USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Dotn93
Jugador d'estrella

2011.01.15. 11:07:33

Mi alapján határozzák meg, hogy ki mennyire jó védekező játékos az NBA-ben? Blokk? Lopott labda? Vagy megszámolják, hogy kinek az embere dob meccsenként kevesebb pontot? (mert Howardot tartják a liga legjobb játékosának védekezésben)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.01.14. 17:02:18

A streetball pályákon tucatjával vannak ilyen 12 éves gyerekek. Még hazánkban is. Jártam sok ilyen rendezvényre, pl a pesti Adidasra nézőként, de a váci pest megyein két-háromszor indultunk is és ott is voltak ilyen srácok. Kicsit idősebb kiadásban, de a gimnazista csapattársam mindezeket a dolgokat tudta.... Mégsem volt feltétlen jó a nagypályán. Ha kedve volt és jól állt hozzá, akkor természetesen a legjobb volt a csapatban, de több tényezős egyenlet volt.... Nagyon ügyes, de egyelőre még kiszámíthatatlan teljesen a jövőre.
daffy
Madridista

2011.01.14. 16:50:06

Ilúvatar írta:Ok, ez a 12 éves kölyök be van lőve vmi NBA-cuccal :shock: :shock: :shock:

http://www.mommo.hu/media/12_eves_csoda_kosaras
képzeld el,ha majd tényleg be lesz lőve valamivel. még 6-8 évet idősödhet,erősödhet,aztán nincs megállás.
Slither
Almighty Admin
Kapcsolat:

2011.01.14. 16:47:01

Ilúvatar írta:Ok, ez a 12 éves kölyök be van lőve vmi NBA-cuccal :shock: :shock: :shock:

Tucatjával vannak ilyenek, csak nem mindenki kerül reflektorfénybe (YouTube-on is van pár ilyen kölyök).
Az alap megvan, de ilyenkor még nem lehet rámondani hogy biztos NBA-karrierje lesz. Csak annyi kell pl. hogy nem nő 180 cm fölé és már is nagy hátrányban lesz. Fizikai adottságok manapság többet érnek a technikánál, meg hát ez a streetball stílus annyira nem szokott beválni az NBA-ben.
Dotn93 írta:Erden mennyit fog játszani ha Perkins visszatér? Nem sok ez a 4 center?
Két O'Neil közül általában csak az egyik egészséges, és akkor is csak olyan 20 percre jók. Perkins visszatérése meg még messze van, és nem fog egyből csúcsformában játszani. Erden meg örülhet hogy újoncként ennyi lehetőséget kap a sérülések miatt. :wink:
Dotn93
Jugador d'estrella

2011.01.14. 16:21:31

Erden mennyit fog játszani ha Perkins visszatér? Nem sok ez a 4 center?
Deus
Boixos Nois

2011.01.13. 00:45:11

Ok, ez a 12 éves kölyök be van lőve vmi NBA-cuccal :shock: :shock: :shock:

KépKép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.13. 00:42:12

Bob_Marley írta: Lewis Bryant után a második legjobban kereső játékos a ligában!
S ahogy Tőrös Balázs is említette az utóbbi években a 3ason kívül áll, megkapja, shoot!Ha jó napja van, szór 20-30 pontot, ha nem simán produkál 0/12es statot!
Ráadásul nagyon a helyét se találták meg!4esnek kevés, 3as nak meg lassú!
Orlandoban hidd el nagyon örülnek, hogy sikerült elpasszolni!
Pietrus-t azt én sem értem, jött helyette J-Rich, hát mondjuk a Magicben jó J-Rich, Pietrus meg szenved Phoenixben!Gortatot is be kellett áldozzák, na szerintem az a legnagyobb veszteség!Turkoglu meg majd kiderült, eddig "szokásos" floriadi virágzását éli!

Értem.
Lewis annyira nem szimpatikus,de Pietrus az egyik személyes kedvencem,és sajnálom,hogy egy szebb napokat is megélt Sunsba került.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.13. 00:21:46

csababarca írta:Tudom már régebben volt, de mi volt abban a poén a Magic-nek,hogy elküldték Pietrust és Rashard Lewist? Cartert még megértem,nem mai harcos,de a másik kettő alapember volt. Ráadásul mindkettő gyengébb csapathoz ment...
Lewis Bryant után a második legjobban kereső játékos a ligában!
S ahogy Tőrös Balázs is említette az utóbbi években a 3ason kívül áll, megkapja, shoot!Ha jó napja van, szór 20-30 pontot, ha nem simán produkál 0/12es statot!
Ráadásul nagyon a helyét se találták meg!4esnek kevés, 3as nak meg lassú!
Orlandoban hidd el nagyon örülnek, hogy sikerült elpasszolni!
Pietrus-t azt én sem értem, jött helyette J-Rich, hát mondjuk a Magicben jó J-Rich, Pietrus meg szenved Phoenixben!Gortatot is be kellett áldozzák, na szerintem az a legnagyobb veszteség!Turkoglu meg majd kiderült, eddig "szokásos" floriadi virágzását éli!
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.13. 00:16:50

