LG írta:Lehet, h nekik nincs olyan rálátásuk, az viszont biztos, h Casillas vagy Del Bosque abszolút elfogult. Szóval van értelme, h az ilyen semleges kapitányok is szavaznak.
Igazad van. Annyit tennék hozzá, hogy szerintem a szavazótábor nem nevezhető szakmailag kompetensnek, sem elfogulatlannak. Hogy hogyan lehetne egy elfogulaltan, szakmailag kifogástalan zsürit kialakítani azt nem tudom, de hogy ez nem az, az teljesen biztos.
Amúgy nem írtad, de én sejtem hsz-ból, h nem vagy elégedett az eredménnyel.

Valahol korábban írtam már, hogy én Xavinak ítéltem volna a bogyót, de ez másodlagos.
Egy mondatban összefoglalva a véleményem az aranylabdáról: egy egyéni cím egy csapatsportban, amit mindenféle meghatározott és/vagy szokás szerint kialakult kritériumrendszert nélkülözve szavaznak meg elfogult, kompetenciájukban megkérdőjelezhető emberek.
Véleményem szerint túl nagy jelentőséget tulajdonítunk ennek a díjnak. Persze amekkora hype van körülötte nem is csoda. De komolytalan az egész, amióta eszemet tudom és figyelem a focit minden évben igen komoly viták vannak mind az aranylabda, mind a fifa év játékosa díj körül. Lehet írni hangzatos mondatokat, hogy elvesztette az értékét az aranylabda, de ez nem igaz. Elveszítette az már rég...
Különben is mit számít, gondoljátok több ember fog emlékezni Sevchenkóra, Nedvedre, vagy Weahra, mint ahányan emlékezni fognak Raúlra, Henryra, vagy mondjuk Xavira/Iniestára, vagy mondhatunk bárkit a legnagyobbak közül, akik soha nem kapták meg az aranylasztit? (Persze az első három játékostól sem akarnám most elvitatni a címet.)
De azt hiszem Messi is odaadta volna nem csak az idei, de tavalyi aranylasztiját is, ha cserébe ő csókolgathatta volna a Világkupát a nyáron.