Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
Mikaos
Director del Fútbol

2010.12.03. 10:59:07

Egyetértek, Boixos.
Éppen ezért kell mindig helyrerakni őket a pályán :)

A legbosszantóbb a Ramos-esetben, hogy egy X-edik senkiről beszélünk. Ha a világ 100 legjobb focistáját kéne megneveznem, biztos nem lenne benne. De talán a 200-ban sem. És általában mindig ezek kezdik a rugdalózásokat, pont ebből kifolyólag: irigységből.

- Hogy ki az a CR?!
- Príma szabadrúgáslövő, príma 11-es lövő, príma hátrafele cselező, príma haszontalan cselező, príma színész, "príma-donna".
Meg elég gyors.
De ez is elég a modern fociban ahhoz, hogy világklasszis legyen.
Boixos
Llegenda del Barça

2010.12.03. 09:09:11

Messithebest írta: Erre csak annyit: Ki az a Cristiano Ronaldo?
az a buzerant, aki nem tud gólt rúgni a barcának.

más. bocs, h most írok erről, nem akarok "gumicsont-effektust", de nemrég olvastam, h ramos mit nyilatkozott messi lerúgásáról és ezt a szövetség mivel honorálta.
ez a szitu tökéletesen összefoglalja, h miért rühellem a realmadridot mostmár kb 31 éve, de főleg az uccsó 10-15 évben.
a meccs legvégén, 5-0-ás zakónál, abszolút idegből követ el egy szabálytalanságot a fsz, ami ráadásul elsősorban a csapattársát éri, kiállítják, utána lökdösődős ámokfutást rendez, majd levonul.
ezután értetlenkedik, h kinek, mi a problémája az egésszel? hiszen barátok vagyunk bakker! a szövetség ezt követően összesen az automata 1 meccsre fékezi, mert ugye aranylabdát mégsem adhattak neki, pedig azt szerettek volna, és minden megy szépen tovább. gratulálok.
beleszrok a levesbe, mert megtehetem, hiszen én a kbsztt realmadrid vagyok, akiknek mindent lehet. jön vmi ejnyebejnye, aztán minden mehet tovább, mint a gyerekek az iskolába. ezt a nagyonnagyarcú, fennhéjázó, gyökér hozzáállást még semmilyen más klubnál nem láttam, kizárólag ezeknél a szutykoknál, pedig nem tegnap óta foglalkoztat a foci.
és most nem érdekel, h milyen nagy egyéniségek voltak/vannak közöttük (mert léteznek ilyenek szép számmal), de az a fíling, ami úgy általában körülveszi ezt a brigádot és azokat, akik asszisztálnak ehhez nekik (főleg az ilyen szitukkor), az gusztustalan.
nekem kb erről szól a fentebb említett időszakra nézve a legendás, sokat emlegetett madridizmus.
PUYOL-XAVI-INIESTA
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.12.02. 15:17:06

Lionel85 írta:Juande Ramos kritizálta a Realt

http://www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/s ... ourinhonak

Erre csak annyit, hogy jó játékosokat lehet venni pénzért, de trófeákat és legfőképpen elismerést nem. Azokat ki kell érdemelni!
„A 2–6-os végeredmény közel sem volt annyira megalázó mint a mostani 5–0! Mi felvettük a kesztyűt a katalánokkal, ezen a hétfőn viszont nem volt egyetlen olyan momentum, amely veszélyt teremtett volna, a Real meg sem tudta közelíteni a hazaiak kapuját”

ahogy ezt én is említettem kedden...
detabarca
Capitá del Barça

2010.12.02. 14:47:18

recrea írta:
mes írta:a tulso oldalon regisztraltam, account nevem tikitaka. 1 postom sem volt, es kitiltottak az oldalrol. Azt irtak, hogy felhasznalonev miatt. Hat mar bocsanat, en tragar szot nem hasznaltam , csunyat nem irtam. Ennyire paraszt egy ottani mod ?
Ha annyira érdekel, írj nekik e-mailt és kérdezz rá, h mi a kitiltásod oka. Én már többször leveleztem velük így. :D Amúgy nincs velük gond.

