Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
daffy
Madridista

2011.01.13. 17:33:59

sjd írta:kb. 1 hete linkeltem egy cikket, h a Realnál nincs pénz csatárra, szóval Paton, de még Adebayoron is felesleges gondolkozni
(azt meg ugye tudjuk, hogy Pato hozzánk jön, mert mi másért adtuk volna Ibrát ilyen olcsón :lol: )
1. adebayor kölcsönbe megy a realhoz :)
2. pato valagát törné a barca pad. villa,bojan,messi,pedro,jeffren. pato hova? nálunk egy csatár van,nem a hazabeszélés miatt,de inkább mennék a helyében madridba
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.13. 17:27:52

kb. 1 hete linkeltem egy cikket, h a Realnál nincs pénz csatárra, szóval Paton, de még Adebayoron is felesleges gondolkozni
(azt meg ugye tudjuk, hogy Pato hozzánk jön, mert mi másért adtuk volna Ibrát ilyen olcsón :lol: )
daffy
Madridista

2011.01.13. 17:27:01

Bob_Marley írta: Szóval ha ő 4-2-3-1et álmodott meg, akkor annak oka van!
én tudooooom,hogy mi:
a csapatból hiányzik egy játékos a kp-ra ahhoz,hogy más felállásban játszunk,illetve más felállásban több játékosnak sem lenne helye.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.13. 17:21:46

Bob_Marley írta:
daffy mindig ezt a 4-3-3at preferálod :lol: Jó ez így közel vagytok hozzánk (de szerencsére azért mi vezetünk :lol: ), s Bl-ben is van esély továbbjutni!
Én megmondom őszintén (s majd megint leírhatjátok, hogy hülyeség), Mourinho általában tavasszal "indul" be!S lehet nyögvenyelősen nyeregeti a meccseit (ez jellemző volt az Interre, meg a Chelseare is), de nyer!
És komoly ellenfelet látok a RM-ben tavasszal!Most a fővárosban a legnagyobb szükség a sikerekre van, s ebben Mourinho nagyon jó!Később majd lehet játék is lesz, de eredmény orientáltságban a portugál a legjobb!
Szóval ha ő 4-2-3-1et álmodott meg, akkor annak oka van!
Múltkor vázoltam a lehetőségeket, de hát én nem vagyok José Mourinho :lol:
Sztem jól látod a dolgokat, én is hasonlóan gondolom. Sztem már most is elég jó csapat ez a Real, egy dolog, h mi 5-st rúgtunk nekik, de azt leszámítva sztem nagyon jó eredményeik lesznek. Úgy gondolom, h tavaszra még erősebbek lesznek. A Real már évek óta nagyon jó abban, h ha nem is megy nekik egyáltalán a játék, akkor is képesek megnyerni a meccset. Sztem ez most még jobban fokozódni fog, és sztem ők nem nagyon fognak bukni, szóval nekünk sem szabad. Lehet, h a szezon 90 százalékában parádézni fogunk, de ha lesz egy kisebb hullámvölgy, és bejön pár nem várt pontvesztés, akkor a Real javára dőlhet el a bajnokság. Az nem kérdés, h a Barca sokkal jobb csapat, mint a Real, de azt mondom, h viszont inkább a Barcába van benne a váratlan pontvesztés. De majd meglátjuk.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.13. 17:06:07

daffy írta:adebayor és lopez a maximum a felsoroltak közül. én őszintén szólva a következőt tenném:
-télen bepróbálnám pato-t. a milanban rengeteg a csatár és még balotelli-t nem is vették meg. patonak játszania kell. ibra helye fixnek tűnik,cassano is valószínű,hogy játszik. ha három csatárral játszanak,akkor még egy hely kiadó: pippo,robinho,pato és majd balotelli(ha megy). simán mozdíthatónak kell lennie a kacsának
- nyárig adnék haladékot benzemának. ha addig nem bizonyítja,hogy focista,akkor elküldeném és a higu-pato kettős mögé egy rutinos játékos mehet a padra.
a real az utóbbi 2 évben a 4-2-3-1es felálláshoz vásárolt alapvetően játékosokat. láthatjuk,hogy ez a formáció a nagyok ellen semmit nem ér(sőt...villarreal). a formáció váltás azzal járna,hogy dm,mesut,canales poszt nélkül maradna(4-3-3). így valamilyen szinten megértem mourinhot,hogy ragaszkodik ehhez,de látjuk,hogy kevéske. kíváncsian várom a jövőbeli változtatásokat.
No no no, jól látod Pato elhagyja Itáliát és picit arrébb költözik, de a napfényes tengerpartot választja majd :wink: :lol: Viccet félre téve, azért most télen nem lehet elhozni Patot, még egy Realnak sem szeintem!Meg Pato is azért sérülékeny!Télen azért nem könnyű igazolni!

