Tocy írta:Rijkaardnál egy volt a sokból, Pepnél egyértelműen ő a csapat lényege, köré van építve az egész...szerintem ő úgy gondolja, hogy Messi túl tehetséges és gólérzékeny ahhoz, hogy a vonal mellett játsszon. Ami biztos, hogy középen még nagyobb zavart tud okozni, de most lényegében klasszikus középcsatár nélkül játszunk. Így ki lehet aknázni a világ legjobb játékosának tudását, amivel a többi csapat fölé emel minket, de itt lehet beszélni arról is, hogy túlságosan függünk tőle.
Azért Rijkaard alatt még nagyon fiatal, és nagyon sérülékeny volt, de már akkor is látszott, h nemcsak egy a sokból. Már 2007-ben ő volt az, aki mesterhármasával döntetlenre mentette az El Clasico-t. Ja, és már Rijkaardnál is az utolsó szezonban gyakran feltűnt középen, szóval igazából ez sem Pep találmánya.
Pedig tavaly, és még idén is(!) olvastam 1-2 kommentárt, amely szidta Pepet, hogy játsszon már végre Leo az eredeti posztján....
Talán nem jogtalanul. A 08/09-s szezonban azért még többnyire szélen játszott, és gólokban sem maradt el nagyon a tavalyitól, teljesítményben meg sztem jobb is volt 2 éve. Meg eleve a csapat játékának sztem jobbat tenne, ha Messi szélen játszana, bent meg klasszikus középcsatár. Ettől függetlenül sokat cserélhetnék a támadók a posztjaikat meccs alatt, ami már Rijkaardnál is bevett szokás volt. Ezért is volt annyira jó nekünk Etoo, ő erre a taktikára tökéletes volt, mert gyakran ment ki a szélekre, és ott is hasznos tudott lenni.