Lehet, h provokációnak vélték a felhasználónevedet.
Ezt odaát a mostani helyzetben én is provokációnak venném....Személy szerint viszont nagyon jót nevettem rajta! :lol:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
lui1698
Llegenda del Barça

2010.12.02. 13:53:01

mes írta:a tulso oldalon regisztraltam, account nevem tikitaka. 1 postom sem volt, es kitiltottak az oldalrol. Azt irtak, hogy felhasznalonev miatt. Hat mar bocsanat, en tragar szot nem hasznaltam , csunyat nem irtam. Ennyire paraszt egy ottani mod ?
Beregeltél madridistára tikitaka néven azután, hogy hétfőn gyakorlatilag azzal zúztuk szét az arcukat? :D Ez kb. olyan, mintha ide beregelne valaki Figo néven. Bár kétlem, hogy törölve lenne emiatt... :roll:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.12.02. 13:49:12

Mind1, csak zavart, hogy ilyensmiert. Legalabb meg 1 ok, amiert ne menjek arra az oldalra. :lol:
Give me a five!
recrea
Llegenda del Barça

2010.12.02. 13:45:21

Ha annyira érdekel, írj nekik e-mailt és kérdezz rá, h mi a kitiltásod oka. Én már többször leveleztem velük így. :D Amúgy nincs velük gond.

Lehet, h provokációnak vélték a felhasználónevedet.
Deus
Boixos Nois

2010.12.02. 13:43:14

Manapság nagyon érzékenyek az ilyesmikre :)
KépKép
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.12.02. 13:39:22

a tulso oldalon regisztraltam, account nevem tikitaka. 1 postom sem volt, es kitiltottak az oldalrol. Azt irtak, hogy felhasznalonev miatt. Hat mar bocsanat, en tragar szot nem hasznaltam , csunyat nem irtam. Ennyire paraszt egy ottani mod ?
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.12.02. 12:43:24

detabarca írta:A legtöbb ember így én is úgy látom, hogy a játékosok hozzáállásával van a baj Madridban.
Én meg nem látom úgy, h baj lenne Madridban. Sztem jók voltak egészen eddig a meccsig idén, elég sok gólt lőttek, vezették is a bajnokságot, megérdemelten. Viszont látszott, h a Barca egyre jobb lesz, a Clasico előtt már jöttek a gálák, én akkor már éreztem, h meglesz ez a meccs. Sztem ez a Real egyáltalán nem gyenge, sőt, egy nagyon jó csapat, de most belefutottak a világ messze legjobb csapatába. Amilyen formában vagyunk, sztem az általad említett csapatok is ugyanúgy beleszaladtak volna a késbe, sőt, a Chelsea-Inter kettős sztem még jobban is. Bár az is igaz, h ellenük nem lett volna extre motiváció, így lehet megússzák kisebb zakóval, de megszorítani ők se tudtak volna minket.

Én úgy gondolom, h egészen eddig jó úton haladt előre a Madrid, és ha nem omlanak ettől a veréstől össze, akkor folytathatják ezt az utat. Egyenlőre tőlünk nagyon messze vannak, de sztem az európai elittől nincsenek lemaradva. Nagyon fiatal csapat, nagy bennük a potenciál, nagy pechjük van, h velünk vannak egy bajnokságba.

Ami minket illet, most nagyon kiemelkedünk ebből a mezőnyből, egyértelmű favoritok vagyunk minden fronton. Most már látszik, h Villával sokkal beljebb vagyunk, mint Ibrával, és nem is elsősorban Villa góljai miatt, hanem mert vele sokkal gördülékenyebb a támadójáték. Messi pedig még mindig egyre jobb lesz, pedig sokan gondolták, h nincs följebb.
Szóval mindenképpen erősödtünk tavaly óta. Jelenleg nem látok csapatot, ki feltudná velünk venni a versenyt. Persze ez még bőven változhat, hiszen kerülhetünk pl. tavasszal hullámvölgybe, más csapatok pedig jó formába.
A bajnokság se lefutott még, hiába kaptak 5-st, az előnyünk csak 2 pont. Elég, h a Madrid hozza a kötelezőket, mi meg hozzunk 2 szenvedős döntetlen pl. válogatott meccsek után, mert akkor szokásunk, és már be is előztek. Annyit viszont már nagyon valószinű, h elértünk, h pontegyenlőségnél bajnokok legyünk, legalábbis arra semmi esélyt nem látok, h májusban visszakapjuk az 5-0-s zakót. :lol:
detabarca
Capitá del Barça