daffy mindig ezt a 4-3-3at preferálod :lol: Jó ez így közel vagytok hozzánk (de szerencsére azért mi vezetünk :lol: ), s Bl-ben is van esély továbbjutni!
Én megmondom őszintén (s majd megint leírhatjátok, hogy hülyeség), Mourinho általában tavasszal "indul" be!S lehet nyögvenyelősen nyeregeti a meccseit (ez jellemző volt az Interre, meg a Chelseare is), de nyer!
És komoly ellenfelet látok a RM-ben tavasszal!Most a fővárosban a legnagyobb szükség a sikerekre van, s ebben Mourinho nagyon jó!Később majd lehet játék is lesz, de eredmény orientáltságban a portugál a legjobb!
Szóval ha ő 4-2-3-1et álmodott meg, akkor annak oka van!
Múltkor vázoltam a lehetőségeket, de hát én nem vagyok José Mourinho :lol:
Kép
Kép
Kép
daffy
Madridista

2011.01.13. 15:51:45

Bob_Marley írta:Azért most fájhat a fejük, hogy elengedték Rault!
Minden tiszteletem a Real Madridé, s szívből kívánom nekik, hogy nemzetközi szinten is öregbítsék a spanyol focit (persze csak mögöttünk, mint a bajnokságban, de ráférne már rájuk egy jobb eredmény a BL-ben)!Úgy látom az utóbbi években elindult valami szisztematikus munka Madridban, s ha van eszük, most se ilyen Klose meg Gomezekre pazarolnak eurokat!
adebayor és lopez a maximum a felsoroltak közül. én őszintén szólva a következőt tenném:
-télen bepróbálnám pato-t. a milanban rengeteg a csatár és még balotelli-t nem is vették meg. patonak játszania kell. ibra helye fixnek tűnik,cassano is valószínű,hogy játszik. ha három csatárral játszanak,akkor még egy hely kiadó: pippo,robinho,pato és majd balotelli(ha megy). simán mozdíthatónak kell lennie a kacsának
- nyárig adnék haladékot benzemának. ha addig nem bizonyítja,hogy focista,akkor elküldeném és a higu-pato kettős mögé egy rutinos játékos mehet a padra.
a real az utóbbi 2 évben a 4-2-3-1es felálláshoz vásárolt alapvetően játékosokat. láthatjuk,hogy ez a formáció a nagyok ellen semmit nem ér(sőt...villarreal). a formáció váltás azzal járna,hogy dm,mesut,canales poszt nélkül maradna(4-3-3). így valamilyen szinten megértem mourinhot,hogy ragaszkodik ehhez,de látjuk,hogy kevéske. kíváncsian várom a jövőbeli változtatásokat.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.13. 15:34:50

Azért most fájhat a fejük, hogy elengedték Rault!
Minden tiszteletem a Real Madridé, s szívből kívánom nekik, hogy nemzetközi szinten is öregbítsék a spanyol focit (persze csak mögöttünk, mint a bajnokságban, de ráférne már rájuk egy jobb eredmény a BL-ben)!Úgy látom az utóbbi években elindult valami szisztematikus munka Madridban, s ha van eszük, most se ilyen Klose meg Gomezekre pazarolnak eurokat!
Kép
Kép
Kép
Capon
Llegenda del Barça

