Nem azt írtam, hogy megdönthetetlen mérce, de mégis csak objektívabb, mint bármely más bajnokságban, sőt kijelenthetem, csapatban játszó játékos összehasonlítása kettejük közül valakivel. Nincs mit szépíteni: A Ronaldo által vezetett csapatot Messi vezényletével is ( hisz ő jól játszott a classico-kon is) 3-szor egymás után verte a Barcelona. Ez elég objektív, igaz? A bajnokságot Messi vezényletével elvittük a reál elől, mint ahogy most is vezetünk. Ez elég objektív, igaz? Az európai aranycipőt Messi nyerte, gólpasszt is sokkal többet adott, ebben a bajnokságban is a kanadai táblázatban előrébb áll, ha nem is vezeti a góllövő listát. Ezek is elég objektív érvek, igaz? Szóval a Messi melletti érveket lehet sorolni sokáig, míg Ronaldo mellett nem igazán látok érvet azonkívül, hogy erősebb testalkatú és szabadrúgásból veszélyesebb ( Messi pedig több akciógólt lő, tehát lehet párosítani). Ezért írtam, hogy ez esetben túlzásnak és feleslegesnek tartom, hogy a saját játékosát isteníti. Csak nevetségessé tette magát. Milito és Sneijder említése más tészta, az elfogadható azt hiszem.
szerintem ezek az érvek nem mérvadóak, de mindegy. Ronaldo 2. éve van Mardidban, Messi ott nőtt fel. Ronaldonak tulajdonképpen nagy meccsen nem voltak társai (tavaly), Messi mögött klasszisok sora áll. Teljesen más a 2. Az, hogy tavaly gólkirály lett, most meg ugy áll hogy Ronaldo lesz, semmit nem jelent. Meg kell nézni tavaly mennyit volt sérült a 2 játékos, hány meccset játszottak. Ronaldo elképesztő gólátlaggal rendelkezik, tulajdonképpen a világ futballtörténelmét átirja jelen pillanatban, ezt Murinho is tudja. A tavalyi nem az ő éve volt, a sérülés, és a korai kupa és Bl bucsu miatt.
Ez a 2 játékos kiemelkedik a mezőnyből, és igen, mind2, bár nem egy ilyen elcseszett futballgenerácioban kevésbé lennének sztárok.
Amugy nekem erről az aranylabdáról az az év jutott eszembe, amikor Owen kapta, CSAK a címek miatt, holott Raúl minden létező focistát lealázott mindenben. És igaz, amin sokan felháborodnak, egy focistát nem a címei alapján kell megitélni, mert rajta kivül 10en elveszithetik, vagy 10en megnyerhetik neki a cimeket.