lebronbacsii írta:Capon írta:Casillas-nak semmi keresnivalója ezeken a top-5 ös listákon. A spanyol válogatottból bárki rajta lehetne ennyi erővel aki kezdőként szerepelt a VB-n a csapatban. Én csípem és elismerem Casillas-t , de most nincs helye a top 5- ös listán.
Hát lényegében ja...
Sajnos olyan nincs a fociban ,hogy kapus nyerné az aranylabdát ,természetesen most nem is szolgált volna rá ,ezt csak úgy általánosan jegyeztem meg.
Ugye persze védőjátékosnál is nagyon-nagyon ritka ,már-már iratlan szabálynak tekintik a "nagyok" ,hogy egy támadó kapja ,ami elkeserítő számomra...
Védő szerintem még jó, hogy nem kapja meg, mert sokkal inkább függ ott az összeszokottság sokszor, mint máshol a pályán. A kapus jó teljesítménye meg nem annyira kimutatható, gólt így is, úgy is kap, ahhoz hogy igazán jól kimutatható legyen a teljesítménye, kell a védelem, ami meg akkor már nem teljesen az ő érdeme. Épp ezért nagyon ritka, hogy kapus, vagy védő nyer.
A mostani top5-be én várom Forlánt, Messit, Iniestát, (mert idény vége felé már játszogatott és ugye egész évre, nem idényre adják) Xavit és talán Ronaldot. (Nem nyert semmit, vb-n leégett, de ettől még egy jó játékos.) Bár Sneijder is ott lesz szerintem a sok kupa miatt, pedig szerintem akkor sem érdemli meg.