Vito írta:
nekem sem tetszik, de, ha nem végeznek ilyen változtatásokat, akkor állandósulhatna egy-egy csapata jelentős technikai előnye, vagy hátránya.
a motorokat nem lehet fejleszteni, tesztelni szintén nem lehet. ha nincs szabályváltoztatás, akkor marad az unalmas RB dominancia. nekem ez amolyan irányított innováció..
jobban tetszett, amikor szabadon fejleszthették a motorokat, de képzeld el, mi lenne, ha nem szabnának gátat nekik! -1300-1500 LE-s motorok, amik azért már bőven életveszélyesek. ez sem mellékes szempont. kevésbé látványos, de biztonságos, ráadásul nem kerül pénzbe.. újabb zöldfülű, lassú csapatokokat lehet bepalizni, ami börni szerint az F1 jövőjét szolgálja.
ha jól emlékszem a Renault 2002-ben (vagy 03-ban) használta azt az ominózus motort és tudtommal 111°-os szöget zárt be. nem nagyon vált be. a jó szereplést a Renault a jó futóműnek és a még jobb Renault-Michelin együttműködésnek köszönheti.
Az elso kijelölt részre - miért ? kinek fáj ?
Az "ominózus motornak"

jobban utána néztem, valóban igazad van vele kapcsolatosan, 111°-os szöget zárt be, és 2003-ban használták, habár szerintem mindenki emlékszik akkor még Alonso milyen szépen visszatartotta akkor Schumit a Magyar nagydíjon...jó motor nélkül nem biztos hogy ment volna..valószinűleg azért maradt meg ennyire ez a dolog számomra, mert nagyon egyedinek tartottam az ötletet...
A másik miért nem hangynak nagyobb szabadságot a mérnököknek...pl ha ugyanakkora teljesítményre képes az 1,6-os turbós es a 2,4-es szivómotor akkor miért nem hagynak szabadságot, és egy szezonban indulhasson mindenki amelyikkel jól esik - tudom nem egy kategória a kettő, de érdekes dolgok lehetnének, pl az 1,6 kocsi jóval könnyebb lenne, míg a 2,4 jóval nagyobb nyomatékkal rendelkezne....mindkettőnek megvolna az előnye és a hátránya...Az 1300-1500 lovas résszel egyet értek - mármint hogy veszélyes is lehet, habár szerintem így is veszélyes eléggé a dolog, sokat nem változtatna az egészen.
A csapatutasításra rátérve...kár képmutatónak lenni eddig is volt, ezután is lesz..semmi értelme emiatt egy csapatot megbüntetni vagy elitélni semmi értelme...MINDEN csapatnál van, hangsúlyozom mindegyiknél!