Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.11.29. 16:39:24

Most olvasom,hogy Benzema kezdő lesz. Ezt akartam volna leginkább elkerülni. Jobb lett volna ha Higu szerencsétlenkedik ott elől madridi oldalról. :roll:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Barcaman14
Director del Fútbol

2010.11.29. 16:37:45

Igazából nem akarok jóslatokba bocsátkozni! Jó szurkolást mindenkinek este és természetesen egy gyönyörű Barca győzelmet! Azt hiszem minden más fölösleges! :)

VISCA EL BARCA :!: :twisted:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Puyol05
Entrenador del Barça

2010.11.29. 16:36:24

Na emberek.

Ezt a topicot általában kerülni szoktam, mert nem igazán akarok belefolyni a vitákba, beszélgetésekbe, de a mai napon mégis benéztem ide, és ha már itt vagyok, akkor hagyok is itt egy kis jókívánságot!

Ma este egy olyan csapatot szeretnék látni a pályán, amely felemelt fővel küzd, azt játssza, amit tud, és nem hagyja szóhoz jutni a Real Madridot!!! Küldjétek őket haza srácok azzal a tudattal, hogy ez volt életük legrosszabb napja. Visca el Barca!!!!!
Üdv: Laci
I can't do this all on my own. I know, I'm no Superman!!
Koorpiklaani - Tequila
zsírosdeszka
A Madridista

2010.11.29. 16:33:53

Na én mentem. Bármi is lesz, csak holnap jövök! Csak holnap reagálok.
Szép estét mindenkinek!

Ja, még ez:
Miért ne hagyd ki a mai meccset?

1. Mert a világ két legjobb csapata játszik egymás ellen. A FIFA annak idején hivatalosan is a Real Madridot ismerte el a XX. század legjobb csapatának, míg a statisztika azt mutatja, hogy a XXI. század első évtizedének legeredményesebb együttese a Barcelona.

2. Egy Barcelona-Real Madrid meccs jóval több, mint egy Messi-Cristiano Ronaldo párharc. Ugyanakkor ki az, aki kételkedik abban, hogy a földkerekség két legjobb játékosa is pályán lesz ma este?

3. Guardiola-Mourinho, Mourinho-Guardiola. Két edzőfejedelem, két teljesen ellentétes stílus, felfogás. Európa talán két legfelkészültebb edzője is egymás ellen fog meccselni.

4. A pályán 13 világbajnok. Nyolc a Barcánál, öt a Real Madridnál, így a mai El Clásico a világbajnok spanyol válogatott szellemiségében fog lezajlani.

5. Aranylabdások egymás közt. Messi 2009-ben, Cristiano Ronaldo 2008-ban nyerte el a rangos elismerést. Idén akár Xavi, Iniesta, Villa vagy Casillas is nyerhet...

6. A labda jó helyen lesz. A lábakban tehetség és tudás lakozik, ezért képtelenség, hogy ne lássunk jó meccset. Nagy kérdés, lehet-e jobban játszani ezt a sportágat, mint ahogy ezt a két csapat fogja majd este tenni.

7. Világklasszis kapusok. A spanyolok szerint Casillas-szal és Valdes-szel jelenleg csak Julio César vetekedhet, mivel Buffon és Cech már nem azok, akik néhány éve voltak. Jelenleg a Real Madrid kapusa elismertebb, de Valdés is rengeteget fejlődött az elmúlt években.

8. A Xavik miatt. „B" vagy „V", a jó futball garantált. Ha Xabinál, ha Xavinál lesz a labda.

9. A világ futballja a Nou Campra figyel. Ismét egymásnak feszül a Barcelona és a Real Madrid, a világ két legtöbb szurkolót vonzó csapata.

10. Ha szereted a focit, nem hagyhatod ki. Mert ehhez hasonló előadást nem minden nap látsz.
"A XX. század legjobb csapata"
De las glorias deportivas, que campean por Espańa
va el Madrid con su bandera, limpia y blanca que no empańa.
Kép
tothmark
Barça B

2010.11.29. 16:28:56

Békés megyében valaki/k terveznek közös meccsnézést?
zsírosdeszka
A Madridista

2010.11.29. 16:27:26

Bár továbbra sem értem, mi sarkal valakit arra, hogy a másik tábor oldalára írogasson,
Erre írtam, hogy nincs Barcelona Real Madrid nélkül és fordítva...
Kép
Bree
Jugador d'estrella

2010.11.29. 16:26:44

A többiek mind hülyeséget álmodtak, én 21-12-t álmodtam, Barca győzelemmel :D Messi rúgott asszem tizenkettőt. Az már valami más sportág szerintem. X)

