Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MatyiG
Adminisztrátor

2011.01.06. 20:30:21

Rendesen el vagyunk kényelmesedve ahogy látom. :D
Már az hullámvölgy nekünk, ha nem nyerünk 3-al. :D
Na jó tudom most nem az eredménnyel volt baj, de én még ezt nem nevezném hullámvölgynek.
Remélem mi hamarabb visszanézhetjük azt a játékot amit még az ősszel játszottunk.
Hajrá Barca! :twisted:
Hunter91
Capitá del Barça

2011.01.06. 19:42:51

Szerintem nem kell a Bilbao-t annyira magasztalni. Gyengék voltunk magunkhoz képest. ha a helyzetek bejönnek akkor simán 5-6 góllal el lehetett volna küldeni őket.

A Levante sem egy acélos csapat,csak itt is a helyzet kihasználás volt gyenge.

Egy jó Xavi Ini duó nélkül nehezek az ilyen meccsek. Valamint egy jó formában lévő,maximumot nyújtó Messi is elkell a támadósorba,ami tegnap nagyon hiányzott.
gianni
Entrenador del Barça

2011.01.06. 19:20:39

Mekkora mecs a villareal-valencia!
Félidő 0-2,64. perc 3-2!!!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2011.01.06. 19:15:55

Hunter91 írta:...
Sztem azért rózsásabb a helyzet, mint ahogy Te látod. Sztem mi nagyjából ugyanúgy játszottunk, ahogy szoktunk (nem volt ez olyan vészes :D ), másfelől viszont a Bilbao borzasztóan erős volt. Ez a csapat sztem tegnap bárkit meg tudott volna verni (én még sosem láttam csapatot így küzdeni :!: ). Nagyon föl volt tolva a védekezésük és a támadóik nagyon hamar letámadtak. Ezért kevesebbet is volt nálunk a labda és sokkal kevesebb időnk volt tenni-venni a labdát, ahogy szoktuk. A helyzeteket, pedig be kell lőni. A bíró pedig katasztrofálisan vezette a meccset, mostanában nem láttam ilyen gyönge játékvezetést. Egy kis értékelés:

Pinto: Jól védett, viszont hátul azok a passzolgatások Adrianoval nagyon neccesek voltak.
Adriano: Kicsit szürke volt, de a védekezést tűrhetően megoldotta.
Abidal: Meccs embere. Gólt lőtt, jól védekezett.
Piqué: Nagy mentései voltak, Abival nagyon ott voltak a szeren.
Alves: Pozitív meglepetés volt. Jól védekezett emellett sokat segítette a támadójátékot és kivételesen marha jók voltak a beadásai.
Keita: Végig dolgozta a meccset, nem nyújtott kiemelkedőt, de egy rossz szót nem lehet mondani a teljesítményére.
Busquets: Átfeküdte a meccset, de most nem ő tehetett róla. A sárgájáról nem ő tehet, a bíró benézte. Hasznosan játszott, sokszor besegített a védelemnek.
Xavi: Tegnap tényleg elég halovány volt. Egyszer volt egy teljesen egyértelmű helyzet, amikor Messit vagy Villát indíthatta volna (már nem emlékszem), de hátra gurította.
Pedro: Ha nem lett volna Alvessel a pályán, akkor nem tudom, hogy hogyan alakítottunk volna ki helyzeteket. Jók voltak a felfutásai, az indításai és csatár létére sokat védekezett.
Messi: Nem volt rossz, de jó sem. Tőle többet vártam, de hát azért ő is kellett a gólpasszhoz.
Villa: A meccs egyértelmű citromdíjasa. 2-3 ajtó-ablak helyzete volt. Könnyen eldönthette volna a meccset, de hát ez van. Nem lehet mindig jó napja (bár csak úgy lenne :D ).

