Tim írta:
És azt tudod-e hogy magyarul is beszélnek benne? Na jó,inkább csak káromkodnak [...]
Tudtok-e még ilyen filmekről,amiben magyarul szólalnak meg?
"lóóófászt, te vagy a blédráner" by Edward James Olmos
A Közönséges bűnözőknek pedig egy fontos eleme a los angelesi magyar maffia. Ami egyébként állítólag tényleg létezik, de teljesen pitiáner, papírral bizniszelnek. Tehát, ha valaki már hallotta a "papírmaffia" kifejezést, akkor valószínűleg róluk volt szó...
Talán az origon v az indexen volt pár éve egy ilyen "magyarok hollywoodban" összeállítás, amiben ilyen és ehhez hasonló dolgok voltak összeszedve.
Pl. a Féltékenység c. film, amiben Jack Nicholson és Maryl Streep új házba költöznek és Jack nincs megelégedve a felújitás vezetőjével, Bélával...
Bónusznak itt van (nem filmből, sorozatból) a kedvenc magyaros utalásom, kár hogy nem magyarul szólalnak meg az adott ponton:
http://www.youtube.com/watch?v=akbflkF_1zY
szerk.: igazából ebben a szerk-ben meg akartam védeni a Drótot, de rájöttem h fölösleges, megvédi az magát, hisz mégiscsak a valaha készült legjobb sorozat
szerk. 2: összeszedtem magam, beírtam az origo keresőjébe h 'olmos' és a második találatra meglett, amiről beszéltam:
magyarok hollywoodi filmekben