2010.10.05. 22:50:53
Kedves Monalisa,
mint aki gyakran jár Barca-meccsre, csak meg tudom erősíteni, hogy nem lesz semmi baj a Servicaixával, s természetesen a jeggyel sem.
Ha napközben nincs lehetőséged átvenni a jegyet, ezt meg lehet tenni akár néhány perccel a meccs előtt, sőt, elkésve, még/már a kezdő sípszó után is.
Ha utóbbi eset fordul elő, a következő a teendő.
A 9-es kapun kell bemenni (ez az egyetlen bejárat a Maria Cristina metróállomás, illetve az Avinguda de Joan XXIII, a Princessa Sofia Hotel felől, amelyen jegy nélkül is be lehet menni, miután már bezárták a többit).
A lényeg tehát, hogy nem az előbb említett úton lévő, utcai, lőrésnyi ablakú pénztárakhoz kell menni!!!
A kerítésen belül vannak azok a pénztárak, a kaputól jobbra, harminc méterre, a Palau Blaugrana mellett, amelyek "mindig" nyitva vannak. Kb. négy-öt ablaknál dolgoznak ilyenkor (óriási nyugalommal, teszem hozzá). Előttük a meccs kezdetekor általában olyan emberek álldogálnak, akiknek valamilyen bajuk van és azt próbálják meg orvosolni. (Pl. az El Clássico előtt reménykednek a csodában, hogy lesz még eladó jegy. Egyébként mindig van is, tapasztalatból mondom, bár én socio vagyok, több lehetőségem van, mint másnak, aki nem tag.)
Ha történetesen százan állnak sorban, akkor is oda kell menni a sor elejére, és egy gyengéd pardonnal betolni az ablakon a Servicaixa visszaigazolását (azon egyébként van egy, a jegypénztárakra vonatkozó nyitva tartási idő, és az, hogy a 14-es kapuhoz kell menni, de az előbbit nem kell komolyan venni, utóbbi pedig messzebb van) és a bankkártyát, amire egyből, szó nélkül kinyomtatják a jegyet arra a helyre, amelyet lefoglaltál.
Ezt persze csak vészhelyzetre írom, a nap folyamán ugyanott bármikor át lehet venni a jegyet kényelmesen.
Sajnos a honlap valóban nem működik, hónapok óta visszadobja mindegyik kártyát. Nem nagyon értem, hogy miért van ez így, de ha legközelebb megyek, meg fogom kérdezni, mert nagyon idegesítő, hogy az ember a legkézenfekvőbb módon nem tud foglalni (legalábbis Magyarországról nem).
Egyebekben: Visca el Barca, Visca Catalunya!