Fecooo írta:jelenlegi státuszunkban sztem megengedhetnénk maguknak azt a "luxust", h a meccsek nagy részén akár Messit, akár Pedrot, akár Villát padra rakjuk, h egy önbizalommal teli és küzdőszellemet tekintve fullos csapatba kerüljön Bojan és biztos vagyok benne, h pár ilyen meccs elég lenne hozzá, h a kicsi átvegye a csapat szellemét és végre kikerüljön a vegetatív állapotából! ha rossz formában lennénk, akkor ezt nem tehetnénk meg, de most igen... (nem konkrétan az Atletico elleni meccsre gondolok...)
motiválatlan csapatban sokkal nehezebb kitűnni, és hiába kap olyan meccseken 90 perceket, ez sokkal inkább árt neki, mint használ...
bízom benne, h Pep szavai mögött majd tartalom is lesz hamarosan, nem csak üres szavak...
Ez mind szép és jó, és teljesen egyetértek veled Fecooo, hogy Bojan nagyon kevésszer kap lehetőséget, 5-10 percekre áll be, amikor meg játszik nem a legjobb csapatba beépítve.
De azért e mellett észre kell venni, hogy akár 5 perc alatt után, akár egy kupameccsen, akár a legjobb csapatba kezdőként (mert ilyen is volt már többször is) rendre alulmarad fizikailag, labdaátvételi, technikai hibái vannak, és kapura törni csak szökőévenként sikerült neki.
Én egyre inkább érzem azt, hogy amit Pep nagyon hangsúlyoz és sulykol, hogy Bojannak megvannak a képességei, hogy egy Villa szintű világklasszis, Barcelona ikon csatár legyen, nem igaz! Egyszerűen szerintem nincsenek meg a képességei ehhez. Lehet, hogy egy középcsapatban elmenne, de ott is necces.
Rijkaard utolsó évében a sok sérülés miatt túl hamar elég sok meccset lejátszott, lőtt jó pár gólt, (de azért a legtöbbet 2-0 után üres kapura) és elég jó játékot nyújtott. Aztán a következő években, amikor egy 18 éves játékosnak az a legfontosabb, hogy játsszon és fejlődjön, nem állt rendelkezésre olyan lehetőség, mint 2008 első felében, hogy meccseket játszott, és így a nagyon fontos lépések a fejlődésben kimaradtak nála. Ezt lehet egyre inkább észrevenni a játékán, és tartom magam ahhoz, hogy neki is meg a klubnak is az lenne a legjobb, ha jövőre elmenne kölcsönbe egy spanyol, vagy olasz középcsapatba, ahol bár küzdenie kell nyilván a posztjáért, de rendszeres játéklehetőséget kap, mert enélkül nem fog tudni továbblépni, feljebb lépni a fejlődés ranglétráján.
Ha pedig az derül róla ki a kölcsönléte alatt, amit már feljebb leírtam, hogy nincsenek meg a képességei, akkor ezt el kell fogadni, hogy hiába édes, jófej, aranyos, katalán, sajátnevelés, de mivel nem Barcelona szintű, el kell adni!
De addig is hajrá Bojan, és dönts okosan