2010.12.02. 11:31:15

A legtöbb ember így én is úgy látom, hogy a játékosok hozzáállásával van a baj Madridban. Addig amíg ezek a sztárocskák nem bírják kezelni az egójukat és maguk fölé helyezni a klubot, (vagy ha azt nem is, de az aktuális csapatot mindenképp) addig nem hiszem hogy újra nagy csapattá válhatnának. Kimagaslóan ellavíroznak a gyenge spanyol bajnoksában, de nemzetközi szinten elvéreznek.
Miért? Nézzük, meg a Chelsea, Mu, Inter hármasát. Az említett csapatok 1másért játszanak (játszanak értsd: küzdenek, meghalnak a pályán) és nem önmagukért (a fizetésükért). Nem véletlen, hogy közülük 2 az a csapat, amelyik a Pep érában valóban fel tudta venni a kesztyűt a Barcelonával. A Madridnál semmi motivációt nem látok és ezt azt hiszem nem is kell magyaráznom a hétfői meccs után. Lehet, hogy simán verték a "tolókocsis" Milant a világ egyik leggyorsabb keretével és kontrajátékával, de jön majd egy kiscsapat tele motivált fiatalokkal és/vagy egymásért küzdeni tudással, és ott megint megszakad a menetelés.
Eléggé sarkítottam a mondandómat, de remélem érthető és nem félreérthető. :wink:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!

"A sportok királya a labdarúgás, a Barcelona meg a labdarúgás királya!"
(Johan Cruyff)
daffy
Madridista

2010.12.02. 10:29:42

Mikaos írta: Kezdem azt érezni, hogy egyénileg is sokkal jobbak a Barca játékosok.

Azt gondolom ugyanis, hogy egy csapat játékosainak tudni kell a csapattársakhoz passzolni a labdát. A Barcát nézve komolyan az az érzése az embernek, hogy a többiek nem tanultak meg focizni. Most nemcsak a Madridról van szó, hisz nemcsak ők voltak azok, akik képtelenek voltak 5 egymást követő passzt véghezvinni a meccs folyamán. A Barca játékosai TÉNYLEG megtanultak passzolni, levenni a labdát, s pontosan ívelni.
Furcsa, de serdülőkori problémák jutnak eszembe ennek a kérdésnek a vizsgálatánál - abban a tekintetben, hogy a többi csapat nagy részénél ez miért nem működik :)
Azért a több százmillióért, amiért fociznak ezek a játékosok nap-mint-nap, igazán elvárható lenne, hogy 5 jó passzt megejtsenek. Ráadásul ez nem hobbi, hanem a játékosoknak élete: ezzel kelnek-fekszenek. De mégsem sikerült ezt sok csapat játékosainak elérnie. Így van ez a Real-lal is, csak a kisebb és komolytalan ellenfelek ellen nem jön ki ez a hiányosság (meg ott elég 2-3 ívelés vagy sikerül - vagy nem sikerül alapon).

Szóval a probléma -szerintem- kezd összetetté válni, és lassan igen durvává válik a különbség a Barca és a többiek között.
én úgy látom,hogy a modern foci legnagyobb baja nem a tudásban rejlik,hanem az állandóság hiányában. meggyőződésem,hogy a barca nem technikában nő a világ fölé,hanem abban,hogy a 6éves gyerekeket ugyan arra a játékra nevelik,amit messiék játszanak. az utánpótlásból kész játékosok jönnek ki,akiknek nem kell megszokni sem új ligát,sem új stílust,sem új játékosokat. csak felküldik pl: nolitot a pályára és nem futkozik össze-vissza,nem keresi a helyét a csapatban,hanem azt teszi,amire nevelték. ha egy lyuk keletkezik a barca játékában,egy kész játékossal azonnal lehet pótolni.(most nem térek ki az igazolásokra stb)
a realban ha nem megy valakinek,nem kap időt,repül. vesznek helyette újat. nagyon nagy szerencse kell ahhoz,hogy beilleszkedjen. és ez sok csapatra igaz.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.12.02. 10:27:53

