Húúúh, de nehéz valamit is írni - tegnap nem is bírtam volna, kellett egy kis idő, hogy kicsit magamhoz térjek.
Először is a gálán tanúsított - sokak által kifogásolt - viselkedéséről:
Számomra is feltűnt, hogy úgy 4 hónappal ezelőtt - egyészen pontosan a tavaly szeptember 14.-én rendezett Panathinaikos meccsen láttam tőle először - hogy elkezdte ezt a Mick Jagger-figurát hozni, azaz hogy ha ünnepel, akkor kiölti a nyelvét. Azóta többször-több meccsen is látható volt ez a fajta örömködés tőle.
Oké, hogy egy ilyen tekintélyes eseményen, mint a tegnapi, nem illett volna nyelvet öltögetni és a színpadi viselkedése sem volt talpig gentleman-hez illő, de szerintem teljesen betudható annak, hogy ő maga is meglepődött és az események hatása alatt zavartan viselkedett.
Mivel a korábbi tetteiből, nyilatkozataiból kitűnik, hogy nagyon jó és szerény srác amúgy, szvsz senki sem veszi / vette tiszteletlenségnek a részéről.
Az Aranylabda és a FIFPRO- díjjak hatalmas elismerései a La Masia és a FC Barcelona dolgozói, technikai személyzete felé is és szintúgy a díjjazottak kitartó és legmagasabb szinten végzett munkájának is.
Személy szerint ugyanilyen bolodg lennék, ha Xavi vagy Iniesta kapja az Aranylabdát. Ők voltak a legesélyesebbek a korábbi évek tapasztalatai alapján, mégis Messi kapta. Megérdemelten.
A bírálói persze azt mondják, hogy a csapatszinten letett munkáját már elismerték az Aranycipővel és a VB-t emlegetik, mint ellenpontot, amiért nem neki kellett volna kapnia.
A Vb-n Argentina csapatként vallott kudarcot, a csapatot Maradona válogatta össze a saját szája íze szerint nem hallgatva senkire, a taktikát pedig szintén ő és a maga köré gyűjtött személyzet, akik hajlandóak voltak azt csinálni, amit az Isteni akart. Egyéni jó teljesítményekből azonban nem volt hiány - itt említendő Messi - ami által eljutottak addig a pontig, amikor már sajnos kiütköztek azok a hiányosságok, ami a csapat szervezetlenségéből és egyes játékosok gyengébb képességiből vagy a számukra idegen poszton szerepeltetésből adódtak együttesen / attól függően, hogy konkrétan kiről beszélünk / .
Összességében akárhogy osztunk-szorzunk és teszik ezt mindazok, akiknek böki a szemét, hogy Messi kapta az elismerést:
Xavi is megérdemelte volna, mivel ha a folyamatos kiváló teljesítményt nézzük - amit előbb Messinél említettem - ő valóban évek óta a klubcsapata és a Spanyol válogatott esze és motorja + VB győztes.
...hogy miért mégis Messi kapta? Valószínűleg azért, mert a focit gólra játszák és hiába szervez Xavi kiválóan, a gólt Messi szerzi. Ő cselezi ki és teszi bolonddá az ellenfelek védelmét, gyakran 3-4-5 védővel szemben is átviszi a labdát és teszi ezt meccsről-meccsre, hétről-hétre.
Messi is - Pep is és méh Piqué is elmondta: a csapatmunka elismerése is, mindannyiuké. Ámen.