pep :?

jó hát menjen akkor.. de ez az üzlet hogy 24 millióért eladható??? :shock:
ezt a mai napig nem értem, hatalmas baklövésnak tartom , ennyi erővel tavaly előtt nyáron ki kellett volna pengetni az 50 milliót Villa-ért azt csókolom.. de ennél még rosszabb hogy 10+millió fölött igazoltunk játékosokat, akik a lehetőséget se kapták meg, és utána el lettek küldve a ****-ba..

Soroljam? Hleb, Henrique, Keirisson, Cáceres ..

és az is gáz hogy az utóbbi pár évben olcsón adjuk el a játékosainkat..
Eto'o, Henry, Márquez ingyen ,Csigrinszkij-n buktunk 10 milliót, és biztos vagyok benne hogy pl Hlebet nem tudjuk eladni 15 millióért..

Cácerest mindenképp megtartanám jó lenne középre és jobboldalra is, mellesleg fiatal játékos, de úgyse fogják, Keirissont is ki kéne próbálni pláne hogy látjuk Bojan gyengélkedését..

így se támadót se védőt nem kéne vásárolni, kp-ra csak akkor venném Fabregast ha elmenne Keita, de vele nincs problémám , kell egy munkásember a csapatba.

Köszi ha elolvastad.
Kép

messideco
Presidente del Barça

2011.02.10. 15:51:44

Cácerest már hosszú ideje hangoztatom :D Keirrisont én szívesen kipróbálnám a felkészülési meccseken pl.
Kép
"And my heart will leave you never."
Tocy
Director del Fútbol

2011.02.10. 15:36:38

Barca_10 írta:
Barcaman1993 írta:Erről mi a véleményetek?
Én még visszahívnám Cácerest.Sokat fejlődött a Sevillában,Puyol és Abidal is öregszik,belőle pedig jó kis playa lett.
Ha Abidal öregszik, akk balhátvéd kell, középre tökéletesen elég Piqué, Fontás, Bartra, Milito és esetleg Muniesa. Valamint Puyolt sem kell még leírni, lassul, de később csereként is bevethető lenne, ha a szív és a rutin hiányzik :)
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.02.10. 15:32:59

Barcaman1993 írta:Erről mi a véleményetek?
Én még visszahívnám Cácerest.Sokat fejlődött a Sevillában,Puyol és Abidal is öregszik,belőle pedig jó kis playa lett.
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Lezárt