visca el barca írta:szárnyas fejvadász
Én nagyon szeretem ezt a filmet, bár már rég láttam utoljára. A cselekmény érdekes, a látvány lenyűgöző, és szerintem nem is vontatott a cucc. És amit sárgával írtál, az szerintem is úgy van...
Érdekesség: én először a filmet, egy a Filmvilág által szervezett esten láttam, ahol csak olyan filmeket vetítettek, amik 2019-ben játszódnak. Emlékezetemben csak ez, illetve az 1902-es Utazás a holdra c. darab maradt, meg. Ez az egész kb. 10 éve volt a Szinbád moziban, ami ma már nincs is meg, illetve igen csak máshogy hívják (Kino). Ilyen dolgokból, mint ez az est ma már kevesebb van és nekem hiányzik is...
MÁS:
A Féleszű (True Grit):
A Coen-testvérek legújabb dobása, megintcsak hozta az elvárható szintet, bár a Serious Mant nálam nem veri.
A történet érdekes, és habár a film lassú, mégsem unalmas, és nemhogy fölösleges jelenet, szerintem még fölösleges képkocka sincs az egész filmben (enyhe költői túlzás persze).
A Roger Deakins-Carter Burwell kettős pedig megint bebizonyította, hogy szakterületükön kevés jobb van náluk, ha egyáltalán...
Akik szeretik a westernt, azoknak ajánlom, akik nem, azoknak is....
Szerk.: talán a karaktereket ki lehetett volna bontani egy kicsit jobban...nem a kislányt, ő rendben volt, de Jeff Bridges, Matt Damon és Josh Brolin karakteréről szerettem volna egy kicsit többet tudni...vagy látni, nem tudom. Lehet amúgy, hogy nem is baj h pl. Brolinból csak annyit ismertünk meg, amennyit, csak őt a Grindhouse óta eléggé bírom.