De hogy valami értelmeset is írjak, nekem annyi elég lenne, ha olyan meccs lenne, amin sokszor felmegy a vérnyomásom. Meg ne legyen színészkedés, meg nem adott gól, megadott lesgól vagy ilyesmi. És az győzzön aki megérdemli. (az lenne a legjobb, ha a Barca érdemelné meg :D) Izgalmas meccs lesz, az biztos.
Kép
Lionel Messi - El Mejor
>I belong to Jesus<
haszi
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.11.29. 16:26:43

hady írta:( minden jó sorozat egyszer megszakad, de nem most!!!!!!!!! ..... úgy 50 év múlva.... talán....:) )
Bárcsak ez a mi mostani sorozatunkra lenne érvényes :D (veretlenség)
barcafan0911
Entrenador del Barça

2010.11.29. 16:24:46

Marcelo vs Abidal Rolling Eyes Hát nem tudom, már párszor említettem, de még most sem értem, mi a francért nem lehet elismerni a brazil érdemeit, azt, hogy amióta itt van egyre feljebb-feljebb került a ranglétrán és az idei szezonban egyedül ő és Carvalho szvsz akik az összes meccsüket konstans jó formába hozták le, igaz, hogy még most is akad 1-2 alkalom nagy ritkán amikor igen felmegy és nem ér vissza időben, de ez mit sem csorbít a mostani teljesítményén... Di Maria vs Pedro pedig ha a mostani szezont nézzük akkor az Argentin, ehhez remélem nem kell kommentárt fűznöm..
Mert a többség itt nem követi nyomon a reál mérkőzéseit és így nem tudnak teljesen mérvadó összehasonlítást csinálni. Ahogy ez ellenkezőleg is igaz.
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
zsírosdeszka
A Madridista

2010.11.29. 16:20:53

Szerintem ott kimaradt egy 'nem', különben nyelvtanilag sincs értelme...
Csak teszem a naívat.
Amúgymeg a fentiekkel egyetértek, pontosan azért van ott a nálam, mert Abidal és Puyol ügyében én így gondolom, de elfogadom, hogy más nem.
Ellenben az hogy a két bevándorló (no offense) Busquets vagy Iniesta szintjén legyen, ezt te sem hiheted.
Özilt ne becsüljétek le. Nem tett annyira korán sem, mint Ini, de sokan látják tanári eleganciáját és a jövőben nagyon nagy játékos vállhat belőle. Khedira nem lenne jó a Barcába, Busquets meg a Realba nem illene bele. Fölösleges hasonlítgatni őket. Ezek elfogult szubjektív vélemények. Ha összevásárolnám az én általam világ legjobbjának tartott (posztján) 11 játékosát, az pocsék csapat lenne valószínű.
Kép
haszi
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.11.29. 16:19:58

Andris írta:Nálam meg csak Casillas fér be. Khedira és Busqets majdnem olyan érthetetlen számomra, mint az Özil Iniesta.
És Marcelot se helyezném Abidal fölé, egyáltalán nem. Főleg nem most, hogy az elmúlt 3 meccsen jókora bakikat tolt a kis brazil.
Pedro pedig kb 10szer annyit tett le az asztalra eddig mint Di Maria, és amúgy is minden meccsen van egy gólpassza, gólja.
Marcelo vs Abidal :roll: Hát nem tudom, már párszor említettem, de még most sem értem, mi a francért nem lehet elismerni a brazil érdemeit, azt, hogy amióta itt van egyre feljebb-feljebb került a ranglétrán és az idei szezonban egyedül ő és Carvalho szvsz akik az összes meccsüket konstans jó formába hozták le, igaz, hogy még most is akad 1-2 alkalom nagy ritkán amikor igen felmegy és nem ér vissza időben, de ez mit sem csorbít a mostani teljesítményén... Di Maria vs Pedro pedig ha a mostani szezont nézzük akkor az Argentin, ehhez remélem nem kell kommentárt fűznöm... Az én "csapatom" ilyen
Casillas-Alves-Pique-Carvalho-Marcelo-Busquets/Khedira(szvsz egy szinten vannak)-Xavi-Iniesta-Di Maria-Villa-Messi
fcjoc
Entrenador del Barça

2010.11.29. 16:14:24

lehet már volt, de ez a trailer mekkora :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=FkQtJHxujGw

CSAK A BARCA!!!!!!!!! GYŐZNI FOGUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kurdt
Megmentő :)

