LG a Bojan topickan írta:Nem csoda, h összeesküvés elméletek vannak, hiszen Pepnek vannak megmagyarázhatatlan döntései. De a pártfogói ezeket ugyanolyan összeesküvés elméletekkel próbálják megmagyarázni, mint az ellenlábasai az ellenkezőjét. (pl., h Etoo bomlasztotta az öltözői hangulatot stb...

)
Idehozom, hogy amott ne legyen off.
Tudom, hogy már lerágott csont, de azt hiszem be kell látnom, hogy tévedtem, amikor nagyon Eto'o megtartása mellett voltam.

Nem azért, mert kiégettnek tartom, vagy ilyesmi.
Amióta nem Eto'o a középcsatár lényegébe véve Messi játszik ott, vagyis kb ott. Így Messi sokkal veszélyesebb, így a csapat is jobban jár. Azáltal, hogy a kis argentin középen játszik Eto'o posztja megszűnik létezni, mert egy kicsit kijjebb kellene mennie. Amit ő híresen rosszul csinál.

Ezért igazából ahhoz, hogy Messi középre húzásával veszélyesebbé váljon a csapat el kellett küldeni Eto'o-t, hogy ne legyen feleslegesen a csapat része. Az már más kérdés, hogy ő senkinek sem kellett, így csak az Ibra transzferbe lehetett bevonni. Azért meg lehetett volna oldani jobban is, de ez így sikerült.
Véleményemet most tartom, hogy a csapat egyértelmű fejlődéséhez és átalakulásához el kellett küldeni ezt a gólzsákot és kellett helyére hozni egy kicsit multifunkcionálisabb játékost, aki szélen is tud játszani. Ez sajnos csak 1 év kihagyással tudott megvalósulni.
Ibra elküldésénél is hasonló véleményen vagyok amúgy, csak annyival kiegészítve, hogy ő még a saját posztján is kilógott a csapatból.
És hogy miért is kellett akkor őket elküldeni minden áron? Mert feleslegesen maradtak volna ilyen brutális fizetéssel, ami nem kis pénz. És mivel a csapatban nem nagyon játszottak volna a saját posztjukon, mert azt Messi lefoglalta, a piaci értékük még tovább csökkent volna.