2011.01.13. 15:20:41

Bob_Marley írta:http://www.nemzetisport.hu/legiosok/sza ... l-2059803/
Érdekes egy hír, a felsoroltak közül:
Adebayor, Klose, Gomez, Lopez, Szalai szerintem Lisandro Lopez a legesélyesebb, portugál, gól érzékeny, s szerintem kifejezetten veszélyes!
Kíváncsian várom a fejleményeket
Drukkolok, hogy Adebayor legyen az :) annyira szimpi ember hogy csak na. Jót tenne az öltözői hangulatnak is és a Madrid is sokkal szimpatikusabb csapat benyomását keltené :twisted:
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.13. 14:57:58

http://www.nemzetisport.hu/legiosok/sza ... l-2059803/
Érdekes egy hír, a felsoroltak közül:
Adebayor, Klose, Gomez, Lopez, Szalai szerintem Lisandro Lopez a legesélyesebb, portugál, gól érzékeny, s szerintem kifejezetten veszélyes!
Kíváncsian várom a fejleményeket
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.12. 16:50:39

daffy írta:
csababarca írta:Itt szerintem senki sem akarja elvitatni Ronaldo statisztikáit,mert azok magukért beszélnek.
De ezen kívül mást nem nagyon tud felmutatni,mert játékban gyenge nagyon. Messi úgy is tud mezőny legjobbja lenni,hogy nem lő gólt, Ronaldo viszont ha nem lő gólt,akkor nem is emelkedik ki. Mondjuk ebben a szezonban ritka volt,hogy nem lőtt gólt.

Még egyszer mondom,a góljait el lehet,el kell ismerni,mert irdatlan sokat lő,de nem cserélném el még Pedroval sem,mert Pedro is játékban agyonveri Cé-t.
de nézd meg,hogy ha kiveszed a játékból messit és cét,akkor mi marad... a barca akkor is tud szépen játszani,a realból meg hiányoznak a gólok... a fő különbséget én nem a játékosokban érzem(persze abban is másak),hanem a mögöttük lévő csapatban.

ÉRtem amit mondasz,és igaznak is tartom. De ettől függetlenül tartom azt,hogy Messi játékban többet tesz hozzá mindigmindenkörülményekközött,mint Cé.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
kanty
Llegenda del Barça

2011.01.12. 16:27:01

csababarca írta:

Még egyszer mondom,a góljait el lehet,el kell ismerni,mert irdatlan sokat lő,de nem cserélném el még Pedroval sem,mert Pedro is játékban agyonveri Cé-t.
Mondjuk úgy, h Pedro sokkal jobban beleillik a Barcába, de ez természetes is.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.12. 16:18:28

zsuni írta:
Tavaly mennyit volt sérült a két játékos? És idén? ki mennyit hagyott ki? Ki hogyan szerzi a góljait? Na és...CR írja át a futball történelmét? És Messi nem? Ő nem ír történelmet azzal, hogy mennyi gólt lő, mennyi gólpasszt ad, 23 évesen 2 Aranylabdát nyert?
persze, hogy ő is átirja, de fel kell ismerni azt, hogy Ronaldo is, mert ezzel nem vagytok tisztában. Ugye az ő lövései csak szimplán bepattannak, Messié meg a zsenialitás fellegvára. Mndketten lőnek üreskapura, megpattogó, alsogatya logojáról odapattanó gólokat. Az meg hogy Messi mennyi gólpasszt ad, hát összeszokott a csapat nem kicsit. Ronaldo sem kutyaütö, ezt probáltam leirni, nem azt hogy mennyivel jobb mint Messi, mert nem jobb.
irányváltás történt, az a baj, h ez nem történt meg előbb, akkor talán Totti,Raúl,Del Piero és Titi is aranylabdás lehetett volna...
az félelmetes hogy a sportujságirok, a "nagy" szakértők bármilyen szinten is beleszólhattak abba, ki a legjobb focista. Ennyi erővel népszavazást is lehetett volna tartani
Nem írta senki, hogy kutyaütő, csak azt írtam, hogy Mourinho butaságot beszél, ha Messi elé teszi az Aranylabda szavazáson az első háromban. 10-ben, illetve talán az 5-ben is ott van a helye egyértelműen a 2010-es teljesítménye alapján, ami fantasztikus, de nem erről beszéltem. Daffy értette is, hogy miről van szó.....
daffy
Madridista