2010.11.29. 16:13:20

zsírosdeszka írta:
Nálam: Casillas - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Villa, Di Maria

a Puyol vs. Carvalho ügyben elfogult vagyok, bevallom; ugyanakkor szerintem Abidal perpill jobb, mint Marcelo; Busquets valszeg mindig is jobb lesz Khediránál; az meg hogy Özil jobb, mint Iniesta....az szvsz egész egyszerűen röhejes...
A kulcsszó a nálam. Az a baj, hogy ilyen kérdést nem lehet feltenni. Nincs olyan, hogy jobb. Melyik kocsi a jobb az Aston Martin vagy a Ferrari? Hülyeség. Melyik fogyaszt többet, melyik megy gyorsabban ilyet meg lehet kérdezni. Pl.: Abidal-Marcelo páros. Szerintem Marcelo sokkal jobban támad ez biztos, akár elismerik akár nem, viszont ez a védekezés kárára mehet, nem olyan stabil mint Abidal. Vagy esetleg melyik fut többet, melyik rúg több gólt, melyik a gyorsabb, ezekre lehet válaszolni. De összességében a csapat dönti el, hogy melyik a jobb, kinek melyik stílus fekszik, mit játszatnak vele. Van olyan, hogy egy játékos egy csapatban Istencsászár aztán meg elmegy máshova és alul teljesít minden várakozást. (Kipróbálnám Messit egy olasz, angol, német bajnokságban, más csapattársakkal, kíváncsi lennék, és ezt nem vitaindításnak meg bántásnak szánom.)
hogy most már érezlek zavaró tényezőnek.
Ez most rosszul esett...
Szerintem ott kimaradt egy 'nem', különben nyelvtanilag sincs értelme...

Amúgymeg a fentiekkel egyetértek, pontosan azért van ott a nálam, mert Abidal és Puyol ügyében én így gondolom, de elfogadom, hogy más nem.
Ellenben az hogy a két bevándorló (no offense) Busquets vagy Iniesta szintjén legyen, ezt te sem hiheted.
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Varatrix
Director del Fútbol

2010.11.29. 16:12:14

Bízom nagyon egy jó meccseben, mégis túlságosan döntetlen szagú.
Az első félidőben majdnem biztosan 0-0.
Ha lesz döntés én azt a 75. perc magasságába várom.
-Véleményem: 0-0
-Reményem: bármilyen siker.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Alberto10
Capitá del Barça

2010.11.29. 16:11:43

zsírosdeszka írta:
Nálam: Casillas - Alves, Puyol, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Villa, Di Maria

a Puyol vs. Carvalho ügyben elfogult vagyok, bevallom; ugyanakkor szerintem Abidal perpill jobb, mint Marcelo; Busquets valszeg mindig is jobb lesz Khediránál; az meg hogy Özil jobb, mint Iniesta....az szvsz egész egyszerűen röhejes...
A kulcsszó a nálam. Az a baj, hogy ilyen kérdést nem lehet feltenni. Nincs olyan, hogy jobb. Melyik kocsi a jobb az Aston Martin vagy a Ferrari? Hülyeség. Melyik fogyaszt többet, melyik megy gyorsabban ilyet meg lehet kérdezni. Pl.: Abidal-Marcelo páros. Szerintem Marcelo sokkal jobban támad ez biztos, akár elismerik akár nem, viszont ez a védekezés kárára mehet, nem olyan stabil mint Abidal. Vagy esetleg melyik fut többet, melyik rúg több gólt, melyik a gyorsabb, ezekre lehet válaszolni. De összességében a csapat dönti el, hogy melyik a jobb, kinek melyik stílus fekszik, mit játszatnak vele. Van olyan, hogy egy játékos egy csapatban Istencsászár aztán meg elmegy máshova és alul teljesít minden várakozást. (Kipróbálnám Messit egy olasz, angol, német bajnokságban, más csapattársakkal, kíváncsi lennék, és ezt nem vitaindításnak meg bántásnak szánom.)
Jó oké, de olyan hogy Özil > Iniesta. A kérdés is röhejes... Meg számomra nagyon szembeötlő még a Busi < Khedira. Vicc.
De az is vicc hogy ezen annyira kiakadunk, ugyanis szurkolók szavazták meg az egészet, ebből azt lehet levonni, hogy valszeg több Realos járkál aktívan szavazgatni a goal.com-ra...
daffy
Madridista

2010.11.29. 16:10:34

zsírosdeszka írta:

ezt nagyon nehéz lenne egyértelműen eldönteni,már csak azért is,mert teljesen más csapatban játszanak. max képességeket lehetne összehasonlítani,mint a fifában,de az is elég helyzet és formafüggő.
barcafan0911
Entrenador del Barça

