Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
25%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
19
37%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 51
sjay
Entrenador del Barça

2010.12.26. 11:46:03

levproff írta:
Akkor ezt a szabályt csak a bírok nem ismerik.
Ezek szerint nem gyakran nézel MU. meccset. Régen Van der Sar "bevett" szokása volt ez.
levproff
Director del Fútbol

2010.12.26. 11:32:26

sjd írta:Csak nézzétek meg egy meccsen, Valdes a hazagurított labdát mindig átveszi, de aztán soha nem fogja meg, akármilyen közel van az ellenfél, hanem elrúgja. Viszont ha egy előrevágott labda kerül hozzá, akkor kivár, amíg az ellenfél csatára megtámadja és azután megfogja.
Épp ez az. Meg egy gyerek ellenünk is megakarta ugyanezt csinálni, és a bíró azonnal lefújta.
Kép
FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.26. 11:30:10

Csak nézzétek meg egy meccsen, Valdes a hazagurított labdát mindig átveszi, de aztán soha nem fogja meg, akármilyen közel van az ellenfél, hanem elrúgja. Viszont ha egy előrevágott labda kerül hozzá, akkor kivár, amíg az ellenfél csatára megtámadja és azután megfogja.
levproff
Director del Fútbol

2010.12.26. 11:22:27

sjay írta: Akkor hazaadás ha egyből a kezével ér hozzá, ha mégsem (leveszi a lábával, és gurít vele 1-2-tőt) akkor ezek után felveheti, mert már az ő "tulajdonában" volt a labda.
Akkor ezt a szabályt csak a bírok nem ismerik.
Kép
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
messideco
Presidente del Barça

2010.12.26. 11:19:14

Ahogy gondoltam. Vannak pro és kontra vélemények is. :)
Kép
"And my heart will leave you never."
sjay
Entrenador del Barça

2010.12.26. 11:15:08

levproff írta:
messideco írta:Lenne egy kérdésem:
A nyáron elég sokat fociztunk 8) . Arról van szó, hogy egy párszor én is beálltam kapuba. Egyik csapattársam hátragurította a labdát, én lábbal levettem, kettőt gurítottam vele, majd megfogtam. Ez hazaadásnak minősül-e?
Igen, ha a lábával gurította neked.

Meg most csak gondolj bele, ha nem lenne hazaadás, hogy el lehetne húzni ezzel az időt egy meccsen. :wink:
Akkor hazaadás ha egyből a kezével ér hozzá, ha mégsem (leveszi a lábával, és gurít vele 1-2-tőt) akkor ezek után felveheti, mert már az ő "tulajdonában" volt a labda.
levproff
Director del Fútbol

2010.12.26. 11:08:22

A nyáron elég sokat fociztunk 8) . Arról van szó, hogy egy párszor én is beálltam kapuba. Egyik csapattársam hátragurította a labdát, én lábbal levettem, kettőt gurítottam vele, majd megfogtam. Ez hazaadásnak minősül-e?
Igen, ha a lábával gurította neked.

Meg most csak gondolj bele, ha nem lenne hazaadás, hogy el lehetne húzni ezzel az időt egy meccsen. :wink:
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2010.12.26. 11:02:09

messideco írta:Még valaki a kérdésemre a választ?
Ez nem számít annak.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.26. 10:59:23

Még valaki a kérdésemre a választ?
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.26. 10:40:46

Hát ha a lábával gurította akkor igen. Viszont ha fejjel vagy melkhassal vagy volt olyan ügyes és seggel akkor nem :D.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.26. 10:36:48

Lenne egy kérdésem:
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.26. 10:05:18

P.U.Y.O.L. írta:Remélem nálam is játszik a róka mentes móka! 8)
Így lehet a buli csak igazán Ferge... most figyelj! teges! :lol:

Amúgy valószínűleg barátnő, sok-sok haver, házibuli.
E!... Elfogadom a fogadást! :D
Én házibuliba leszek és vagy kint leszünk a Tankcsapda koncerten vagy nem. De én úgy szeretném hogy kimegyünk, megnézzük a tcs-t és a tűzijátékot és visszamegyünk a buliba :D
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.12.26. 09:55:00

Remélem nálam is játszik a róka mentes móka! 8)
Így lehet a buli csak igazán Ferge... most figyelj! teges! :lol:

Amúgy valószínűleg barátnő, sok-sok haver, házibuli.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.26. 09:48:26

Szilveszter?
Berúgni, de nem hányni...Rókamentes móka 2011 óta. Ez lesz a mottóm :D
Tűzijátékot nézek persze. Kikkel ünnepeltek? Család/barátok?
Kép
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.26. 09:28:23

De pedók vagytok :D. Már egészen kicsin is felismeritek őket :D
Egyébként így oldalról nekem Messi volt. De lehet hogy Ini. Nem olyan biztos az :D.