2011.01.12. 16:13:00

csababarca írta:Itt szerintem senki sem akarja elvitatni Ronaldo statisztikáit,mert azok magukért beszélnek.
De ezen kívül mást nem nagyon tud felmutatni,mert játékban gyenge nagyon. Messi úgy is tud mezőny legjobbja lenni,hogy nem lő gólt, Ronaldo viszont ha nem lő gólt,akkor nem is emelkedik ki. Mondjuk ebben a szezonban ritka volt,hogy nem lőtt gólt.

de nézd meg,hogy ha kiveszed a játékból messit és cét,akkor mi marad... a barca akkor is tud szépen játszani,a realból meg hiányoznak a gólok... a fő különbséget én nem a játékosokban érzem(persze abban is másak),hanem a mögöttük lévő csapatban.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.12. 16:01:54

Itt szerintem senki sem akarja elvitatni Ronaldo statisztikáit,mert azok magukért beszélnek.

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
daffy
Madridista

2011.01.12. 15:59:56

Tocy írta: Tavaly mennyit volt sérült a két játékos? És idén? ki mennyit hagyott ki? Ki hogyan szerzi a góljait? Na és...CR írja át a futball történelmét? És Messi nem? Ő nem ír történelmet azzal, hogy mennyi gólt lő, mennyi gólpasszt ad, 23 évesen 2 Aranylabdát nyert?
1.ha jól értesültem, messi 18 meccsel többet játszott tavaly,mint ronaldo és 14 góllal vállalt többet.
idén:
messi: 24 meccs,25gól,2008 játszott perc,1 szabadrúgásgól és 1 11es,103 kapuralövés,14 assist
cé:26 meccs,27gól,2368 perc,6 tizi és 3 szabad,178 kapuralövés,7assist

összegezve: messi 7 perccel gyakrabban lő gólt,mint cr. mindketten 1 fölötti meccs/gól átlaggal bírnak. messinek több a gólpassza(ez írható a trágya real támadósor javára is akár). lenyűgöző teljesítmény mind2 oldalon és biztosra veheti mindenki,hogy mindkét srác a futballtörténelem könyv egy igen előkelő helyén fog szerepelni.kár,hogy nem egy nemzet szülöttei,megnézném őket egy csapatban
Alberto10
Capitá del Barça

2011.01.12. 15:55:25

Csak annyit, hogy sztem a Real-fanoknak felesleges itt védniük Krisztiánót, hogy igazából a nagy meccseken azért nincs momentuma sem, mert a Real sz.r úgy ahogy van... Ronaldo megmutatta a Manchesterben is, hogy a nagy rangadókon gyenge, nem hozza a formáját. Ez tény. De ettől még lehet nagy játékos! És az is! Csak máshogy, mint Messi. Gerd Müllert sem lehet összehasonlítani Cruyff-al. Amíg Müller minden gólját 5 méterről lőtte kipattanóból, addig Cruyff az egész ellenfelet lejátszva szórta a gólokat. DE: mindkettő hatalmas futballista volt. Mert Müllert sem véletlenül találta meg a labda 1000-szer. Így van ez Ronaldoval és Messivel is. És akik azt mondják, hogy Ronaldo gagyi, mert minden gólját üres kapura, meg tiziből rúgja stb., az ostobaságot mond. Ez is egyfajta zsenialitás. Gólérzékenység. Messi ellenben játékos, csapatban, cselekben, gólpasszokban és emellett a góllövésben is világverő. Ő meg így zseniális.

Ez a vita addig fog tartani, amíg a vita tárgyai abba nem hagyják a focit.
És a vita és összehasonlítások legnagyobb nyertese a média, az újságírók, akik eladhatják így a lapjaikat különféle értelmetlen összehasonlításokkal. Mi meg jót csámcsogunk rajta.

