La Masia - Barça fiatalok
- ab1daL
- Director del Fútbol
Hogy kell kiejteni a nevét? "Dongó"? 

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Ügyes srác az biztos. DE még nagyon fiatal, nagyon sok minden kell ahhoz, h egy jó játékos legyen az ilyen fiatalokból. Ilyen tehetség elég sok van, de elég kevésből lesz ismert futballista.ZS10 írta: Jean Marie Dongou -
Kiváncsian várom, h vele mi fog történni.
Amúgy a játéka abszolút nem hasonlit Messi játékára.

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
- torrentkiller
- Entrenador del Barça
Azért ezzel az "új ..."-al vigyáznék. Már sok mindenkire használták ezt a jelzőt és nem sok esetben lett jó vége. Pl Gai-ra is mondták h új Messi, és már nincs is a klubnál. Vagy Gio-ra hogy új Ronaldinho, és hát ő se nagyon váltotta meg a világot (persze ez inkább volt az ő hibája).ZS10 írta:A katalán sajtó szerint meg van az új Messi! A 15 éves kameruni Jean Marie Dongou-ról van szó, aki 3 évvel idősebb korosztályban szerepel a Juvenileknél és szvsz rövid időn belül a világ legjobb csatára lesz. Fizikálisan, gyorsaságban, technikailag is hihetetlen a srác. A helyzetkihasználás sokak szerint Ronaldóhoz (brazil) hasonlít. Legutoljára 3-at gurított az Espanyolnak.
http://www.youtube.com/watch?v=JDS8ArkIlnI
http://www.youtube.com/watch?v=ZUryZEVVz0Q
Jean Marie Dongou -
Amúgy tényleg nagyon tehetséges a srác, ha így folytatja akkor egyszer nagy játékosa lehet a klubnak, ha csak a cukrosbácsi el nem viszi őt is...

"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
Legyen inkább új Eto'o mert ő is kameruniZS10 írta:A katalán sajtó szerint meg van az új Messi! A 15 éves kameruni Jean Marie Dongou-ról van szó, aki 3 évvel idősebb korosztályban szerepel a Juvenileknél és szvsz rövid időn belül a világ legjobb csatára lesz. Fizikálisan, gyorsaságban, technikailag is hihetetlen a srác. A helyzetkihasználás sokak szerint Ronaldóhoz (brazil) hasonlít. Legutoljára 3-at gurított az Espanyolnak.
Jean Marie Dongou -

Nagyon ügyes a srác és aki 15 évesen 17/18 évesekkel a kezdőben ilyen sok gólt lő az biztos hogy nagy jövő előtt áll. Remélem Pep jövőre a felkészülési meccseken beteszi 1 félidőre.

Jó látni hogy milyen sokat feccolnak bele az utánpótlásba Spanyolországban

A katalán sajtó szerint meg van az új Messi! A 15 éves kameruni Jean Marie Dongou-ról van szó, aki 3 évvel idősebb korosztályban szerepel a Juvenileknél és szvsz rövid időn belül a világ legjobb csatára lesz. Fizikálisan, gyorsaságban, technikailag is hihetetlen a srác. A helyzetkihasználás sokak szerint Ronaldóhoz (brazil
) hasonlít. Legutoljára 3-at gurított az Espanyolnak.
Jean Marie Dongou -

Jean Marie Dongou -

Thiago-val kapcsolatban annyit hozzáfűznék, h szerencsés a spanyol futball, h a brazil apuka (Mazinho) ott telepedett le, így a fia hamarosan csatlakozik a világbajnok kerethez is remélhetőlegpalesz77 írta:Sí sí sí!!!gygerike írta:Nem véletlenül a kedvenc játékosomAzt hiszem palesz is hasonló véleményen van
Elképeszt a srác
Korai összehasonlítani Fabregassal , de mindenki mondja hogy Fabre még csak 23 és már milyen jó. Thiago 19 és várja az ember hogy hozzá kerüljön a labda. Fabre volt esélyed , eljátszottad
Üdv Thiago
Január legjobb igazolása lesz:D
Én már méltattam őt a Spanyol Kupa topicban, úgyhogy itt inkább csak Jonathant szeretném egy kicsit gyászolni. Hogy Keita végigtolja a meccset, és ő egy percet nem játszhat... Na ez elkeserítő volt. Azért egy Ceutát képesek lettünk volna megverni a Thiago-Masch-Jonathan középpályával, ebbe 100%-ig biztos vagyok. Még jobban is játszottunk volna, mert nem csak Thiago osztott volna forintos zsugákat - Masch mellet.
Ezért kicsit pipa vagyok most Pepre, de az ifik remekül szerepeltek, grat nekik még egyszer!
u.i.: Remélem bejön a jóslatod...