Iniesta: Kis színt vitt a játékba, kreatívabb lett a középpályánk, de sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz.
Puyol: Örülhetünk, hogy felépült, mert csereként beállva nagyon nagyot alkotott. Frissen mozgott és sokat mentett.
Afellay: Nem volt nála a labda, de legalább az időt húzta...
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.06. 18:51:40

Hunter91 írta:A tegnapi meccs nekem nem igazán tetszett. Elképzelés nélküli volt a támadójátékunk. Ezt nem csak a Bilbao okozta,hanem az is ,hogy a támadók igen enerváltak voltak. Valamint a középpálya sem próbálta megtalálni labdával a csatárokat. Sok volt az elszórt labda,pontatlanság.
Aminek viszont örülök,hogy a dobálózó néző helyretette Abidalt,melynek következtében továbbjutást érő gólt szerzett :twisted:

Messi is igen haloványan muzsikált(pl: megcsinálta a cselt és belevezeti az álló védőbe)na ne már... :oops:
Xavi sem indította Villat amikor lehetett volna(pedig Villa számtalanszor megindult,de nem érkezett a labda) inkább hátrapasszolt...
Pedro sokszor volt teljesen szabadon(5-10méteres körben senki nem volt körülötte Alves oldalán) ide sem érkezett a labda Xaviéktól.
Villán látszott az akarás,de nem jöhet össze mindig minden.

A felforgatott védelem pedig...(Miért nem állhatott be Fontas, vagy Bartra?)
Sőt én örültem volna ha Thiago is pályára lép a támadó részleg frissítésére.
Ő legalább mert volna távolabbról is lőni.

Ez amolyan szokásos hullámvölgy. Remélem nem tart sokáig.
A Levante elleni meccshez képest ez már javulás volt amúgy.
Még jó hogy nem most találkozunk az Ágyúsokkal. :?
Xavi meccsek óta nem indít hanem hátrapasszol, oldalra tologatja, tökörészik...nem ehhez szoktunk tőle. Márpedig az ő jó időben jó helyre tett labdái nagyon kellenek...
Hunter91
Capitá del Barça

2011.01.06. 18:43:42

A tegnapi meccs nekem nem igazán tetszett. Elképzelés nélküli volt a támadójátékunk. Ezt nem csak a Bilbao okozta,hanem az is ,hogy a támadók igen enerváltak voltak. Valamint a középpálya sem próbálta megtalálni labdával a csatárokat. Sok volt az elszórt labda,pontatlanság.
Aminek viszont örülök,hogy a dobálózó néző helyretette Abidalt,melynek következtében továbbjutást érő gólt szerzett :twisted:

Messi is igen haloványan muzsikált(pl: megcsinálta a cselt és belevezeti az álló védőbe)na ne már... :oops:
Xavi sem indította Villat amikor lehetett volna(pedig Villa számtalanszor megindult,de nem érkezett a labda) inkább hátrapasszolt...
Pedro sokszor volt teljesen szabadon(5-10méteres körben senki nem volt körülötte Alves oldalán) ide sem érkezett a labda Xaviéktól.
Villán látszott az akarás,de nem jöhet össze mindig minden.

A felforgatott védelem pedig...(Miért nem állhatott be Fontas, vagy Bartra?)
Sőt én örültem volna ha Thiago is pályára lép a támadó részleg frissítésére.
Ő legalább mert volna távolabbról is lőni.

Ez amolyan szokásos hullámvölgy. Remélem nem tart sokáig.
A Levante elleni meccshez képest ez már javulás volt amúgy.
Még jó hogy nem most találkozunk az Ágyúsokkal. :?
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2011.01.06. 18:41:38

Egy jó kis Betis elleni derbi, régen volt már, de mindig élvezetes meccseket játszottunk velük. Remélem most sem lesz másképpen, barca győzelemmel a végén. :P
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
ab1daL
Director del Fútbol

2011.01.06. 18:35:03

Tocy írta:Szal akkor most Betis és ha továbbjutunk akkor utána?
Deportivo-Almeria párharc győztesével játszuk az elődöntőt, ha sikerül a továbbjutás. Reméljük meg lesz, Betis ellen sose könnyű. :roll: :) Azt egyébként már lehet tudni, hogy ki játsza otthon az odavágót?
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

Joan Garcia - Koundé, Eric Garcia, Cubarsi, Baldé - Bernal, Pedri - Yamal, Olmo, Raphinha - Rashford
Tocy
Director del Fútbol

2011.01.06. 18:32:11

Szal akkor most Betis és ha továbbjutunk akkor utána?
Logan10
Jugador d'estrella

2011.01.06. 17:41:42

szép kis meccs volt az Almeria-Mallorca 4-3.............most a Mallorca 1-4 ról állt "fel" 3-4 re jó kis párharc
Csak a Barça
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.01.06. 16:09:08

Nehéz mecccs volt de továbbjutottounk. Sajnos nem tudtam megnézni a meccset, így nem tudok véleményt alkotni a játékról. Amikor reggel néztem az eredményt, néztem egyet hogy Abidal a gólszerző! :) Megérdemelte.

