daffy írta:víscaelbarca!forever írta:
Várhídi Peti vagy a Garami Józsi ez egyértelmű
a viccet félre téve, én se tudom ki jöhet Mourinho után
talán ha a 2.Perez-érának vége és egy bölcsebb,megfontoltabb elnök lesz megint a csúcsra kerülhet a Madrid

de én kétlem hogy Mourinho megfutamodna szerintem még 1 évig biztos marad

mourinho nem fog távozni. amíg ilyen silány a focigeneráció,addig a real nehezen juthat a csúcsra(a jó játékosok fele a barcába van)
daffy! Nem bántásképp, de ennek a silány focigenerációra való hivatkozásnak van egy mentegetőzés íze... Annyira nem silány szerintem, mint te gondolod. Egy köztes időszak van, amikor kell mind az angol, mind az olasz focinak 1-2 év, hogy újra felemelkedjen ( az olasznak talán több). A játékosok nem hozzák ki magukból ezekben a most nem túl pozitiv közegekben a maximumot. 2 éve például még az angol foci virágzott és nagyjából ugyanazok a játékosok játszottak benne, mint most.... Nem értékelem annyira alul ezt a generációt, szerintem a te részedről is túlzás. A 2000-es évek elején a Madridban volt a jó játékosok nagy része, akkor nem volt ekkora a probléma.... Hiszen, ha belegondolunk, akkor 2000-ben nyertetek, 2001-ben a mindig veszélyes németek tudtak csak megfogni ( ők sem a kiváló keretük, hanem a német mentalitásuk miatt voltak jók), 2002-ben megint nyertetek. Eközben Angliában a Manchester és az Arsenal, illetve a Liverpool volt veszélyes csapat, de egyikük sem olyan, mint mondjuk 08-09-ben. Egyedül az Arsenal volt erősebb a maihoz képest, de ők sem jelentősen. Akkor még épült náluk a csapat. Manchesterben is épült és változott évről-évre a csapat,de azért otthon erősek voltak. A Liverpoolnak pedig nem volt kiegyensúlyozott a teljesítménye. Ez Anglia, ami messze gyengébb volt, mint 2 éve. Spanyolországban voltatok ti és egy Barcelona, ami nem fénykorát élte, még az Aranylabdás Rivaldo ellenére sem. Illetve volt a Valencia, de ők szerintem csapategységben, nem egyéni képességekben emelkedtek ki. Olaszországban az Inter még nem nagyon volt sehol, a Romában volt egy viszonylag jó generáció, illetve a Milan-Juve kétségtelenül erősebb volt, mint ma. Összességében azt gondolom, hogy az angol foci erősödött, a spanyol szinten maradt, de van egy korszakos csapat a Barcelona személyében, az olasz pedig az egyedüli ami gyengült. Szerintem nem gyengébb a futballgeneráció, csak egyrészről egy nosztalgiát érzek a részedről ( ez természetes, a csapatod sikere csúcsán volt, nyilván sokkal erősebb ellenfeleket győztek le, mint ma vannak...), másrészről ma sok játékos rossz közegben van és nem él úgy a tehetségével ( az angoloknál és az olaszoknál érhető ez tetten, ahol pl a Poolban vagy olasz részről az idei Interben, a Milanban és még a Juve-Roma párosban is sok játékos nem használja ki a tehetségét. Ennél több rejlik bennük) ahogyan kellene. Futballgenerációk közt árnyalatnyi különbségek vannak csak szerintem a törvényszerűségek okán.