Alberto
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.12. 15:53:09

zsuni írta:
Nem azt írtam, hogy megdönthetetlen mérce, de mégis csak objektívabb, mint bármely más bajnokságban, sőt kijelenthetem, csapatban játszó játékos összehasonlítása kettejük közül valakivel. Nincs mit szépíteni: A Ronaldo által vezetett csapatot Messi vezényletével is ( hisz ő jól játszott a classico-kon is) 3-szor egymás után verte a Barcelona. Ez elég objektív, igaz? A bajnokságot Messi vezényletével elvittük a reál elől, mint ahogy most is vezetünk. Ez elég objektív, igaz? Az európai aranycipőt Messi nyerte, gólpasszt is sokkal többet adott, ebben a bajnokságban is a kanadai táblázatban előrébb áll, ha nem is vezeti a góllövő listát. Ezek is elég objektív érvek, igaz? Szóval a Messi melletti érveket lehet sorolni sokáig, míg Ronaldo mellett nem igazán látok érvet azonkívül, hogy erősebb testalkatú és szabadrúgásból veszélyesebb ( Messi pedig több akciógólt lő, tehát lehet párosítani). Ezért írtam, hogy ez esetben túlzásnak és feleslegesnek tartom, hogy a saját játékosát isteníti. Csak nevetségessé tette magát. Milito és Sneijder említése más tészta, az elfogadható azt hiszem.
szerintem ezek az érvek nem mérvadóak, de mindegy. Ronaldo 2. éve van Mardidban, Messi ott nőtt fel. Ronaldonak tulajdonképpen nagy meccsen nem voltak társai (tavaly), Messi mögött klasszisok sora áll. Teljesen más a 2. Az, hogy tavaly gólkirály lett, most meg ugy áll hogy Ronaldo lesz, semmit nem jelent. Meg kell nézni tavaly mennyit volt sérült a 2 játékos, hány meccset játszottak. Ronaldo elképesztő gólátlaggal rendelkezik, tulajdonképpen a világ futballtörténelmét átirja jelen pillanatban, ezt Murinho is tudja. A tavalyi nem az ő éve volt, a sérülés, és a korai kupa és Bl bucsu miatt.
Ez a 2 játékos kiemelkedik a mezőnyből, és igen, mind2, bár nem egy ilyen elcseszett futballgenerácioban kevésbé lennének sztárok.

Amugy nekem erről az aranylabdáról az az év jutott eszembe, amikor Owen kapta, CSAK a címek miatt, holott Raúl minden létező focistát lealázott mindenben. És igaz, amin sokan felháborodnak, egy focistát nem a címei alapján kell megitélni, mert rajta kivül 10en elveszithetik, vagy 10en megnyerhetik neki a cimeket.
Messi mögött klasszisok vannak, mégis rengeteg gólnál magának csinálja meg a helyzetet. Rengeteget mozog, visszalép irányítónak, épp ezért sok gólpassza van. A tavalyi szezonban a lejátszott meccsenkénti gólátlaga is jobb volt, mint Ronaldoé, nem csak az összes. Ezt se felejtsük el. Mint ahogy a 2010-es évben sincs lemaradva Cr-től gólok tekintetében, így maximum azt mondhatjuk, hogy ketten írják a futballtörténelmet, nem csak Ronaldo egyedül. 2009-10 es szezon: Ronaldo 29 meccs, 26 gól, Messi: 35 meccs 34 gól a bajnokságban. Ez azért nem mutat akkora különbséget. Mindösszesen 6 meccsel maradt el Ronaldo, ami nem egy sérülésekkel terhelt szezont mutat. Idén pedig ugye 18 meccs 22 gól, míg Messi 18 meccs 18 gól. Összesen: Ronaldo: 47 meccs, 48 gól, míg Messi 53 meccs és 52 gól. Ez statisztikailag szinte észre sem vehető különbség. Ez alapján állítom, hogy együtt írnak történelmet és nem is lepődnék meg, ha a szezon végére fordulna a kocka. Az egymás elleni meccsek pedig egyéni hozzáállásban és játékban is önmagukért beszélnek. Ronaldo annyit mutatott fel a gyenge csapata mellett is, hogy hisztizett, dobálta magát, sportszerűtlen volt és kihagyott pár helyzetet, amit pl a Malaganak belő. A mezőny játékuk közötti különbség pedig ég és föld, ezt remélem elismered. Indokolatlan és butaság volt Mourinho kijelentése.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.12. 15:52:25