Egyébként mit terveztek szilveszterre? Kimenni megnézni a tűzijátékot vagy a végtelenségig vedelni? (vagy mind2?:D)
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.26. 00:00:47

Fecooo írta:most miért kellett lelőni a poént? :D
úgyis rájött volna :P
bizony, Pep ennél jobban ismeri a játékosait :P
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.12.25. 23:49:14

most miért kellett lelőni a poént? :D
úgyis rájött volna :P
fcbarca0827
Director del Fútbol

2010.12.25. 23:31:52

MessiFan írta:Nem tudom hogy hova kéne rakni ezt a képet ezért ide rakom:
Messi és Pep fognak kezet és háttérben Valdés van :D
Rohadjak meg, ha ő nem Iniesta. :D
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
MessiFan
Llegenda del Barça

2010.12.25. 23:26:25

Nem tudom hogy hova kéne rakni ezt a képet ezért ide rakom:
Kép
Messi és Pep fognak kezet és háttérben Valdés van :D

És ... http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 3778_n.jpg :D
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.12.25. 20:06:49

a benzinárakkal kapcsolatban sokan nem tudnak egy igen fontos részletről...
az egész alkotmányellenesen van megállapítva, és mégse tehetünk ellene semmit már régóta!

az alkotmány tudtommal kimondja, h tilos a dupla adózás...

nah szóval a benzin árát már ki tudja mióta úgy állapítják meg, h fogják a piaci árat(ami alig több 100 ft-nál...), rárakják azt a nemtudomhány százalékos jövedéki adót, ezt veszik az ÁFA adóalapjának, szóval erre jön rá az ÁFA...

gondolom tiszta sor, h ez eléggé alkotmányellenes, hiszen semmilyen adó nem lehet adóalap növelő tétel! tehát vegyünk egy egyszerű számítást:
tegyük fel, h 100 ft a benzin+50 Ft a jövedéki adó+ 25% ÁFA

1, ha "rendesen" számolunk, akkor: 100+50+(100*0,25)=175 Ft ebben az esetben a benzin
2, a valóságban azonban ez így megy: (100+50)*0,25=187,5 Ft

látjátok a különbséget?

nah most képzeljétek el, h a jövedéki adó és a benzin alapára is magasabb, ebben az esetben a különbözet is nagyobb...

ezért ilyen magas a benzin ára... :roll:

kérdés: ha egyszer elvileg alkotmányellenes, akkor miért mehet ez így régóta?

az országunk helyzete azért ilyen rossz, mert a törvényeket úgy hozzák meg MINDIG, h a maguk számára azért a kiskapuk meglegyenek...(megkockáztatom, h ezért ilyen lassú a törvényhozási folyamat, mert nem maga a törvény megalkotása a nehéz, hanem úgy megfogalmazni, h a "kiváltságosok" jól jöjjenek ki belőle... és ez pártoktól függetlenül igaz!)

az e fölött levő szöveget inkább kifehérítettem, mert nem akarok senkit megsérteni, aki másképp gondolja...
albicelesteX
A Vadász

2010.12.25. 19:58:39

Sziasztok!

Lehet nem jó topikba rakom,de szerintem itt lenne a legjobb helyen.
Olyat szeretnék kérdezni,hogy a fórumon vannak e soproniak vagy olyanok akik ott tanulnak és albérletbe lakótársként be lehetne szállni.Vagy,ha ismertek valakit aki tudna ebben segíteni azt megköszönném,esetleg olyan oldal neten ahol ilyet lehet találni.Köszönöm előre is!
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.12.25. 19:52:41

Tim írta:
csababarca írta: egekbe magasodó benzin-gázolaj árak. Nem hiszem el,hogy nem lehetne valamit tenni,hogy ne legyen ilyen drága. Szinte mindenhol olcsóbb már Európában.
Sajnos nálunk a legmagasabb az adótartalma az üzemanyagnak,de ez igaz a távhőre,áramra is. Az állam ugyanis csak a befolyt adókból,illetékekből jut pénzhez.És mivel az egész rendszer pazarló,ez a pénz nem elég.Ilyenkor jön az újabb hitel,ami azonnal kiadássá változik(ez most nagyon leegyszerűsítve mondom).A következő évre persze megint nem elég a pénz,plusz nőtt a hitelállomány is..Aztán lehet gondolkodni az illetékeseknek hogy honnan jutnak pénzhez.És néha egészen hülye ötleteik támadnak.

Igen,tudom hogy magas az adótartalma az üzemanyagnak,de valahogy lehetne csökkenteni.
Illetve mondjuk szabályozni,hogy legalább kutak szerint( MOL,Shell,Agip) ne legyenek különbségek, a mol kutakon ugyanannyi legyen a benzin.
Mert nagyon idegesítő,hogy egy 16ezer fős kisvárosban,ahol lakok, 10 forintokkal drágább a benzin,mint bent Pesten!! nálunk tényleg mindig pont tíz forinttal drágább a MOL ill. a shell kúton is az üzemanyag.