Lionel85 írta:Megkell védenem a többi csapatot, igenis vannak csapatok, játékosok, akik tudnak passzolni, labdát levenni. Nem is ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy ültetik át ezt a csapatjátékba, hogy az gördülékenyen menjen. Tud a Real is passzolni, de a Barça ellen ez nem jött össze. Az tény, hogy ebből élnek meg, de kultúra kérdése is.
Nem kultúra kérdése, hogy valaki le tudja venni a labdát, és hogy pontosan passzoljon.

Az angol focikultúrának is ugyanúgy a pontosság az alapja, de az nem a rövid passzokra vonatkozik, hanem az ívelésekre és beadásokra. Nem kultúrafüggő a pontosság - meg kell tanulni.

Azzal egyetértek, hogy fontos a csapatjáték a pontosság kérdésében, de ne legyen ez kifogás arra, hogy a Real nem tudja megtartani a labdát. Igenis, volt lehetőségük a pontos passzra ellenünk is, mint minden csapatnak is megvan a lehetősége. De olyan egyszerű labdákat adtak el, hogy öröm volt nézni. Ez a hiányosság azért nem jön ki egy Almeria ellen, mert az Almeria játékosok még több labdát adnak el :)
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.02. 10:20:20

Mikaos írta:A Barca játékosok egyénileg nem oly sokkal, viszont csapatként százszorta jobbak a Madridnál. ez van... Kezdem azt érezni, hogy egyénileg is sokkal jobbak a Barca játékosok.

Azt gondolom ugyanis, hogy egy csapat játékosainak tudni kell a csapattársakhoz passzolni a labdát. A Barcát nézve komolyan az az érzése az embernek, hogy a többiek nem tanultak meg focizni. Most nemcsak a Madridról van szó, hisz nemcsak ők voltak azok, akik képtelenek voltak 5 egymást követő passzt véghezvinni a meccs folyamán. A Barca játékosai TÉNYLEG megtanultak passzolni, levenni a labdát, s pontosan ívelni.
Furcsa, de serdülőkori problémák jutnak eszembe ennek a kérdésnek a vizsgálatánál - abban a tekintetben, hogy a többi csapat nagy részénél ez miért nem működik :)
Azért a több százmillióért, amiért fociznak ezek a játékosok nap-mint-nap, igazán elvárható lenne, hogy 5 jó passzt megejtsenek. Ráadásul ez nem hobbi, hanem a játékosoknak élete: ezzel kelnek-fekszenek. De mégsem sikerült ezt sok csapat játékosainak elérnie. Így van ez a Real-lal is, csak a kisebb és komolytalan ellenfelek ellen nem jön ki ez a hiányosság (meg ott elég 2-3 ívelés vagy sikerül - vagy nem sikerül alapon).

Szóval a probléma -szerintem- kezd összetetté válni, és lassan igen durvává válik a különbség a Barca és a többiek között.
Megkell védenem a többi csapatot, igenis vannak csapatok, játékosok, akik tudnak passzolni, labdát levenni. Nem is ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy ültetik át ezt a csapatjátékba, hogy az gördülékenyen menjen. Tud a Real is passzolni, de a Barça ellen ez nem jött össze. Az tény, hogy ebből élnek meg, de kultúra kérdése is.