Tudom már régebben volt, de mi volt abban a poén a Magic-nek,hogy elküldték Pietrust és Rashard Lewist? Cartert még megértem,nem mai harcos,de a másik kettő alapember volt. Ráadásul mindkettő gyengébb csapathoz ment...
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.12. 19:06:28

]57 pont amit valaha kapott legkevesebba Lakers!Új franchise rekord!De valóban ez picit csajos!Összefoglaló alapján minden bement az egyik oldalon (lsd Brown félpályás tempója :shock: ) a másikon meg minden kimaradt!Egy félidő alatt összehozni 25 pontot "derék"!Pedig Byron Scott nem egy rossz szakember!De a 8-30 elég karcsú keleten!Ennél azért több van a Cavsben!Nagy verést kaptak szerencsétlenek
Kép
Kép
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.01.12. 19:02:25

L.Messi 10 írta:55 fa? Nem is sok... :lol:
Az 55-ös különbség még elmegy, ( 8) ) de az 57 dobott pont az igen csajos...
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.01.12. 19:00:47

P.U.Y.O.L. írta:Te jó ég!
Ezmiez: Los Angeles Lakers 112-57 Cleveland Cavaliers

Az még rendben van, hogy most a Cavs a liga leggyengébb csapatává redukálódott, de ekkora különbség 2 csapat között akkor is naggggyon ritka.
55 fa? Nem is sok... :lol:
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2011.01.12. 18:37:30

Te jó ég!
Ezmiez: Los Angeles Lakers 112-57 Cleveland Cavaliers

Az még rendben van, hogy most a Cavs a liga leggyengébb csapatává redukálódott, de ekkora különbség 2 csapat között akkor is naggggyon ritka.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.11. 17:15:09

Dotn93 írta:Boston Celtics–Houston Rockets 102–108

Bob_Marley írnál egy véleményt erről a meccsről, mert felfoghatatlan, hogy kikapott a Rocketstől a Boston...és elmagyaráznád, hogy a rájátszásban mit jelent a pályaelőny? Mert azt hittem, hogy az alapszakaszt megnyerő csapat játszik a PO-ba épphogy bejutú csapattal, a 2. az utsó előtti PO-ba bejutóval és így tovább
Eazzynek tökéletesen igaza van!Pályaelőnyt meg csaba leírta annyi kiegészítést tennék, hogy a formula 2-2-1-1-1!Tehát aki előrébb végzett az alapszakaszban az 2 meccset otthon játszik, majd 2 meccset idegenben majd 1 otthon 1 idegenben és végül ha szükséges utolsót otthon!A nagy döntőben van 2-3-2es formula!Sajnos azért lárni kell, hogy a Celticsben nem mai emberek játszanak, s mint már írtam nem egy sérülést szenvedtek már el!Tavaly is a fő cél a bejutáson volt, s a POra pihentette a társaságot Rivers!Igazából nem is volt nagyon más választási lehetőség!Idegenben tavaly is jók voltunk!De azért azt látni kell, hogy ideális esetben "csak" 1et kell elhozni idegenből, de PO-ban már nagyon erős csapatok vannak, s a 3 hazait behúzni nem egyszerű, szóval inkább kétszer kell nyerni vendégként!Idén azért is hangsúlyozza Rivers, hogy jó lenne azért előrébb végezni, mert minden valószínűség szerint Keleten a Miamin keresztül lehet bejutni a nagy döntőbe!És a Miami ellen 2szer nyerni vendégként....hát embert próbáló!Rockets elleni meccset nem láttam még (most értem haza a munkából :? ), de érezhető, hogy picit hullámvölgyben a csapat!Héten már játszhat KG, bár ki tudja mennyit fog bírni!A riválisoknál is lesznek hullámvölgyek , szóval nem kell azért aggódni!A legfontosabb, hogy amennyire lehet egészségesen érjünk be a PO-ba!Engem jobban zavar a vereség ellenére a 108 kapott pont!Persze z nem általános, de a védekezést össze kell kapni, mert mint minden sportban itt is a legfontosabb alap a jó védekezés!Azért csüggedésre semmi ok, van még 45 meccs, szóval lehet bőven javítani!A végelszámolásnál 3iknál rosszabb poziciót nem szabad elérni, mert az végleges lehet!De keine panik, s Go CELTICS :lol:
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.01.11. 16:53:44

Dotn93 írta:Boston Celtics–Houston Rockets 102–108

Bob_Marley írnál egy véleményt erről a meccsről, mert felfoghatatlan, hogy kikapott a Rocketstől a Boston...
Egyrészt úgy kaptak ki, hogy kevesebb pontot dobtak.
Másrészt meg mert 82 meccs van egy alapszakaszban, ami irdatlan sok. Minden meccset nem fognak megnyerni, és ha egy héten háromszor játszol, akkor fáradt leszel, illetve többször fordul elő, hogy nem fogsz ki tökéletes napot.
Ráadásul a Rockets sem éppen egy elveszett csapat.