zsuni írta:
Nem azt írtam, hogy megdönthetetlen mérce, de mégis csak objektívabb, mint bármely más bajnokságban, sőt kijelenthetem, csapatban játszó játékos összehasonlítása kettejük közül valakivel. Nincs mit szépíteni: A Ronaldo által vezetett csapatot Messi vezényletével is ( hisz ő jól játszott a classico-kon is) 3-szor egymás után verte a Barcelona. Ez elég objektív, igaz? A bajnokságot Messi vezényletével elvittük a reál elől, mint ahogy most is vezetünk. Ez elég objektív, igaz? Az európai aranycipőt Messi nyerte, gólpasszt is sokkal többet adott, ebben a bajnokságban is a kanadai táblázatban előrébb áll, ha nem is vezeti a góllövő listát. Ezek is elég objektív érvek, igaz? Szóval a Messi melletti érveket lehet sorolni sokáig, míg Ronaldo mellett nem igazán látok érvet azonkívül, hogy erősebb testalkatú és szabadrúgásból veszélyesebb ( Messi pedig több akciógólt lő, tehát lehet párosítani). Ezért írtam, hogy ez esetben túlzásnak és feleslegesnek tartom, hogy a saját játékosát isteníti. Csak nevetségessé tette magát. Milito és Sneijder említése más tészta, az elfogadható azt hiszem.
szerintem ezek az érvek nem mérvadóak, de mindegy. Ronaldo 2. éve van Mardidban, Messi ott nőtt fel. Ronaldonak tulajdonképpen nagy meccsen nem voltak társai (tavaly), Messi mögött klasszisok sora áll. Teljesen más a 2. Az, hogy tavaly gólkirály lett, most meg ugy áll hogy Ronaldo lesz, semmit nem jelent. Meg kell nézni tavaly mennyit volt sérült a 2 játékos, hány meccset játszottak. Ronaldo elképesztő gólátlaggal rendelkezik, tulajdonképpen a világ futballtörténelmét átirja jelen pillanatban, ezt Murinho is tudja. A tavalyi nem az ő éve volt, a sérülés, és a korai kupa és Bl bucsu miatt.
Ez a 2 játékos kiemelkedik a mezőnyből, és igen, mind2, bár nem egy ilyen elcseszett futballgenerácioban kevésbé lennének sztárok.

Amugy nekem erről az aranylabdáról az az év jutott eszembe, amikor Owen kapta, CSAK a címek miatt, holott Raúl minden létező focistát lealázott mindenben. És igaz, amin sokan felháborodnak, egy focistát nem a címei alapján kell megitélni, mert rajta kivül 10en elveszithetik, vagy 10en megnyerhetik neki a cimeket.
Messi mögött klasszisok vannak, mégis rengeteg gólnál magának csinálja meg a helyzetet. Rengeteget mozog, visszalép irányítónak, épp ezért sok gólpassza van. A tavalyi szezonban a lejátszott meccsenkénti gólátlaga is jobb volt, mint Ronaldoé, nem csak az összes. Ezt se felejtsük el. Mint ahogy a 2010-es évben sincs lemaradva Cr-től gólok tekintetében, így maximum azt mondhatjuk, hogy ketten írják a futballtörténelmet, nem csak Ronaldo egyedül. 2009-10 es szezon: Ronaldo 29 meccs, 26 gól, Messi: 35 meccs 34 gól a bajnokságban. Ez azért nem mutat akkora különbséget. Mindösszesen 6 meccsel maradt el Ronaldo, ami nem egy sérülésekkel terhelt szezont mutat. Idén pedig ugye 18 meccs 22 gól, míg Messi 18 meccs 18 gól. Összesen: Ronaldo: 47 meccs, 48 gól, míg Messi 53 meccs és 52 gól. Ez statisztikailag szinte észre sem vehető különbség. Ez alapján állítom, hogy együtt írnak történelmet és nem is lepődnék meg, ha a szezon végére fordulna a kocka. Az egymás elleni meccsek pedig egyéni hozzáállásban és játékban is önmagukért beszélnek. Ronaldo annyit mutatott fel a gyenge csapata mellett is, hogy hisztizett, dobálta magát, sportszerűtlen volt és kihagyott pár helyzetet, amit pl a Malaganak belő. A mezőny játékuk közötti különbség pedig ég és föld, ezt remélem elismered. Indokolatlan és butaság volt Mourinho kijelentése.
zsuni
Capitá del Barça