egyébként nagyon bízom a srácban már, tavaly még szkeptikus voltam, amikor néhányan már követelték a csapatba(deja vu: Messivel is így voltam a bemutatkozása után szégyenszemre

át kell vennie Xavi örökét idővel! kevesebbel nem elégszem meg tőle

-
- Llegenda del Barça
Kicsik nagy verést kaptak a Granada-tól 4-1
Geijo 4 ill. Carmona

Geijo 4 ill. Carmona
Kit érdekel hány éves? Az csak egy paraméter. Általában azért említik mert fordítottan arányos a mutatott teljesítménnyel minél öregebb. De ha teszem azt hipotetikusan ő feljön jövőre és 1 szezonban gólkirály lesz, majd aztán szépen elvegetál a kispadunkon nem megérte? Hisz szinte tökingyen volt.
Ez igaz. De ha mégis elég jó teljesítményt nyújt a harmadosztályban, és mikor a nagy csapatnál helyet kap, akkor is jó, akkor talán megérdemli a lehetőséget, még akkor is, h mikor idehozták semmi komoly céljuk nem volt vele, nem?sjd írta:ja, csak nem mind1 h 17 évesen igazolt az utánpótlásképzésbe, vagy 22 évesen a 3adosztálybaLionel85 írta:Attól még a tehetsége meglehet nem?Függetlenül attól, hogy igazolt vagy nem.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
A lényeg úgyis az, hogy már nem ér el olyan szintet, mint amit én megelőlegeztem neki, mert nem tudtam, hogy ennyi idős. 
Viszont ha már nem fiatalkorú, akkor milyen mezszámmal léphet pályára a nagyoknál? Vagy csak a státusza számít?

Viszont ha már nem fiatalkorú, akkor milyen mezszámmal léphet pályára a nagyoknál? Vagy csak a státusza számít?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lionel85 2010.11.11. 20:12:12-kor.

ja, csak nem mind1 h 17 évesen igazolt az utánpótlásképzésbe, vagy 22 évesen a 3adosztálybaLionel85 írta:Attól még a tehetsége meglehet nem?Függetlenül attól, hogy igazolt vagy nem.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Attól még a tehetsége meglehet nem?Fecooo írta:Pedro saját nevelés volt, Nolito meg nemLionel85 írta:Pedro is bőven múlt 20 ha jól tudom, amikor feljött a nagyokhoz. Tulajdonképpen már ott volt, hogy elküldik, de Pep kitartott mellette.

Pedro saját nevelés volt, Nolito meg nemLionel85 írta:Pedro is bőven múlt 20 ha jól tudom, amikor feljött a nagyokhoz. Tulajdonképpen már ott volt, hogy elküldik, de Pep kitartott mellette.