2010.11.29. 16:09:38

Bár továbbra sem értem, mi sarkal valakit arra, hogy a másik tábor oldalára írogasson, de nálam ezzel az üzenettel elérted, hogy most már érezlek zavaró tényezőnek.
Én meg téged nem értelek. Jó dolog ha vannak itt ellendrukkerek is. Már akikkel értelmes eszmecseréket lehet folytatni. Aki nem kötekedésből ír, az ugyanolyan kedves bánásmódban részesül mint más Barcások. :wink:
A felhasználó nevemben a 0911 nem arra utal hogy terrorista vagyok. Csupán akkor születtem. :wink:
hady
Director del Fútbol

2010.11.29. 16:08:20

Van egy olyan érzésem ez a mérkőzés akkor lesz az év(század) meccse ( média nyomásra ), ha a madrid nyer.......Bízzunk benne, csak olyan sima lesz....

( minden jó sorozat egyszer megszakad, de nem most!!!!!!!!! ..... úgy 50 év múlva.... talán....:) )
zsírosdeszka
A Madridista

2010.11.29. 16:08:12

hogy most már érezlek zavaró tényezőnek.
Ez most rosszul esett...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsírosdeszka 2010.11.29. 16:10:14-kor.
Kép
Andris
Adminisztrátor

2010.11.29. 16:03:40

Nálam meg csak Casillas fér be. Khedira és Busqets majdnem olyan érthetetlen számomra, mint az Özil Iniesta.
És Marcelot se helyezném Abidal fölé, egyáltalán nem. Főleg nem most, hogy az elmúlt 3 meccsen jókora bakikat tolt a kis brazil.
Pedro pedig kb 10szer annyit tett le az asztalra eddig mint Di Maria, és amúgy is minden meccsen van egy gólpassza, gólja.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2010.11.29. 16:03:17

zsírosdeszka írta:Hát gyerekek én nem mertem írni ide az elmúlt pár napban, csak hogy ne gerjesszem az ellentétet (meg sok dolgom volt). Ígérem, ha a Barca nyer nagy arányban akkor is jövök, de ha a Madrid akkor úgyszintén. Ahogy már jó pár oldallal előbb leírtam én 1:2 tippelek (bár ha az életem lenne a tét akkor inkább x-et). Gólok: Villa illetve Özil, DiMaria. Sárga lap: Busquets, Piqué illetve Pepe, Ramos, Xabi Alonso, CR. Labdabirtoklás (%): 61-39. A Realra tettem, az sem érdekel, ha elbukom az összeset mindig. Soha nem tennék a Barcelonára. A 90-es évek legelejétől vagyok Madrid drukker (sajnos olyan korban születtem, ahol nem lehetett magyar csapatnak szurkolni a Bl-ben (akkor még BEK, talán az FTC 1995, pont a Madriddal játszott). Remélem a meccs után nem törik össze a kocsimat amiben Raul bólogatós figura, Real Madrid zászló valamint címer látható (a sálat mindenesetre kiveszem belőle). A meccstől függetlenül állíthatom akár nyerünk akár nem, hogy egyszer fenn máskor lenn. Most épp a Barca van fenn, de itt lehet a fordulópont, de ha 1-2 évet várnom kell rá akkor azt teszem majd. Azt viszont mindkét szurkolótábor elismerheti, hogy nincs Barcelona Real Madrid nélkül és fordítva. És ez jó. Ha most hirtelen megugrana a Depor ahogy tette a 2000-es évek elején az akkor sem lenne olyan rangadó, mint a mai. Élvezetes, pörgős nagy meccset várok, nagy taktikai küzdelemmel, egyéni villanásokkal. Valahol azt gondolom, hogy a Barca szurkolók örülnek CR-nek, mert ha nem lenne nem lenne kin csámcsogni, nem lenne ki ellen szurkolni, esetleg kin kárörvendeni. Pl.: Moisés miatt nem lenne tele ez a fórum. Ezzel nincs is különösen probléma. Mindkét szurkolótábornak jó szórakozást kívánok! És kívánom, hogy eredménytől függetlenül maradjon meg a fórumon a kultúra és az emberség egymás iránt.
Hala Madrid!
Bár továbbra sem értem, mi sarkal valakit arra, hogy a másik tábor oldalára írogasson, de nálam ezzel az üzenettel elérted, hogy most már érezlek zavaró tényezőnek.