2011.01.12. 15:49:04

Tavaly mennyit volt sérült a két játékos? És idén? ki mennyit hagyott ki? Ki hogyan szerzi a góljait? Na és...CR írja át a futball történelmét? És Messi nem? Ő nem ír történelmet azzal, hogy mennyi gólt lő, mennyi gólpasszt ad, 23 évesen 2 Aranylabdát nyert?
persze, hogy ő is átirja, de fel kell ismerni azt, hogy Ronaldo is, mert ezzel nem vagytok tisztában. Ugye az ő lövései csak szimplán bepattannak, Messié meg a zsenialitás fellegvára. Mndketten lőnek üreskapura, megpattogó, alsogatya logojáról odapattanó gólokat. Az meg hogy Messi mennyi gólpasszt ad, hát összeszokott a csapat nem kicsit. Ronaldo sem kutyaütö, ezt probáltam leirni, nem azt hogy mennyivel jobb mint Messi, mert nem jobb.
irányváltás történt, az a baj, h ez nem történt meg előbb, akkor talán Totti,Raúl,Del Piero és Titi is aranylabdás lehetett volna...
az félelmetes hogy a sportujságirok, a "nagy" szakértők bármilyen szinten is beleszólhattak abba, ki a legjobb focista. Ennyi erővel népszavazást is lehetett volna tartani
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.12. 15:46:11

Még mindig képesek vagytok azon vitázni,hogy melyik játékos a jobb? Üljetek le megnézni 1-1 meccset,világosan kiderül,hogy játékban ki mennyit tesz hozzá.

Már elmondtam azt is,hogy Messit mindenki elismeri- persze csak a reklám,meg a hype miatt :lol: -,ronaldo meg madridban menő,meg mondjuk portugáliában. Mondjuk igen,őt nem is a reklámok meg a hype miatt szeretik...dehogy...magáért az emberért.

Én nagyon szomorú lennék,ha Messi mondjuk 22 gólos lenne most, de játékban nulla lenne. Jobb ez a leosztás,hogy kicsit kevesebb gólja van (megjegyzem,kevesebb meccsen), de játékban klasszisokkal jobb.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.12. 15:43:23

zsuni, igen Owen... és ott volt ugye Canna, aki R10 helyett kapta meg...

ugyanilyen pofátlanságnak tartottam, h Tottit nem jelölték a 30-ba se európai aranycipősként anno... vagy megint említhetnénk Titit, aki 2004-ben a legjobb háromba se fért be, pedig zsinórban gólkirály volt, vmint abban az évben veretlenül lett bajnok...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Fecooo 2011.01.12. 15:46:29-kor.
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.12. 15:40:48

zsuni írta:

zsuni
Capitá del Barça

2011.01.12. 15:37:05

Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.12. 14:16:52

remélem nem veszed magadra azért, nincsen szó lenézésről, csak a tényekre hagyatkoztunk és az alapján ítéltünk ;)
ettől még lehet erős mentálisan, ha bebizonyítja, a többségünk tuti biztos el fogja ismerni, köztük én is... ;)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.12. 14:13:59

zsuni írta:
Nincs nekem bajom azzal, ha valaki számára a saját játékosa az első, de itt objektív mércék vannak, hiszen egymás ellen bizonyíthattak
ez max Teniszben lehet objektiv mérce, csapatjátékban soha
Válasz küldése