Pénzekről meg annyit,hogy nem kéne milliárdokat kampányra költeni,ami totál felesleges volt,pl ebben az évben,amikor teljesen nyilvánvaló volt,hogy a jelenlegi kormánypárt elsöprő különbséggel nyer. Tudom,kis összeg ez, de mégis,sok kicsi sokra megy.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Kalap1988
Director del Fútbol

2010.12.25. 19:45:47

Drigo írta:
Kalap1988 írta:A bűnügyi híreket pedig igenis csökkenteni kell, persze a politikusoktól is frusztáltak leszünk, de ez nem jelenti azt, hogy a bűnesetektől nem. Azért felháborító, hogy az ember megnéz egy híradót, mondjuk a kereskedelmi tv-ékben és ha nem gondolja át, akkor azt hiszi, hogy a vadnyugaton él..... Mondjuk van,aki valóban ott él, de annak nem kell híradót néznie, hogy tudja. A médiatörvény sok sebből vérzik, de kivételesen ezt egy jó pontjának tartom. Viszont azt hiszem ez politika, erről nem lehet itt beszélni...
Valóban ez már (kicsit) politika (is). Viszont egy érdekes téma, amiről lehet úgy beszélgetni, hogy nem az aktuálpolitikai oldaláról vizsgáljuk meg. (Egyébként érdemes lenne azt is körüljárni, mert ahogy eddig kivettem azért néhányakkal el lehetne arról is beszélgetni anélkül, hogy "rám lőnél mert a múltkor nem a te pártod mellé álltam")

Szóval; bűnügyi hírek.
Egyik nagyon fontos kérdés ebben a témában: Mi számít bűnügyi hírnek?
Én úgy gondolom, hogy erre definíció szerűen válaszolni nem lehet, és innentől kezdve felmerül a kérdés, hogy akkor mégis hogyan lehet ezt megvalósítani?

Mivel Te mellette vagy, gondolom van elképzelésed is, így remélem megosztod, mert engem pl érdekelne. Már maga az, hogy Te például mi alapján válogatnád szét a híreket, illetve általánosságban ezt hogyan lehet szerinted megvalósítani.

Ezt azért kérdezem, mert az általam idézett postodban, az érvelésed az eddigi írásaid alapján méltatlan Hozzád.

Ha nem gondolja át???
A Biblia tanításairól szóló érvrendszeredben az volt az alap gondolatod, hogy aki jól értelmezi, az helyesen is cselekszik. Most meg azért korlátozzunk valamit, mert mi van, ha valaki nem gondolja át. Vagy siettél valahova, vagy nem tudom, ezért is kérem hogy fejtsd ki a gondolataidat jobban.

Én kimondottan ez ellen vagyok. Egyrészt az a tendencia, hogy egyre több háztartásban van internet kapcsolat is, így nem tudom, hogy mivel lennénk előrébb. Másrészt az információhoz való jutás alkotmányos jog, így pl beszámolnak x dologról, de az x+1-ről már nem lehet, a szabályozás miatt, akkor ez a joga az embereknek sérül. Harmadrészt mint már írtam, szerintem meghatározhatatlan, hogy mi számít bűnügyi hírnek.

(Remélem nem személyes támadásnak veszed, csak örülök, hogy valakivel lehet ilyen témákról is beszélni.)
Nem feledkezem el reagálni, köszönöm a sok választ, de picit ittas vcagyok és ünnepi hangulatban vagyok. Lehet már ma, de legkésőbb holnap reagálok. Köszönöm!
Tim
Mezei fórumozó

2010.12.25. 19:38:59

csababarca írta: egekbe magasodó benzin-gázolaj árak. Nem hiszem el,hogy nem lehetne valamit tenni,hogy ne legyen ilyen drága. Szinte mindenhol olcsóbb már Európában.
Sajnos nálunk a legmagasabb az adótartalma az üzemanyagnak,de ez igaz a távhőre,áramra is. Az állam ugyanis csak a befolyt adókból,illetékekből jut pénzhez.És mivel az egész rendszer pazarló,ez a pénz nem elég.Ilyenkor jön az újabb hitel,ami azonnal kiadássá változik(ez most nagyon leegyszerűsítve mondom).A következő évre persze megint nem elég a pénz,plusz nőtt a hitelállomány is..Aztán lehet gondolkodni az illetékeseknek hogy honnan jutnak pénzhez.És néha egészen hülye ötleteik támadnak.
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2010.12.25. 19:28:49

1. A médiatörvény=cenzúra, márpedig a demokrácia egyik ismérve a sajtószabadság!
2. Jobb ezt nem folytatni, mert pártok, személyek emlegetése nélkül nem lehet körüljárni rendesen a témát. És sajnos politikai téren a legnagyobb csőcseléknek van a legnagyobb szája kis hazánkban...
Válasz küldése