ő még csak 21 volt, amikor ilyen szinten elkezdett játszogatni a nagyoknál 08/09ben, az a 3 év azért különbségLionel85 írta:Pedro is bőven múlt 20 ha jól tudom, amikor feljött a nagyokhoz. Tulajdonképpen már ott volt, hogy elküldik, de Pep kitartott mellette.
Nem is tudtam, h már 24 éves. Ettől függetlenül ki lehetne próbálni a felnőttek között. Nyilván nem ő fogja a világot megváltani, de ki tudja, lehet, h egy jó cserecsatár válna belőle.sjd írta:24 évesen nem tudom milyen tehetség lehetne még benne, amit eddig nem vettek észreLionel85 írta: Nagy tehetség, remélem hosszabbítanak vele és kivárja a szerepét majd.
Meg azért nem kell elélveznünk a tegnapi meccse után, ő ezeknél egy szinttel komolyabb csapatoknak ver gólokat rendszeresen
Kíváncsi lennék mire megy egy első osztályú csapat ellen, de azt fenntartom, h ennyi idősen nincs sok jövője az első csapatnál, és ennek megfelelően keresni kéne egy igazi tehetséget (az más kérdés, h nincs senki a helyére, épp ezért a bizalmamat egyelőre élvezi)
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Azt nem tudtam, hogy ennyi idős, azt gondoltam, van vagy 18sjd írta:24 évesen nem tudom milyen tehetség lehetne még benne, amit eddig nem vettek észreLionel85 írta: Nagy tehetség, remélem hosszabbítanak vele és kivárja a szerepét majd.
Meg azért nem kell elélveznünk a tegnapi meccse után, ő ezeknél egy szinttel komolyabb csapatoknak ver gólokat rendszeresen
Kíváncsi lennék mire megy egy első osztályú csapat ellen, de azt fenntartom, h ennyi idősen nincs sok jövője az első csapatnál, és ennek megfelelően keresni kéne egy igazi tehetséget (az más kérdés, h nincs senki a helyére, épp ezért a bizalmamat egyelőre élvezi)

24 évesen nem tudom milyen tehetség lehetne még benne, amit eddig nem vettek észreLionel85 írta: Nagy tehetség, remélem hosszabbítanak vele és kivárja a szerepét majd.
- Lionel85
- Llegenda del Barça
Nolito tiszta Messi-felépítés. Egyik helyzeténél azt hittem, hogy Messi az, csak a közelítésnél láttam, hogy Nolito. Remélem egyszer a játéka és hajazni fog rá. Nagy tehetség, remélem hosszabbítanak vele és kivárja a szerepét majd. És Pepnek is többet kéne számítania rá és a többiekre, ha már ennyire vékony a keret. Nem Xavit vagy a többi sztárt kell agyonjátszatni, hanem szépen megadni a fiataloknak is a lehetőséget, ahogy idény elején ígérte!Capon írta:Tegnap Nolito kapcsán jutott eszembe megint elnézve daliás termetét, hogy nálunk a támadó(b) stílusú játékosok mind valami pincsitenyészetből jönnek vagy én nem tudom. Pedro már már kosaras termetnek számít a mostani fiataljaink között akik a nagy csapatban is megfordulnak ezeken a támadó(b) posztokon. Oké hogy jó fociznak de azért ez elég érdekes.

- Capon
- Llegenda del Barça
Tegnap Nolito kapcsán jutott eszembe megint elnézve daliás termetét, hogy nálunk a támadó(b) stílusú játékosok mind valami pincsitenyészetből jönnek vagy én nem tudom. Pedro már már kosaras termetnek számít a mostani fiataljaink között akik a nagy csapatban is megfordulnak ezeken a támadó(b) posztokon. Oké hogy jó fociznak de azért ez elég érdekes.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Sí sí sí!!!gygerike írta:Nem véletlenül a kedvenc játékosomAzt hiszem palesz is hasonló véleményen van
Elképeszt a srác
Korai összehasonlítani Fabregassal , de mindenki mondja hogy Fabre még csak 23 és már milyen jó. Thiago 19 és várja az ember hogy hozzá kerüljön a labda. Fabre volt esélyed , eljátszottad
Üdv Thiago
Január legjobb igazolása lesz:D

u.i.: Remélem bejön a jóslatod...

- Capon
- Llegenda del Barça
Tegnapi játéka után arra gondoltam hogy persze a lehetőségekhez képest de egyre többet kéne Thiago-t Xavival és Inivel együtt játszatni. Nagyon tehetséges a srác és minél több dolgot el kéne tanulnia a két tanártól.
ha lehetne még oda is költöztetném hozzájuk hogy minél több időt töltsön velük. Nagyon nagy lehetőség rejlik benne.

Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi