2010.12.13. 21:24:23
Hát ez nagyon szomorú hír, akár igaz akár nem!Viszont kennyke04 abban igaza van, hogy nincs olyan doppingszer amivel Messi vagy Xavi leszel, DE fizikai sport, s elveszti a sportjellegét ha valaki doppingol!Nagyon faramuci helyzet, mert szerintem mondható mindenki csinálja, valaki nagyban valaki kicsiben!És ez miért baj, mert szerintem többek között azért is a legnépszerűbb sport a foci, mert semmi másra nincs szükséged csak egy labdára!Ledobsz 4 pólót azt mehet a bugi, a többi csapatsporthoz azért kell egy csarnok, korcsolya stb....pénz nélkül is lehet befutni, de hát ha már dopping is van....hol vannak az egyenlő feltételek!Az se normális, hogy 1-2 héten belül épülnek fel játékosok olyan sérülésekből, hogy hihetetlen!Nincs illúzióvilágom, mert nem teljesen igaz, de nagy pénz nagy foci......S miután sokkal gyorsabb a játék mint akár csak 15 éve, s iszonyat fizikai harc van, a dopping igenis döntően befolyásolja az egész sportágat!Jobb fizikai adottságokkal lehet a reakcióidőt fejleszteni, terhelést stb....és ezek nag előnyök lehetnek!Hangsúlyozom még egyszer, itt nem a játékosok a hibásak, s Xavi Iniesta akkor is legendás 6,8as lesz a szememben s ámulva lehet nézni a spanyolokat, de ez egy fekete folt, sajnos!
És ami a legjobban zavar (elnézést a német fanoktól, de ebben a témában nagyon németellenes vagyok, elfogultsággal), hogy a németek érdekes módon nem kerülnek soha a képbe!54es VB ok legutóbb kiderült, de hát ott akkora a sportdiplomácia, hogy ezt is csak 56 év után mondták ki!Számomra teljesen ellentétes futballal rendelkeznek, s nem azért, mert kemények, s ahogy mindig elmondják harcolnak küzdenek, hanem mert ezt alattomosan sunyi módon teszik, minden retorzió nélkül!VB-n is a legtámadóbb csapat bla bla, közben minden meccsen addig rugdosódtak, míg az első 15 percben gólt lőttek, s hát a mai fociban 1 gól előny már aranyat ér....Argentinek ok kikaptak, de Klose amit le tud művelni minden felugrásnál, az valami kritikán aluli!De a németeknek lehet könyökölni, mert Beckenbauer papa elintézi!Mindent elmond, hogy az egyik leghíresebb focistájuk Beckenbauer......Mészöly bácsival a 2 legnagyobb favágó volt a 60-70es években.........
Elnézést a hosszú hsz-ért s a kitérőért, s mindenkitől akinek a Nationalelf a kedvence!
szerk: detabarca betudnád linkelni a Real topikban megemlített 20as listát!Mondtad, hogy nem egyszerűen találtál rá, így én nem kezdenék neki a goal.com-on szörfözni