Este mindenki öltözzön a maga színeibe, javaslom, mi vegyük fel a 08/09-es mezünket:-)
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
Leomessi14
Entrenador del Barça

2010.11.29. 15:59:14

daffy írta:
Leomessi14 írta:Na egy kis szorakozas meg vita : http://www.goal.com/en/news/1675/goalco ... onal-duels

Madridistak szerint teljesen korrekt,egyedul Danit helyeznek Ramos ele,amugy meg egyetertenek....Nem csodalom. :roll: :wink:
nálam a győztesek: casillas,alves,puyol,pique,marcelo,khedira,ini,xavi,messi,villa és di maria
En is kb igy gondolom,talan meg Calvarho odaferhet dontetlenben,de az hogy Ozil jobb mint Iniesta azt azert nem lehet kijelenteni semmikepp(termeszetesen nem rad goldolok),foleg,hogy volt egy remek 4 honapos idoszaka es annyi egyelore.Ettol fuggetlenul remek jatekos lesz,kar volt elengedni a Madridnak,kikapartuk nekik a gesztenyet.

Ma estere pedig egy nagyon jo meccset josolok,tamado csapatokkal es sok gollal.Na meg persze Barca gyozelemmel.

Hajra! :-({|=
Kép
Lui1698:Ibra ugy kovetkezmenyei!

2011 Nyar:Dani Alves az Inter játékosa! A milánói klub 15+4 köbméter homokot és Alexandre Pato e-mail címét adja a braziért cserébe.
2012:az angolok valamivel több, mint 6 liter málnaszörpöt fizetnek az argentínért
kurdt
Megmentő :)

2010.11.29. 15:58:49

Leomessi14 írta:Na egy kis szorakozas meg vita : http://www.goal.com/en/news/1675/goalco ... onal-duels

Madridistak szerint teljesen korrekt,egyedul Danit helyeznek Ramos ele,amugy meg egyetertenek....Nem csodalom. :roll: :wink:

Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Andris
Adminisztrátor

2010.11.29. 15:58:19

lui1698 írta:hétfő, 14:49 - José Mourinho döntésének értelmében Gonzalo Higuaín helyett Karim Benzema lesz a kezdőcsapat tagja.

Végül is nekem mindegy melyikük nem lő gólt, de talán Benzema az akitől kicsit jobban tartok, hiszem mégis csak ő szerezte minden idők legeslegeslegeslegnagyszerűbb gólját, Guti májsztró passza után.
Na helyes. Lasstól jobban félnék, na nem azért mert olyan jó, hanem mert számunkra kevésbé kedvező szerkezeti módosítás lenne.

Én egyébként úgy vagyok, hogy ez a Higany srác folyton játszik, piszok gyors a kontráknál, és még önbizalma is van. Ha nemis egy fenomén, de mindenképp jobb mint a meccs és önbizalomhiányos Benzema, aki ráadásul lényegesen statikusabb is.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Barcaádám
Capitá del Barça

2010.11.29. 15:55:13

szerintem borítékolható hogy maximum 1 góllal nyerünk, nem látom esélyét annak hogy nagy szórás legyen, akkor vagyunk rossz helyzetben ha real be áll bekkelni 10 emberrel akkor nem igen tudunk mit csinálni csak a térfelünkön passzolgatni, ők meg majd 'találnak ' egy gólt.. a kontráktól tartok, kontra védekezésben nem látom túl erősnek a csapatunkat

ezért remélem hogy megpróbálnak ők is támadni, hogy Abidal magabiztos lesz és úgy fog teljesíteni ahogy tud (ergo szorosan lefogja Di Maríat vagy Ronaldot) Alves visszaér, Puyol belevetődik mindenbe, Piqué olyan lesz mint egy tanárbácsi :D Mascheranot játszik (kéne egy erőszakos , letámadó emberre aki Özilt leszedi a pályáról, erre nem tartom elég jónak Busquetset)Iniestának be kell vállalni a cseleket hogy elvigye az embereket , tartania kell a labdát, Xavitól gólpasszt várok , Messi ha jobbról indul, mert Marcelo nem ér vissza, védekezésben gyengének tartom, középen vigyázni kell mert félek hogy Pepe rugdosni fog, és arra megy hogy lesérítsen valakit, de pozitívum hogy bármelyik támadónk lazán lefutja a Pepe , Carvalho kettőst, szvsz lomhák egy picit.Pedrotól és Villától sok elmozgást várok és gólveszélyt.

21 kor mindenki szurkoljon! Hajrá Barca!!
Kép

"A helyzet az, hogy jelenleg a Barça maga a futball, és ahhoz, hogy legyőzd a Barçát, a futballt kell kiirtanod."
Válasz küldése