A másik ágon jó kis meccsek várhatóak. Én remélem hogy az Atletico-ha ma továbbjut-kiejti a Realt, és vagy velük vagy a Valenciaával játszuk a döntőt, ha eljutunk odáig.
A Betis sem lesz könnyű ellenfél, de ha reálisan nézzük a dolgokat akkor a döntőbe kell jutnunk.
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
LM10
Director del Fútbol

2011.01.06. 15:51:50

Én is ezen gondolkoztam, hogy lehet most jön ki a szokásos pár meccses hullámvölgyünk. Mázli, hogy nem játszunk majd igazán nagy csapattal mostanában. Jó lenne ha a BL meccsre már lemenne a hullámvölgyünk.
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.01.06. 15:44:47

Nem erre számítottam de fő a továbbjutás. Remélem a hullámvölgy az utóbbi 3 meccsből állt és most már megint jönnek az ötösök :)
Adrianotól többet vártam és sajnáltam hogy fél percre rakta be Afellayt...
LM10
Director del Fútbol

2011.01.06. 15:43:18

Basszus. Szvsz garantált a helyünk a döntőben. Csak a játékosok ne így fogják fel, csak mi szurkolók :D Viszont a döntő már biztos kemény lenne. A Real csak élcsapattal fog játszani a kupában idén.
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.06. 15:41:41

socio66 írta:kik vannak még a mi águnkon?
nem találom sehol.
Kép
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
socio66

2011.01.06. 15:36:55

kik vannak még a mi águnkon?
nem találom sehol.
messideco
Presidente del Barça

2011.01.06. 14:15:36

A Betisnek ez a szezon eddig jól összejött :) Vezetik a másodosztályt, kupában negyeddöntősök.
Én azt mondom, ha kiesünk, ők nyerjenek :wink:
Kép
"And my heart will leave you never."
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2011.01.06. 13:57:17

Sztilo írta:De jobb mint a Getafhe :)
nyilván jobbak, ha idegenben 1-3-ra elverték őket :)
de szerintem sima...
Kép
Sztilo
Jugador d'estrella

2011.01.06. 13:54:54

Igen Betis lesz a következő ellenfél a Barcának,persze nem lehet lebecsülni,de jobb mint a Getafhe :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.01.06. 13:48:07

messideco írta:Akkor most jöhet a Betis?
Így van, s nem szabad lebecsülni őket (sem)!
Pokoli hangulat lesz a Sevilla-i zöld-fehér stadionban is!És akármilyen jó csapatunk volt bármikor is, A Loperában mindig megszenved(t)ünk!Elég ha csak a 2:0ról veszítünk ugrik be, igaz már nem ma volt, de nagyon veszélyes kis csapat a Betis!De a jelszó legyen a menekülés a győzelembe :lol:
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2011.01.06. 13:34:49

Akkor most jöhet a Betis?
Kép
"And my heart will leave you never."
barca2010
Jugador d'estrella

2011.01.06. 11:58:47

Két dolgot szeretnék mondani!
Az első a főoldalon lévő cikkhez kapcsolódik, ahol azt írják, a gólunk abból született, hogy a tizenhatoson belül ODAKERÜLT egy labda Messihez, és Ő kidobta balra az érkező Abidalnak! Nem kötekedés, csak annyiban javítanám, hogy ismét Xavi zseniális passza került oda Messihez!
A másik az, hogy látom sokan írják, nem vagyunk frissek, tompa a csapat!
Mindenki emlékezzen vissza az elmúlt két évre, és akkor látni fogja, hogy a január és a február mindig ilyen Pep munkássága óta! Én úgy gondolom, hogy ilyenkor egy kicsit leterheli Őket Pep, hogy a bajnokság végére frissek legyenek! Az, hogy erről nem beszélnek, az nem véletlen. Nem fogják mondani, hogy most fáradtak vagyunk, mert keményebbek az edzések, és ezzel vérszemet adjanak csapatoknak. Van benne rizikó, de hát erről szól az élet. Még két hét és frissülni fog a csapat. Mire kell ismét csúcson lesznek!
Amik meg jönnek meccsek most, azokat fáradt lábbal is hozni kell!
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva, de ha nyertek, a nevetek ÖRÖKRE fent marad.” Josep Guardiola (2009)

