Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
daffy! Nem bántásképp, de ennek a silány focigenerációra való hivatkozásnak van egy mentegetőzés íze... Annyira nem silány szerintem, mint te gondolod. Egy köztes időszak van, amikor kell mind az angol, mind az olasz focinak 1-2 év, hogy újra felemelkedjen ( az olasznak talán több). A játékosok nem hozzák ki magukból ezekben a most nem túl pozitiv közegekben a maximumot. 2 éve például még az angol foci virágzott és nagyjából ugyanazok a játékosok játszottak benne, mint most.... Nem értékelem annyira alul ezt a generációt, szerintem a te részedről is túlzás. A 2000-es évek elején a Madridban volt a jó játékosok nagy része, akkor nem volt ekkora a probléma.... Hiszen, ha belegondolunk, akkor 2000-ben nyertetek, 2001-ben a mindig veszélyes németek tudtak csak megfogni ( ők sem a kiváló keretük, hanem a német mentalitásuk miatt voltak jók), 2002-ben megint nyertetek. Eközben Angliában a Manchester és az Arsenal, illetve a Liverpool volt veszélyes csapat, de egyikük sem olyan, mint mondjuk 08-09-ben. Egyedül az Arsenal volt erősebb a maihoz képest, de ők sem jelentősen. Akkor még épült náluk a csapat. Manchesterben is épült és változott évről-évre a csapat,de azért otthon erősek voltak. A Liverpoolnak pedig nem volt kiegyensúlyozott a teljesítménye. Ez Anglia, ami messze gyengébb volt, mint 2 éve. Spanyolországban voltatok ti és egy Barcelona, ami nem fénykorát élte, még az Aranylabdás Rivaldo ellenére sem. Illetve volt a Valencia, de ők szerintem csapategységben, nem egyéni képességekben emelkedtek ki. Olaszországban az Inter még nem nagyon volt sehol, a Romában volt egy viszonylag jó generáció, illetve a Milan-Juve kétségtelenül erősebb volt, mint ma. Összességében azt gondolom, hogy az angol foci erősödött, a spanyol szinten maradt, de van egy korszakos csapat a Barcelona személyében, az olasz pedig az egyedüli ami gyengült. Szerintem nem gyengébb a futballgeneráció, csak egyrészről egy nosztalgiát érzek a részedről ( ez természetes, a csapatod sikere csúcsán volt, nyilván sokkal erősebb ellenfeleket győztek le, mint ma vannak...), másrészről ma sok játékos rossz közegben van és nem él úgy a tehetségével ( az angoloknál és az olaszoknál érhető ez tetten, ahol pl a Poolban vagy olasz részről az idei Interben, a Milanban és még a Juve-Roma párosban is sok játékos nem használja ki a tehetségét. Ennél több rejlik bennük) ahogyan kellene. Futballgenerációk közt árnyalatnyi különbségek vannak csak szerintem a törvényszerűségek okán.daffy írta:mourinho nem fog távozni. amíg ilyen silány a focigeneráció,addig a real nehezen juthat a csúcsra(a jó játékosok fele a barcába van)víscaelbarca!forever írta: Várhídi Peti vagy a Garami Józsi ez egyértelmű![]()
![]()
a viccet félre téve, én se tudom ki jöhet Mourinho után![]()
talán ha a 2.Perez-érának vége és egy bölcsebb,megfontoltabb elnök lesz megint a csúcsra kerülhet a Madridde én kétlem hogy Mourinho megfutamodna szerintem még 1 évig biztos marad
Szerintem van egy edző, akivel sikereket érhetne el a Madrid, az pedig nem más, mint del Bosque. Nagyon remélem, hogy ő többet már nem ül le a real kispadjára. A jó öreg Vicentén kivül pedig, ha társul mindez egy olyan tipusú elnökkel, mint amilyen nálunk volt Laporta, akkor garantált a siker pár év alatt. Ameddig csak szarják a pénzt, játékosra, edzőre, max addig juthatnak, mint minden más hasonló felfogással játszó csapat: Egy, max másfél-két év sikerig. Ha egyszer a zsoldosok nyertek, akko adieu, nincs vissza út a siker felé. Ezért kellenek az elkötelezett játékosok egy-egy csapatba.Lionel85 írta:Haragban van Valdanóval, ráadásul nem igazol csatárokat a csapat, mikor az edzőnek szüksége lenne rá. Nem jó a közeg, már a CR-es eset után is megállapításra került. Nincs egység a Madridnál, csoda, ha a bajnokságban eddig tartani tudták a Barçával a lépést és csak most, az Almería ellen botlottak. Érdekes lenne, ha Mourinho menne év végén, mert akkor tényleg reménytelen a Real Madrid, Mourinhónál jobb edző csak egy van, de az katalán.
