2010.11.30. 10:31:57
Hosszú lesz,
Reggeli ébredés után félkómás állapotban megfordult a fejemben, hogy az egészet csak álmodtam, de nem, még mindig hihetetlen. Tegnapi kis ünneplésemnek mondjuk gátat szabott a madridi játékosok viselkedése, felment bennem a pumpa. Lássuk is sorjában, lehet olyat is fogok említeni amiről már volt szó előzőekben itt vagy másik topikban. Ilyen eredményről álmodni se mertem egyszerűen, minden adott volt egy jó meccshez, a real ismét jól bevásárolt, jó formát is mutattak, a Barca az meg Barca. A félelmem annyiban mondjuk ki is merült nálam, hogy fogják-e tudni hozni a formájukat Xaviék, mert, ha igen akkor fejre is állhatott volna a madrid akkor is kikapnak. Hozták-e? 5 osztály különbség volt a 2 csapat között. Mourinho próbált valami hasonlót játszatni mint a legutóbbi Nou Campos látogatásakkor, de ezek a játékosok nem olyan zsoldosok mint akik az Interben és a Chelseaben is a rendelkezésére álltak. Itt vannak olyanok, akik szeretnek futballozni és azokkal elég nehéz egy olyan szisztémát játszatni, hogy 10emberrel beállunk Casillas elé. Mielőtt megszereztük a vezetést (nem sokat kellett várni), volt pár remek kép, amikor világosan látszódott, hogy 5 hátvéddel tolják, gyönyörűen egy vonalban álltak, valamelyik belső középpályás visszalépett középhátvédnek. Gondoltam is magamban, "gyönyörű". Mindegy is, kár szót pazarolni a taktikájukra, mert azt csináltunk velük amit akartunk. Josénak sok spenótot kell még etetni a játékosaival, hogy jómunkások legyenek, akik 90percen percen keresztül robotként teljesítik a megbeszélteket. Gólok tetszettek, Villa duplájának külön örültem. Messi eddig még nem rúgott gólt Mourinho csapatai ellen, érdekes dolog ez. Ettől függetlenül a teljesítménye csillagos ötös, mint az egész csapatnak.
Várható volt, hogy elborul némelyik játékosnak az agya. Roncikába ez a jó, hisztizik, mert momentuma se volt, SEMMI (na ennyit a nagy linkelgetésről, hogy Piquet megetette a válogatott meccsen) és felhergeli a társait akik favágóba átmentek. Sok mindent elmond a játékosokról, hogy Pepe volt az aki tegnap egy kisangyal volt. Tette a védő feladait és kész. Ismerjük az érzelmeimet a portugállal kapcsolatban, ő "higgadt" maradt a többi gyökérnek meg mintha elmentek volna otthonról. Ramos a tavalyi meccsen is 2 azonnali piroslapnyi esetet úszott meg, akkor is Messit tette tönkre. Egy paraszt, utána feldúlt állapotban nekimegy 2 válogatotttársának. Tételezzük fel, mi van, ha olyan sérülést okoz Messinek, hogy vége a karrierjének? Ilyen Roy Keane félét mondjuk. Ha jól emlékszem a jelenetre akkor mintha Lassana Diarra még tompította is volna a Messi felé mért rúgást, mert érkezett szerelni és nem tudta tisztán szétrúgni. Remélem ennek fényében kap 3-4-5 meccset. Carvalho hentes és mészáros, nem értettem a Messis esetnél, hogy a francért kell így reklamálnia Messinek amikor elvette a labdát, jó mondjuk 2-0s vesztésnél ideges lehetett a fiú. Ettől függetlenül az ütésért vagy a ütés mozdulatért járt volna a sárgalap és akkor hamarabb mehetett volna zuhanyozni. Seggrepacsizhattak volna Sergio barátájval a jó meleg tus alatt. Arbeolán tisztán látszottt, hogy azzal a paranccsal küldték be, hogy pusztítson el valakit! Nevetséges ez az ember is. Roncikáról írnék még röviden, télleg egy ribanc ez az ember. Hisztizik, bömböl a pályán és ez lesz a vége, hogy felhergeli a társait is a viselkedésével és átmegy a mérkőzés bunyóba. Nem tévedek sokat szerintem, ha azt mondjuk, hogy ezekkel a verekedős jelenetekkel megóvta csapatát még 3 bekapott góltól, mert nem a focira koncentrált az egyetlen csapat amelyik a pályán volt. Láttuk mi van, amikor csak azzal törődtünk. Hogy jön ő ahhoz, hogy lökdösse Guardiolát, Ő nem a labdaszedőfiúja, hogy elvárhassa tőle, hogy a kezébe adja a bogyót. Egyszer nagyon "arcon bucálják" majd, tegnap Valdes megtette majdnem. Szeretem amikor Iniesta nyugodtan elmagyarázza neki lassan menetrendszerűen minden klasszikuson, hogy az arcából expandert csinálnak, ha nem állítja le magát, és az a sötét portugál a buta tekintetével megérti talán. Mert onnantól leállította magát és tovább ácsorgott a pályán mint egy néző.
Mindenkiről szóltam akiről akartam, a többi real játékosról azért nem, mert semmit se csináltak. Nem érdemes rájuk vesztegetni egy karaktert se. Láttuk, hogy mekkora különbség van technikailag és emberileg is a két csapat között. Világ 2 legjobb csapata, hogyne...Ahhoz valamit felkéne már mutatni végre sok sok év után kedves madrid. Nem elég a spanyol kiscsapatokat kitömni.
C.
"A spanyol futball jelenlegi problémája az, hogy mindenki azt gondolja, hogy olyan játékosai vannak, mint a Barcának. A Barca játékosaiban olyan technikai tudás van, amely a világ egyetlen másik csapatában sincs. Ezért nem próbálkozhatsz úgy játszani, ahogy ők, ez lehetetlenség." - Fabio Capello