Ha megnézed, felfoghatatlan, hogy hogyan kaptunk ki a Herculestől 2-0-ra itthon a Nou Campban, miközben minden nehéz ellenfél kapott gy ötöst...néha nem jönnek össze a dolgok.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.01.11. 15:09:20

Dotn93 írta:.és elmagyaráznád, hogy a rájátszásban mit jelent a pályaelőny? Mert azt hittem, hogy az alapszakaszt megnyerő csapat játszik a PO-ba épphogy bejutú csapattal, a 2. az utsó előtti PO-ba bejutóval és így tovább

4 győztes meccsig megy a párharc, ami azt jelenti,hogy 7 meccses is lehet egy práharc. De akié a pályaelőny,az ebből 4et játszik otthon,ha szükséges.

És ő is kezd otthon,és a 6.-7. meccset is hazai pályán élvezheti a pályaelőnyös csapat.
Dotn93
Jugador d'estrella

2011.01.11. 14:58:20

Boston Celtics–Houston Rockets 102–108

Bob_Marley írnál egy véleményt erről a meccsről, mert felfoghatatlan, hogy kikapott a Rocketstől a Boston...és elmagyaráznád, hogy a rájátszásban mit jelent a pályaelőny? Mert azt hittem, hogy az alapszakaszt megnyerő csapat játszik a PO-ba épphogy bejutú csapattal, a 2. az utsó előtti PO-ba bejutóval és így tovább
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.01.11. 11:58:03

Persze, az SB-ig nyilván lehet valaki másnak szurkolni, ha már mi kiestünk, ez nem tartozik az elforduláshoz.
Pl én tuti a Saintsnek szurkoltam volna, de nekik is sikerült elbukni...szóval jelenleg nincs igazán kinek szurkolnom...mostantól én a minél jobb, izgalmasabb meccsekért szorítok.

Amit nagyon szeretnék, hogy jövőre legyen ismát félelmetes védelmünk, mert ez az offense nagyon jó, de szívesen néznék pár Dawkins féle vadállatot a D-ben, akiktől tart az ellenfél, akik a földbedöngölés mesterei. Hát de nem csodálatos, amikor valakit a betonon is átvernek egy tackle-el? :lol:

A jó öreg Dawkról egy ilyen szép összeállítás:
http://www.youtube.com/watch?v=qe5B8W8ZyR4
4:10 - 4:13 az azért nem akármi....
rszergej
Capitá del Barça

2011.01.11. 09:04:31

Eazzy írta:Azok után, hogy év elején annak is örültem volna, ha a PO-ért harcolunk, azt kell mondanom a srácok több dologgal ajándékoztak meg idén, minthogy ez a meccs elfordítson tőlük.
Ez pontosan így van, de az embernek ugye evés közben jön meg az étvágya, és, ha azt nézzük, hogy milyen meccseket játszott a Philly az alapszakaszban, akkor még jogosnak is tartom, hogy többet akartak/akartam tőlük.
Az elfordulást gondolom csak általánosságban írtad, mert ha nem, akkor én magamra veszem, mert én írtam, hogy innentől kezdve másnak szurkolok. Akkor tisztázom is, hogy nem elfordultam tőlük, csak a SB-ig (ha egyáltalán eljutnak odáig :lol: ) a Packersnek fogok szurkolni, mert a többi csapat nem hoz lázba, ráadásul (hiába verte ki a Phillyt) még szimpatikus csapat is, bár nem mintha magyarázkodnom kéne :)
Ha nem így van, akkor tekintsd tárgytalannak.

Továbbra is Philly fan vagyok.
bali 15
Director del Fútbol

2011.01.10. 16:48:04

a srácok több dologgal ajándékoztak meg idén, minthogy ez a meccs elfordítson tőlük.
Dettó :D . Szerintem is. Az Eagles nyomatta az egyik ha nem a legszebb támadófocit az idén. Michael Vick futásaitól elélvezek. McCooy és Jackson villanásaitól is el vagyok képedve. Kár hogy kiestek..na mind1, majd jövőre.
Innentől csakis a Patriots :wink:

Szerk: Michael Vick az egyetemen, eszméletlen, van egy olyan ahol beszaltózik a célzónába egy védő felett :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=14MJdTkTwT4
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.01.10. 16:39:17

Bob_Marley írta:Eazzy nagyon szimpatikusan "viseled" a vereséget!Főleg amit Akersről írtál!Amikor nagyon kellett megállította a Philly a GB-t!
Azok után, hogy év elején annak is örültem volna, ha a PO-ért harcolunk, azt kell mondanom a srácok több dologgal ajándékoztak meg idén, minthogy ez a meccs elfordítson tőlük.
Akers élete egyik legjobb szezonját futotta, most hibáztatni felesleges, ahogyan Miki is írta, nem tudhatjuk mi történt volna.

