Kalap1988 írta:
Nem számít a vb, ellenben a bajnoki szezon eredményei ennyire számítsanak? Ez még szánalmasabb lenne, mint a mostani vb orientáltság.
nem, nem ezt mondtam. amúgy nem csak a bajnoki szezon, ott van azért a béel ugye, meg a szuperkupa, klubvébé is. és azért, hogy máshogy mérnéd le egy játékos éves teljesítményét, ha nem egy olyan sorozatban, ami végigmegy az évben és végig kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtani? nem mondtam, hogy ne számítson a vébé, mivel nyilván ez a legnagyobb válogatott esemény. csak azért mégis nevetséges, hogy a világ legjobbja, aki egész évben a legjobb volt, azért ne kaphassa meg a díjat, mert a vébén nem emelkedett úgy ki mint az év folyamán, hanem hozott egy átlagosat. főleg, ha az idény elejét is olyan formában folytatja, ahogy elkezdte.
ha a tavalyit megkapta volt xavi, azt mondom megérdemli, de nálam ez az év egyszerűen nem kérdés. xavi életműdíjat kaphat, sneijder a sok kupája miatt(ami ugyanúgy megvan maiconnak, eto'onak, cambiassonak, militonak stb. nem érzem korrektnek, hogyha az előzőek csapata jut be a döntőben, akkor most sneijder neve helyett ők lettek volna említve. ha brazília két meccsel többet nyer, akkor maicon lett volna helyette? ennyin múlna az aranylabda esélyesség - sneijder - és hogy alig említi valaki a nevét az esélyesek között - maicon - ? ), iniesta meg a vébédöntőben lőtt gólja miatt.
meg ilyenkor ugrik be, hogy vébé előtt kik voltak az esélyesek, kiket emlegetett a sajtó, meg a fórumok. rooney, drogba, messi, robben. akik kiemelkedtek a csapatukból. ezeket a neveket márcsak elvétve látom, és végülis EZ ami nem tetszik. hogy csak a végére emlékszünk, mint általában a szurkoló. casillas, iniesta péel. utóbbiról már leírtam a véleményem(és mindezt úgy, hogyha választani kéne a jelenlegi barcából hogy ki a kedvenc, akkor iniesta lenne), előbbi pedig most komolyan? képességekben a világ legjobb kapusa, de basszus, váldes már lassan két idény óta jobb formában véd.