Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Én elvileg Római Katolikus vagyok. Régebben jártam sokat templomba. És én csalódtam a vallásban. Lehet ezen fennakadni, de el is mondom miért. Én azt láttam a templomban, hogy a - leginkább öregasszonyokból álló - hívő csoport teljes áhitattal imádkozik, túléneklik egymást stb. Ez még szép és jó is lenne. De templom után mindig a nyagymamámmal kellett várnom, mert ő ugye utána találkozott Mari nénivel és társaival, és megbeszélték a dolgaikat. És ilyenkor pedig már ment is a szitkozódás, egymás háta mögött kibeszélés, és csámcsogás mások bajain. Kérdem én, milyen hívő az, aki fél perccel a "megváltás" után már a másikra köpköd, holott a "szeressük felebarátanik" jelmondat még a fülében cseng... Szóval mára képmutatásnak tartom javarészt a dolgot. Legtöbben csak elmennek megmutatni, hogy ők aztán tiszta életet élnek, és hisznek istenben, de cselekedeteikkel meg pont hogy leköpik a biblia tanait... Az egyház parádés történelméről meg nem is akarok beszélni - igen, olvastam ilyenekről -, nem túl szent dolog, amit anno Isten nevében tettek a Keresztény hívők és papok - és még sokan mások. Tisztelet a kivételeknek természetesen...messideco írta:Az ünnepek közeledtével egy-két kérdésem lenne hozzátok vallással kapcsolatban.
1. Milyen a vallásod? Vallásosnak tartod-e magad, szerinted fontos-e a vallás?
2. Karácsonyi szokásaid
Akkor már úgy illene, hogy te kezded, nem?messideco írta:Az ünnepek közeledtével egy-két kérdésem lenne hozzátok vallással kapcsolatban.
1. Milyen a vallásod? Vallásosnak tartod-e magad, szerinted fontos-e a vallás?
2. Karácsonyi szokásaid
Tévedsz. Falun, ha nem láttak akkor is köszönnek. Pl apámnak a szülőfalujában mindig köszön nekem mindenki és én visszaköszönök. Ez olyan jóérzésLionel85 írta:Na akkor gyere velem vidékre, ott még az agyadat is kinézik, ha látják, hogy nem helyi lakos vagy.MessiFan írta:[A bunkóság hogy véletlenül se köszönnének az új szomszédjuknak hanem néznek rá dülledt szemekkel hogy ki a franc ez?

Erre van egy friss példám is. A tegnap ünnepi műsor volt a sulink dísztermében. Az ötödikesek fölöttünk ültek, az emeleten. Az egyik az osztálytársamat a hónak a levével leöntötte... Az osztálytársam az oszihoz: "Tanárnő, felmehetek-e rendet teremteni??!!". Erre elkezdtem kacagni...sjd írta: amikor 5.esek voltunk, a 11.eseket meg se mertük szólítani, most meg nagyon elszemtelenedtek a "kicsik"
Azt hogy? Kimaradt nekik a biosz vagy hogy?lui1698 írta:A Pösti ember az másból van.
Anno költözött ide Pestről egy házaspár és láttak a szomszéd kertjében egy őzet. Az istenbarmai meg azt hitték, hogy kengurú és kihívták a zsarukat.

Pestiként elég fura. A fővárosban simán elmennek melletted úgy, hogy le se ejtenek, de vidéken pl. megyek az úttesten, se autó, se gyalogos, egy ember jön velem szembe és amikor már egymás mellett haladunk el, én ránézek és azt látom, hogy néz. De szinte röntgenként átvilágít.messideco írta:Annyira durva a helyzet?
Nálunk is megbámulják az idegeneket, de nem ennyire vészes...

Jááá, legnagyobb.Lionel85 írta:Na akkor gyere velem vidékre, ott még az agyadat is kinézik, ha látják, hogy nem helyi lakos vagy.

Na akkor gyere velem vidékre, ott még az agyadat is kinézik, ha látják, hogy nem helyi lakos vagy.MessiFan írta:[A bunkóság hogy véletlenül se köszönnének az új szomszédjuknak hanem néznek rá dülledt szemekkel hogy ki a franc ez?

Azért kezdenek el dohányozni a korunkbeliek mert "menő". És aztán azért nem tudnak leszokni mert ha a szájukba van akkor nyugodtak és elfelejtik hogy bukásra állnak 8 tantárgyból és hogy a jövője a híd alá vezet.sjay írta: Én a 15 éves korosztályba tartozom , (igaz lassan 16 éves leszek) de nem dohányzom ,iszom stb., sőt még az energia italokat is mellőzöm. Azóta kezdett zülleni a fiatalság egy bizonyos része, mióta ezek más országokban is divattá váltak, akkor még ugye követtük a "változást", de mára már az sem maradt, így az sem lesz egy könnyű folyamat, hogy a nyugati országok mintájára leszokjunk ezekről a kárt okozó "eszközökről".
Én a 15 éves korosztályba tartozom , (igaz lassan 16 éves leszek) de nem dohányzom ,iszom stb., sőt még az energia italokat is mellőzöm. Azóta kezdett zülleni a fiatalság egy bizonyos része, mióta ezek más országokban is divattá váltak, akkor még ugye követtük a "változást", de mára már az sem maradt, így az sem lesz egy könnyű folyamat, hogy a nyugati országok mintájára leszokjunk ezekről a kárt okozó "eszközökről".Lionel85 írta:Én 25 vagyok, a mai fiatalok engem is kiakasztanak rendesen.
Pont az utóbbi időben gondolkodtam el azon, ha még mindig lenne katonai kötelezettség, akkor ezek a zselézett hajú, emós, meg fene se tudja milyen fiatalok hogy állnák meg a helyüket. Gyorsan megválaszolom, SEHOGY. Annyira elfajzott a mai fiatalság (tisztelet a kivételnek), hogy nem csodálom, hogy már a korosztályon belülieknek is szúrja a szemét. És ez az igazi kritika szerintem. Ahol az egy korosztályon belüliek botránkoznak meg azon, mit művelnek az embertársaik.
A folyamat pedig sajnos egyre rosszabb irányba halad, a nyugatot ugye követni kell vakon és 13-14 évesen inni, cigizni, nemi életet élni, ahogy a cikkíró is írta... Sajnálom, hogy hanyatlik a világ.
MichaaBee írta:Őt ismeri valaki?![]()