mourinho nem fog távozni. amíg ilyen silány a focigeneráció,addig a real nehezen juthat a csúcsra(a jó játékosok fele a barcába van)víscaelbarca!forever írta: Várhídi Peti vagy a Garami Józsi ez egyértelmű![]()
![]()
a viccet félre téve, én se tudom ki jöhet Mourinho után![]()
talán ha a 2.Perez-érának vége és egy bölcsebb,megfontoltabb elnök lesz megint a csúcsra kerülhet a Madridde én kétlem hogy Mourinho megfutamodna szerintem még 1 évig biztos marad
bowlinggolyo írta:Szerintem ez egy hatalmas kacsa.Nem azért hívták Mourinho-t h a szezon végén meg távozzon,egyébként is kijönne a helyéremessibingyo írta:Link na ugy nez ki all a bal realeknal![]()
![]()
Szerintem ez egy hatalmas kacsa.Nem azért hívták Mourinho-t h a szezon végén meg távozzon,egyébként is kijönne a helyéremessibingyo írta:Link na ugy nez ki all a bal realeknal
Ne becsüljük le ennyire a Madridot. Biztosra kell menni ebben az esetben,ezért védjen Valdes,értem hogy benne van,de akkor is.ab1daL írta: Miért is lenne baklövés? Szerintem eléggé rászolgált, hogy a kupában ő véd mindig. Kicsit érdekes húzás lenne, ha bejutnánk a kupa döntőbe, a Madriddal játszanánk, és hirtelen az addig 1 percet sem játszott Valdés kezdene Pinto helyett, csak azért mert a Madriddal játszunk. Pláne ha anyi helyzetük lenne mint volt a Clásicon, még Mino is védhetne...
Miért is lenne baklövés? Szerintem eléggé rászolgált, hogy a kupában ő véd mindig. Kicsit érdekes húzás lenne, ha bejutnánk a kupa döntőbe, a Madriddal játszanánk, és hirtelen az addig 1 percet sem játszott Valdés kezdene Pinto helyett, csak azért mert a Madriddal játszunk. Pláne ha anyi helyzetük lenne mint volt a Clásicon, még Mino is védhetne...Messithebest írta:Igazatok van,tényleg Pinto védett. De a Real ellen akkor sem védhet Pinto szerintem. Azzal óriási baklövést követnénk el.
Hú azta mekkora baklövés lenne, akkor csak 5-1 lenne.Messithebest írta:Igazatok van,tényleg Pinto védett. De a Real ellen akkor sem védhet Pinto szerintem. Azzal óriási baklövést követnénk el.
benn van a szerződésébe hogy ő véd a kupábaMessithebest írta:Igazatok van,tényleg Pinto védett. De a Real ellen akkor sem védhet Pinto szerintem. Azzal óriási baklövést követnénk el.
Felesleges 1000% hogy Pinto védett.Messithebest írta: Köszi, Én Valdesre emlékszek,de mindjárt utána lesek.
Pinto volt, és Bojan is kezdett, Pep azt mondta, hogy azok nyerjék meg avagy bukják el a sorozatot, akik eljutottak odáig. Szimpatikus lépés voltMessithebest írta:Ha jól emlékszem a 08-09es szezonban mikor megnyertük a Király-Kupát,a döntőben a Bilbao ellen már Valdes védett,szóval el nem tudnám képzelni,hogy a Real ellen ne ő védjen. Amúgy mikor is lesz a tavaszi(bajnoki) Clasicó?
Köszi, Én Valdesre emlékszek,de mindjárt utána lesek.LM10 írta:Április 17.-ei hétvége.Messithebest írta:Ha jól emlékszem a 08-09es szezonban mikor megnyertük a Király-Kupát,a döntőben a Bilbao ellen már Valdes védett,szóval el nem tudnám képzelni,hogy a Real ellen ne ő védjen. Amúgy mikor is lesz a tavaszi(bajnoki) Clasicó?
Am meg szerintem Pinto védett a döntőben is..
Április 17.-ei hétvége.Messithebest írta:Ha jól emlékszem a 08-09es szezonban mikor megnyertük a Király-Kupát,a döntőben a Bilbao ellen már Valdes védett,szóval el nem tudnám képzelni,hogy a Real ellen ne ő védjen. Amúgy mikor is lesz a tavaszi(bajnoki) Clasicó?
Rosszul emlékszel, Pinto védte végig a sorozatot.Messithebest írta:Ha jól emlékszem a 08-09es szezonban mikor megnyertük a Király-Kupát,a döntőben a Bilbao ellen már Valdes védett,szóval el nem tudnám képzelni,hogy a Real ellen ne ő védjen. Amúgy mikor is lesz a tavaszi(bajnoki) Clasicó?
Ha jól számoltam 15 hsz-el alattad.Messithebest írta:Ha jól emlékszem a 08-09es szezonban mikor megnyertük a Király-Kupát,a döntőben a Bilbao ellen már Valdes védett,szóval el nem tudnám képzelni,hogy a Real ellen ne ő védjen. Amúgy mikor is lesz a tavaszi(bajnoki) Clasicó?
Nem, egyáltalán nem lehet ennyi erővel valószínűsíteni a többit.Zozzy 5 írta:azért ezt erősnek érzem. ennyi erővel valószínűsíthető az összes csapat elleni 3 pontunk a szakadék alapján; holnap mehetnének be Puyolék követelni az érmet a szövetségbe...Andris írta: 4pont, + a 3 a clasicoról, ami azért eléggé valószínűsíthető még ilyen távlatból is, megint csak támaszkodva a két csapat közti látható szakadékra.