daffy írta:szbalint88 írta:
pont rossz példát hoztál... az NBA-ban különös figyelemmel védik a sztárokat, és a fociban is ennek kéne elterjednie.
miért a sztárokat kell védeni? a "sima" focistát miért nem?
1. én nem azt mondom, hogy a "sima" focistát ne védjék a bírók, arra ott van a szabálykönyv... de az olyan sztárokat, mint Cé vagy Messi védjék jobban, vegyék észre, hogy mivel különleges dolgokat tudnak belevinni a játékba, sok csapat ez ellen azzal próbál "védekezni", hogy megpróbálják minél többször, lehetőleg szabálytalanul megállítani. Ezt a bíróknak meg kell akadályozni, figyelembe kéne venni a kialakult szituációt, és reagálni rá. Ezt az esetek többségében nem teszik meg. Én itt arra gondolok, hogy pl. vki odalép Messinek az 5. percben, aztán egy másik a 8.-ban, a harmadik meg a 15.-ben. És elképzelhető, hogy egyik sem ért önmagában sárgát, de a bírónak meg kell értenie azt a játékszituációt, hogy utaznak Messire, és emiatt a harmadiknak már sárgát kéne kapnia, hangos magyarázat kíséretében.
Én ilyen értelemben gondolom a kettős mércét. Ahogy Újfalusi odalépett, az meg sztem túlságosan is vehemens volt, én személy szerint ezeket is megpróbálnám vhogy szigorúbban büntetni, jó lenne, ha ezek is kikopnának a játékból.