Nem a kortól függ ebben igazad van. Önmagában lehet valaki akárhány éves, nem elég ahhoz,hogy feltétlen tiszteld. Viszont szerintem semmi gond nincs abban, hogy te világosítod fel az otthoniakat egy-két dologban. Ettől még nem vagy több, vagy inkább tiszteletreméltó, mint ők ( vagyis nem tudjuk, hogy az vagy-e). Vannak témák, amikben egy mai fiatal naprakészebb és jobban tájékozott. Nálunk is azóta politizál és "világosodott fel" a család mióta én ( remélemVictor_Valdes írta:Azért a mostani, idősebb generáció sem a jó döntéseiről hírás. Látjuk hol tart az ország.Bob_Marley írta:Még régebben volt róla szó.....
Aki teheti szánjon rá 3 percet és olvassa el!!!!
http://logout.hu/cikk/ezek_a_mai_fiatalok/teljes.html
Mondanom sem kell teljes mértékben egyet értek......s Messifan írta, hogy erre a világra gyereket, hát van benne igazság, de hát ha így marad és ez a generáció fog szavazni dönteni, akkor....
szerk: azért a szülők is mit csinálnak????......![]()
Fogjuk rá, hogy hasonló társaságba mozgok én is mint a cikkben említett "csoport" .
Ellenben azzal, hogy mindig tudom hol a határ.
Kívülről vágom az általam igaznak vélt magyar történelmet. Lehet csak én vagyok ilyen hülyén összerakva, de nem szégyellem, hogy majd 16 évesen beülünk egy kocsmába haverokkal piálni, de mindig tudom a hol a határ, és mikor nem kell a következő kör. Jah cigiztem, majd egy évig, egy hónapja már nem ( köszönhető barátnőmnek...). A mai szórakozó helyektől meg személy szerint hánynom kell. Hasonlóképpen undorom azoktól aki csontrészegen, beszívva keménynek érzik magukat, mögöttük a fél cigánysorral...![]()
![]()
Az elején kiemeltem egy mondatot, a mai "felnőttekről". Továbbra is tartom, hogy a tiszteletnek semmi köze nincs a korhoz. Ugyebár van akin a pizsama is tisztelet követel, meg van akin még az öltöny sem.![]()
Sokszor nevetségesnek tartom, amikor a vasárnapi közös ebédnél (nagyapám, nagyanyám,anyám és én) nekem kell rávilágítani rengeteg dologra, 15 évesen... nevetségesnek tartom, hogy édesanyámnak volt olyan szerencséje, hogy gyerekkorában rengeteg rosszból kimaradt, így elmondhatom, hogy 15 évesen több 'mit is' ? éltem már át mint ő. Emiatt eléggé elrontott világképem lett valljuk be. Érdekesnek tartom, hogy rengeteg dologban nekem kell döntést hoznom helyettük...
Azt mond mindenki amit akar, nem szégyellem, hogy ha úgy hozza akkor piálunk a haverokkal, és nyugodt szívvel elmagyarázom egy 40 évesnek is, a látáspontom a dolgokról, hogy mit miért is teszek. Nem hiszek benne, hogy a kor feljogosítaná arra, hogy ő felettem álljon bármiben is.![]()
A mai döntéshozó réteg meg inkább nézzen magába, hogy miért is lett a gyereke 40 kilós füves alkoholista, ( hogy az előttem szóló hasonlatával éljek...) mert ha ma megnézem, hogy kik vezetik és kik vezették az országot az elmúlt években, nem látok potenciális különbséget kirajzolódni közte. A mai felnőttek is teljesen döntésképtelenek már. ( nagy átlagban persze...akinek nem inge...)
Nem csak a fiatalság, az előző generáció is teljesen elkorcsosult már. Azt meg ne feledjük, hogy a szülőkön múlik a leginkább, hogy milyenné válik a gyermeke. Persze befolyásolja a környezet és a baráti kör, de a jó családi háttér rengeteg lendíthet a dolgon. Nálam ez hiányzott/hiányzik, mégis úgy érzem élet képes ember válik belőlem.
szerk.: kicsit összevissza lett, meg rengeteg gondolat kimaradt belőle, de így elsőre ezeket tartottam fontosnak.

Nyugodtan menjünk bele, mert az offtopicba minden beleférmessideco írta:Ha már generáció:
199x-ben volt egy felmérés, hogy kit tartanak a legrosszabb magyar tört. személyiségnek vagy valami hasonló. A --győztes-- Horthy Miklós lett. Ez nem a mi generációnk volt, hanem az a generáció, amelyik a kommunizmust élte stb. Ne menjünk bele, mert belénk kötnek