Felvidításképpen az Eagles szurkolóknak ajánlom ezeket:
DeSean a Dallas ellen
Eagles vs. Redskins 10. hét
DeSean game winning punt return vs. Giants
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.10. 15:34:20

Bob_Marley írta: Én sajnálom az Eaglest, de valamilyen szinten örülök, mert a Seahawks ellen esélyesebbnek érzem a Bearst!
Sanyi is örült neki eléggé, meg jól kiröhögte Ricsi Chiefsjét :D

Szerintem idegenben kevés lesz a GB Atlantában. Viszont a macik legyűrik a Seattlet, de ahhoz az is kell,h annyira beleéljék magukat,mint tette azt a Seahawks, mert a Szentek 10-0után azt hitték,h vége. Talán csak a Seahawks pörgött PO szinten.

AFCben meg remélem Patriots-Steelers döntő lesz, bár nem lesz egyszerű BigBenéknek legyűrni a Ravenst. És Bradyek se lazulhatják el a Jets ellen, bár szívesen megnéznék még egy 45-3at vagy mennyit :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.10. 15:03:21

Eazzy nagyon szimpatikusan "viseled" a vereséget!Főleg amit Akersről írtál!Amikor nagyon kellett megállította a Philly a GB-t!
Igaz előtte RedZoneban nem bírtak , míg a GB megállította Vickéket, s a FG-k is kimaradtak!
Talán Vick is picit elkapkodta a végét!Én úgy éreztem meglesz, nagyon jöttek előre, s volt "tengernyi" idő!
Én sajnálom az Eaglest, de valamilyen szinten örülök, mert a Seahawks ellen esélyesebbnek érzem a Bearst!

És nem lenne rossz, egy GB-Bears az NFC döntőben!AFC-ben azért én nem írnám le a JETS-et!Lehet ott még meglepetés szvsz!Ravens-Steelers, meg totál 2 esélyes!Én még mindig szurkolok egy Ravens-Bears döntőnek :lol:
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.01.10. 14:31:18

Én Philynek szurkoltam ezen a meccsen,de szerintem butaság lenne arról vitázni, hogy a két kihagyott FG miatt nem nyertetek.

Nem lehet lesarkítani,úgy, hogy ha Akers berúgja mindkettőt akkor nyertek.
Mivel ha az elsőt berúgja, korántsem biztos, (sőt 1000%,h nem),h ugyanúgy alakul minden. Minden apró mozzanat kihatással van a következőre.

Ezt már egy másik sporttal kapcsolatban írtam, ilyesmit nem lehet úgy megoldani,h bumm akkor hozzáadunk 6 pontot és ez lett volna az eredmény.

Vagy szerintetek minden pontosan úgy történt volna ha bemegy mindkettő? Szerintem nem.

Ez olyan mintha fociban 1-0ás állásnal a 40.percben kihagy az ellenfél egy 11est, és a 90.után meg leírnátok,hogy ha az bemegy akkor döntetlen lett volna. Mit számít a maradék 60perc és a vezető csapat reakciója ?! :roll:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Eazzy
Entrenador del Barça

2011.01.10. 14:16:40

Barcaforever írta:Én nem fognám Akers-re mert én úgy láttam, h ha nagyon kellett volna, akkor nem 21 pontot dobott volna a GB, nah mind1...

Nincs mit szépíteni, az idény leggyengébb játékával esett ki a Philly... :cry:
Ez nem kosárlabda, hogy dobálják a pontokat :lol:
Amúgy ez nem olyan, hogy ha kellett volna többet szórnak...mi van, ha az uccsó passznál mondjuk Cooper úgy helyezkedik, ahogyan egy normális elkapónak kellene, illetve ha Vick magasabbra dobja, és nyer a Philly? Biztos direkt csak 21 pontot szerzett a GB...ha akart volna 100ig is elmegy mi? Maradjunk annyiban, hogy a 2. félidei GB verhető lett volna, ha a sok hülyeséget nem követi el a Philly.

Akersre viszont én sem fognám, sokat segített már nekünk az öreg, nem illik őt elővenni most. Olyan ez mint a kapus sors. Ha véded a lövéseket, akkor az természetes, de ha hibázol egyet, akkor minden a te hibád lesz hirtelen.
Szerintem nagyobb baj az, hogy azok a driveok nem TD-vel végződtek, minthogy ő kihagyta a FG-t.
Válasz küldése