Ugyanez fogalmazódott meg bennem is.Én is emlékeztem arra amire szieszta, és csak a miheztartás végett (meg mert megvádoltátok hogy dobálózik kitalációkkal) vissza is kerestem:
http://soccernet.espn.go.com/players/ga ... 09&cc=5739
Dani Alves statisztikái tavalyról. 5. sárgája a Primerában a Mallorca (2010. március 27) ellen. Következő fellépése neki ugye a Real elleni, de a csapat még játszott Bilbaoban. Ez szombaton volt, másnap meghúzta ugyanezt a Real is. Csak mivel akkor az edző neve nem Mourinho hanem Guardiola és Pellegrini volt, nem kapott az egész nagy visszhangot. És még csak nem is az volt az első ilyen eset a focitörténelemben, de dátumos példával többel nem szolgálhatok Very Happy .
Egyébként én személy szerint nem értem az ezzel kapcsolatos "sportszerűtlenség" véleményeket. Kinek csinált ezzel rosszat Ramos vagy Alonso? Ha Forma-1-ben valaki motort cserél, és cserébe hátrébbról indul, az sportszerűtlen? Megszeg egy szabályt (időt húz), majd vállalja a büntetést. Mondom ezt úgy, hogy elég érzékeny vagyok a sportszerűtlenségre, vannak olyan játékosaink akik jellemével sosem fogok tudni megbarátkozni. Bele lehet ebbe magyarázni hogy a szabály mit és miért hivatott védeni, de a focinak nincs alkotmánya (még Very Happy) . Ha eljön majd a pillanat, hogy a bíók/nézők többségének elege lesz ebből (vagy bármi másból) szabályt kell változtatni.
De mindegy is, összegezve: túl van ez lihegve sztem, lásd első bekezdés.
Más.
Sajnos azt kell tapasztaljam, hogy a Barcelona szurkolók ide író jelentős része azon imádkozik, hogy csináljon már valamit valamelyik Real játékos vagy edző, amin lehet csámcsogni. Azt gondolom, hogy ezeket a fölös energiáitokat szurkolással kellene eltöltenetek a saját csapatotokért. Ez sport nálatok? Teljesen mindegy mit játszott, a Real, mennyivel volt jobb 1-2 emberke talán megemlíti (de nem biztos), de ennyi. Viszont ha valami olyan történik amibe bele lehet kötni, akkor ezren megteszitek, szidjátok, utálkoztok, vagdalkoztok (tisztelet a kivételnek, mert van ilyen is). Idejön pár Madrid szurkoló és csak az "övéit" próbálja védeni. Amióta ide irkálok még nem olvastam olyan hozzászólást Realos "tollából", hogy fújj, hányingerkeltő, Rinyáldó, Műringyó, utálatos, szemétláda stb., és sorolhatnám a jelzőket amit használtok. Ez a topik nálatok a Madrid fikázásáról szól, nem a két csapat közötti esélylatolgatásról, a csapatok erősségeinek-gyengeségeinek megvitatásáról, hanem a fikázásról. Nem kell azon csodálkozni azon, hogy 1-1 madridista felveszi a kesztyűt és ahogy 1-2 ember fogalmazott tőletek: idepofátlankodnak". Miért ne tennénk? Azért az a topic címe ami. Lassan más sporthíradós hozzászólásokat olvasok, pedig én eszmét cserélni jöttem volna ide.