"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello

BARCA FOREVER!!!
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.06. 10:08:28

Hayabusa írta:Ha nehézkesen is, de meg van a továbbjutás! :)
A Bilbao egy rendkívül erős és jól védekező csapat, szerintem nagyon is számolni kell velük a bajnokságban és a nemzetközi porondon is!
Nem hiába hívják a nagycsapatok Llorentét, most megmutatta miért. Volt egy visszajátszás, amikor megszerezte a labdát Alvés mellett, lehetett látni milyen jó a testfelépítése. Jó csapat a Bilbao valóban, de a nemzetközi porond szerintem erős neki. A bajnokságban is hazai pályán királyok, de idegenben képesek elvérezni.

Ettől függetlenül nagy gratuláció nekik, hiszen veretlenül estek ki a Barcelona ellen kupából, ami azt hiszem nem csak egy Bilbao-szintű csapatnak lenne dicsőségére, hanem egy nagycsapatnak is, mint mondjuk a királyiak. :D
Kép
Kép
Kép
noname
Llegenda del Barça

2011.01.06. 10:01:44

A Bilbao az egyik legerősebb csapat hazai pályán, azonkívül a rangadókon rendszerint nagyon megizzasztják az aktuális ellenfelet, továbbá a stadion hangulata maga a pokol, ráadásul a spanyol kupában az utóbbi években remekül szerepelnek!
Nagy győzelem volt!
Nagy gratulációt érdemelnek a játékosaink.
Egyeses szurkolók nagyon elkényelmesedtek a tavalyi 99 pont miatt, ami korántse jelenti azt h idegenben mi vagyunk a favoritok.
Pl ha az Atletico, Villarreal, Real jó napot fog ki, idegenben egyáltalán nem vagyunk favoritok.
A Fifa egy szégyen
barcafan0911
Entrenador del Barça

2011.01.06. 09:40:46

barca0417 írta:
csababarca írta:Ez nagyon kevés volt ma,az eredményen,és Abidal gólján kívül semmi pozitívum nem volt a meccsben.
Tompák vagyunk,alig volt ma helyzetünk(értsd: ziccer).
Messi ma közepest hozott,mezőnyben jó volt, de sokszor hosszú időre eltűnt.
Pedro egyre jobban tetszik, nagyon lendületes,ez kell oda szélre.
Villa szintén gyenge volt, és a végén amit kihagyott...ha az miatt kiesünk,kapna rendesen szerintem.

A lényeg a továbbjutás,de jó lenne felvenni az utazósebességet,mert amit eddig a 2 meccsen mutattunk,az felejthető.
Ezekkel egyetértek. Villa amilyen javulást mutatott meccsről meccsre a szünet előtt, ahhoz képest, most kezdheti előröl.
Negatívum még nekem: Milito sorsa ezzel szerintem el is dőlt véglegesen. Most sem rakta be Pep, pedig Busquets-et nem kéne szerintem középhátvédnek erőltetni. Abidal jól tolja középen, de Milito nyugodtan játszhatott volna.
Aztán Afellay debütálása. Nekem ez is negatívum, már vártam hogy lássam játszani, erre első meccsén kap 2 percet, és labdába sem tudott érni. Nyugodtan be lehetett volna hozni már a 80. perc környékén Villa helyett. Az ilyen cserék egyszerűen fölöslegesek, méltatlanok stb..
De a lényeg a továbbjutás, aminek pont azért is örülök, mert a kupa meccseken van esély látni olyan játékosokat, mint Thiago, Pinto,Adriano,Afellay.
Szerintem nem kellene a Barca játékát kritizálni. Lőhettünk volna több gólt is, továbbá az ellenfél egy maxot nyújtó Bilbao volt. Tényleg odatették magukat a hazaiak, ehhez képest pedig jók voltunk. Leszünk még jobb formában, de a körülményekhez képest szerintem jók voltunk.

Off: A hírszerkesztők alszanak vagy mi? :D
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
Válasz küldése