Az angol foci sokáig a 'kick-and-run' elnevezést viselte, mert ott akkor az volt a divat, hogy felívelik előre a labdát és megiramodnak. Ma már ez ott is megváltozott. Folyamatosan változik a foci és persze vannak hibák, de nem ennyire kisarkítva.
Kép
Kép
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2010.12.02. 10:18:55

ZS10 írta:Furcsa, hogy Cr nem emlékszik... A tavalyi clasicón is berámolt nekik egyet Pedro. De ki az a Cristiano Ronaldo? Ja, megvan! Az a rózsaszín polós celeb...

http://barcanoticias.blog.hu/2010/12/02 ... a_clasicon
Erre csak annyit: Ki az a Cristiano Ronaldo?
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Mikaos
Director del Fútbol

2010.12.02. 10:15:13

zsírosdeszka írta:A Barca játékosok egyénileg nem oly sokkal, viszont csapatként százszorta jobbak a Madridnál. ez van...
Kezdem azt érezni, hogy egyénileg is sokkal jobbak a Barca játékosok.

ZS10
Jugador d'estrella

2010.12.02. 10:03:54

Furcsa, hogy Cr nem emlékszik... A tavalyi clasicón is berámolt nekik egyet Pedro. De ki az a Cristiano Ronaldo? Ja, megvan! Az a rózsaszín polós celeb...

http://barcanoticias.blog.hu/2010/12/02 ... a_clasicon
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.02. 09:58:37

Juande Ramos kritizálta a Realt

http://www.fourfourtwo.hu/regio-hirek/s ... ourinhonak

Erre csak annyit, hogy jó játékosokat lehet venni pénzért, de trófeákat és legfőképpen elismerést nem. Azokat ki kell érdemelni!
Kép
Kép
Kép
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2010.12.02. 09:52:47

zsírosdeszka írta:A Barca játékosok egyénileg nem oly sokkal, viszont csapatként százszorta jobbak a Madridnál. ez van...
lehet, h egyénileg jobbak, rosszabbak, ugyanolyak, de csapatként, hát igen, ott nincs vita
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
zsírosdeszka
A Madridista

2010.12.02. 09:35:11

A Barca játékosok egyénileg nem oly sokkal, viszont csapatként százszorta jobbak a Madridnál. ez van...
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
culinho
Capitá del Barça

2010.12.02. 08:59:00

Ramosnak ez volt a 10. pirosa 175. meccsén, ezzel beérte Hierrót, akinek 439 meccs kellett a 10 piroshoz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.12.02. 08:25:31

sergio ramos írta:Ott vannak a számok, amik azt gondolom egyértelműek: pályafutásom során még soha nem okoztam sérülést senkinek.
Lehet, h még okozott senkinek, de ez inkább a szerencsén múlott, mint rajta. És ha már pont a számokat említette, akkor nézzük csak hányszor is volt kiállítva korábban. Nem tudom a pontos számot, de számos pirosra emlékszem, az egyik legsportszerűtlenebb játékos a tehénpofájú meleg gyerek. Ezzel a nyilatkozatával meg, ami fent van a főoldalon csak jobban elásta magát, bár nálam már nagyon nincs hova, mindig "legajjának" tartottam.
Initom
Entrenador del Barça

2010.12.01. 21:44:56

sjd írta:Az hiszem itt a végső bizonyíték CR képességeiről és hogy miért nem a világ legjobbja:
"Nincs a láthatáron sem hozzám hasonló futballista, pillanatnyilag egyedi és ritka darabja vagyok a sportágnak. A világ legjobbjának tartom magam, a második hely nekem nem létezik"." - Zlatan Ibrahimovic

Köszönjük Ibra, hogy pontot tettél ennek a vitának a végére! :wink:
egyedül most örülök az egoista fejének :roll: :lol:
Abi & Tito
sjd
Llegenda del Barça

2010.12.01. 21:42:36

Az hiszem itt a végső bizonyíték CR képességeiről és hogy miért nem a világ legjobbja:
"Nincs a láthatáron sem hozzám hasonló futballista, pillanatnyilag egyedi és ritka darabja vagyok a sportágnak. A világ legjobbjának tartom magam, a második hely nekem nem létezik"." - Zlatan Ibrahimovic

Köszönjük Ibra, hogy pontot tettél ennek a vitának a végére! :wink:
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2010.12.01. 20:43:17

Kikizoli írta:bocsi az offért, de a sport klub miért nem a barca realt közvetíti??? a neten azt a meccset írták... valaki tud valamit?
Elvileg 20:15-től 23:15-ig tart a műsor. Szerintem utána adják le...
Válasz küldése